Mi vagy ki Csepel szégyene?!

Vélemény – Szenteczky János

Először szólalt meg Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke azóta, hogy jogerős polgári peres ítéletben mondták ki: közpénzből fizette magánügyvédeit. Szenteczky szerint azonban nem az Csepel szégyene, hogy mindez megtörtént, és még csak nem is az, hogy a négy fős csepeli MSZP-s frakció eddig három vádemelést gyűjtött össze, melynek kapcsán jövő héten kedden kezdődik az első büntetőper Takács Krisztián frakciótársa ellen.

A politikus határozott véleménye ugyanis az, hogy Németh Szilárd polgármester Csepel szégyene, no meg Borbély Lénárd, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek. Hogy miért szégyenletesebbek ők, mint az ügyészség szerint köztörvényes bűncselekményeket elkövető szocialista politikusok – őt magát is beleszámítva -, az alábbiakban elmondja ő maga.

Mi vagy ki Csepel szégyene?!

Tegnap megjelent a hír az Interneten: bíróság elé kell állnia a csepeli szocialista képviselőnek, Takács Krisztiánnak! Végre! – mondják a jobb oldalon. Lehet dagonyázni, fröcsögni, kommunistázni, bűnözőzni! De még inkább lehet újra terelni! Elterelni a figyelmet az újabb fideszes botrányról, miszerint ismét pénzt fizettek aktivistáknak – ezúttal a „nagy ívű” politikai blöff-hadjáratuk, a rezsicsökkentést támogató aláírásokért!

Hetek óta nem írtam a blogomon – békén hagytam nem csak a politikai ellenfeleimet, de még inkább a politikától egyre inkább megcsömörlő közvéleményt is! Pedig tudom, az undort a fideszes politikusok szándékosan keltik, hogy így tartsák távol a szavazófülkéktől a józan gondolkodású, békés választópolgárt! Mert tudják, hogy egy magas részvételi arány a teljes megsemmisülést jelenti a számukra! Nem csak a kétharmados többség szégyenteljes elvesztését, de a zsíros politikai állások, az uram-bátyám rendszer végét is – egy klasszikus szavait idézve: „mehetnek újra kapálni!”

A „visszatérést” nem ilyen témájú írással terveztem! És abban is biztos vagyok, hogy a csepeli fidesz is szívesebben vette volna, ha az őszt, a kampányt azzal kezdhetik, hogy velem szemben adhatnak hírt végre valamilyen felelősségre vonásról! De nem így történt! A (még egy kis ideig!)  a csepel.info névtelensége mögé bújó Ábel Attila agya, ujjai ismét kiizzadtak egy írást, amit a saját politikustársai, párttársai szintén álnéven kommentálnak is. Én ezeket –fájdalom nekik–, de nem olvasom! Azonban egy-egy komment eljut hozzám – így jártam a következővel is. Azzal, amit a képviselőtársammal, barátommal kapcsolatban írtak: Csepel szégyene!

Akkor nézzük, hogy vajon mi, vagy inkább ki Csepel szégyene?!

Takács Krisztiánt 2006 körül ismertem meg. Egy agilis sportembert mutattak be nekem, aki élt-halt a fociért és mindent elkövetett, hogy a Béke téri pályán újra sportélet, illetve labdarúgás legyen! Támogatást és segítséget kért tőlem! Akkoriban, amikor fáklyás tiltakozó felvonulást szervezett a focipálya lámpatesteinek megmentéséért, vagy a polgármesteri hivatal épülete elé szervezett nagyszámú megmozdulást, szintén a sportpályáért! És tette mindezt az MSZP-s városvezetés idején, akkor, amikor a sporttanácsnokot Németh Szilárdnak hívták, aki ha politikai előnyt látott, oda állt a tiltakozások élére, de aki, ha lehetősége lett a segítségre, még a polgármesteri folyósóra sem engedte be a sportvezetőket (sem)!

Amikor és ahogyan tudtam, segítettem a Krisztiánnak. És megismerkedésünk óta figyelem azt a szinte már fanatizmusba hajló lelkesedését, ahogy a kerületi focit és ezzel a Béke téri sportpálya életét próbálja fenntartani, sőt, fejleszteni.

És akkor van egy politikus, egy „városvezető”, aki már több pártot is megjárva, több embert is becsapva és elárulva, Csepel életét több politikusi státuszban is befolyásoló helyen nem azt teszi, hogy felkarolja az ügyet és az embert, hanem kiadja a parancsot: megsemmisíteni! Megsemmisíteni bármi áron! Jogilag, anyagilag és erkölcsileg is! Pénz nem számít, hiszen van bőven. Na nem a sajátjából (pedig a napi 47 ezerből erre is jutna…), közpénzből!

