Szocialista politikusok álltak a Tavares-jelentés mögött?

Hirado.hu

Göncz Kinga és Tabajdi Csaba szocialista európai parlamenti képviselő érdeme a Tavares-jelentés összeállítása és elfogadása – ezt írta a szintén szocialista EP képviselő Herczog Edit internetes oldalán. Mesterházy Attila az MSZP elnöke azonban továbbra is cáfolja, hogy a pártnak köze lett volna az alapvető jogok magyarországi helyzetét elmarasztaló jelentéshez. Orbán Viktor miniszterelnök már júliusban, a jelentés elfogadása után hangsúlyozta, hogy az egy európai baloldali akció volt.

Július elején fogadta a Tavares-jelentést az Európai Parlament. A voksoláson 370-en igennel, 249-en nemmel szavaztak, 82-en pedig tartózkodtak.

Az Európai Parlamentben ezt megelőzően vitát tartottak az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló jelentésről, amelyik a magyar kormány több intézkedését is kifogásolta. Rui Tavares zöldpárti politikus azt mondta: szokatlan mértékű változások történtek Magyarországon. A jelentés elkészítésével az uniós értékrend védelme a céljuk.

Orbán Viktor felszólalásában azt mondta: “ez a jelentés mélyen igazságtalan Magyarországgal és a magyar néppel szemben.” A jelentés minden vádpontját írásban cáfolta a magyar kormány. A miniszterelnök hozzátette: a Tavares-jelentés kettős mércét alkalmaz, és a támogatói lebecsülik azt a munkát, amellyel a magyarok megújították az országot.

Mesterházy Attila a jelentéstervezet elfogadása előtt azt mondta: „mi nem támogatunk semmi olyan intézkedést az Európai Unió részéről, ami a magyarországi forrásokkal kapcsolatosan Magyarországot büntetné, a magyar embereknek károkat okozna.” Az MSZP elnöke egyúttal hozzátette: nem igaz, hogy a nemzetközi bírálatok egy baloldali összeesküvés részei.

Herczog Edit szocialista európai parlamenti képviselő az interneten most közzétett EP parlamenti pályázatában ezzel szemben azt írta, hogy a Tavares-jelentés a négy MSZP-s európai parlamenti képviselő bizonyítványa. Annak összeállítása elsősorban Göncz Kinga és Tabajdi Csaba érdeme, és annak elfogadtatásáért ők mindent megtettek. A politikus később arról ír, hogy a Tavares-jelentés elfogadása pártszerű, szakmailag előkészített és megalapozott volt, mindenben megfelelt vállalásainknak. A Híradó kereste a szocialista politikust, de egyelőre nem érték utol.

Mesterházy Attila azonban továbbra is cáfolta, hogy az MSZP-nek köze lenne a Tavares-jelentéshez, annak tartalmával azonban egyetért. Hozzátette: a programjuknál útmutatónak is felhasználnák a dokumentumot. „A mi programunk címe arról is szól, hogy nemcsak igazságosság kell Magyarországon, hanem több szabadság is. És ebben a Tavares-jelentés egy világos (…) segédanyag, hogy melyek azok a területek, ahol egészen biztosan lépni kell.”

Orbán Viktor a Tavares-jelentés elfogadása után a Kossuth Rádióban adott interjújában azt mondta: „Ez egy európai baloldali akció.” A kormányfő az Országházban napirend előtti felszólalásában arról beszélt, régóta tudható a döntés mögött valójában gazdasági lobbiérdekek húzódnak meg. Hangsúlyozta: Magyarország a rezsicsökkentéssel az európai nagyvállalatok érdekeit sérti, azonban minden magyar családnak fontos, ezért nem érti, miért támadják azt egyes magyar képviselők kül- és belföldön egyaránt. „Azt hittem, túl vagyunk már azokon az időkön, amikor magyar politikusok Magyarország ellen fordulnak bárhol a világban, bármilyen fórumon, bármilyen ügyben. Mégis voltak, akik ezt megtették” – mondta Orbán Viktor.

Az Országgyűlés a Tavares-jelentésre válaszul határozatot fogadott el, amely kimondja: az Európai Parlament szembemegy az európai értékekkel, és veszélyes útra vezeti az Európai Uniót. A voksoláson az MSZP frakció nem vett részt.

Forrás: Hirado.hu

17 hozzászólás “Szocialista politikusok álltak a Tavares-jelentés mögött?” bejegyzésre

  1. Nagy József szerint:

    Hazudtak,hazudnak és hazudni is fognak.Ha nem tennék ezt,nem lennének híveik a tudatlan,primitívek között.Gyávák is,mert legalább vállalnák,legalább részt vettek volna a szavazáson,de nyíltan nem merték felvállalni mocskos,hazaáruló tettüket.

