Szavazatvásárlás Baján: MSZP-s megrendelésre készítették a DK-sok?

Megrendezett a bajai videó

Origo

A tanúvallomások szerint a “Szavazatvásárlás Baján” című film rendezője a DK, a film producere az MSZP

A bajai választási csalásról szóló videót hatan készítették egy mobiltelefonnal, de egyelőre nem tudni, hogy pontosan ki bízta meg őket. A felvételt elvitték a szocialisták székházába, ahol ketten átvették.

Sajtótájékoztatót tartott hétfőn a Bács-Kiskun megyei rendőrség a bajai választási csalásról készült videó miatt – írja a police.hu. Szabó Vendel alezredes, bűnügyi főkapitány-helyettes a sajtótájékoztatón elmondta, péntek este rendeltek el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Azt még nem mondták el, hogy a felvétel készítői mit mondtak vallomásukaban: mi motiválta őket, illetve kinek a megbízásából készítették a videót. A felvételen látható négy férfi egy megrendezett helyzetet játszott el, a videó elkészítésében összesen haten vettek részt. A mobiltelefonnal készített videót kiírták egy CD-re, majd elvitték az MSZP székházába, ahol két ember átvette.

A hvg.hu pénteken közölte azt a videofelvétel, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és a családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármester, a Fidesz szóvivője küldte.

Forrás: Origo

Kilép a DK-ból a bajai videó állítólagos készítője

A bajai választási csalásról szóló videó állítólagos készítője, Kőrös Gusztáv Tibor hétfőn lemondott a Demokratikus Koalícióban töltött posztjáról. A solti kisebbségi önkormányzat elnöke a párt Bács-Kiskun megyei szervezetében dolgozott.

Hétfőn bejelentette kilépési szándékát a Demokratikus Koalícióból Kőrös Gusztáv Tibor – tudta meg az Origo. A bajai választási csalásról készült videó állítólagos készítője a párt Bács-Kiskun megyei 3-as számú választókerületének volt a tagja, hétfőn azonban jelezte az országos elnökségnek, hogy benyújtja a lemondását. Korábban elnökségi tag is volt, ezt a megbízatását – egyéb elfoglaltságai miatt – még a nyáron visszaadta. Úgy tudjuk, feladata a választókerületben élő romák toborzása volt. Kilépési szándékát nem indokolta.

Hétfő kora délután a Demokratikus Koalíció közleményt adott ki. Ebben azt írják, hogy pártnak a videóhoz semmi köze nincs. “Mára kiderült azonban, hogy a párt egy tagja az ügybe belekeveredett, szerepe viszont még tisztázatlan. Az illető a pártban már régóta nem visel tisztséget, ma már a pártnak sem tagja”.

A Blikk vasárnap azt írta, hogy a rendőrségen indult nyomozás során a felvétel egyik készítője, Kőrös Gusztáv Tibor bevallotta, hogy az MSZP megrendelésérekészült a videó. A férfi – aki solti roma kisebbségi önkormányzati képviselő – szerint azonban nem tudták, hogy nyilvánosságra szánják, a megrendelés ugyanis arról szólt, hogy oktatófilmet forgatnak arról, hogyan vásárol szavazatokat a Fidesz.

Az állítólagos bajai választási csalásról szóló videót először a hvg.hu közölte. Ezen az látszik, hogy egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt meg tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is a Fideszre szavaznak a bajai időközi választáson. A köztévé vasárnapi híradójában névtelen rendőrségi forrásokra hivatkozva azt mondták, hogymanipulált a hvg.hu által közzétett felvétel, ezt azonban a rendőrség eddig nem erősítette meg. A Bács-Kiskun megyei rendőrség hétfőn délelőtt tart sajtótájékoztatót az ügyről.

Forrás: Origo

24 hozzászólás “Szavazatvásárlás Baján: MSZP-s megrendelésre készítették a DK-sok?” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Szégyellje magát az egész magyar baloldal!

    Kiemelten: Török, Nyakó, Tukacs, Borka-ász Tamás.

  2. Aladár szerint:

    Gordon, neked van érettségid?

  3. Gordon szerint:

    Nekem van.
    És neked becsületed!?

  4. ... Grün szerint:

    Alig várom, hogy hitelt érdemlően bebizonyosodjon a csalás ténye!

    Ha a fityesz nem akar harmadik fordulót a csalás bebizonyosodása esetén, hanem belenyugszik az egy-egyes döntetlenbe, akkor máris tudjuk, hogy ki csalt, de ügyesen átverte a dolgot a zellenzékre!
    Az ellenzéknek nincs veszteni valója.

    Ősi dakota mondás: “Három a magyar igazság!” 😛 😀

  5. nagyapó szerint:

    Megvan a maffiabaloldal hőn áhított összefogása. Két nappal a választás után csináltak egy hamis videofelvételt. A DK-s készítette, a zMSZP-s átvette,kérdés ki fizette (ez elment vadászni….) ? Bajnaiék,a HVG, vagy más?
    Már csak a csepeli szocik, idióta Dr. grün t.t.-vel az élen fújják a vuzuvelát, hogy Fidesz, Fidesz, Fidesz.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. felix szerint:

    Megnyugodtam, mert amit Rogán mond ilyen ügyekben, annak az ellenkezője az igaz.
    Magyar vizsla ügyben is ugatott, aztán kiderült, hogy az irodájából faxolták el.
    Most is ez lesz a vége gondolom.

