Orbán Viktor: a rezsicsökkentés következő állomása a gazdasági szféra lehet

Hirado.hu

A rezsicsökkentéshez szükséges információk begyűjtése nem a szokványos módon történt, ehhez volt szükség az energiahivatalból létrejött rezsihivatalra, és az így beérkezett adatok alapján “jött ki” a mérséklés 20-30 százalékos lehetséges mértéke – mondta Orbán Viktor kormányfő a 180 percben.

“A csökkentés így januárban megindult, júliusban folytatódott, most pedig egy újabb forduló következik, benne a szénnel és a tűzifával. Utóbbinak már van előzménye, a tavaly megindított szociális tűzifarendszer, amely idén is folytatódik: zömében állami erdőkből a tavalyinál kétszer több pénzért mindegy 2 milliárd forint értékű tüzelőt osztanak majd szét az önkormányzatokon belül” – fejtette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Orbán Viktor hangsúlyozta: mindez a munka kiegészült azzal a folyamatos keresgéléssel, hogyan lehetne nonprofittá tenni a közműszolgáltatást, az országos rezsihivatalnak, élén egy „megfelelő bicepsznagyságú”vezetővel, Dorkota Lajossal, ezért az is a dolga, hogy ehhez minden szükséges információt a kormány rendelkezésére bocsásson. “A rezsicsökkentés másik stratégiai helye a fogyasztóvédelem, az a védelmi rendszer, amely figyel arra, hogy at ármérséklés a gyakorlatban is megvalósuljon” – tette hozzá.

A következő állomás – tette hozzá Orbán Viktor -, hogy nemcsak a lakossági, de a gazdasági szférában is alacsonyabbak lehessenek a rezsiköltségek, a gazdaság versenyképességéhez ugyanis – a jól képzet munkaerő mellett – ez is alapvetően hozzájárulhat – hangsúlyozta a kormányfő.

A rezsicsökkentés törvényi hátteréről szólva Orbán Viktor azt mondta, a megfelelő jogszabályhoz tapasztalatai szerint a 2/3-os törvény lenne jó, ez azonban még kérdés a frakción belül is.

A kormányfő emlékeztetett: eddig is vásároltak már vissza közműveket (vízművek, szemétszolgáltatás) és újabb tervek is vannak, így jó esetben néhány év múlva közösségi tulajdonban lévő közszolgáltatási rendszer alakulhat ki.

Forrás: Hirado.hu

3 hozzászólás “Orbán Viktor: a rezsicsökkentés következő állomása a gazdasági szféra lehet” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    “A választások után a következő magyar kormánynak választ kell adnia arra a kérdésre, hogy milyen eszközökkel tudjuk levinni az Amerikai Egyesült Államok energiaárszintjére a mi magyar energiaárszintünket”
    .
    Ha nem sikerül levinni a zenergia árakat az USA szintjére, akkor válasszuk a könnyebbik dolgot, emeljük a béreket az ottani szintre! 😛 😛
    .
    http://www.stop.hu/belfold/orban-nem-hat-meg-ha-nincs-nyeresege-a-kozmucegeknek/1180775/

  2. ... Grün szerint:

    Jeniszej!
    Nem hallottál még olyant, hogy egy traktor elcsavargott és reggel egy pótkocsi fával állított haza?!
    Idomítás kérdése az egész! 😛 😛

Itt lehet hozzászólni !