Egy 16 éves lányt támadtak meg a csepeli Hároson

Csepel.info, Alfahír

Úgy tudjuk, hogy itt, a magántelkeken fekvő Fradi utcánál volt a támadás, az alkohol- és húgyszagú elkövető a Lámpás utcából ide próbálta behúzni a fiatal lányt

A fenti videót a sértettel csepeli jobbikosok készítették

Kedden délután 17 óra körül megtámadtak és gyaníthatóan megpróbáltak megerőszakolni egy iskolából hazafelé tartó 16 éves lányt a csepeli Hároson a Lámpás utcában – értesítette lapunkat Facebook-oldalunkon egyik olvasónk. A lányt az Alfahír tudósítása szerint egy sapkás, kapucnis, borostás, körülbelül 160 centiméter magas férfi bántalmazta. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, órákig tartott a helyszínelés.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a támadó először követte, majd leütötte a fiatal lányt, aki már csak arra eszmélt fel, hogy az ismeretlen férfi megpróbálja beráncigálni egy elvadultabb területre, melyről úgy tudjuk, hogy a Fradi utca volt. A lány azonban feléledt, majd azonnal lerúgta magáról a támadóját, és egy éppen autóval arra járó férfihez és fiához szaladt segítségért. A támadó a II. Rákóczi Ferenc út irányába menekült el. A támadónak, aki bűzlött az alkoholtól, a lány leírása szerint erős húgyszaga, “hajléktalan-szaga” volt. A rendőrség órákon keresztül fésülte át a környéket, az épületeket, kocsmákat. Egy informátorunk szerint, bár gyanítható, hogy a támadó erőszakot próbált tenni a lányon, ez fizikailag semmilyen formában sem valósult meg.

A csepeli Háros a XXI. kerület leglecsúszottabb része. Évtizedeken keresztül nem tartották, nem tartatták be az építési szabályokat, és az adásvételi szerződések jelentős része sem hivatalosan készültek. Sok “utca”- többek között az esetben érintett Fradi utca – magánterületen fekszik, nem elég széles, hivatalosan nem létezik, és előfordult, hogy még a tűzoltó autók sem tudtak végigmenni rajtuk. Úgy tudjuk, hogy emiatt volt olyan eset, amikor leégett egy-egy lakásnak használt épület, mert a tűzoltók nem tudták megközelíteni az engedély nélkül épült vityinlókat. A kaotikus helyzet évtizedekig kedvezett az ügyeskedőknek, akik külföldi munkavállalóknak, nem egyszer bűnözőknek adnak ki a környéken különböző, összeeszkábált lakóhelyiségeket. Vannak, akik nagy számban hoztak ide erdélyi romákat melegházi munkákra, de sokan gyakorlatilag hajléktalanként élnek ezekben a be nem jelentett, engedély nélkül kialakított lakóhelyeken. Az elmúlt években már büntették az engedély nélküli építkezéseket, és több rendőrségi, önkormányzati ellenőrzés is volt, mindez azonban nem változtatott azon, hogy a környéket még az ott élők is veszélyesnek tartják.

A terület fejlesztése az elmúlt három évben a közvilágítás kiépítésével és a csatornázással megkezdődött, de a már említett kesze-kusza tulajdonosi helyzet miatt több esetben még a csatornázást sem tudták befejezni. A hárosi utcák rendezése a telkek tulajdonviszonyai miatt több évtizedes és több milliárd forinttal járó munka lesz – amennyiben valaha sikerül – sok lakónak ugyanis egyáltalán nem érdeke a tulajdonjogi helyzet rendezése, mivel az engedély nélkül épített házak egy részét is le kellene bontani. Mivel az ingatlanok eladása és építése a legtöbbször nem hivatalos úton folyt, Háros helyzetének rendezését várhatóan éppen az ott lakók fogják majd a leginkább ellenezni.

Csepel.ifo

46 hozzászólás “Egy 16 éves lányt támadtak meg a csepeli Hároson” bejegyzésre

  1. Varga Gábor vilmos szerint:

    Egy olyan csepeli helyi törvényt, jogszabályt kellene hozni amely kompatibilis ugyan a felsőbb jogszabályokkal, azonban a helyi adott állapotokhoz illeszthető. Véleményem szerint a VAGYONKATASZTERT is meg kellene csinálni, mert a sok-sok tisztázatlan vagyoni helyzet tovább szüli majd a problémákat, a törvénytelen adás-vételeket . A rendőrjárőr sem tud a védekezésben segíteni, mert kevés a kocsi és drága a benzin. Megjelenésük esetén, ezek a derék támadók, betörők fedésben vannak, s a mikor elsuhan a kocsi kiléphetnek s folytathatják ott, ahol abba hagyták. Egymásra is jobban kellene figyelnünk! Oly nagy a közöny hogy mindez a bűnözést segíti.

  2. ... Grün szerint:

    Varga Gábor vilmos!
    Légy erős: VAN!
    Minden önkormányzatnak, mint a neve is mutatja a település maximális rendben tartása és kormányzása lenne a fő feladata és kötelessége!
    Csak az fárasztó és munkaigényes! 😛 😀

  3. admin szerint:

    Ezen a területen sajnos évtizedekig mindenki azt csinált, amit akart. Hiába változott meg a dolog az elmúlt években, a korábbi negyven évet, a már felépült házakat, megkötött zsebszerződéseket nem tünteti el semmi.