  7. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x
    “Ábrándozás az élet megrontója,
    Mely, kancsalúl, festett egekbe néz.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. felix szerint:

    Majd meglátjuk szemétláda.

  9. felix szerint:

    Nem Rogánnak volt valami szervi baja.
    Bocs szerver baja.

  10. Bugi szerint:

    Ne kenegessétek, mert rosszabb lesz. Itt nem holmi kampányújságról van szó, hanem egy bűncselekményről.

  11. Tóth Mária szerint:

    Hiába mosakodtok “kék cédulások”,a sz@r egyre mélyebbre nyom le benneteket! Hiába,na, ilyen a lételemük!

  12. felix szerint:

    Igazad van Bugi és legyetek büszkék rá.
    Majd meglátjuk, hogy kinél áll meg a labda.

  13. robi szerint:

    Egyenlőre csak a videó készítője ismert és az, amit a roma kisebbségi vezető mesélt.

    Ha Gordon, nagyapó, Bugi és Tóth Mária helyében lennék, akkor annak szurkolnék, hogy derüljön ki mihamarabb a maszopos megrendelő személye.
    Mert ha rövid időn belül nem lesz konkrét megrendelő, akkor egyértelmű: a fenti köztiszteletben álló helyi polgártársakból egy solti kisebbségi (és a Blikk újság) hülyét csinált.
    Meg mindenkiből, aki ráharapott a primitív sztorira.

    És igaza lesz Vátesznak.

  14. felix szerint:

    Robi!
    Csak nehogy kiderüljön, hogy a zsidókon kívül más is képes hülyét csinálni Vátesz népéből, mert a szerencsétlen még tökön találja szúrni magát.
    Elég az neki, hogy már így is gyötri a kisebbségi érzés.

  15. felix szerint:

    Ez valamiért kimaradt.
    Nem véletlenül és nem először fordul elő ilyesmi.
    http://www.stop.hu/belfold/hamis-video-az-mszp-mar-csutortokon-feljelentest-tett/1187798/

  16. felix szerint:

    Szóval egy nappal az előtt, hogy nyilvánosságra került a felvétel.

  17. Sanya szerint:

    “…vergődnek, mint egy partra vetett hal…”

  18. felix szerint:

    Akiknek az MSZP leadta a felvételt, vajon mit tettek vasárnapig?

  19. ... Grün szerint:

    A politika malmai lassan őrölnek!
    Eddig amit biztosan tudunk:

    Valaki mondta egy másik valakinek, hogy ismer valakit, aki eladna valamit valakiknek! 😛
    .
    Régi választási trükk:
    Mennyit kapott a zellenfelemtől?!
    Tízezret!!!
    Adja ide annak a szemétnek a tízesét és itt van helyette húszezer! 😛 😛

  20. Vátesz szerint:

    Nem szándékozom tökön szúrni magam, főleg ha nekem lesz igazam. A DK ugye százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki kézzel fogható bizonyítékot szolgáltat a Fidesz által feltételezetten elkövetett választási csalásra. Na már most van százezer forint, akkor lesz bizonyíték is, mert valakiknek fáj a foguk a pénzre. Hogy miért az MSZP-hez vitték, hát onnan is reméltek némi célprémiumot! Hogy nem jött be, na és? Erre kértek háromszázezret a Hírtv-től, ha kiadják a sztorit. Így verik át a gádzsókat, meg is érdemlik, minek kerítenek olyan nagy feneket egy piti, vidéki önkormányzati képviselői választásnak!
    Ahogy leírtam, a cigányok nem koptatják a cipőjüket a gádzsó állam képviselőinek választásakor, csak ha megéri nekik!

  21. robi szerint:

    Az m1 hétfőn konkrét tényként közölte: Király György volt a megrendelő.

    Eszembe jut a közelmúlt egyik híre:
    http://index.hu/kultur/media/2013/07/19/az_m1_hirado_vezetojenek_is_van_trafikja/

    Hogyan is volt a tanú című filmben?
    “egyszer majd mi is kérünk magától valamit..”??

  22. Etikus szerint:

    T. Vátesz, 22:43-as
    Ne aggódjék a károgók miatt, töltse el az a büszkeség, hogy ismét fényt mutat a sötétségben tévelygőknek. Nekem úgy tűnik, sajnos nincsen táptalaj. Hiába kérem az évtizedek óta használatos technológia, a rengeteg kemikália, megtette hatását az évszázadokon át jól bevált szálas trágya helyett.

  23. Királyerdei szerint:

    Emlékszünk arra az “úriemberre”, aki 2008. október 9-én az OTP Bank megtámadása mögött állt és A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) bírságot rótt ki rá ebből kifolyólag?

