Több mint negyedmillió család jár jobban

Havonta újabb tízezrek maradnak a családoknál

MNO

Mintegy 270 ezer család jut több pénzhez 2014 januárjától a családi adókedvezmény kibővítése révén – jelentette ki a Fidesz szóvivője szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

Zsigó Róbert közölte: egy olyan család, amelyben két átlagos keresetű, vagyis bruttó 230 ezer forintnyi fizetéssel rendelkező szülő legalább három gyermeket nevel, havonta 38 760 forinttal több pénzhez jut. Ugyanakkor egy család annál jobban jár, minél több gyermeket nevel. Az állam összességében 50 milliárd forintnyi bevételről mond le a javukra – tette hozzá a politikus.

Havonta újabb tízezrek maradnak a családoknál

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy 2011-től működik családi adórendszer Magyarországon, annak nyomán 180 milliárd forint többlethez jutott mintegy 900 ezer család adókedvezmény formájában. A bővítés révén 270 ezer alacsony keresetű, három vagy több gyermeket nevelő, illetve egykeresős család, továbbá a gyermekeit egyedülállóként nevelő szülő az eddigieknél is több pénzhez jut. Azok ugyanis, akik a 16 százalékos személyi jövedelemadóból eddig nem tudták kimeríteni az adókedvezményt, a jövő évtől ezt megtehetik a 7 százalékos egészségbiztosítási járulék és a 10 százalékos nyugdíjjárulék terhére is.

Példaként említette, hogy egy egykeresős, három gyermeket nevelő család, amelyben a kereső 230 ezer forintnyi bruttó bérrel rendelkezik, havonta 38 726 forintnyi többletbevételhez jut. Egy olyan, négy gyermeket nevelő család esetében, ahol mindkét szülőnek átlagfizetése van, ez az összeg már plusz 59 ezer forint havonta – sorolta Zsigó Róbert.

A „Gyurcsány–Bajnai-kormányok egy szalmaszálat sem nyújtottak nekik”

Kiemelte, hogy ezek a családok 2010 előtt csak önmagukra számíthattak, hiszen a „Gyurcsány–Bajnai-kormányok egy szalmaszálat sem nyújtottak nekik”, a munka mellettigyermeknevelés számukra nem volt érték. Továbbá a sorozatos rezsiemelések, a magas adók és az esztelen devizahitelezés is ezeket a családokat hozta a legnehezebb helyzetbe.

Hangsúlyozta, a Fidesz ezzel szemben arra törekszik, hogy a munka mellett gyermekeket nevelő szülők még több megbecsülést kapjanak, mert a munkát, a családot és a gyermekeket tekinti minden döntése legfőbb iránytűjének.

A múlt koalíciója

A szóvivő hozzátette: ebben a helyzetben rendkívül veszélyesnek tartják a bukott baloldal szereplőinek hozzáállását, hogy Gyurcsány és Bajnai egyaránt a családi adókedvezmények szűkítését szorgalmazza, Gyurcsány Ferenc pedig egyenesen a családi adókedvezmény eltörléséről beszél. Ebbe a politikába a családok egyszer már majdnem belegebedtek – mondta Zsigó Róbert.

A Fidesz szóvivője arra az újságírói felvetésre reagálva, hogy sajtóinformációk szerint elképzelhető, Hunvald György, a VII. kerület volt szocialista polgármestere az MSZP színeiben elindul a 2014-es választásokon, azt mondta: déja vu-érzésük van, mintha újra összeállt volna Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy és a „Hunvaldok”. „Ki szabadlábon, ki a zárkából panaszkodik közülük arra, hogy nem elégedettek. A mostani kormányzás számukra nem előnyös” – közölte a Fidesz szóvivője, hozzátéve: úgy tűnik, a múlt koalíciója újra összeállt és az erkölcsi mérce igen alacsony.

