Megszólal a hamisító: kitervelt szoci akció volt

Mno, ATV, Csepel.info

Kamerán kívülről, egészen pontosan egy fotelből nézte végig Körös Gusztáv, hogy miként készül az oktatófilm. Az extag az ATV-nek elmondta azt is, hogy magától nem lépett volna ki Gyurcsány Ferenc pártjából, és a 2014-es választás a legmocskosabb lesz. Azt is őszintén elmondta, hogy Baján senkivel sem találkozott, akivel hasonló választási csalás történt volna, mint amit eljátszottak.

Körös Gusztáv, a solti roma önkormányzat elnöke, az elhíresült bajai videó egyik készítője nyilatkozott az ATV Egyenes beszéd című műsorában – elmondta, hogy a videót a fehérvári sporttagozat elnökéhez kellett eljuttatnia. A készítésekor ott volt a szobában, nem ő videózott, hanem a kamerán kívül egy fotelben ült. Elmondása szerint a szobában öten voltak, a hatodik készítette a felvételt, melyet Budapesten adott át a Fejér megyei sporttagozat elnökének, Károlyi Attilának. A felvétel Király György megbízására készült a két választás közt oktatóvideó céljából, és Körös szerint egy Borsod megyei konferencián akarták bemutatni az ottani romáknak. A felvételért nem kértek és nem kaptak pénzt – tette hozzá. A történtek ellenére úgy gondolja, a felvétel mondanivalója valós, a rendszerváltás óta a romákat mindig megvették különböző ígéretekkel a különféle pártok.

Szándékosan kitervelt akció

Körös elmondása szerint azért kérték, hogy a médiában már elhangzott nevek (Ajtai, Zsigó) legyenek a felvételen, hogy hihetőnek tűnjön.

Szerinte jó, hogy végre valaki ki akarja mondani, hogy hagyják békén a romákat, hadd döntsék el maguk, hogy kire akarnak szavazni. Károlyi Attilát régóta ismeri, szerinte a romák számára szervezett sporttagozat egy „k*** jó ötlet”, ezért segített neki abban, hogy oda toborozzon embereket. Elmondta, hogy Dunaharasztiban adta át a videót Károlyinak, aki aztán Király Györggyel együtt bevitte az MSZP székházba.

Felszólították a kilépésre

Elmondása szerint nem magától lépett ki a Demokratikus Koalícióból, erre Varju László pártigazgató szólította fel. Ez őt rosszul érintette, mivel szerinte a tagsága felfüggesztése lett volna jogos, amíg a vizsgálat tart. Körös állítja, hogy a DK előtt soha nem volt tagja egy pártnak sem, azt ugyancsak tagadta, hogy korábban támogatta volna a Fideszt. Körös úgy véli, csőbe húzták őket, a szocialisták kihasználták a Károlyi Attilával való barátságát.

A videó elmondása szerint október 17-én a déli órákban már az MSZP székházában volt. Véleménye szerint ez egy szándékosan kitervelt akciója volt az MSZP-nek. Mélyen elítéli azokat a pártvezetőket, akik ilyen aljas, undorító, mocskos módon akarnak választást nyerni. Szerinte az MSZP most hasba szúrta magát.

A bajai hamisítási botrány

A Hvg.hu október 18-án tett közzé egy felvételt, amellyel az állítólagos bajai fideszes szavazatvásárlást akarták bizonyítani. Ehelyett azonban a rendőrség kiderítette: a felvételt megrendezték, két nappal a bajai időközi választás után készült, és a szocialista párt székházába szállították, csak utána kerülhetett a Hvg.huhoz. A szocialisták feljelentést tettek a rendőrségen, viszont hallgattak róla, hogy a birtokukban volt az anyag, és még az MSZP elnöke is a Hvg.hura hivatkozva rukkolt elő vele sajtótájékoztatóján. A videót korábban hitelesnek beállító Hvg.hu főszerkesztője október 23-án lemondott. Az üggyel kapcsolatban a rendőrség több embert kihallgatott, köztük Kőröst is. (A Magyar Nemzet vezércikkét itt olvashatja el.)

A bajai videóhamisítási botránnyal kapcsolatban a szocialisták vezetője a Bajnaival kötött megállapodáskor még úgy nyilatkozott: egyetlen MSZP-s politikusnak sincs köze a videó elkészültéhez. Azóta az is kiderült: az MSZP Jókai utcai székházának térfigyelő és biztonsági kameráit is elemzi a rendőrség, hogy információkat szerezzenek a videóval kapcsolatban.

Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója múlt csütörtökön bejelentette: a Fidesz válaszokat vár a DK-t vezető Gyurcsány Ferenctől a bajai választási videó ügyében, miután belekeveredett a párt egyik, azóta kizárt tagja is.

Forrás: Mno, ATV

30 hozzászólás “Megszólal a hamisító: kitervelt szoci akció volt” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    “Börtönbe kerülhet, aki videót hamisít
    Index/MTI2013. október 28., hétfő 16:58 | A büntető törvénykönyv szigorítását javasolja a Fidesz, hogy ne fordulhasson elő újra a bajai videóügyhöz hasonló eset.”

    Reszkessen az összes UFO és egyéb “fake” videokészítő a Youtube-on! 🙂

  2. Éva szerint:

    fghfjhgkjhk!

    A bajai hamisításotok után nem kell ezzel viccelődni.

  3. Bugi szerint:

    A Kluv Rádióban pár napja még ott tartottak, hogy biztos a gonosz Fidesz készítette a videót, hogy meggyanúsítsák az ártatlan szocialisták, aztán a gonosz Fidesz leleplezze a saját ármányságát, majd a valósi csalásokat mindezzel eltitkolják.

    Ez az ürge annyira őszinte akart lenni, hogy kisebb dolgokban sikerült is neki. Például abban, hogy senkivel sem találkozott, akivel megtörtént volna olyan szavazatvásárlás, amit a filmükben imitáltak.

  4. felix szerint:

    Bugi
    Még minden lehet, Egy variáció sincs kizárva, csak az, hogy valós a rögzített esemény.

  5. szigetország szerint:

    Szegény félix is szépen becumizta, hogy a felvétel a Fidesz mocskos kampányának része. Pont olyan ostoba fajankóknak készült a videó, mint félix és társai, akik minden rágalmat beszopnak, ami Orbán ellen szól.

  6. ... Grün szerint:

    Egyelőre amit konkrétan tudunk, hogy valakik valakik ellen készítettek valamit!
    Jól felkészült, mindenre elszánt honatyáink majd törvényekkel eldöntik, oszt’jónapot! 😛

  7. felix szerint:

    szigetország!
    Már megint ezzel a hazugsággal jössz?
    A múltkor sem jött be.
    Tudod én téged nem szegénynek tartalak, de ez magánügy.

  8. Etikus szerint:

    Két hete folyik semmiről a vita. Etetnek bennünket mindkét oldalról, közben kacarásznak magukban, egymásközt rajtunk. (nekem ez az első és utolsó írásom ez ügyben)
    Még mindig csodálom azon értelmes embereket, akik “ilyesmin” folytatnak, polémiát.
    Cél, minden oldalról, hogy felrázzák apátiájából a tömegeket, mert a jelenlegi állások szerint csupán 35-40% menne szavazni. Nem kell hinni mindenféle felületes látványnak, a lényeg mindig a színfalak mögött kerül megrendezésre, eldöntésre. Arról viszont nem kell tudnia a nagyérdeműnek, ugyan úgy mint a “párt pénzekről.”

  9. felix szerint:

    Most egyetértünk. 🙂

  10. felix szerint:

    10:45
    Etikusnak szól.

  11. PRincess szerint:

    Etikus, ott a pont!!!!

  12. Etikus szerint:

    Köszönöm az elismerést. Mit mondjak, nem esett rosszul.

  13. "?!" szerint:

    Az alábbi két “roppant hiteles” információt ismerhetjük meg a “Királyerdei” által belinkelt tudósításból:

    1.) A film készítését megszervező és a filmet szállítgató roma kisebbségi elnök Kőrös Gusztáv azt állítja, hogy “a filmet az MSZP-sporttagozat tagja, Király György megbízásából készítették”, továbbá azt, hogy “aljas, mocskos, gerinctelen módon csőbe húzta őket az MSZP, ráadásul magát is hasba szúrta”.

    2.) Az MSZP a fenti vádra reagálva azt állítja, hogy “Kőrös Gusztáv súlyosan valótlan kijelentéseket tett, ezért Mesterházy Attila, a párt elnöke rágalmazás és becsületsértés miatt jogi lépéseket tesz Kőrös Gusztáv ellen”.