    Ezen a napon az OTP részvények 22%-ot estek egy a kereskedés végén érkezett order következtében. Ezt követően kijelentette, hogy nem ő adott megbízást az ügyletre, és sajnálja a történteket… Hasonlóképpen spekulált az angol font ellen, ami a nemzetközi “elismerést” jelentette neki. Mellesleg jelenleg is a Bilderberg-csoport tagja. Ki ne felejtsem a sorból, hogy létezik egy prominens politikai személyiségünk is, aki a Soros Fund támogatásának köszönhetően végezte külföldi tanulmányait.

    A helyes megfejtők között kisorsolhatnánk pár futball labdát… (a szerk.) Soros Györgyöt sokan úgy ismerik, mint aki legyőzte az angol központi bankot. Malajzia elnöke szerint egy „gátlástalan nyereséghajhász”, Thaiföldön pedig „gazdasági háborús bűnösként” tartják számon.

    1994-ben Soros kijelentette, hogy „éppen ideje, hogy a szovjet birodalmat immár Soros-birodalomnak nevezzék.” A kétes hírnevű milliárdos befektető a következőképpen határozta meg egy rezsim megdöntésének vagy egy valuta bedöntésének hét lépését:

    1. lépés: Árnyékkormány felállítása valamilyen humanitárius támogatás ürügyén.

    2. lépés: A rádióhullámok feletti hatalom átvétele. Meglévő rádió és televíziós médiumok finanszírozása majd irányításuk átvétele, esetleg újak létrehozása.

    3. lépés: Az állam destabilizálása, a kormány meggyengítése és kormányellenes hangulat megteremtése az országban. Gazdasági válság létrehozása vagy a már létező válság kihasználása. Nyomás gyakorlása fentről és lentről, ami hozzájárul a kormány meggyengítéséhez és a kormányellenes hangulat kialakulásához.

    4. lépés: Elégedetlenség szítása.

    5. lépés: Választási válság kiprovokálása. Várd meg a választásokat és hirdesd hangosan, hogy csalás történt.

    6. lépés: Vedd át a hatalmat. Szervezz hatalmas tüntetéseket, polgári engedetlenséget, ülő- és általános sztrájkokat és támogasd az aktivizmust. Továbbra is hangoztasd, hogy választási csalás történt és saját médiumaidon keresztül mond meg követőidnek, hogy mit tegyenek. Ebben a fázisban indulhatnak a bujtogató és erőszakos megmozdulások.

    7. lépés: Éld túl az ellenfeled.

    Soros már 2011-ben arról beszélt, hogy az Egyesült Államoknak hagynia kellene a dollár rendezett módon végbemenő hanyatlását. Számos alkalommal beszélt a nyilvánosság előtt az „Új Világrend” megalapításának és az amerikai dollár „irányított hanyatlásának” szükségességéről, hogy helyére az új világvaluta léphessen.

    Szintén 2011-ben egy londoni interjú során azt mondta, hogy az egész Európát és az Egyesült Államokat is megrázó, 2008 óta tartó globális pénzpiaci válság a Szovjetunió utolsó éveire emlékezteti.

    „Ehhez hasonló dolog történik most a nyugaton,” nyilatkozta Soros a Bloombergnek a Szemtől szemben Francine Laqua-val című műsorban. „Volt egy pénzügyi válság és a piac tényleg összeomlott, de a hatóságok életben tartották. Az emberek nem vették észre, hogy a valóságban a rendszer összeomlott.”

    A közelmúltban a milliárdos befektető a németországi Kielben tartott Globális Gazdasági Szimpóziumon a következőket mondta:

    „Az eurózóna enyhe javulást mutat Németországnak köszönhetően, azonban a súlyosan eladósodott országok jelentősen le vannak maradva. Az eltérés oka a sok adósság és a drága hitel. Mivel ezek visszatérő problémák, az eltérés idővel egyre kiterjedtebb lesz.
    Olyan szabályokat hoztak, amelyek határozatlan ideig fenntartják a jelenlegi helyzetet. Ez politikailag elfogadhatatlannak tűnik és teljesen elpusztíthatja az Európai Uniót. Ezt csak a hitelezők akadályozhatják meg, de ők nem tűnnek túl hajlandónak. … A hibák elismerése nem könnyű, de ennek elmulasztása sokkal rosszabb lenne. A hibák egy rémálomba illő helyzetet teremtettek, amiben a jelenlegi politika áldozatai kénytelen mindennapjaikat tölteni.”

  24. Vátesz szerint:

    Akkor örüljön Soros a Nyugat összeomlásának, ha előbb áttért iszlám hitre! Magyarország jól teszi ha a saját lábára áll, s igyekszik hogy amit lehet itthon termeljen meg, mert az autokrata gazdaság véd a világgazdasági válság ellen. Ezért volt jó a Történelmi Magyarország, lényegében minden erőforrással rendelkezett, amire abban az időben szükség volt! Magyarország támaszkodjon a keleti rokon népekre! Nyugat-Európa meg előbb utóbb úgyis két részre szakad, az arab dominanciájú Párizsi Kalifátusra, meg a török dominanciájú Kölni Kalifátusra!

Itt lehet hozzászólni !