    Na emiatt vannak a bejegyzetlen tulajdoni viszonyok, a létező de hivatalosan mégsem létező utcák, amikkel nem tud már mit kezdeni az önkormányzat, mert magántelkeken vannak stb. A hárosiak közül sokan követelik ugyan a helyzet rendezését, de amennyiben ez meg fog kezdődni, még sokkal többen fognak ellene tüntetni. Ugyanis értelemszerűen ha rendet akarnak, rendet kell tenni, amit meg nem akarnak, mert le kellene bontaniuk az engedély nélkül felépített házakat, engedély nélkül kialakított telkeket, megszüntetni az ügyvéd nélkül eladott, nem bejegyzett tulajdonviszonyokat. Azaz mindazt, ami most a Hárost jellemzi, illetve ahogy most az ott lakók élnek.

  4. ... Grün szerint:

    admin!
    Csak csendőr nagyapám mondását tudom idézni:
    “Rend nélkül egy társadalom csürhe és a zország egy kupleráj!”
    Megette a fene azt az országot vagy egy kerületet, ahol csak rendetlenséggel lehet rendet tartani! 😛 😀

  5. Anyuka szerint:

    Erre a területre már évtizedek óta mindig készül valamiféle rendezési terv (gondolom nem fillérekért), de valahogy eddig egyikből sem valósult meg semmi 🙁 Akiknek ténylegesen “csak” hobbi telkeik vannak itt (legfőképpen idős emberek), azoknak nagy szükségük lenne egy normálisan megvalósuló rendezésre, és akkor nem kapnának bírsággal fenyegetőző levelet, holott semmi közük azokhoz, akik engedély nélkül építettek! Egyébként meg valahol a földhivatali ügyintézésben található hiányosságok is közrejátszhatnak abban, hogy a nagy osztatlan közös földterületek megvásárláskor, felosztáskor nem lettek normálisan bejegyezve…
    40 év alatt talán lett volna rá idő és akkor nem tartanánk itt.

  6. admin szerint:

    Mi ilyet nem írtunk Grün. Az elmúlt években ezen a területen volt a legtöbb világítás-fejlesztés és arányaiban itt és Királyerdőben volt a legnagyobb csatornázás is. Az ingatlanok esetében viszont több száz millió forintba kerülne az önkormányzat és a lakók részéről önmagában az is, hogy rendezzék a tulajdoni és építési viszonyokat, és ez sajnos tény.

  7. ... Grün szerint:

    admin!
    De, Ti ilyent írtatok, hogy:
    “Na emiatt vannak a bejegyzetlen tulajdoni viszonyok, a létező de hivatalosan mégsem létező utcák, amikkel nem tud már mit kezdeni az önkormányzat, mert magántelkeken vannak stb.”
    .
    Ha ez így van honnan tudták, hogy a csatornát hova kell illetve lehet lefektetni vagy a világítási és egyéb berendezéseket elhelyezni?!
    Anélkül, hogy a rendezetlen tulajdonviszonyok miatt ne sérüljenek a Gányolmányba foglalt magántulajdonhoz való jogok szentségének és sérthetetlenségének deklarációja!
    .

  8. Csepel-sziget szerint:

    Amilyen arcok mozognak a környéken, akár a Lámpás utcában, akár a Rákóczi úton egészen a Temetőig, nem is csodálkozom a dolgon. A “Hárosi iskola” buszmegállóban sötétedés után nőnek, gyereknek és idősnek nem ajánlatos tartózkodni, mert egyesek jó eséllyel kíváncsiak lesznek rá, hogy “mennyi az idő?” és hogy “van-e cigid?”. Iskolát, munkahelyet hírből sem ismerő taszkenek garázdálkodnak szerte a környéken. Néhány gyalogos járőr ráférne a környékre, csupán ki kellene szállni a fűtött, kényelemes rendőrautókból a traffipax mögül, mindjárt fülön lehetne fogni néhány tolvajt, rablót, esetleg erőszaktevőt.

  9. Ajtony szerint:

    Szinte minden településen, kerületben van hasonló terület. Szántóföldeket, ész nélkül kimért kárpótlási nadrágszíj-percellákat és a szocializmus ’80-as éveiben a “munkásosztály konyhakertjeit” laktak be szegényebb családok, gyakran lumpen elemek. Jó az esély arra, hogy sok telek tulajdonosa már nem él, az örököst meg érdekli a jelenleg értéktelen terület. Útra nem hajlandóak leadni területet – és valljuk be, az önkormányzat nem fogja az állandó lakosság terhére úgy fejleszteni a területet, hogy abból a magántulajdonosok értéknövekménye lesz milliárdos, míg az önkormányzatnak ugyanez veszteségként jelentkezik. A hiba az volt, hogy évtizedekig elnézték az engedély nélküli építkezést – de ki az ma, aki bevállalna az RTL-en egy síró gyerekekkel háttérzajolt kényszerbontást?

  10. Etikus szerint:

    Állattá változott katonák
    A A A
    Szilléry Éva
    – 2013. november 2., szombat
    Máig nem tudnak beszélni az őket ért traumáról a szovjet katonák által megbecstelenített asszonyok, az Elhallgatott gyalázat alkotója, Skrabski Fruzsina azonban úgy látja, örültek annak, hogy foglalkoznak a tragédiájukkal. A dokumentumfilm-rendező úgy gondolja: a fiatalabb generációk is felelősek azért, hogy ne merüljenek feledésbe, ne simuljanak el, ne felejtődjenek el a kommunista korszakban elkövetett bűnök.

