Több fejlesztést is kezdeményez a Fidesz-KDNP

Csepel.info, Fidesz-KDNP frakció

Több kisebb, de az érintettek számára igen hasznos javaslattal fordult a kerület képviselőtestülete elé a csepeli Fidesz-KDNP frakció – értesült a Csepel.info.

Lapunk úgy tudja, hogy az ellenzéki frakció javaslatait eddig minden alkalommal visszautasította az MSZP-s többség, akár takarékossági intézkedések kéréséről akár fejlesztési javaslatokról volt szó. Így történt ez akkor is, amikor a Fidesz néhány évvel korábban az akkor egyetlen csepeli mentő életmentő eszközeinek, defibrillátorának felújítását javasolta. Az alábbiakban a testületi ülésre beterjesztett javaslatokat közöljük.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Béke téri Jézus Szíve templomban a világítási rendszer felújításra, illetve korszerűsítésre szorul. A felújítás első üteme 3 millió forintba kerül. Kezdeményezzük, hogy a szükséges összeggel támogassuk a munkálatok elvégzését.

A Vöröskereszt csepeli szervezete 2009 februárjára olyan akkreditált elsősegély tanfolyamot hirdet, amelyre a gyermekekkel foglakozó szakembereket várják. (30 kreditpont szerezhető meg az elvégzésével.) a tanfolyami díj 30 ezer forint. Javasoljuk, hogy minden olyan csepeli bölcsőde, óvoda és iskola egy-egy pedagógusát küldje el önkormányzatunk a tanfolyamra, ahol még nincs ilyen továbbképzett szakember. Az ügy fontosságát, létjogosultságát reméljük, nem kell hangsúlyoznunk! Egymillió forint a szükséges fedezet.

A Szeplőtelen Szív királyerdei templom előtt, a szentmisék alatt nem lehet biztonságosan parkolni. A templomba nagyon sok idős, nagycsaládos és mozgásában korlátozott csepeli embertársunk jár, őket autókkal hozzák. Kezdeményezzük, hogy a templom előtt létesítsünk parkolót. Ez maximum 500 ezer forintból megoldható.

A Tamariska-dombon lévő Gyermekláncfű Napköziotthonos Óvoda Fenyves utcai tagóvodáját kivilágítatlan úton, rossz, töredezett, balesetveszélyes lépcsősoron lehet megközelíteni, illetve onnan távozni. Ez a téli időszakban (a Nap későn kel és korán nyugszik) még inkább érezhető. A lépcsősort ki kell javítani, a kivilágítását meg kell oldani! Ez kb. Egymillió forintba kerülhet.

Kérjük a tisztelt Képviselő-testületet a javaslatok támogatására.

Budapest, 2008. november 17.

Németh Szilárd s.k. Borbély Lénárd s.k.

Határozati javaslatok

1. Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a csepeli Jézus Szíve templom világításának felújítási munkálataira 3 millió Ft támogatást biztosít a 2008. évi többletbevétel terhére.

Határidő: elfogadásra: azonnal
végrehajtásra: azonnal

Felelős: Tóth Mihály polgármester

A határozat elfogadásához a Képviselő-testület minősített többségű támogató szavazata szükséges.

2. Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a pedagógusok elsősegély tanfolyamára egymillió forint támogatást biztosít a többletbevétel terhére.

Határidő: elfogadásra: azonnal
végrehajtásra: azonnal
Felelős: Tóth Mihály polgármester

A határozat elfogadásához a Képviselő-testület minősített többségű támogató szavazata szükséges.

3. Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Szeplőtelen Szív királyerdei templom elé létesítendő parkolók kialakítására 500 ezer forint támogatást nyújt a többletbevétel terhére.

Határidő: elfogadásra: azonnal
végrehajtásra: azonnal

Felelős: Tóth Mihály polgármester

A határozat elfogadásához a Képviselő-testület minősített többségű támogató szavazata szükséges.

4. Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Tamariska-dombon lévő Gyermekláncfű Napköziotthonos Óvoda Fenyves utcai tagóvodájához vezető lépcsősor felújítására és kivilágítására egymillió forint támogatást biztosít a többletbevétel tehére.

Határidő: elfogadásra: azonnal
végrehajtásra: azonnal

Felelős: Tóth Mihály polgármester

A határozat elfogadásához a Képviselő-testület minősített többségű támogató szavazata szükséges.

15 hozzászólás “Több fejlesztést is kezdeményez a Fidesz-KDNP” bejegyzésre

  1. Cápa szerint:

    Nagyon helyes! Remélem Miisék támogatni fogják a ezeket a javaslatokat, bár az eddigi ténykedésük tükrében ez engem nagyon meglepne…

  2. nekünk ment el az eszünk szerint:

    C-S-A-T-O-R-N-Á-T-!

  3. Laja szerint:

    Te hol élsz? Azt majd a szocik megint megigérik a választáskor, aztán azután ismét azt fogják hajtogatni, ezért meg azért nem lehet kész.

  4. Feri szerint:

    Szóval: eddig még a Fidesz-KDNP frakció egyetlen javaslatát sem fogadtak el, sőt általában a kérdések napirendre tűzését is bojkottálták az MSZP-sek. A Fidesz-KDNP frakció ezek után jól kifog rajtuk! — Újabb javaslatokat nyújt be! EZ IGEN! Nagyon újszerű és várhatóan nagyon eredményes megoldás!
    Mire számítunk? Hogy a túl sok javaslatot már nem tudják követni és VÉLETLENÜL esetleg elfogadnak egyet? Vagy elkopik a NEM gomb és aztán már csak IGEN-nel tudnak szavazni? Ha egy úton már ötvenszer falba ütköztem, újra neki kell menni? Nem kellene inkább MEGKERÜLNI vagy LEROMBOLNI a falat?

