Öttusa: csepeli sikertörténet avagy Eb ezüst, vb bronz

Csepel.hu, Csepel.info

Az utánpótláskorú öttusázók a felnőttekhez hasonlóan szinte futószalagon vesznek részt nemzetközi versenyeken, ami alól a nyári időszak sem jelentett kivételt. Zs. Tóth Anna a Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület kiválósága ezúttal Európa-bajnokságon és világbajnokságon is rajthoz állt, s nem tért haza érem nélkül egyik helyről sem.

Az Ifi A Európa-bajnokságra Szentpéterváron került sor, ahol vívásban, úszásban, valamint lövészettel kombinált futásban mérték össze a tudásukat a versenyzők. A kontinensviadalon (kissé formabontó módon) ezúttal hat magyar női versenyző indulhatott el a nemzeti csapatban, s Zs. Tóth Anna mindannyiuk közül a legfiatalabbként állt rajthoz. Egyéniben 52 sportoló közül (legjobb magyarként) a 9. helyet szerezte meg, csapatban pedig a dobogó negyedik helyére állhatott fel társaival.

A vegyes váltók küzdelmeiben viszont a magyarok (Zs. Tóth Anna és Strobl Krisztián) az ezüstérmet szerezték meg úgy, hogy minden versenyszámban a harmadik helyezést érték el. Bár a németek csak ötödik helyen végeztek az úszásban, de vívásban elsők, a kombinált számban pedig a másodikok lettek, s így végül 144 ponttal megelőzték párosunkat., harmadikként pedig a fehérorosz váltó ért be.

Sok ideje nem volt Annának a pihenésre, hiszen a kínai Wuhanban augusztus 8. és 12. között rendezték meg ugyanezen korosztály világbajnokságát, ahol szintén nem kis feladat várt a magyar sportolókra. Az 55 fős női döntőben a csepeliek üdvöskéje a 11., Hungler Anna a 21., Ormándi Rebeka a 24., Józan Beáta pedig a 29. helyen végzett. A versenyt a litván Serapinaite Ieva nyerte, második a kínai Wei Danni, harmadik az orosz Serkina Sofia.

Csapatversenyben 12 ország versenyzőinek pontjait összegezték, s első a kínai csapat lett, megelőzve az oroszokat, a bronzérmet pedig a litvánok szerezték meg, a mieink a

a 6. helyen zárták a versenyt. A vegyes-váltó azonban már itt is érmet hozott Zs. Tóth Anna, Strobl Krisztián és a magyar küldöttség számára: a 12 csapatból álló mezőnyben vívásban a 4., úszásban a 3. helyet szerezték meg, így két szám után a negyedik helyen álltak a mezőnyban, ám a kombinált számban sikerült megelőzni az 1 másodperccel előttük induló fehérorosz csapatot, így a dobogó harmadik fokát jelentő, bronzérmes helyen értek célba. Az első helyet az orosz, másodikat a német csapat szerezte meg.

Ezen a két rendkívül jelentős versenyen is beigazolódott, hogy Zs. Tóth Anna és a munkáját segítő csapat a lehető legjobb úton jár, a csepeli sportoló fejlődése láthatóan töretlen.

Ebben az évben is magasan vezeti mindkét korosztály (sajátja az”Ifjúsági B”, és az eggyel idősebb, “Ifjúsági A”) hazai ranglistáját. Fiatal kora ellenére mindkét nagy nemzetközi versenyen a legjobb magyar női versenyzőként végzett, így minden esélye megvan arra, hogy kvalifikálja magát a 2014-es Ifjúsági Olimpiára, ami remélhetőleg sikerül is majd neki.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !