Már a megemelt fizetésüket kapják az egészségügyi dolgozók

Hirado.hu

Az augusztusi fizetéssel, vagyis szeptember elején kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a számukra korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának közleménye szerint idén minden egészségügyi dolgozó részesül a bérfejlesztésből, de prioritást kaptak azok, akiknek tavaly kisebb mértékben emelkedett a fizetésük.

Az Emmi azt közölte, összesen 95 ezer egészségügyi dolgozó kap béremelést a fekvő- és járóbeteg-ellátásban, több mint 23 milliárd forintos forrásból. A nyolc havi béremelésnek megfelelő januárig visszamenőleges plusz juttatást egy összegben fogják kézhez kapni az egészségügyben dolgozók.

Emlékeztettek arra, hogy Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár még májusban jelentette be az egészségügyi ágazati bérfejlesztés következő lépcsőjét.

Ennek értelmében a minden előző évben béremelésben részesülő legalább újabb 10 ezer forintos emelést kap, a szakorvosok illetménye havi 40 ezer, az intézeti gyógyszerészeké 44 ezer forinttal emelkedik, míg az egészségügyi szakdolgozók közül a diplomások részesülnek nagyobb emelésben.

A szakdolgozók közül a diplomások bruttó 35-41 ezer, a középfokú végzettségűek bruttó tízezer forinttal többet vihetnek haza szeptembertől.

Az egészségügyben dolgozók juttatásait a nehéz gazdasági körülmények ellenére is kiemelten kezeli tehát a kormányzat, és 2003 óta először hajt végre komplex béremelést az ágazatban – áll az államtitkárság közleményében.

Forrás: Hirado.hu

6 hozzászólás “Már a megemelt fizetésüket kapják az egészségügyi dolgozók” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Hát ez a kormány, ahelyett, hogy megszorítana, ad.
    “összesen 95 ezer egészségügyi dolgozó kap béremelést a fekvő- és járóbeteg-ellátásban, több mint 23 milliárd forintos forrásból. A nyolc havi béremelésnek megfelelő januárig visszamenőleges plusz juttatást egy összegben fogják kézhez kapni az egészségügyben dolgozók.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Gordon szerint:

    Már az Mszp-barát IMF sem akadályozhatja meg a béremelést.
    Ezért kellett elzavarni őket.

  3. csapajev szerint:

    A pécsi kórház traumatológiáján június óta nem műtenek, mert az orvos létszám drasztikus csökkenése miatt hosszú a várakozási idő! Sok orvos már elment külföldre és a többi is oda készül. Csökkent a fizetésük! Valaki hazudik!!!

  4. ebihal szerint:

    Igen, már az IMF sem tudja megakadályozni az államtitkárok amúgy sem kevés
    fizetésének 30%-os emelését!

  5. Tóth Kati szerint:

    Belülről tudom,igaz a béremelés.Köszönjük!

Itt lehet hozzászólni !