Ismert, a kormány a közelmúltban áttekintette a család- és népesedéspolitikai akciótervet, és döntött egy eleméről, a családi adókedvezmény igénybevételi lehetőségének kiterjesztéséről. A javaslatcsomag része még a rugalmas gyed, gyes bevezetése és az egyetemisták gyermekvállalásának segítése is, illetve a szociálpolitikai támogatás. A rugalmas gyedről már szeptemberben döntés születhet.

Családbarát munkahely

Hazánkban huszonhárom pályázat nyerte el kilencven indulóból a 2012. évi Családbarát munkahely címet. Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ennek kapcsán hangsúlyozta a nemzet alapját jelentő család fontosságát, és fontosnak nevezte, hogy a vállalkozások figyelmet fordítsanak a munkavállalók, a családok helyzetére is.

Őrültségnek tűnik családbarát munkahelyekről álmodozni, amikor pusztán a munkahely megtartása is óriási erőfeszítéseket igényel. Mégsem lehetetlen: pénz nem feltétlenül, viszont szemléletváltás nagyon is szükséges. Olvassa el az MNO interjúját!

Forrás: MNO

23 hozzászólás “Több mint negyedmillió család jár jobban” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    És a műszaki tartalom?
    Ez így egy nagy nulla, kivéve, hogy végre fejlődik a vasút is.

  2. Gordon szerint:

    Ez is fontos és jó hír:

    “Szócska Miklós Berettyóújfaluban is megerősítette: az egészségügyi dolgozók szeptemberben már a megemelt bért kapják, s jövőre folytatódik a béremelési program. Az MTI érdeklődésére megjegyezte: a szeptemberi – januártól visszamenőleges – béremelés 95 ezer embert érint. A diplomás ápolók bérnövekményét 40 ezer forintig egészítik ki, a szakorvosok bére havi 40 ezer, a szakorvosjelölteké 10 ezerrel, az intézeti gyógyszerészeké 44 ezerrel, egyéb diplomás dolgozóké havi 10 ezer forinttal emelkedik.”

    http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/egeszsegugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/szocska-miklos-300-milliard-egeszsegugyi-fejlesztesre

    Kösz Fidesz!

  3. felix szerint:

    Nálunk egy pár sínen mennek a vonatok odakint meg gumikeréken.

  4. ... Grün szerint:

    “A magyar gazdaság egy éven belül sikertörténet lesz. Legalábbis ezt állította a CNN-nek adott emlékezetes, egy évvel ezelőtti interjújában Matolcsy György. Az akkori nemzetgazdasági miniszter tavaly nyáron úgy vélte, hogy a gazdaság átmeneti állapotban van, de idén már megindul a hatalmas növekedés. Ehhez képest a tavalyi év harmadik negyedévében 1,5, negyedik negyedévében pedig 2,7 százalékos recesszió köszöntött ránk. A tavalyi első negyedévhez képest idén 0,7 százalékkal csökkent a GDP, bár a kormány szívesebben hangsúlyozza ezúttal az előző negyedévhez viszonyított 0,7 százalékos csökkenést. Matolcsy láthatóan már a költségvetések tervezésekor is hitt a tündérmesékben: a büdzsékhez általában úgy látott hozzá, hogy 2,5 százalékos növekedéssel számolt. A valóság azonban lassacskán felülírta számításait.”
    .
    Mint a zátmeneti kabátom, ami átmenet a rongy és a felöltő között! 😛
    .
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=668632

  5. baloldali szerint:

    Ez a kormány kivéreztette a magyar családokat, majd most visszaoszt némi aprót. A legnagyobb probléma egyébként az, hogy nemhogy családbarát munkahely nincsen, hanem semmilyen, amit jól mutat a pályakezdő munkanélküliek statisztikája. Kilép a fiatal az iskola kapuján és nem veszik fel sehova! Másrészt, akinek van munkahelye, az is létbizonytalanságban él, nem tudja, hogy holnap és holnapután is megmarad e az állása! Hiszen tartós gazdasági visszaesés van, mint kiderült Matolcsy tündérmeséje nem vált valóra! Így alapítson családot egy fiatal?!