  2. ... Grün szerint:

    “Szocialista politikusok álltak a Tavares-jelentés mögött?”
    Kérdezik vagy állítják?!
    Mert nem mindegy!!! 😀

  3. Gordon szerint:

    A szocialisták folyamatosan a magyar emberek ellen árulkodnak Brüsszelben.
    Nem véletlen, hogy itthon lapítanak.

  4. lucifer szerint:

    … Grün szerint:

    2013. október 06., vasárnap – 07:51

    “Szocialista politikusok álltak a Tavares-jelentés mögött?”
    Kérdezik vagy állítják?!
    Mert nem mindegy!!! 😀

    De teljesen mindegy, mert ezek a fityeszek akkor is hazudnak, ha kérdeznek.

  5. ... Grün szerint:

    Röfike!
    A Vezír meg idehaza harcol és Brüsszelben lapít! 😛 😛
    .
    Már aggódtam érted!
    Féltem, hogy a zsírégetésből malac-sütés lett! 😛 😛

  6. Gordon szerint:

    Nekem az ep-i felszólalásai alapján nem úgy tűnt, hogy Orbán kint lapít.

    Te valamit elnézhettél. 😀

  7. kilgore trout szerint:

    Maradnak, akik voltak mindig is. A vörös grófot példaképül állító nettó, hazaáruló csótányok.

  8. ... Grün szerint:

    Nekem meg erősen úgy tűnt, hogy a rossz tanulóhoz hasonlóan próbálta magyarázni a bizonyítványát és akkorákat gurított, hogy még a jóisten is megcsóválta a fejét!
    Majd hazajött és a parlamenttel elfogadtatott egy választ a jelentésre! 😛 😛
    .
    http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/07/02/16/Orban_Viktor_miniszterelnok_felszolalasa_a_Tavares_jelentes_vitajan_az.aspx

  9. Axor szerint:

    Ezt eddig is tudtuk, csak azt nem, hogy Herczog művésznő kihátrál a hazaárulók közül azért, hogy az ország jelentős többsége csak Göncz Kinga, Gurmai Zita és Tabajdi Csaba árulásának tekintse.

  10. felix szerint:

    Szerintem az a hazaáruló, aki arra szólít fel, hogy az országának ne adjanak pénzt és nem az aki arra, hogy ne ezzel büntessenek.
    Emlékeztek rá még, hogy ki volt az a hazaáruló aki ezt tette.?
    Vagy neki szabad?
    Bamba népség.

  11. ... Grün szerint:

    A “Jelentés az alapvető jogok Magyarországi helyzetéről” címmel végül elfogadott EP-határozat legfontosabb állításait nem csak a jobboldali többségű Európai Parlament, de a Fidesz-kormány is elfogadta. A kormány javaslatára korrigálta ugyanis az Országgyűlés a jelentésben kifogásolt passzusokat a “gránitszilárdságú” alaptörvény ötödik módosításával. Ezért ezt egy “baloldali összeesküvés” eredményének minősíteni nevetséges próbálkozás. Ez ugyanis azt jelentené, hogy a “belső ellenség” irányítja az európai jobboldalt, sőt, a Fidesz és a KDNP frakcióját is – írja Heczog.
    .
    Így már mindjárt más a leányzó fekvése! 😛 😛
    .
    http://www.pecsistop.hu/kulfold/a-fidesz-nevetseg-es-szanalom-targyava-teszi-hazankat/1184377/

  12. Axor szerint:

    Aki csak úgy ad pénzt, hogy megmondja mire költhetem el és milyen megszorítást kell tenni, az a szabadságom ellen van. Az ellen mindenképpen küzdeni kell. A komcsik eladták az országot a Keletnek, most meg a Nyugatnak. Meg egyébként pénzt a kommunisták herdálták el, az az ti bolsevikok!! Loptatok reggel este meg éjszaka!
    Egyébként HAZAÁRULÓK KUSS!!

  13. felix szerint:

    Axor!
    A piacról felvett pénz is a szabadságod ellen van, mert előre megszabja, hogy mire kösd le a munkaerődet.
    Sebaj írtak itt már nagyobb ostobaságokat is.
    Ne add fel.

  14. Axor szerint:

    Felix
    Ennek fuss még egyszer, mert nincs értelme mit írtál, bár csak a szokásodon nem változtattál.

  15. felix szerint:

    Van értelme, csak a te agyadnak magas.
    A hitel előre kifizetett teljesítmény.
    Adok három napot arra, hogy megértsd.

Itt lehet hozzászólni !