    Skrabski Fruzsina: A filmben Nyikita Petrov történész elmondja, hogy a szovjet volt abban az időben a legbrutálisabb hadsereg (Fotó: Kövesdi Andrea)
    Skrabski Fruzsina: A filmben Nyikita Petrov történész elmondja, hogy a szovjet volt abban az időben a legbrutálisabb hadsereg (Fotó: Kövesdi Andrea)
    – Személyesen érintett a témával kapcsolatban?
    – Nem, nincs a rokonságban érintett. Édesapám nagynénjei Mezőcsát­ról meséltek egy-két történetet, hogy a falvakban hogyan bújtak el a szovjet katonák elől. Rátolták az ajtóra a szekrényt, vagy a padláson bújtak meg a nők. Tőlük hallottam, hogy többen az ablakon át a szénakazalba ugrottak, hogy elmeneküljenek a katonák elől; egyikük vasvillába esett és meghalt. Gyerekkoromból megmaradtak a fejemben ezek a rémtörténetek. Később, a rendszerváltás idején elég harcos voltam, tüntetésekre jártam. A családban rendszeres téma volt az ötvenhatos forradalom, és emlékszem arra is, hogy a felszabadító szovjet emlékmű mindig nagyon idegesített. Méltánytalannak tartottam, hogy ott áll. Végül elkezdtem foglalkozni azzal, mit is művelt a Vörös Hadsereg hazánkban.
    – Az áldozatok nem akartak beszélni a filmben a megaláztatásról. Próbálta meggyőzni őket?
    – Két évig készítettük a filmet a Magyar Média Mecenatúra támogatásával, több mint egy évig tartott az áldozatok felkutatása. Találtunk néhány, orosz katonák által megbecstelenített nőt, közülük még az sem akart kamera elé állni, aki egy tüntetésen már korábban elmondta a történteket. Nagyon tapintatosan kezeltem a dolgot, elmondtam nekik, hogy jó volna, ha nyilatkoznának, de nem erőszakoskodtam. Általában vidéki falvakban élő nyolcvan-kilencven éves asszonyokról van szó. Volt egy asszony, akinek édesanyját erőszakolták meg többen a szeme láttára, és aki már egy filmben megszólalt korábban. Abban a pincében akart nyilatkozni, ahol a tragédia történt. Mindent megszerveztem, de a forgatás előtt lemondta az interjút. Végül tanúként kamera elé állt: azt akarta, hogy mindenki tudjon a borzalmakról.
    – Hogyan találta meg a két veterán katonát?
    – Egy oroszul beszélő újságíró és egy történész segített felkutatni őket, de így sem volt könnyű. Végül azt mondtam, hogy veteránonként fizetek, és akkor hirtelen előkerültek az öreg katonák. Nem tudtam, hogyan fognak reagálni a kérdésekre, mert azt mondtam nekik, hogy a magyarországi civil lakossággal kapcsolatos élményeikről szeretnék velük interjút készíteni. Kicsit féltem, hogy felháborodnak és elrohannak, de nem így történt. Meglepett, mert a forgatáson csak az erőszakról kérdeztem őket. A nimbuszuk Oroszországban egyértelmű, az orosz társadalom úgy tekint rájuk, mint akik felszabadították Európát a fasizmus alól. Volt olyan veterán, akit a munkáspárt meghívott előadni, és akit hazánkban is ünnepeltek. Büszkén mutatta az erről szóló cikkeket.
    – Egyes kutatók, úgy vélik, hogy a szovjetek voltak a legbrutálisabbak, ami a leigázott népek asszonyival való bánásmódot illeti.
    – A filmben Nyikita Petrov történész elmondja, hogy a szovjet volt abban az időben a legbrutálisabb hadsereg. Nagyon bonyolult ez a hasonlítgatás. Az biztos, hogy a német, a magyar és az orosz haderőt összevetve ők voltak a legdurvábbak.
    – Több kritika kéri számon a filmen, hogy a szovjet emlékműnél, kilépve addigi szerepéből, vitába száll az ünneplőkkel, és Szanyi Tibort is megmutatja egy pillanatra.
    – Azért akartam betenni ezt a jelenetet, mert ez köti át a jelenbe a történetet. Engem éppen az bosszantott, hogy mai napig vezető politikusok koszorúzzák a szobrot, és hogy még ma is vannak, akik ünneplik a Vörös Hadsereget. A fiatalok és a külföldiek elképednek ennek hallatán. Egyébként sokan épp ezt szeretik a filmben. Szanyi Tiborral pedig volt egy vitám a forgatásnál: megkérdezte, miért ugrálok ezen a „gumikacsán”. A filmben nem szerepel ez a jelenet, mert felháborított a viselkedése, de úgy éreztem, hogy minimum egy villanást megérdemel a személye: az emlékmű előtti főhajtását megmutatjuk. Egy film akkor izgalmas, ha viták is vannak, nem csak beszélgetés.
    – Több szám elhangzik a lehetséges áldozatokról. Miért fontos ez?
    – Érdekelt, hogyan tudtak állattá válni a katonák, ezért fontosak a számok. Hogy egy-egy pszichopata rohangál a világban, azt tudjuk, de, hogy százezrével hogyan tudnak olyan szörnyűségeket elkövetni, amihez hasonlót sem követne el normális ember, az mint jelenség nagyon érdekes.
    – Néhány éve Biszku Bélát sikerült kamera előtt kikérdeznie, többek között az ötvenhatos megtorlásról. Van a tarsolyában még kommunista téma?
    – Egy- egy ilyen téma nagyon megpróbálja az embert, úgyhogy most egy időre félreteszem a kommunista bűnök feltárását. Folyamatban van azonban egy pályázat, amelyben producer vagyok: arról szól, hogy milyen módszerekkel járattak le embereket, hogyan tették szakmailag hiteltelenné őket, vagy a magánéletüket miként tették tönkre a diktatúra idején. Ez azért nagyon érdekes, mert a mai napig lehet dolgozni ezekkel a módszerekkel. Hamarosan bemutatják a Befogad és kitaszít a világ című filmemet a Magyar Televízióban, illetve egy olyan valóságshow-szerű filmet is készítek, amely az elköteleződés nehézségeit járja körül.
    – Családja vesztese az elmúlt rendszernek?
    – Anyai nagyapám múzeumigazgató volt, a Fővárosi Képtárat vezette, de nem írta alá az egyházi iskolák bezárásának tervét, ezért nyugdíjazták, majd kiderült, hogy kitelepítési listára tették. Korán meghalt, nem ismertem, kiskoromban még úgy gondoltam, hogy a kommunisták elvették a nagyapámat. Szóval tény, hogy a családunkat áthatotta egyfajta antikommunista szellem, de én voltam e tekintetben a legradikálisabb.
    – Még mindig nem beszéltünk eleget a kommunista bűnökről?
    – Az áldozatokon láttam: nagyon jólesik nekik, hogy a fiatalabb generáció egy tagja foglalkozik a tragédiájukkal. Szerintem nekünk kötelességünk az emlékezést életben tartani, méghozzá úgy, hogy az a legfiatalabbakat is megfogja. Talán összeesküvés-elméletnek tűnik, de szerintem van olyan igény a volt kommunistákban, hogy fölpuhítsák a megtörtént borzalmak emlékét a Kádár-nosztalgia érdekében. Ez arculcsapása a megalázottaknak és megszomorítottaknak.