De hát mit is várunk egy olyan embertől, aki a főnöke parancsára, sőt azt gyakran imával „megelőzve”, minden döntést támogatni képes a Parlamentben. Aki Csepel polgármestereként, a csepeli emberekért felelős vezetői beosztást betöltő politikusként annyit nem tud, hogy ebben a kerületben legnagyobb számban a bérből és fizetésből élők, a szegényebb emberek élnek. Akikbe az elmúlt években, kezdve az egykulcsos, igazságtalan személyi jövedelemadótól a közel 50 új adónem bevezetésén át, hónapról hónapra belerúgtak, akiket a döntéseikkel gyakran megaláztak.

Aki az európai unió normái ellen uszít, de pózol az uniós forrásoknak köszönhető csepeli beruházások átadásánál. Azoknál, amiket a szocialista városvezetők dolgoztak ki, és amiket ellenzéki képviselőként a leggyakrabban csak gátolni tudott! Aki a választási ígéretének meg nem tartását –például, hogy visszaveszik a csepeli kórházat– is úgy állítja be, mintha erről is a szocialisták tehetnének.

Aki szemérmetlenül hazudik évek óta arról, hogy a csepeli szocialisták felélték az észak-csepeli területek eladásáért kapott pénzt, miközben nyilvánvaló és bizonyítható tény, hogy polgármesterként a mai napig gazdálkodhat ezzel a forrással.

De nem sokkal többet mutathat fel erkölcsileg az első számú helyettese, Csepel másik országgyűlési képviselője sem, aki szintén nem emelte fel egyszer sem a hangját a Parlamentben a csepeli emberek érdekében. Minden érdeme, hogy a kerületi „Kedves Vezető” mellett, vagy inkább mögött áll egy lépéssel, lesi minden szavát, teljesíti minden parancsát. Önálló kezdeményezései vagy nincsenek, vagy még azelőtt elbuknak, mielőtt a közvélemény megismerhetné őket. Ő talán még nem váltott pártot, de talán mást igen, a legszentebb dolgot és most itt akarja megmondani nekünk, hogy ki a jó és igaz magyar, és ki nem az…?!

De hogy sorra vegyük a helyetteseket – következzen az agitprop titkár, akinek még a végzettségét, szakterületét sem ismerjük. Neki az egyetlen „érdeme”, hogy a névtelenség mögé bújva a csepel.info nevű portált üzemelteti és szerkeszti. Aki talán még szolgaiabb módon hajtja végre a főnöke parancsát, már ami a kerületi kommunikációt, a közpénzből kiadott kerületi lap szerkesztését illeti.

A harmadik alpolgármesterről még ez az egy mondat is több annál, mint amilyen érdemi és szakmai nyomott hagyott Csepel életében…

Tényleg ők határozzák meg, hogy mi vagy ki Csepel szégyene?

Ha ezek négyen lennének olyan fanatikusak, olyan jószándékúak és lelkesek egy-egy Csepel gazdagodását szolgáló témában, mint amit Takács Krisztián tanúsít a csepeli sportéletben, akkor Csepel ma nem itt tartana. A lehetősége arra a Fidesznek, hogy jót is tegyen az országban, illetve itt Csepelen, megvolt. De a hatalmi gőg, a bosszúvágy és a pénzéhesség felülírt mindent.

És szerintem ez, illetve ezek az emberek Csepel szégyene!

Szenteczky János

27 hozzászólás “Mi vagy ki Csepel szégyene?!” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Jani! Deme Gábor várva vár.

  2. Aladár szerint:

    “Minden érdeme, hogy a kerületi „Kedves Vezető” mellett, vagy inkább mögött áll egy lépéssel, lesi minden szavát, teljesíti minden parancsát.” – írja Szenteczky Borbély Lénárdról.

