Kékfény: bűnözőket értek tetten Csillagtelepen

Csepel.hu

Egy helyben lakó állampolgár segítségével a csepeli rendőrök bravúros gyorsasággal kerítették kézre a 26 éves S. Istvánt és a 24 esztendős S. Tamást, akiket kifosztás és rablás bűntettével gyanúsítanak. S. István szeptember 19-én támadt rá egy idős hölgyre a Vénusz utcában, S. Tamás pedig szeptember 22-én próbált meg kifosztani egy másik asszonyt a Szabadság utcában. Az utóbbi esetben két szolgálaton kívüli rendőr fogta el az elkövetőt kalandos körülmények között.

A bűncselekményekről Koczka Sándor őrnagy, a csepeli rendőrség kapitány-helyettese számolt be.

S. István csepeli, S. Tamás szigetszentmiklósi lakos ismerték egymást, s már az első esetben is minden bizonnyal együtt szemelték ki áldozatukat Csillagtelepen. Szeptember 19-én délelőtt 11 óra körül egy helyben lakó fiatalember arra lett figyelmes, hogy a Vénusz utcai buszvégállomáson várakozó idős – később kiderült, hogy 75 éves — asszony segítségért kiáltozik, miután S. István kirántotta a kezéből a táskáját, majd futásnak eredt. A bűncselekményt észlelő fiatalember lélekjelenlétét dicséri, hogy nem szállt inába a bátorsága: rögtön a hölgy védelmére kelt, s üldözőbe vette az elkövetőt. Közben a feltehető bűntárs, S. Tamás is szaladni kezdett, de róla először azt feltételezték, hogy szintén a bűnözőt kergeti. Egy idő után azonban fékezte a tempóját, majd megállt; láthatóan nem a rablót akarta elkapni. S. István menekülése közben eldobta az ellopott táskát, amelyet az őt üldöző fiatalember juttatott vissza a kétségbeesett asszonynak. A rendőrök addigra már a helyszínre értek, s rövid időn belül mind a két gyanúsítottat elfogták.

Szeptember 22-én S. Istvánt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, S. Tamás azonban szabadon távozhatott, mert nem vett részt a konkrét bűncselekményben.

S. Tamás ezután alighogy elhagyta a Markó utcai bíróság épületét, újra Csepelre, Csillagtelepre indult, ahol a Szabadság utca egyik padján pihenő 70 éves asszonyra támadt rá 13 óra körül. A nyakláncát próbálta leszakítani, de a sértett nem hagyta magát, hanem – nagyon helyesen! — sikítozott, kiabált. S. Tamás fojtogatta a nőt, de a nyakláncát nem sikerült megszereznie. Már csak azért sem, mert a sikítozásra két szolgálaton kívüli rendőr felfigyelt, s azonnal szolgálatba helyezték magukat. Lázár Péter rendőr zászlós, körzeti megbízott és K. R., a készenléti rendőrség zászlósa a már menekülő S. Tamás nyomába eredtek, aki az egyik közeli társasház mellékhelyiségében bújt el. De hiába rejtőzött el, a rendőrök egykettőre fülön csípték.

Értesüléseink szerint S. István büntetlen előéletű, de jelenleg több eljárás folyik ellene vagyonelleni bűncselekmények miatt. S. Tamás már több alkalommal lebukott hasonló bűntettek miatt, de egyelőre nem tért meg a jó útra. Legutóbb augusztus 4-én szabadult a börtönből.

Az ügyészség indítványára a bíróság S. Tamást is előzetes letartóztatásba helyezte.

Forrás: Csepel.hu

18 hozzászólás “Kékfény: bűnözőket értek tetten Csillagtelepen” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Jön a három csapás?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Nemmondommeg szerint:

    nagyapó !
    Nem, nem jön. Az van, hogy Csillagtelepre is betelepítették a jöttment bűnöző cigány családokat akik öregemberek kifosztásából(is)élnek. Nem kell úgy tenni mintha nem így történne. Egymás között úgy nevezik: “öregezés” Undorító, hogy nem ítélik halálra aki egy tehetetlen öregembert megtámad.

  3. mamika szerint:

    Nem kell azért rögtön hasra esnünk, mert két rablót elfogtak a rendőrök! Ezer másik dolgot meg fel sem derítenek.
    Persze örülünk egy két ilyen szemét elfogásában, de két nap mulva kint vannak oszt folytatják ahol abbahagyták. A három csapás meg egyebek azokra vonatkozik szerintem akik esetleg megettek egy zsömlét a kozérben mert éhes volt, és nem blahiból.

  4. Bugi szerint:

    Gagyimami: ha a zsömlét úgy eszik meg, hogy közben összeverik az eladót, a tulajnak meg levagdossák a füleit, akkor az már erőszakos cselekmény, és igen, akkor már vonatkozik rá a három csapás. És ez így van jól, hogy ne tudjanak röhögve kijönni a bűnözők úgy, ahogy azt régebben megtehették, még az MSZP idején.

  5. szigetország szerint:

    Gratulálok a csepeli rendőröknek és annak a férfinak, akinek volt lélekjelenléte és segített elfogni a gazembereket!