  11. felix szerint:

    Minden hol ez a sorsa az elhanyagolt területeknek, pedig sokkal olcsóbb odafigyelni, mit később a következményeket rendbe hozni.
    Az meg süket duma, hogy azért nem költ az önkormányzat, mert akkor a tulajdonos ingatlana lesz értékesebb, mert így a kerület értéktelenedik el, mert növekszik a tönkretett rész az elértéktelenedés miatt.

  12. felix szerint:

    mindenhol

  13. ... Grün szerint:

    “Úgy tudjuk, hogy itt, a magántelkeken fekvő Fradi utcánál volt a támadás, az alkohol- és húgyszagú elkövető a Lámpás utcából ide próbálta behúzni a fiatal lányt ”
    .
    Szorul a hurok?!
    Néhányan már kiestek a gyanúsítottak közül! 😛 😀

  14. zabhegyező szerint:

    A képviselőtestület szavazta meg, hogy “Fradi utca” legyen a közterület neve?

  15. Bugi szerint:

    Az nem utca hanem magán telek. Az ott lakók nevezték el így.

  16. zabhegyező szerint:

    De a gugli térképen is ez a neve, az utcatáblán is ez áll és a postai levelek is így vannak megcímezve! Ki a névadó, ha nem az önkormányzat? Ha ez nem utca hivatalosan, akkor meg micsoda? Művelés alól kivett területnek minősül egyáltalán?

  17. Bugi szerint:

    Magán telek. Nincs olyan utca hivatalosan, hogy Fradi utca. Az ott lakók hívják így. Mit nem értesz?

  18. ... Grün szerint:

    zabhegyező!
    Épp itt az ideje átnevezni Felcsút S.E.-re! 😛 😀

  19. ... Grün szerint:

    Bugi!
    Azok a kémműholdak a zutcatábla alapján, vagy az önkoritól kapott információk, esetleg az ott lakók kikérdezése alapján írják be az utcaneveket?!
    Mire képes a mai technika! 😛 😀

  20. Bugi szerint:

    Majd leírja valaki, aki ott lakik.

  21. zabhegyező szerint:

    De akkor mi a lótúró van beleírva az ott lakók lakcímkártyájába? Itt is Fradi utca van írva: http://ingatlanapro.origo.hu/haros-xxii/elado+haz/csaladi-haz/budapest+21+kerulet+fradi+utca/20150192

  22. […] egy iskolából hazafelé tartó 16 éves lányt a csepeli Hároson a Lámpás utcában – a csepel.info. Úgy tudják, hogya támadó először követte, majd leütötte a fiatal lányt, aki már csak […]

  23. "?!" szerint:

    Néhány viccbe illő valódi adat a Csepel-Hároson fennálló állapotokkal kapcsolatos, de a vitatkozók teljes tájékozatlanságát tükröző vitához:

    Csepel szilárdan impotens narancsos vezetése nem csak a településrendezési és településfejlesztési feladatok ellátása tekintetében nem tett semmit az elmúlt 3 év alatt, a „külterület” státuszú és „mezőgazdasági övezet” besorolású, 270 hektár nagyságú Csepel-Hároson található külterületi lakóházakban (tanyákban) élő közel 3000 fő csepeli állampolgár helyzetének a megváltoztatása érdekében, hanem még az elmúlt 3 év tanyafejlesztési programjaiban való részvétellel sem segítette a terület besorolása miatt jogi értelemben is tanyákban élő kb. 3000 főt kitevő lakosságot!

    A csepeli narancsos vezetés szilárd impotenciáját bizonyítja az a tény is, hogy az idei tanyafejlesztési program keretében is három és fél milliárd forintot osztanak szét az 529 nyertes pályázó között, és akár hiszitek, akár nem, az 529 pályázó közül a legtöbbet Budapest V. kerülete kapja, miközben a kb. 3000 fő mezőgazdasági övezet besorolású külterületen élő lakossal rendelkező Csepel nem is vett részt a pályázaton!

    Így a belvárosi tanyaprogram megvalósítása céljából, a másik főhazug „rozzant-Tóni” által irányított Budapest V. kerület, összesen 226 millió Ft tanyafejlesztési támogatásból gazdálkodhat 2013-ban, miközben Csepelen csak olyan hazug dumák terjesztésével foglalkoznak a narancsmérgezésben szenvedő bértollnokok, mint amiket a fenti bejegyzésben, és “admin” 09:56-os, és 10:46-os pofátlanul hazug hozzászólásában olvashatunk.

