Ennyit a karanténról: összefog az MSZP és a Jobbik

MNO

Steiner Pál korábbi nyilatkozataival szemben az E.ON-ügyletet kivizsgálni hivatott bizottság létrehozását szolgáló íven együtt szerepel az ő és a „zsidólistázó” Gyöngyösi Márton aláírása

Időnként ugyan kígyót-békát kiabálnak egymásra, de ha érdekük azt kívánja, akkor a kormánypártok ellen gond nélkül összefog az MSZP és a Jobbik. Most is ez történt, az apropó ezúttal az E.ON-ügy.

Összegyűlt az E.ON-ügyletet kivizsgálni hivatott bizottság felállításához szükséges 78 képviselői aláírás – írja a Hvg.hu. A szignók összeszedésébe az LMP is besegített, ebben azonban nincs semmi új: az MSZP és az LMP vezetői már többször közösködtek, nem egy közös sajtótájékoztatójuk is volt már, a radikálisokkal azonban most működik együtt ilyen szorosan először a baloldali párt.

Pártelnökük, Mesterházy Attila egy Schiffer Andrással közös panelbeszélgetésen például azt az úgynevezett technikai koalíciót is elvetette, amelyet (az akkor még LMP-s) Karácsony Gergely javasolt. „Elutasítjuk a Jobbikkal való együttműködés minden formáját, nem is másolnánk őket, semmilyen formában” – fogalmazott. Vona Gábor pedig a Kossuth rádióban nyilatkozott úgy 2011-ben, hogy kizártnak tartja azt, hogy pártja a jövőben együttműködjön akár az MSZP-vel, akár az LMP-vel.

Tavaly decemberben pedig Steiner Pál állította határozottan, hogy politikai karanténba zárnák Vonáékat és ezért megígérte, hogy vitanapot sem fognak kezdeményezni velük. „Az MSZP semmilyen intézményes kapcsolatot nem tart fenn a Jobbikkal a jövőben, így nem vesznek részt a Jobbikkal közös országgyűlési kezdeményezésben” – fogalmazott Steiner. Sőt: Gyögyösi Márton listázós felvetése idején még az is felmerült az MSZP-frakcióban, hogy kivonulnak majd minden Vona-felszólaláskor. De Steiner még azt is kijelentette, hogy „olyan papír nem születik, amin a szocialista frakció és a Jobbik együtt szerepel”.

A harcias kiállás az E.ON-ügyet kivizsgálandó bizottság felállítása kapcsán már a múlté, ugyanis született olyan papír, amin jobbikosok és MSZP-s képviselők egyszerre szerepelnek. Persze volt előjele ennek a politikai érdekházasságnak: idén márciusban, ha ugyan csak szóban, de pont maga Steiner Pál volt az, aki az alkotmányügyi bizottságban egy jobbikos segítségére sietett. Történt ugyanis, hogy Novák Előd korábbi mentelmi ügyének tárgyalása során az ügyrendben szót kérő fideszes Balla György azt javasolta, hogy a parlament kérjen igazságügyi elmeorvos-szakértői véleményt. Steiner szerint azonban ez súlyosan megsértette Novák Elődöt.

2011-ben pedig Lázár János hívta fel a figyelmet arra, hogy az új alaptörvény előkészítésének és az ezzel járó parlamenti munkának az akadályozása kapcsán „egymás kezét szorítva küzdött” az MSZP, az LMP és a Jobbik. A balliberális tábort azonban az a 2010-es eset rémisztette el a legjobban, amikor az Országgyűlés alakulásakor a szocialisták a radikálisok javára lemondtak arról, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot vezessék (később mégis az MSZP-hez került a bizottság elnöki pozíciója – a szerk.).

Forrás: MNO

30 hozzászólás “Ennyit a karanténról: összefog az MSZP és a Jobbik” bejegyzésre

  1. birka szerint:

    most, hogy ezt megtudtam csak a fideszre fogok szavazni, mert ők legalább nyíltan vállalják mszmp-és múltjukat.

  2. jojo szerint:

    Összenő, ami összetartozik. Egymás létének, virágzásának feltételei a barnák és a vörösek. A szavazóbázis meg egy és ugyanaz: szerencsétlen, de agresszív, tudatlan, de nagyszájú, élhetetlen, de szívesen élősködő, gyáva, de gonosz, etc., etc.