    Tehát jelenleg annyi biztos, hogy van egy állítás, és van egy tagadás.
    Az igazságot pedig majd megtudjuk kb. 3 múlva, ha a villámgyors magyar bíróságok jogerős ítélettel eldöntik, hogy melyik fél oldalán van az igazság!

    A bírósági döntésig azonban a két oldal (különösen a két oldal szélsőségesei) a nemzeti összefogás helyett, a “nemzeti” és az “összefogás” szavak ordítozása közben – a fenti két “nagyon szavahihető” fél állítására hivatkozva – továbbra is bőszen köpködhet egymásra.

  14. Sanya szerint:

    melyik párthoz is tartozott K.G….?!

  15. Királyerdei szerint:

    D.K. 🙂

  16. Sanya szerint:

    ….és ki az aki erősen fúrja a baloldalt?!

  17. felix szerint:

    A FIDESZ.

  18. Sanya szerint:

    …csak nem nekik állt érdekében elkészíttetni ezt a videót…

  19. Sanya szerint:

    …nem az Ő párttársuk ült bent a szobában egy fotelben…

  20. Nagy József szerint:

    Ott a bal oldalon nincs egy tökös faszi,aki fölvállalná,hogy igen mi voltunk,megbuktunk,ennyi.Többet nem teszünk ilyet.Csak egy kis gerinc lenne nektek elvtársak!

  21. Gordon szerint:

    “?!” ne siránkozzon a bíróság lassúsága miatt, hisz így van esélye szabadlábon maradni.

  22. robi szerint:

    Nagy József azt hiszi, még a szocializmusban él, amikok minden f@szságot csak úgy bevallottak az elvtársak. Ma annak kell bizonyítani, aki megvádol valakit. Akire nem tudják ráverni a balhét, rágalmazásért pert indíthat.

    Itt most ki bukott meg? Kire vannak és milyen bizonyítékok?

    Legfeljebb az “önkéntes” celebek, akiket a szocik feljelentettek rágalmazásért.

    A bíróságra meg majd vihetik azokat a bizonyítékokat. Ámen.

  23. "?!" szerint:

    “Gordon”, Te romlott narancstól böfögő szerencsétlen idióta volt komcsi zsírsertés!

    Ne magadból kiindulva röfögj velem kapcsolatban, és csak akkor röfögj ha megszólítalak!

    Világos, Te szánalmasan hülye sötétagyú zsírsertés?!

  24. "?!" szerint:

    Mit szóltok az alábbi fejleményekhez rögtön-ítélkező buzgó vérbírók?

    1.) Tegnap (hétfőn) megszólalt Kőrös Gusztáv, a bajai választási csalásról szóló oktatófilm készítője és elmondta, hogy Kőrös a felvételt mobiltelefon memóriakártyáról DVD-re írta, és így adta át Károlyi Attilának, az MSZP Fejér megyei sporttagozati elnökének. Károlyi Attila aztán Király Györggyel együtt bevitte azt az MSZP-székházba.

    2.) Ma este az MSZP nyilvánosságra hozta, hogy az országos tagnyilvántartásuk szerint a MSZP-nek nincs Károlyi Attila nevű tagja, továbbá a az MSZP-nek Székesfehérváron nincs sporttagozata.

    Mit szóltok az utóbbi hírhez azután, hogy a többszörösen büntetett Kőrös Gusztáv tegnapi nyilatkozata alapján Ti már ítéletet hirdettetek?!

    Meséljetek rögtönítélő bí-RÓKÁK!

  25. ... Grün szerint:

    Egyelőre amit konkrétan tudunk, hogy valakik valakik ellen készítettek valamit!

    Azért nézzétek meg egy lengyel-magyar szótárban vagy kérdezzetek meg egy lengyelt, hogy mit jelent a “cyganic”?! 😛 😛

  26. fghfjhgkjhk szerint:

    Éva szerint:
    2013. október 29., kedd – 09:15
    fghfjhgkjhk!

    “A bajai hamisításotok után nem kell ezzel viccelődni.”

    Kedves klimaxon túli Évike! Összekevert valakivel?
    Mindemellett Önök csinálnak ezzel hülyét magukból. 😉

  27. hitetlen szerint:

    Megint megfizettek valakik, valakit, hogy mondjon valakikre, valamit.És ez így megy addig, amíg a senkik ezt beveszik. 🙁

Itt lehet hozzászólni !