Rezsicsökkentés: Németh Szilárd szerint újabb tíz százalék a cél

Hirado.hu

A cél, hogy a fűtési szezon előtt újabb 10 százalékkal csökkenjen a gáz, a villany és a távhő ára.

Újabb rezsicsökkentésen dolgozik a Fidesz. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal arra kapott a nyáron felkérést, hogy dolgozzanak ki egy tervet, amely alapján a fűtési szezon előtt újabb 10 százalékkal csökkenhet a gáz, a villany és a távhő ára – mondta az M1 Ma reggel című műsorában a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport elnöke.

Németh Szilárd úgy fogalmazott, a szolgáltatók végre is fogják ezt hajtani. „Az első rezsicsökkentés alkalmával erős ellenállásba ütköztünk, ennek az lett a következménye, hogy az intézkedést a Parlamentben és az utcán is meg kellett védeni, mostanra pedig több mint 2,5 millió támogatója van, ez elég egyértelmű helyzetet eredményez” – tette hozzá.

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint a szolgáltatások tulajdonosai gond nélkül „le tudják nyelni” az újabb rezsicsökkentést. “A magyar családok érdekeit kell figyelembe vennünk, akik tisztességes, biztonságos és megfizethető szolgáltatást szeretnének” – hangsúlyozta, megjegyezve: mivel közszolgáltatásokról van szó, a szektort nonprofit jellegűvé kell alakítani.

„Ezt a közösségi tulajdont 1995-96-ban a Horn-kormány teljes egészében privatizálta. Azóta a szolgáltatók eddig mintegy 1096 milliárd forintot vittek ki az országból, ez Csepel 90 éves költségvetése” – mutatott rá a politikus. Európában a legmagasabb rezsit a magyarok fizették, ez pedig „fenntarthatatlan, és nem is fogjuk engedni” – jelentette ki.

A műsorban a hulladékgazdálkodásról is szó esett. Mint elhangzott: a hulladékgazdálkodó cégek jelentős része nem szeretné, ha az önkormányzat is tulajdonos lenne a vállalatokban. Németh Szilárd erre reagálva kifejtette: „Magyarországon jogállam van, a parlament hozott egy döntést, ennek törvény a neve, amit be kell tartani. A közösségi tulajdon azt feltételezi, hogy ezt az egész szolgáltatási szektort nonprofit jellegűvé lehet alakítani, és azok a döntések, amelyek a közszolgáltatási szektort jellemzik, ne a szolgáltatók érdekeit nézzék kizárólag, hanem a magyar családokét” – mondta Németh Szilárd a Ma reggelben.

Forrás: Hirado.hu

8 hozzászólás “Rezsicsökkentés: Németh Szilárd szerint újabb tíz százalék a cél” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    “Szerdán indul, és szeptember végéig tart az új adóemelések miatti banki drágítás, amely szinte minden bank minden tranzakcióját érinti. Simán el lehet bukni a rezsicsökkentést, ha valaki nem figyel oda, melyik bank ügyfele, és hogyan használja a pénzét. Nem árt résen lenni.”
    .
    Nincs ingyenebéd!” 😛
    .
    http://propeller.hu/itthon/2767464-most-ernek-el-onhoz-is?utm_source=stop.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=Most%20%C3%A9rnek%20el%20%C3%B6nh%C3%B6z%20is%20a%20megszor%C3%ADt%C3%A1sok

  2. felix szerint:

    Milyen drágulás?
    Amit nem lehet áthárítani, az ugye nem lehet áthárítani!?

  3. felix szerint:

    az =azt.

  4. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. megint próbál zavart kelteni. Mi a fene köze van a bankok drágítása és a rezsicsökkentés között. Semmi. Sőt megemelkedett a zöldpaprika ára is, meg az örömlányok szolgáltatása. Csak a maffiabaloldali suttogó propaganda.
    A rezsicsökkentés érinti a legszegényebb embereket is, a bankokkal való játszmánál pedig meg kell nézni a bankfelügyelet honlapját és választani, melyik olcsóbb. Piacgazdaság!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. ... Grün szerint:

    Öreg farok!
    Nem olvasol figyelmesen!
    “Simán el lehet bukni a rezsicsökkentést, ha valaki nem figyel oda”
    A rezsin nyert péztet viszi a bank! ))) 😛 (((

  6. nagyapó szerint:

    Sőt, ha valaki nem figyel, a félkarú rabló, vagy az itt a piros.. is elviszi a rezsicsökkentés összegét, sőt többszörösét.
    Németh erre sem gondolt!?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. felix szerint:

    A multkor Orbánnak még mind a két keze megvolt.

Itt lehet hozzászólni !