  6. Nemmondommeg szerint:

    Bugi
    Pont ugyanúgy sétálnak ki a sittről vagy a bíróságról ahogy a vörösök idejében. Nincs visszatartó erő, már a rendőr sem mer hozzájuk érni, mert a jogvédők azonnal lecsapnak rájuk és ki is rúgják és jól meg is hurcolják. KETTŐS MÉRCE ! Csak joguk van, kötelezettségük semmi. Ha valaki felszólal a Fideszből és elmondja a z IGAZAT a cigányokról, azonnal kiközösítik maguk közül. Ugyanolyan undorító, mint amikor a Furcsány táblát aggatott magára ” Én is cigány vagyok”. felirattal. Saját népük ellen van minkét párt.

  7. Nemmondommeg szerint:

    “A férfit két órával korábban engedték ki a 72 órás őrizetből” Mocskos alávaló semmirekellő bűnöző ivadék. Semmi hasznára nincs a társadalomnak az ilyen, csupán csak egy kártevő. “Beleverte a fejemet a falba és fojtogatott. ”
    Kérdezem én miért nem emberölési kísérlet ?????

  8. bla bla szerint:

    ha beleverte volna a fejét a falba akkor annak meg kéne látszódnia a hölgy fején, meg vérzett a szája??? hol van rajta a seb vagy éppen a szakadás??!!! ha meg csak az időt kérdezte meg akkor mi oka lett volna neki esni, mivel akkor még nem látta a nyakláncot a nyakában az elmondás szerint!! érthetetlen ez az egész

  9. Nemmondommeg szerint:

    bla bla.
    Majd ha egyszer a te családtagoddal történik ez meg akkor gusztustalanodj.
    Majd mindjárt a néni nem is áldozat hanem beleszaladt direkt a retkes segélyesébe.
    Mindennapos Csepelen ez a fajta rablás mióta betelepítették ide a bűnözőket és ez a legfinomabb formája. Van amikor késsel fenyegetnek és tudjuk szét is vagdosnak percek alatt. Ki-be járnak a börtönbe a haverokhoz nincs visszatartó erő.

  10. print szerint:

    Mocskos cigány banda. Ma a Borároson kora délután, fényes nappal kést fogott a fiamra pénzt és telefont követelve! Persze senki nem látott semmit, a gyerek csak a lélekjelenlétének köszönhette, hogy elmenekült és semmit nem adott át. Feljelenteni? Így hogy megsemmisült a rablás, felesleges, tehát biztos tovább fog a mocsok rabolni meg szurkálni. Mi buta magyarok meg tűrünk és eltartjuk őket!

  11. Pákozdi József szerint:

    Ezek Orbán rejtett erőforrásai! Ébresztő emberek!!

  12. Éva szerint:

    A Jobbik meg az MSZP rejtett tartaléka???
    Ejnye-bejnye.
    Jobbik!
    Nem szép dolog, hogy átvered a szavazóidat!

  13. bla bla szerint:

    nemmondommeg

    szerintem nem gusztustalankodtam csak értelmetlen ez az egész!!!! sztem mindenkinek van egy véleménye nekem ez a véleményem!!!!

  14. Szkeptikus szerint:

    Drága Éva! Egyszerűen hülye vagy.

  15. Vátesz szerint:

    Exportálni kellene őket Pápua-Újguineába!

  16. DJ szerint:

    Az említett állampolgárnak ez volt a 3. alkalom, hogy bűnözőt fogott. Először már majdnem két évvel ezelőtt egy fodrászatban ült, amikor sikolyt hallott, s a szalonból kifutva látta, hogy a lépcsőház bejáratánál egy nő torkához kést szorítanak. Utánaeredt a támadónak, leteperte, s addig ott tartotta, míg a rendőrök meg nem érkeztek. Az eset után hónapokig járt tanúvallomásokat tenni, az ügy végül pozitívan zárult.

    A második eset nem sokkal ezután történt: a Borároson egy idős nő nyakából kitépték a láncot fiatalok, majd elrohantak. A segítő ismét utánuk eredt, a nyakláncot és a tettest is “visszavitte” a hölgynek, aki nem kívánt feljelentést tenni.

    A harmadik eset ez. Két éven belül 3 alkalommal segített, ebből két alkalomról a rendőrség is tud. Az első eset után a rendőrök sem értették, miért nem kapott jutalmat, hiszen körözték az elkövetőt. Annyit nem mondtak neki, hogy köszönjük szépen. El kell járnia mindenféle tárgyalásokra, arról nem is beszélve, hogy a bűnözők nyilván nem egyedül dolgoznak, s mi van, ha valaki felismeri az utcán.

    Nem azt szeretném, hogy legyen ő Csepel hőse, de úgy hiszem, az élettársam megérdemelne egy oklevelet vagy valamit. Bár gondolom erre a nagy rezsicsökkentés és egyebek mellett nincs idő.

    Azért én BÜSZKE vagyok rá.

  17. tsepeli szerint:

    azért óvatosan nehogy egyszer kést rántson a lefogott cigány.
    önvédelmi lőfegyvert ilyen esetben jogosan lehet használni, a szeme közé kell célozni lehetőleg hogy ne tudja előadni a meséjét a bíróság előtt.

Itt lehet hozzászólni !