  3. jojo szerint:

    Ja, és birka is.

  4. Éva szerint:

    Csatlakozom az ELŐTTEM SZÓLÓKHOZ!!!!! Én ezt már 2012-ben tudtam!!!!!!!!!!

  5. Valaki a világból szerint:

    Bárki is van a húsos fazéknál,mindig is a háttér hatalom mondja meg mit tegyenek…Ha az érdek úgy kívánja…mindenki,mindenkivel….A világ már régen fel van osztva,az ország meg eladva…A többi színház….Mi vagyunk a bábok….

  6. großmutter szerint:

    A jobbik minden olyan törvényjavaslat mellett kiáll, ami a magyar emberek érdekeit szolgálja. Ez nem összefogás kérdése.

    “Összefogna” a fidesszel is, ha nem a saját érdekei szerint cselekedne.

  7. ... Grün szerint:

    A zemberek érdekében még az ördöggel is cimborálnák! 😛 😛

  8. ebihal szerint:

    Tehát, ha jól értelmezem, akkor egy adott kérdésben nem lehet azonos véleményen
    egy jobbikos és egy mszp-s. Érdekes megközelítése ez a szabad vélemény nyilvánítás-
    nak. Az pedig, hogy még bólogat is hozzá, hát bizony az agyi tevékenység hiányát
    jelzi.

  9. jojo szerint:

    ebihal, magyarázhatod a bizonyítványt. A szocik által követelt politikai karantén nem azonos vélemény kérdése. Gerinctelen, hazug, cinikus komcsik vagytok! Csak a hatalom érdekel benneteket, s ezért még az ördöggel is összeállnátok, nemhogy az általatok rasszistának bélyegzettekkel. Egymásért vagytok, egymásból éltek!

  10. jojo szerint:

    Hol bujkálnak most a hivatásos rettegők? Hol van pl. Vadai kisasszony?

  11. nagyapó szerint:

    Csurka már régen rámutatott. Az MSZP és a Jobbik szavazói azonos azonos körből valók. Ez látszik Kelet-Magyarországon, ahol a Fidesz-KDNP támogatottsága átlagos, a két szélsőséges párté változik.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. ebihal szerint:

    jojo!
    Ha a parlamentben a Fidesz és a Jobbik megszavaz egy törvényt az már azt jelenti,
    hogy összefeküdtek? Talán ha gondolkodnál!

  13. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Maga meg ökörköri tag!

  14. kilgore trout szerint:

    Ritkán olvasom ezt a honlapot hála istennek. Ennyi elvakult hülye fidesz-szavazót én még nem láttam. Olyan érzésem van, mintha a Fidesz és az MSZP frakció írogatna itt egymásnak.
    Fidesz-szavazóknak: Mit keres a párt hátterében Pozsgai Imre és sokan mások? Komcsizzanak már egy kicsit erre is!
    MSZP-szavazók: Maguktól nem kérdezek semmit.

  15. nagyapó szerint:

    kilgore trout! A Fidesz hátterében sok rendes ember van. Pozsgai Imre mellett pl. Szűrös Mátyás, Bíró Zoltán, Bihari Mihály, stb., de ki az a rendes ember, aki a szocik hátterében van?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Pákozdi József szerint:

