Itthon vagy, Magyarország szeretlek!

Hirado.hu

Folyamatosan töltik fel az emberek az itthonvagy.hu oldalra, hogy miért szeretik a településüket és milyen értékekkel rendelkezik lakóhelyük. Készülnek az önkormányzatok és a közmédia is.

Az Itthon vagy, Magyarország Szeretlek! hétvége ötletét a közmédia egyik legsikeresebb játéka adta. Rengeteg néző kérte ugyanis, hogy vigyék ki a játékot a stúdióból.

Az MTVA felhívást tett közzé az önkormányzatoknak, hogy jelentkezzenek és mutassák meg a településükben rejlő értékeket. A kezdeményezéshez több mint 1300 önkormányzat csatlakozott az elmúlt hetekben.

A programsorozat kormányzati munkacsoportjának vezetője azt mondta: ennek a hétvégének a fő célja az, hogy minél több magyar térjen vissza oda, ahol született, és újra együtt legyen azzal a közösséggel, ahonnan indult. Emellett a világban szétszórodott magyarokat is hazavárják.

“Kettős célt próbálunk közvetíteni. Az egyik, hogy aki Magyarországon született, de külföldre szakadt, az jöjjön haza. Nézze meg, mi minden változott Magyarországon, másrészt akik itthon élnek mutassák meg azoknak, akik hazajönnek, hogy mire büszkék azon a településen, mit értek el az elmúlt néhány évben és mi az amit meg tudnak mutatni mindannyiunknak” – tette hozzá Kovács Péter.

A közmédia valamennyi csatornáján több mint húszórás adással készül a Szent Mihály ünnepi hétvégére. A televíziózás történetében ez lesz az eddigi legnagyobb olyan élő műsorfolyam, ahol az ország több pontján zajló eseményekbe kapcsolódhatnak be a nézők és a hallgatók. A hétvégén ugyanis csaknem ötven helyszín jelentkezik élőben, a nagyobb városok mellett kisebb települések is.

Forrás: Hirado.hu

12 hozzászólás “Itthon vagy, Magyarország szeretlek!” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    Az MTVA 78 milliárd forint közpénzt kapott a költségvetésből az idei évre. Összehasonlítva, ez a 78 milliárd forint több, mint a TV2+RTL éves költségvetése, és a közmédiában emellett vannak reklámok, állami hirdetések is, gondoljunk csak az NMHH hónapok óta futó digitális átállás kampányára. Egy augusztusi kormányhatározat értelmében 992,3 millió forintot kapott a költségvetési tartalékból az “Itthon vagy – Magyarország szeretlek” kulturális program lebonyolítására. Tehát az évi rendes 78 milliárdon felül.

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    A tv műsor két vezetője külön megérne egy posztot – nem itt – ! 🙂

  3. nagyapó szerint:

    Na a komcsik próbálnak belerondítani az ünnepbe, mint a millenniumi ünnepen Somló (Slomo?)Tamás.
    Gyomorforgató.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    nagyapó burkoltan zsidózik!

  5. ... Grün szerint:

    “Orbán Viktor közölte: tíz év alatt 350 ezren mentek el vendégmunkásnak Magyarországról, ám a népességarányokat nézve ez a szám Közép-Európában alacsonynak számít.”
    .
    Édes Vezérem!
    Vendégmunkásban valóban alacsony, de kivándorlásban jelentős létszám! 😛

  6. fghfjhgkjhk szerint:

    …és amennyit elfelejtett hozzátenni. 🙂

  7. nagyapó szerint:

    fghfjhgkjhk! Már megint oktatni kell! Somló Tamás maga tett hitet zsidósága mellett, amikor a magyarok millenniumi ünnepségén közölte, hogy ő 5000 éves. Ez cionista szöveg.
    Viszont csodálom, hogy a komcsik bevallják, hogy számon tartják ki a zsidó, ki nem. Igaz Sztálin et. is ezt tette.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Ha hazugsága igaz lenne a 350 000 “kitántorgó” a komcsik miatt, jó lenne? Elismerés Gyurcsány(i)éknak?
    Orbán ismeri a helyzetet. Amint javul az ország gazdasága, ami kezdődik, a 350 000 jó része hazatér, és megtermeli a nyugdíjak emeléséhez szükséges pénzt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. fghfjhgkjhk szerint:

    Miért, szégyelni kell a hovatartozást, nagyapó? 😛

  10. fghfjhgkjhk szerint:

    🙂 🙂 🙂 ezt a magabiztosságot… 🙂 🙂 🙂

  11. ... Grün szerint:

    “Amint javul az ország gazdasága, ami kezdődik, a 350 000 jó része hazatér, és megtermeli a nyugdíjak emeléséhez szükséges pénzt.”
    .
    Ami most emelkedésnek van igérve az csak a látszat, mint birkáknak a vágóhídi rámpa a jobb léthez! 😛

  12. ... Grün szerint:

    Soha nem volt ilyen sok tartósan állástalan augusztusban
    “Hiába kedvezőek az éven belüli folyamatok, vagyis például az idei mélypontján van a tartósan munkanélküliek száma, a létszám annyira magas tartományban mozog már, hogy ennek ellenére az elmúlt évek legmagasabb augusztusi adatát közölte egy friss statisztika.”
    .
    Valaki szólhatna a Vezírnek, hogy elrugaszkodtunk……!
    A valóságtól! 😛
    .
    http://www.mfor.hu/cikkek/Soha_nem_volt_meg_ilyen_sok_tartosan_allastalan_augusztusban.html

Itt lehet hozzászólni !