    És milyen igaza van! Elég megnézni ezt a képet:
    http://csepel.info/wp-content/uploads/TEK-06.jpg

    Ugye hogy ugye? A “kedves vezető” mellett vagy inkább mögött egy lépéssel – pontosan!
    Nagyon jó a kép! Pontosan tükrözi a két ember viszonyát.
    Borbély Lénárdtól tényleg nem láttunk még soha egyetlen önálló gondolatot vagy lépést sem – mindig csak azt látni, hogy némán, szolgalelkűen behódolva asszisztál Németh Szilárdnak. Valószínű a táskáját is vinni szokta.
    Fidesznyikek! Ha akartok valakit következő polgármesternek, akkor kezdjétek el felépíteni, mert a felhozatalotok igencsak szegényes! Ugyan ki lehetne alkalmas polgármester-jelöltetek? A karakter és önálló gondolatok nélküli, bamba Borbély? A mocskolódó, manipuláló propagandista Ábel “Nikon” Attila? Vagy a végképp nagynulla Morovik?

  3. Bugi szerint:

    Mi lesz veled Ali, ha be kell vonulni? Árván marad ez a fórum?

    😉

  4. felix szerint:

    Bugi! Hamarabb mész te be a Ali.
    Ez tuti.

  5. Bugi szerint:

    Hogyan van az felix, hogy te csak akkor fórumozol, amikor Aladár is? Most pár napig csend volt, se te se Aladár nem fórumozott, aztán pedig hirtelen megjelentek – egyszerre.

    Elég nevetséges.

  6. felix szerint:

    Bug!
    Ne törd a kis buksidat, mert az más így is elég sérült belülről.
    Az ugye hazugság, hogy napokig nem fórumoztam, de ez tőled megszokott.
    Az igaz, hogy kevesebbet és vagy a délelőtti vagy a későesti órákban, de itt voltam.
    Drága kis alsósom, legyél figyelmesebb.

  7. ... Grün szerint:

    Bugi!
    Elég nevetséges vagy ezzel a zegész gyanakvásoddal!
    Nézz be a Sanyaró Varga tegnapi bejegyzéshez! Tennap az a pár nap! 😛 😛
    http://csepel.info/?p=29121

  8. felix szerint:

    …Grün!
    Ne bántsd mert ha igazat mond belehal.
    Ez egy ilyen gén hiba.

  9. felix szerint:

    Bugi!
    Nem találom a bocsánatkérésedet.

  10. Bugi szerint:

    Bocsánat. Én nem ezért kapom a pénzt. Gondolom le is kell mentened a hozzászólásaidat a teljesítés-igazoláshoz. Pártfeladatnál nyilván szigorúbb az MSZP, mint szimpla közpénz esetén, ahol arra megy a játék, hogy minél többet kigurigassatok. Pontosabban arra ment 😉

  11. doki szerint:

    Aladárnak nagyon csípi a szemét, hogy a mostani vezetők tisztessége és eredményessége messze meghaladja azt, amit Tóth Misi, Orosz Feri, és Szenteczki Jani csináltak.

    Sőt, Szenteczkinek még a törvény előtt is el kell számolnia, mert még a bűnözéshez sincs elég esze. Úgy látszik hogy Orosz elvtárs egy alkalmatlan embert választott utánpótlásnak.

    Bár arra kiválóan alkalmas ez a Szeteczki, vagyis inkább alkalmas volt, hogy mindent végrehajtott, amire a vezetők esetleg utasították. Talán ezért van az, hogy most a régi szoci brigádból kizárólag ellene van bűncselekmény vádja, és a volt polgármester és alpolgármester keze teljesen tiszta maradt?

    Minden bűnös bandának szüksége van egy Szenteczkire, akinek csak pont annyi esze van, hogy nagy nehezen végrehajtja a zűrös ügyeket és aztán a balhét elviszi.

  12. Vica szerint:

    Nohát! Csodálkozom, hogy ezt megjelentettétek itt, a csepel.infon, a FIDESZ oldalán. Annyi minden megy itt közpénzből. Ügyvédek, stadionok, pártosok zsíros lóvéi. Aki sárral dobálózik, maga is sáros lesz. Vessétek csak egymás szemére, ki mikor mit lopott, ki mennyire nem rátermett, és hogy mi mindenre szórjátok szét a számotokra feneketlen közpénzt. Legalább mindenki megtudja, kinek mennyi vaj van a fején, és mehet mindkét párt a levesbe. Majd a nevető harmadik viszi a pálmát a választásokon. Komolyan mondom, ez nem normális. Tényleg így akartok járni? Hát akkor mocskolódjatok csak tovább.

  13. Bugi szerint:

    Vicus, lássuk mmi ment itt közpénzből, ami 16 év MSZP-s időszak alatt nem: gerincút, csatornázás, bicikliutak, méhnyakrák-elleni oltás, új utak, új járdák, felújított parkok, újjáépített, erdei tornapályává alakított Kiserdő, megvédett, megszépült Tamariska domb, Daru domb, Kis-Dunai liget, három városrehabilitáció közel négymilliárd forint értékben, több közterület-felügyelő, több rendőr, több BKV-busz és szerrelvény, stb.