    A Fidesz szavazók még mindig hisznek a „Globalista” újságíró bérenceknek?
    Feljelentés az E.ON-gázüzletág megvásárlása miatt
    Gazdasági Rádió, MTI, 2013. április 2. 14:58
    Csütörtökön benyújtja büntetőfeljelentését a Jobbik az E.ON magyarországi földgázipari érdekeltségeinek megvételével kapcsolatban az indokolatlanul magas vételár miatt – közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.
    Volner János ismertette: a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. már aláírta az E.ON hazai földgázipari érdekeltségeinek megvételéről szóló megállapodást. Hangsúlyozta: ennek értelmében a Fidesz-kormány megközelítőleg 870 millió eurót fizet olyan üzleti érdekeltségekért, amelyek a szakértői becslések szerint ennek töredékét érik, mindössze 40 millió és 300 millió euró közötti összeget. A jobbikos politikus leszögezte: pártja támogatja a stratégiailag fontos vállalat magyar kézbe kerülését, de nem ilyen irreális áron. Kiemelte: mivel az ügylet a nyilvánosságtól elzárva zajlik, “sokakban felmerül a gyanúja a nagy összegű ügyletet kísérő korrupciónak is, de az is valószínűsíthető, hogy a német energetikai óriásvállalatnak így akarja a kormány visszafizetni az általa látványosan kivetett energetikai ágazatot terhelő válságadót”.
    Emlékeztetett rá: a bankszektor esetében is hasonló a helyzet, a bankadót és a bevezetett tranzakciós illetéket ugyanis szinte azonnal áthárították a bankok az ügyfeleikre, ám sem a pénzügyi felügyelet, sem a kormány nem lépett fel az emberek védelmében. “Jól megkoreografált színjáték zajlik, amelyben a kormány az emberek védelmezőjének szerepében tetszeleg, valójában viszont az embereket és a magyar kkv-kat teszi az összes gazdasági baklövésének valódi teherviselőjévé” – fogalmazott Volner János.

    Tisztelt hozzászólok!

    Azt tudják, hogy mennyiért adták el ezt az üzletágat 2006-ban? Szakemberek szerint, irreális az eladás és a vételár közötti különbség.
    2006-ban 300 millió eurót „fizetek” a németek, és plusz átvállalták a cégek 600 milliós tulajdonosi hitelét.
    Akkor egészen más volt a régió helyzete, szűkösek voltak a tároló kapacitások, most viszont túlkínálat van itthon és külföldön egyaránt.
    Nem árt tudni, hogy 2006-os megvétele óta mindössze egyetlen évben tudott profitot termelni, az első évben 46 milliárd volt a mérleg szerinti mínusz, és még tavaly is 606 millió forint veszteséget könyvelhetett el, miközben több mint 300 millió forint adót fizetett be az államkasszába.

    A Jobbik nem a visszavételt utasítja el úgy mint az MSZP, hanem az irreálisan magas vételárat!
    Ezt már 2013 április 2-án kinyilatkozta Volner János a Jobbik alelnöke.

    Azaz 90 milliárdot fizettek a németek a vételkor, és a Magyar adófizetők nevében Orbán, 240 milliárdot adna most az E ON-nak.
    150 milliárd plusz, miközben 400 000 ezer kisgyerek éhezik itthon!

    Ennek a kivizsgálására akarnak létrehozni egy vizsgálóbizottságot, amihez néhány Jobbikos képviselő adta a nevét! Tehát csak a bizottság létrehozásával értenek egyet, mert csak így érhetik el, hogy átlátható legyen a gázüzletág visszavásárlás körülménye!

    Ennyit a Csepel.info objektív tájékoztatásáról! Ebben is a liberális médiát követik, akik folyamatosan hazudnak(tak) az elmúlt 24 évben!

    Azon, hogy mi nő össze mivel, lehetne vitatkozni.
    Néhány eset:

    – Elfogadta az országgyűlés az új titoktörvényt. 2010. április 1-jétől minden irat titkos lesz, amire valaki ráüti a „nem nyilvános” pecsétet. A képviselők közül 332-en szavaztak igennel és 17-en nemmel. Az MSZP és a teljes jelen lévő Fidesz-KDNP frakció kivételesen nagy egyetértésben bólintott rá a törvényre.

    – Megszavazta a Fidesz és az MSZP, a lisszaboni szerződést
    2007 dec.17-én.
    http://www.jobbik.net/index.php?q=node/5477

    – A parlament 2010. november 8-án rövid vitát követően 287 igen, 6 tartózkodás és 45 nem szavazattal jóváhagyta a Martonyi által beterjesztett 01473. sz. törvényt, amelyben elfogadja Izraelnek az Európai Unióhoz való társulását. Fidesz-KDNP az MSZP-vel karöltve!

    – A Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány által szervezett tüntetésre, 2 nap alatt összefogott a Fidesz és az MSZP.