    Tehát van még hová fejlődni a mi szilárdan impotens csepeli narancsos vezetőinknek annak érdekében, hogy a Csepel-Hároson jogi értelemben is tanyasi körülmények között élő emberek helyzetén javítani tudjanak, de sajnos az erre irányuló igyekezet teljesen hiányzik ebből a szilárdan impotens társaságból! (Tisztelet a kivételnek.)

  24. Bugi szerint:

    Zabhegyező: na pont ezért (is) kaotikus a helyzet. Nincs utca, de van, ott is él a “?!” meg nem is, utca is az utca de magántelek is, van is házszám meg nincs is, van ház is, de papíron nincs is, és lakcímkártyán mégis van.

    Érted? Nem? Más sem: na ez a Háros.

  25. "?!" szerint:

    Kiegészítés a 18:43-as szöveghez:

    Óriási volt az érdeklődés a tanyafejlesztési program iránt az idén, és ez abból is adódhat, hogy az utóbbi tíz évben a tanyán élők száma mintegy 240 ezerről 300 ezerre nőtt – mondta Fazekas Sándor miniszter.

    Az MTI tudósításából kiderül az is, hogy az életkörülmények javítása szintén fontos feladat, ezért támogatták például az utak rendbetételét, a villanyhálózat kiépítését.
    Budai Gyula államtitkár azt is elmondta, hogy a tanyafejlesztési programot jövőre is folytatják.
    A szaktárca adatai szerint a Tanyafejlesztési Programra 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban támogatást nyert pályázatok száma 963 volt, amelyek összesen 5,871 milliárd forint forráshoz jutottak.

    Remélem, hogy a miniszter nagy barátjának számító, lassan már főállású rezsirikkancsnak tekinthető nagyon Szilárdunk is megembereli magát, és ha már hozzáértés hiánya miatt a polgármesterjelöltként vállalt hárosi településfejlesztési és településrendezési feladatait nem is tudja teljesíteni, legalább a jogilag tanyasi státusz figyelembevételével Csepel-Háros részére elérhető támogatás megszerzése érdekében megteszi a szükséges intézkedéseket és lobbizni fog a miniszternél!

  26. Nagyapó szerint:

    Nekem úgy tűnik, hogy Háros zártkerti övezetből gettóvá válása a szocialista tanács rendszer, ill. szoci önkormányzat alatt történt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. lolka szerint:

    Galvániszap…elkerülő gerincút…Háros rendezése…csatornázás…mind, mind választási ígéret volt…főleg Háros…
    Varga Gábor vilmos szerint:
    2013. november 06., szerda – 09:15
    “A rendőrjárőr sem tud a védekezésben segíteni, mert kevés a kocsi és drága a benzin. Megjelenésük esetén, ezek a derék támadók, betörők fedésben vannak, s a mikor elsuhan a kocsi kiléphetnek s folytathatják ott, ahol abba hagyták.”…és ott a jó öreg kerékpár, fel lehet rá ülni és kettesével járőrözni…mint a régi szép időkben…
    zabhegyező szerint:
    2013. november 06., szerda – 16:43
    -pontosan nem tudom mikor, de a nép szavazhatott az említett utcák neveiről. Sok számmal ellátott dűlő út is akkor jutott névhez…pl.Körte, Füge, Barackfa és Jó szerencsét út…ezeket a neveket hivatalosak. A Lámpás ú is számozott volt…

  28. Tatti szerint:

    Szerintem meg az egész Csepel sziget egy nagy gettó. Lepukkant lumpen, részeges alakokkal. Párszor jártam arra elég is volt. nem csoda ,hogy ilyenek történnek ott.

  29. Vátesz szerint:

    ?! tegnap még azt írta, ez az esemény, már mint a 16 éves lány megtámadása említésre sem méltó, mert hiteltelen ahogy az alfahír ír Csepel-Hárosról!

    ?! írta tegnap: “A tudósítás többi részével pedig a fent elemzett hiteltelenség miatt nem is érdemes foglalkozni.”

  30. felix szerint:

    A kialakult helyzetek megoldása a mindenkori önkormányzaté, pláne akkor, ha a téma választási ígéret volt. A megvalósítás után lehet arról polemizálni, hogy a már megszüntetett állapotért kik és milyen mértékben felelősök.
    Addig csek az ígéret számonkérése lehet a cél.

  31. felix szerint:

    csek= csak

  32. Vátesz szerint:

    Csepel-Háros lakóit be kellene költöztetni Rogán Tóni V. kerületébe, ugyanis a Belváros 226 Millió Ft-ot nyert a TANYAFEJLESZTÉSI PROGRAMTÓL! 😀

  33. "?!" szerint:

    Vátesz, Te amnéziában szenvedő elmebeteg, vagy tudatosan hazudozó szélhámos!

    Jelöld meg az alább változtatás nélkül bekopizott írásaimban, hogy hol található a 20:18-as szövegedben nekem tulajdonított hazug kijelentésed, miszerint:
    “ez az esemény, már mint a 16 éves lány megtámadása említésre sem méltó, mert hiteltelen ahogy az alfahír ír Csepel-Hárosról!”

    ——————————————————————–
    “?!” szerint:
    2013. november 05., kedd – 22:01

    Vátesz!

    Alaposan lerontja az általad belinkelt alfahir.hu-tudósítást a tudósítás alábbi mondata:

    “A csepel.info négy évvel ezelőtt arról számolt be sajtóinformációkra hivatkozva, hogy több száz cigány és afgán bűnöző ugrott össze Csepelen az Erdősor utcánál, amely szintén a Hároshoz tartozik.”