  5. Földhözragadva szerint:

    Határozati javaslatok

    1. Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete úgy dönt, hogy kérésemre a közintézmények előti 200m útszakaszon megtíltja a gépkocsival közlekedőknek a megfordulást, a kitáblázásra 0,5 millió Ft támogatást biztosít a 2008. évi többletbevétel terhére.

    Határidő: elfogadásra: azonnal
    végrehajtásra: azonnal

    Felelős: Tóth Mihály polgármester

  6. Földhözragadva szerint:

    Jujuj, Feri, ilyet nem szabad írni…:(

  7. Lexon szerint:

    Béke tér: egyetértek.
    Vöröskereszt tanfolyam: egyetértek. A keret 33 pedagógus képzésére elég. Van a kerületben 33 olyan bölcsôde, óvoda, iskola, ahol nincsen még ilyen képzett szakember? Vagy csak nekem tûnik soknak a keret. Egyébként pedig egy felmérés a képzendô személyek számáról elôbbre vihette volna az ügyet.
    Szeplôtelen Szív: ezt nem tudom, nem ismerem a környéket.
    Tamariska: a szándékkal egyetértek, de mondja meg valaki, hogy mi kerül egymillióba egy lépcsôn és pár lámpán?

  8. Csaba szerint:

    Lexon, azok a munkák, amelyeket a csepeli vezetés végeztet el, mindig valahogy nagyon sokba kerülnek… Nem vetted még észre?

    Emlékszem, egyszer azt mondta a gyurcsány a Parlamentben, hogy azt szeretné, hogy “több jusson a családnak”.

    Lehet, hogy csak Csepelen is ezt szeretnék…

  9. Földhözragadva szerint:

    Az a problémám, hogy kb száz ilyen javaslatot fel tudnék sorolni. Mi alapján lettek éppen ezen tételek előterjesztve? Nincs egy lista, ami a közintézmények, egyházi stb. intézmények műszaki problémáit részletesen tartalmazza fontossági sorrendben? Nem lehet, hogy pl. a Csalitos óvodának már lépcsője sincs, csak nem sírtak elég hangosan? Persze elutasításra mindegy mit terjesztek fel, lsd Feri…:(

  10. Lexon szerint:

    Csaba: nézz körül az országban! Mindegy, hogy ki van hatalmon. MINDEGY! Ugyanúgy megy a mutyizás, semmi különbség nincsen. Pártszínektôl függetlenül ezek a munkák indokolatlanul sokba kerülnek. Mert mindenki (politikus, kivitelezô egyaránt) fejôstehénnek nézik az államot. “Van ott pénz, mi miért ne kaphatnánk belôle, hiszen az is a mi pénzünk!”

    Földhözragadva: kicsit igazad van, ezeknél fontosabb dolgokról is lehetne elôterjesztést írni. Csak hát lehet, hogy azt támogatná az MSZP-s vezetés. Az meg milyen ciki lenne Szilárdnak. Így meg könnyedén növelheti a visszautasított elôterjesztések számát. Aztán a csepel.info meg megírja, hogy többszáz elôterjesztést utasított vissza a vezetés, de azt már nem, hogy ennek az az oka pl., hogy fontosabb dolgokra is el lehet költeni azt a pénzt.

  11. Földhözragadva szerint:

    Lexon, rosszindulatú vagy. Én remélem, hogy a jobbító szándék vezérli a Szilárdékat (és remélem a nyeregben lévőket is…) és nem a propaganda.

  12. Lexon szerint:

    Politikusnál sosem tudhatod…

  13. titok szerint:

    Lexon!
    Igaz ami igaz, a politikusnak el kell hogy adja, a lelke egy darabját ,hogy ez mekkora az már rajta múlik.
    A választások idején ugyanez a duma ment, mindegyik lop.
    Na, azért gondolkodjunk el!

    Ezt az eszme futatást vigyük tovább a személyes kis életünkbe.

    1, Az ajtót elfelejtem bezárni ,arra járó alkalom szülte tolvaj kinyitja és leemeli a fogasról a kabátot.Bosszantó de “könnyen” pótolható.
    2, A másik esetben bezárom ,de rám törik ,akiknek meg kellene védeniük ,támadom mellé állnak és jól elvernek.Engem vádolnak ,bíróság elé citálnák,félszememre esetleg megvakulok.

    1 vagy 2 válaszam?Én tuti hogy inkább az 1.

  14. titok szerint:

    Kedves Szilárd!

    Csak lassan, egyszerre egyet , így talán nem tudják az összest egy mozdulattal lesöpörni.
    Én már feladtam volna ,képtelen lennék szembe menni a közönyükkel.

    Sok sikert!

  15. Nagyapó szerint:

    A Szeplőtelen Szív királyerdei templom a Szent István út 216 számon található. Érdemes meghallgatni az e heti déli harangszó előtti ismertetést, ami erről a templomról, harangjáról szól. A lazaristákról (Szt. Lázár rend) annyit, hogy csepeli rendházuk a Szt. István úton levő öregek otthona volt. A királyerdeiek annyira szerették a szerzeteseket, hogy amikor az ÁVO el akarta vinni őket, a lakosság nem engedte. Csak másnap éjjel tudták elszállítani a rendtagokat.
    A Fidesz-KDNP javaslatok nem mindig eredménytelenek. Volt, hogy a szocik vigyorogva elutasították, majd mint saját ötletüket beterjesztették, és utána a Csepel Újság hosszasan méltatta (2008 előtt).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

Itt lehet hozzászólni !