    Úgyhogy akinek rövid az emlékezete, az ne vagizzon.

  14. Bugi szerint:

    Amúgy ez az egyetlen internetes csepeli híroldal, ahol egyaránt lehet fideszes, szoci, LMP-s, bajnaista meg jobbikos híreket olvasni. Ettől még nem lesz fideszes, meg attól sem, hogy a hasonló, szoci oldalakon még mindig a cenzúránál, mások híreinek elhallgatásánál tartanak.

    De azzal egyetértek, hogy ami itt eddig kiderült a csepeli posztkommunista pártokról, az nem túl hízelgő rájuk nézve. De hát korruptnak lenni meg gyilkolni sem volt muszáj…

  15. felix szerint:

    Bugi!
    Látod ez vagy te.
    Nem elnézést kérsz, hanem még nagyobb hülyét csinálsz magadból.
    Nem vagyok az MSZP tagja így nekik sincs semmi közük hozzám
    Amennyiben tudnál szöveget értelmezni, akkor ezt már magadtól is észrevehetted volna.
    Lehet, hogy nem mersz átugrani egy bizonyos szintet, mert akkor repülnél a funkciódból, mert a vezérnél senki sem lehet okosabb?

  16. Bugi szerint:

    Szóval felix, te vagy Vica. Jó tudni.

  17. Vica szerint:

    Hát ezen jót mulattam. Rég nevettem ekkorát. Köszi Bugi! Ahhoz képest, hogy azt hittem, Te pedig egy “szőke” nő vagy, és itt azt állították, hogy férfi lennél… Ez tényleg jó poén volt. Ezek után jó lenne megismernem felixet, hogy tudjam, ki is vagyok én :), ha már ennyire egy húron pendülünk. Gondoltam, hogy felix valószínűleg egy férfi, de hát itt sosem lehet tudni. Magamról pedig mindeddig azt gondoltam, hogy nő vagyok, de ezek szerint tévedhetek… Ismerd meg önmagad :). Jó vicc.

  18. Tóth Mária szerint:

    Elmorzsoltam egy könnycseppet az mszp-ért! ennyi talán elég lesz?!

  19. Vica szerint:

    Figyu Bugi! Nálatok az a szokás, hogy több néven jelentkeztek be, és mondtok véleményt? Ha ezt tételezed fel másról, akkor ti biztosan így tesztek. Nekem nincs annyi időm, hogy itt ücsörögjek folyamatosan, és két ember nevében írogassak, meg hát minek is tenném? Nem fűződik semminemű érdekem ahhoz, hogy nyomatékosítsam a véleményemet. Aki elfogadja, az így is elfogadja, aki meg nem, hát az nem. Egyébként felixet írásai alapján egy igen intelligens embernek képzelem, ezért részemről nem bánom, ha hozzá hasonlítotok. A véleményünk is többé-kevésbé egyezik bizonyos dolgokról. Szóval Budi, neked üldözési mániád van 🙂

  20. Vica szerint:

    Bocs, félre ütöttem a neved. Helyebítek: Bugi

  21. felix szerint:

    Bugi 15:33
    Látod milyen gyökér vagy?

  22. Vica szerint:

    Hát itt egész érdemes olvasgatni. Tóth Marinak szilárd halmazállapotú könnycseppjei vannak. Elképzeltem, ahogy kigurulnak. Nehéz szülés lehet :).

  23. felix szerint:

    Kedves Vica!
    Ez nem Bugi napja.
    Már a kétperces memóriája is felmondta a szolgálatot.
    Arra sem emlékszik amit maga írt.
    Nincs hozzászokva, hogy van véleménye.

  24. fghfjhgkjhk szerint:

    “Bugi szerint:
    2013. szeptember 19., csütörtök – 17:12
    “lássuk mmi ment itt közpénzből,…..több BKV-busz és szerrelvény, stb.”

    Igaza van Buginak, mert buszokra egy forintot nem költöttek, inkább fizetik az alvállalkozót, aki természetesen külföldi tulajdon, mint a közműcégek. 🙂

  25. jojo szerint:

    Apple és gyönyörű svájci karóra? Mandzsettagombok? Mindez miből?

  26. Bugi szerint:

    Hármat találhatsz: szociáldemokrata szeneszsák-pakolásból 😉 😀

Itt lehet hozzászólni !