    Remélem, hogy még Te is ismered annyira Csepelt, hogy igazolhasd azt, hogy az Erdősor utca soha nem tartozott Hároshoz!
    Azt pedig biztos, hogy megcáfolják a csepel.info szerkesztői, hogy ők valaha azt a baromságot állították volna, hogy az Erdősor utca Hároshoz tartozik, továbbá azt, hogy Ők sajtóinfókra hivatkozva ilyen pontatlan rémhírt közöltek volna.

    A tudósítás többi részével pedig a fent elemzett hiteltelenség miatt nem is érdemes foglalkozni.
    —————————————————————————–

    “?!” szerint:
    2013. november 05., kedd – 23:00

    “Vátesz”!

    Neked már illene tudni, hogy nem kell minden zavaros dumát kritika nélkül tovább adni, mert az rémhírterjesztésnek minősül!
    ——————————————————————————

    Nosza, “Vátesz”!

    Jelöld meg a bekopizott írásomban azt, hogy hol található az az állításom, hogy:
    “a 16 éves lány megtámadása említésre sem méltó”?!

    Ezen kívül magyarázd el, hogy miért kellene az általad belinkelt zavaros hírnek azonnal hitelt adni, miközben a hírforrást teljesen hiteltelenné teszi az alábbi szószerint idézett mondata:
    “A csepel.info négy évvel ezelőtt arról számolt be sajtóinformációkra hivatkozva, hogy több száz cigány és afgán bűnöző ugrott össze Csepelen az Erdősor utcánál, amely szintén a Hároshoz tartozik.”

    Ha szerinted hiteles volt az alfahir.hu fent idézett mondata, válaszolj az alábbi kérdésekre:

    1.) Szerinted beszámolt-e valaha a csepel.info arról, hogy “több száz cigány és afgán bűnöző ugrott össze Csepelen az Erdősor utcánál”?

    2.) Szerinted “összeugrott-e valaha Hároson, vagy az Erdősor utcánál több száz cigány és afgán”?

    3.) Szerinted Hároshoz tartozott-e valaha az Erdősor utca, és ha igen, akkor mikor?

    4.) Ha nyilvánvalóan nem igaz az alfahir.hu tudósításában közölt három fenti állítás, akkor miért kellett volna a tudósítás többi részét hiteles tudósításnak tekinteni?

    Mesélj Te amnéziában szenvedő alaptalanul vádaskodó hazugláda!

  34. Éva szerint:

    “Belváros önkormányzata szeretné felújítani a kerület tulajdonában lévő Hold utcai Vásárcsarnokot (1054 Budapest, Hold utca 13.), ahol termelői, tanyai áruk megjelenésének adnánk helyet. Ezzel elősegítenénk, hogy a termelők egyre nagyobb számban jelenhessenek meg a fővárosi piacon, a budapesti lakosság friss élelmiszerrel történő ellátását, és azt, hogy a minőségi magyar árut színvonalas környezetben vásárolhassák meg a helyiek.”

    “Az épület alapos korszerűsítést igényel, ezért pályáztunk a Tanyaprogramon, az elnyert összegeket teljes mértékben a felújítására fordítjuk. A támogatásból kialakítanánk a szagelszívást a galérián, minden egyes üzlethelyiségbe bevezetnénk a gázt, korszerűsítenénk a fűtést és az elektromos hálózatot, valamint akadálymentessé tennénk a csarnok egész területét” – írták.

    A közlemény szerint “a vásárcsarnok felújítása után a vidéki termelők a csarnok földszintjén árulhatják majd termékeiket, a galérián pedig – nyugat-európai mintára – kisebb éttermek, büfék várnák a vásárlókat. Ezzel lehetőség nyílna a tanyasi termelők számára, hogy nálunk árusíthassanak, a fővárosban élők és a kerületi lakosok pedig olyan termékekhez juthatnak hozzá, melyet nyugodt szívvel fogyaszthatnak”. ”

    http://www.vg.hu/gazdasag/onkormanyzatok/budapest-belvarosa-kapta-a-legtobb-tanyafejlesztesi-tamogatast-415353

  35. felix szerint:

    Ja. Kajára nincs pénz, de felújítjuk a klozetot.
    Ügyes és van aki benyalja.

  36. "?!" szerint:

    “Éva”!

    Mi a véleményed, a csepeli piacra nem férne rá egy hasonló 226 millió Ft-os korszerűsítés?
    Ami természetesen csak akkor lenne lehetséges, ha a mi rezsi-rikkancsunk nem csak arra koncentrálna, hogy az árhatósági jogkört gyakorló illetékesek által néhány óra alatt elintézhető rezsicsökkentést reklámozó állandó hazudozással a saját útját egyengesse, a volt vietnami fonott bútor kereskedő rezsi-miniszter Németh Lászlóné helyére?
    Vagy akkor, ha nagyon Szilárd az állandó pótcselekvések helyett inkább Csepelért tevékenykedne?

    Vagy nem férne rá esetleg a külterületi mezőgazdasági övezetként nyilvántartott Háros “kvázi” tanyás területein élők körülményeinek javítására az V. kerület részére juttatott 226 millió Ft-tal megegyező mennyiségű tanyafejlesztési támogatás?

  37. Éva szerint:

    “?!”

    Kié most a piac?
    Ki, mikor, mennyiből és kinek a pénzéből költött rá százmilliókat a legutóbbi átalakítás alkalmával?

    Erre adj választ te nagyokos!!!

  38. Éva szerint:

    Felix nyilván nem is ismeri az vízöblítéses rötyit, tehát szidnia sem kéne azt amihez nincs köze.