    – Magyarország érdekeiért mikor fog közösen összefogni a Fidesz, és a MSZP? Soha!
    Az MSZP részéről ez jól látható, hogy az EU-ban lévő MSZP-s képviselők mennyi kárt okoznak Magyarországnak.

    – Gyöngyösi Márton felvetése a mai napig indokolt, már csak azért is, hogy kiderüljön az országgyűlési képviselőkről, hogy ki milyen állampolgársággal rendelkeznek még. Miért szégyellik bevallani a hovatartozásukat? Azért, mert talán kiderülne, hogy kinek az érdekét képviselték egy nemzetgazdasági döntés esetén a kettős állampolgársággal rendelkező képviselők? A jelenlegi gazdasági helyzet amiben Magyarország van, azt igazolják, hogy nem Magyarország érdekeit képviselték ezek a kettős állampolgárságú „emberek”, hanem a multikat,bankokat,stb..

    Véleményem szerint, ha nincs semmi takargatnivalója a Fidesznek a gáz ügyben, akkor bátran áll a vizsgálat elé. De a bevált stratégiát, hogy ellenséget kell vizionálni, Likud testvérpárt után a Fidesz is alkalmazza, és ezáltal a választóit is becsapja.

    http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/11/28/jo-ha-nem-feledjuk-a-fidesz-alakulo-%E2%80%9Elikud-diktaturaja%E2%80%9D/

  17. bonifác szerint:

    Én ha jobbikos lennék, kikérném magamnak, hogy a cucik mellé állnék.Mert az az igazi
    szégyen. Az én ellenségem a te ellenséged… című baromság.Folyjon a nyálatok, de ez a
    két párt úgysem fog közeledni (sem).

  18. Pákozdi József szerint:

    Vona Gábor: Most meg az MSZP-vel állunk össze? (Videó)

    http://alfahir.hu/vona_gabor_most_meg_az_mszp_vel_allunk_ossze

  19. felix szerint:

    Sok farok.
    Egy szoci meg egy jobbikos orvos műti a gyermekiteket, akkor is össze nő ami összetartozik, vagy létezhet olyan ügy amit együtt is lehet képviselni?
    Faékek gyülekezete.

  20. Etikus szerint:

    Az orvosok többsége annál okosabb és sokkal bölcsebb, mint sem leszálljon a politika lépcsőjére.

  21. Etikus szerint:

    Ha úgy tetszik, a “politika morális lépcsőjének szintjére.”

  22. Szkeptikus szerint:

    Melyik idióta írta ezt a cikket. Ebihalnak és Félixnek teljesen igaza van. Sunyi fityeszes csúsztatás. Szándékos, ostoba hantázás.

  23. felix szerint:

    Csak mi lényegük. 🙂

  24. Petyus szerint:

    Mit kínlódtok már???!!! Itt a nagy összeborulás annak ellenére, hogy eddig mindkét oldal folyamatosan fogadkozott, hogy soha nem fognak össze egymással.

    Mit kell ezen magyarázni? Annál rosszabb!

  25. Szkeptikus szerint:

    Látom, nem hiába írnak ilyen ökörségeket, van aki beveszi. Egészségére!

  26. Bugi szerint:

    Még Schmuck is megszólalt az ügyben, videóüzenet küldött. A Mandiner.hu oldalon van Admin!

  27. ... Grün szerint:

    Petyus!
    Emlékszel még a HVG “Ászok násza” címlapképére, ahol Józsi bácsi a szende pirospozsgás menyasszonyt, Orbán pedig a snájdig vőlegényt alakította?!
    Ennyit megért nekik egy közösülés! 😛 😛

    http://www.delmagyar.hu/hvg-kiallitas_a_tik-ben_torgyanbol_menyasszony/cikk/206/2056761/2.jpg

  28. fghfjhgkjhk szerint:

    Éva a jövőbe lát? De a lényegi értelmet nem látja. 🙂

  29. Axor szerint:

    Mind kettőt a „nagy testrész” pénzeli, egyiket hivatalból, másikat titkosan. Egyik az diák lázongásokat szít, igaz „libás” Gordon? Másik meg antiszemita, igaz Gábor?

  30. fghfjhgkjhk szerint:

    Az “egyenes emberünkre” gondolt? 🙂

Itt lehet hozzászólni !