Rendőrhöz tört be – pechje volt

Csepel.hu

Tetten érték azt a 30 éves csepeli férfit, aki egy rendőr lakásába próbált meg betörni október 7-én délelőtt a Kossuth Lajos utcában található panelház nyolcadik emeletén. Benhardt Dávid rendőr őrmester éppen aludt, amikor arra ébredt, hogy valaki matat a lakása ajtajának a zárjában. A betörő megdöbbent, amikor ajtót nyitottak neki, és szembe találta magát az álmából felriasztott bosszús rendőrrel. Nem volt menekvés.

Benhardt Dávid őrmester betegszabadságát töltötte az előző napokban, ezért pihent a szokásosnál is tovább. Édesapja szintén otthon tartózkodott, de mélyen aludt, mert reggel ért haza a munkából. Az őrmester először egy csattanásra lett figyelmes, de nem gondolta, hogy egy betörő lopakodik a lakása előtt. Utóbb kiderült: a csattanás zaja onnan származott, hogy a betolakodó a bejárat melletti villanyóraszekrényt kinyitotta és a vezetékek fedlapját elvágta. Valószínűleg a riasztót kereste, s azt akarta kikapcsolni.

„Egyre csak hallom, hogy valaki kulccsal igyekszik bejutni az ajtón – emlékezik Benhardt Dávid. – Először arra gondoltam, talán édesanyám jött haza, hiszen ő is itt lakik. Felkeltem az ágyból, füleltem, s csak nem maradt abba a zárral való matatás. Tisztán hallottam, hogy az illető legalább négyszer-ötször próbálta meg kinyitni a zárat különféle kulcsokkal. Na, ebből nagyon elegem lett! Belenéztem a kémlelőnyílásba, s látom ám, hogy egy 30 év körüli idegen alak áll az ajtó mögött. Belülről megfogtam a kulcsot, amivel a férfi hozzám akart betörni, aztán kitártam az ajtót… A fickó nagyon meglepődött, szörnyen megijedt, s egyből menekülőre fogta. De nem lefelé, hanem a kilencedik emeletre futott. Gyorsan magamhoz kaptam a rendőr igazolványomat és a jelvényemet, s a betörő után eredtem. Felszólítottam, hogy rendőrség, álljon meg! Erre ő könyörögni kezdett, hogy ne lőjem le, hagyjam elfutni, két gyereke van… Elkaptam a grabancát, lefektettem a földre, s azonmód értesítettem a kollégáimat. Percek múlva kiértek a rendőrök, a férfit megbilincselték és elvitték. Motozásakor derült ki, hogy 34 darab hevederzáras lapos kulcs volt nála, amiket feltehetően lakások betörésére használt.”

Benhardt Dávid talpraesettségét dicséri, hogy a betörés észlelésekor azonnal szolgálatba helyezte magát, s ártalmatlanná tette a betolakodót, akit a rendőrség előállított. K. István ellen lopás kísérlete bűntett miatt indítottak eljárást.

A házban lakó egyik idős asszony még arról számolt be, hogy fél órával korábban ugyanez a férfi hozzá is becsengetett. Amikor azonban észlelte, hogy a lakásban otthon vannak, odébbállt. Nem ment messzire, csak éppen a szomszédos ajtóhoz. De mint most már tudjuk, itt meg a rendőr őrmesterrel találta szemben magát…

Forrás: Csepel.hu

12 hozzászólás “Rendőrhöz tört be – pechje volt” bejegyzésre

  1. szigetország szerint:

    Ez a 34 darabos lapos kulcsos készlet biztos nem egy étkészlet része volt. Az is biztos, hogy nem lakatos volt a mestersége. Ha volt egyáltalán szakmája…

  2. ... Grün szerint:

    “A betörő megdöbbent, amikor ajtót nyitottak neki, és szembe találta magát az álmából felriasztott bosszús rendőrrel. Nem volt menekvés. ”
    .
    Hülye szokás egyenruhában, azonosító számmal aludni! 😛 😛

  3. demokrácia szerint:

    Reméljük kivonják a forgalomból a betörőt.
    “Belülről megfogtam a kulcsot, amivel a férfi hozzám akart betörni, aztán kitártam az ajtót…”
    Nem kötekszem,de azért azt nem értem hogyan lehet belülről megfogni a hevederzár kulcsát?

  4. szigetország szerint:

    Egy betörővel kevesebb….

    Remélem, más potenciális betörő is hírét veszi a lebukásnak. Szar dolog (de nekem jó dolog), ha egy komoly legény nyit ajtót a delikvensnek.

  5. szigetország szerint:

    demokrácia!

    Igazad lehet, a kérdéseden én is törtem a fejem. Állítólag ez egy speciális rendőri fogás (tán tanítják is), hogy belülről hogyan lehet blokkolni a zár kulcsát.

    Képzelheted, hogy erőlködött a betörő, amikor észlelte, hogy nem forog a kulcsa a zárban.

  6. DFK szerint:

    Hát, igazi lúzer a fickó.

  7. SESA szerint:

    Én bizony kivágtam volna magam!
    Jó napot kívánok!
    A kéményt jöttem ellenőrizni!
    Látom most alkalmatlan, jövök máskor!
    Viszont látásra!

  8. großmutter szerint:

    Hát jól kivágtad volna magad!

    1.Egy távfűtéses panelházba jött kéményt ellenőrizni. Észkombájn.
    2. A kéményseprő nem csengetni szokott? Mióta van joga kulccsal nyitogatni az ajtót?
    3. Mióta van a kéményseprőnél 34 darab lapos kulcs? Azzal kotorja ki a hamut?
    4. A csávó nem a koromtól volt fekete. (Gyanús)

    Gondolkodj mielőtt marhaságokat írsz.

  9. demokrácia szerint:

    🙂 ez jó volt,igazán jóízüt nevettem 🙂

    Különben is,volt már olyan aki láncfűrésszel ment gombászni! 🙂

  10. felix szerint:

    Ez, egy minden szempontból amatőr betörő volt.

  11. Csepelianya szerint:

    Nekem is két gyerekem van, mégse török be sehova! Rohadtul szeretem az ilyen “kifogásokat”! Remélem sittre vágják a szemetet, meg a többi hozzá hasonlót is!

  12. KEA szerint:

    Belülről megfogta a saját lakáskulcsát és azzal nyitotta ki az ajtót. A betörő ehhez hasonló kulcsokkal próbálta meg kinyitni kívülről az ajtót. Valószínűleg el lett írva.

Itt lehet hozzászólni !