  39. felix szerint:

    Éva!
    Nem értettél meg egy szót sem abból amit leírtam.
    Bocsánat, hogy értelmesebbnek gondoltalak.
    Akkor most a te szinteden.
    A tanyasiaknak az árutermeléshez kell a segítség /kaja/ és nem az elhelyezéshez /klozet/.
    Pláne nem a távoli fővárosban e útdíj mellett.
    Remélem, hogy most valamit sikerült felfognod.
    Ez nem félix és a öblítős rötyi viszonyáról szól.

  40. piedone szerint:

    Tisztelt jó érzésű hárosiak és csillagtelepiek!
    Ugorjanak egyet a facebookra …. olvassák el az ottani kommenteket is.Félreértés ne essék,nem a Jobbikot akarom fényezni.De amit az info írkál az tényleg mosolyogni való,és a szellemi topronygy/ö/ 🙂 szinvonalát súrolja.Tanuja voltam,tényleg Pákozdi és Léhman úr intézkedett elsődlegesen a helyszinen.Ha nincs a Jobbik,akkor ez is el van kenve,ha zuluk tették.Ha netán Árpád népéből tette valaki,akkor megszólalnak a harsonák,akárcsa Lacházán.
    Csillagtelepi lakosként nap mint nap látom,ahogy a hárosi hátrányos helyzetűek vonulnak kifele a buszmegállótól a villanegrákig.Mint azok a lények,akik nem kaptak Istentől emberi formát.Mondhatnám úgy is,hogy állatok.Csak nem olyan halkan,nem olyan kultúráltan,nem olyan rendezetten.Önök szerint……? Gondolom volt,van,s lesz részük benne…..Sajnos.
    Apropó/po/!!! A hárosi biztos hol?! Gombnyomogatás nem volt akkor….. vagy a hegedűit fényezte…. gondolom az fontosabb,mint a szavazók által rátestált bizalom megszolgálása,önként vállalt hívatásának teljesítése.
    Nagyapónak üzenem a 19óra 52 perces kommentjára: a narancs ködben megerősödött!
    Csendes éjt mindenkinek!

  41. Aladár szerint:

    Ha megnézitek a bűnügyi térképet, kiderül, hogy Hároson alig történik bűncselekmény. A lakótelepek környékén követik el a legtöbb bűncselekményt Csepelen.

  42. Etikus szerint:

    Etikus szerint:
    2013. november 06., szerda – 11:51

    Állattá változott katonák

  43. "?!" szerint:

    No, akkor most figyeljetek nyomorult szellemi toprongy bértollnokok, és más gátlástalanul hazudozó narancsmérgezésben szenvedő idióták!

    Miután az erről a zavaros ügyről írt fenti bejegyzésben és későbbi anonim hozzászólásaitokban eleget ócsároltátok Hárost, valamint az ott élő lakosságot, és a választások közelsége miatt elkezdtétek a hárosi állapotokért való felelősséget áthárítani az ott élő sokszor becsapott lakosságra, az alábbiakban kaptok a mocskos pofátokba egy olyan bizonyítható tényekből álló sorozatot, amelyek biztos, hogy a torkotokon fognak akadni.

    1.) A hazudozáson kívül semmihez nem értő szélhámosokból álló Csepeli Fidesz-KDNP 2006. szeptember 27-én közzétett „Egyetértésben a csepeliekkel” című közös választási programjában Hárosról a következő szöveg olvasható:
    „Csepel infrastrukturálisan legelmaradottabb, jogilag legrendezetlenebb része Háros. Azonban ez nem az ott élő, vagy hétvégi telkeket tulajdonló, dolgos és fejlődni vágyó csepeliek bűne, hanem a jelenlegi vezetésé.
    Első lépésként Hárost belterületbe vonjuk, és elvégezzük az övezeti átsorolásokat, mert ez a közművesítés és a lakásépítés engedélyezésének az alapja.
    A hárosiak kérésére, a Csepeli út mentén alakítjuk ki az 59/A busz új végállomását.”

    2.) A Csepel első számú politikai szélhámosának címére érdemes Németh Szilárd jelenlegi polgármester, polgármester-jelöltként közzétett egyéni választási programjában pedig lakonikus tömörséggel az olvasható, hogy: „Hárost belterületbe kell vonni!”

    3.) Az előzőekkel összhangban Németh Szilárd jelenlegi polgármester, polgármester-jelöltként együttműködési szerződés megkötését kezdeményezte az 1995-ben megalakult Csepel-Háros Lakossági Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Egyesülettel.

    A szerződésben az alábbi kötelezettségek teljesítésére vállalkozott:

    „Annak érdekében, a Csepel-Hárosra érvényes helyi építési szabályzat, valamint a
    településrendezési tervek hiánya ne akadályozza a terület szabályozott fejlesztésének az elindítását, valamint a terület gyűjtő csatornahálózatának 80 %-os EU támogatással történő megvalósítását, a Polgármester-jelölt vállalja, hogy polgármesterré választása estén haladéktalanul elkészítteti és a képviselő-testület elé terjeszti a terület építési szabályzatára és szabályozási terveire vonatkozó javaslatát.

    A fenti vállalással egyidejűleg megteszi a jogszabályokban előírt intézkedéseket Csepel-Háros belterületbe vonása és az EU támogatással megvalósítandó gyűjtőcsatornák befogadásához szükséges közterületek kiszabályozása érdekében.

    A szerződő Polgármester-jelölt ezen szerződés aláírásával kötelezettséget vállal arra, hogy polgármesterré választása esetén a hatáskörében biztosított jogaival élve, minden tőle elvárhatót megtesz a jelen szerződésben írt és vállalt kötelezettségvállalásai teljesítésére.

    Polgármester-jelölt vállalja, hogy amennyiben ezen kötelezettségvállalásait, figyelemmel az akkor hatályos törvényekre és jogszabályokra is, nem teljesíti, úgy kijelenti, hogy a polgármesterré választását követő 2 naptári év letelte után lemond a polgármesteri tisztségéről.

    (A Németh Szilárd által és általam aláírt szerződés 1-1 másolata minden hárosi ingatlan postaládájába el lett juttatva azzal a felhívással, hogy a szerződésben vállaltak ellenében, a szavazataikkal a hárosiak támogassák Németh Szilárd polgármester-jelöltet, valamint a Fidesz-KDNP területi jelöltjét.)

    4.) A hárosiak sorozatos átverése és félrevezetése miatt, valamint a helyzet tisztázása és az érdemi munka megindítása érdekében Tóth Mihály polgármester ellen általam (mint egyesületi elnök által) kezdeményezett polgári per megnyerése után (az általam kilátásba helyezett és előre borítékolható eredményű büntető per elkerülése érdekében) „érdemi” munkába kezdett Csepel szocialista vezetése.

    Első lépésként megalkották és önkormányzati rendelettel hatályba léptették a kerületi szinten jelenleg is hatályos, de jogilag nem létező „Csepel-Hárosi külterületi közterület szabályozási terv”-et.
    (Azért állítom, hogy jogilag nem létező szabályozási tervet hagytak jóvá, mert a törvényben előírt követelményeknek megfelelő szabályozási terv külterületre nem vonatkozhat. Ezt azonban a dilettáns jelenlegi vezetők sem érték fel ésszel, és hatályban tartják a tervet annak ellenére, hogy az Almafa utcai csatornázáshoz szükséges közterület kiszabályozást sem tudták ennek alapján végrehajtani.)

    Második lépésként 2009-ben végre elkészítették Csepel-Háros összesen 8 szektora közül az 1., 2. és 3. szektorok jogszabályi előírásoknak megfelelő „belterületbe vonási”, valamint a Fővárosi Szabályozási Keretterv módosítását kezdeményező „övezetmódosítási” hatástanulmányát, és 2010 januárban, a hatályos rendelkezéseknek megfelelően, jóváhagyásra benyújtották azokat a döntési joggal felruházott Fővárosi Közgyűléshez.

    Tehát a 2010. októberben bekövetkezett csepeli fülkeforradalomkor ott tartottunk, hogy Csepel-Háros 8 szektora közül, 3 szektorral kapcsolatban folyamatban voltak a belterületbe vonási fővárosi szintű eljárás, és szintén folyamatban volt a további 5 szektorral kapcsolatos tervezés.

    5.) A csepeli fülkeforradalmárok hatalomra kerülése után, a hatalomtól megrészegült fideszesek az 5 hárosi szektorra vonatkozó tervezést leállították, majd előbb a hárosi 2. és 3. szektorok belterületbe vonására és övezetmódosítására vonatkozó kérelmeket vonták vissza, később 2011. februárban pedig, a jóváhagyást megelőző utolsó hatósági egyeztetés előtti napon, Németh Szilárd visszavonta a hárosi 1. szektorra vonatkozó kerületi kérelmet is.

    Ezt követően a 2011., 2012. és 2013. évi költségvetésekbe minden évben tételesen külön-külön betervezték Csepel-Háros 1., 2. és 3. szektorainak, továbbá a 4-től 8-ig számozott szektorainak a belterületbe vonásával és övezetmódosításával kapcsolatos tervezési díjakat, valamint a közterületek kiszabályozása során esetleg felmerülő költségeket, de a narancsos hazugládák által leállított belterültbe vonási és övezetmódosítási folyamatot az elmúlt 3 évben soha nem indították újra.

    Az önkormányzat évenkénti költségvetésébe betervezett, de a tevékenységek el nem végeztetése miatt ki nem fizetett pénzekről pedig minden évben azt hazudozták a csepeli narancsos gazemberek, hogy azt jó gazdálkodással megspórolták!

    Tehát a csepeli narancsos gazemberek negatív teljesítménye következtében Csepel-Háros ügye most (2013. novemberben) sokkal rosszabb helyzetben van, mint a 2010. októberi választáskor volt!

    A fentiek ismeretében most röfögjetek idióta narancsmérgezésben szenvedő hazug disznók arról, hogy fenntartjátok-e a fenti bejegyzésben és későbbi hozzászólásaitokban leírt felelősség áthárító és a Hároson élőket általánosítva rágalmazó hazug állításaitokat?!

  44. Gordon szerint:

    “No, akkor most figyeljetek nyomorult szellemi toprongy bértollnokok, és más gátlástalanul hazudozó narancsmérgezésben szenvedő idióták!” – írja Pabar Alajos.

    Ebből estére megint kényszerzubbony lesz…kár érte.

    Kár érte!???

  45. felix szerint:

    Mi van Gordon? Még mindig van a pofádon bőr?

  46. Kraft szerint:

    “Tatti szerint:
    2013. november 06., szerda – 20:12
    Szerintem meg az egész Csepel sziget egy nagy gettó. Lepukkant lumpen, részeges alakokkal. Párszor jártam arra elég is volt. nem csoda ,hogy ilyenek történnek ott.”

    Válaszolva az ügyeletes tahónak.
    Attól hogy átgurultál a II. Rákóczi Ferenc úton ,meg valami főúton,még nem ismered Csepelt.Sem az egész szigetet.De hát ekkora IQ-val biztos agysebész lehetsz,úgyhogy hagylak is ,menj inkább operálni.

Itt lehet hozzászólni !