  6. felix szerint:

    Ezt ugye lehet?
    Ez nem spekuláció?
    Meddig lehet még a szrt lenyomni a torkotokon?

    http://www.origo.hu/gazdasag/20120202-lazar-tozsdezhetett-a-hodmezovasarhelyi-kotvenypenzzel.html

  7. felix szerint:

    Na még ez is, bár ez nem meglepi.
    De hogy ne csak a milliókat, de a milliárdokat is sorra vegyük: egy ex-közgépes lehet az egyik nagy nyertese a pénztárgépek cseréjének. A RacioNet 2007 és 2011 között tartozott a Simicska Lajos vezette Közgép-kötelékbe, önállósodásuk előtt viszont még sikerült kiváló kapcsolatot kialakítaniuk a NAV-val. 2012-ben már egyedüli ajánlattevőként nyerték el a lehetőséget (és hozzá 400 millió forintot), hogy megszervezhessék az adóhatóság adattárházrendszereinek informatikai támogatását. Most még magasabbra tették a lécet: a mintegy 50 milliárdos pénztárgépcsere-ügyletből csaknem 4 milliárd forint értékben kötöttek keretszerződéseket a NAV-val. Még aznap, amikor ez a hír bejárta a sajtót, a Fidesz kiadott egy közleményt, amelyben nem győzték hangsúlyozni, „az online pénztárgépek bevezetése össztársadalmi érdek”, vagyis mindannyian nyerünk majd vele.

  8. Gordon szerint:

    “Több pénzhez juthatnak az állattenyésztők

    Jelentősen emelkedett a hazai szarvasmarhalétszám: a 2010 végi 681 ezer darabbal szemben jelenleg 753 ezres az állomány, ezen belül harmincezerrel a tehénállomány is bővült. Minderről Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár beszélt tegnap Bonyhádon, a XVII. országos agrárfórumon. Közölte, a növekedés mögött a belső piac visszaszerzése és az ágazatot érintő támogatási rendszer áll.”

    http://magyarhirlap.hu/tobb-penzhez-juthatnak-az-allattenyesztok

  9. Gordon szerint:

    “Ez a kormány kivéreztette a magyar családokat” – hazudja szégyenérzet nélkül az egyik enyveskezű etáns.

    De mivel is?

    A családi adókedvezménnyel?
    Azzal, hogy a 40 évet ledolgozó nők (felix sosem fog ennyit dógozni, de még a felét se!) elmehetnek nyugdíjba?
    Az adócsökkentéssel, mellyel 500 milliárd forint maradt a magyar embereknél?
    A kedvezményes üdülési lehetőségekkel, mely 100 ezer (!) gyermeket érint?
    Hogy uniós program segíti a nők elhelyezkedését?
    A munkahelyi családbarát intézkedésekkel?

    “Fogyatékossággal élő embereket segítő civil szervezeteknek írt ki pályázatot 113 millió forintos keretösszegben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – jelentette be a tárca család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

    Fülöp Attila közölte: augusztus végéig lehet jelentkezni az önálló életvitelt és jobb életminőséget elősegítő szabadidős és képzési programra, a pályázati támogatás 500 ezer forinttól 8 millió forintig terjedhet. Az egyes programokat szeptember 1-jétől 2014 májusáig valósíthatják meg a szervezetek – fűzte hozzá.

    Elmondta azt is, hogy az idei pályázati keretösszeg 20 millió forinttal több, mint a tavalyi programé, és a támogatási összeg maximumát a duplájára emelték.”

    http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/szocialis-csaladi-es-ifjusagugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/fogyatekossaggal-eloket-segito-szervezeteknek-irt-ki-palyazatot-az-emmi

  10. felix szerint:

    Gordon te kis pőcs
    42 évet igazolt vissza a nyugdíj folyósító, és az óta azaz négy év óta is fizetem munkám után a nyugdíj járulékot,miről ugatsz.
    Úgy hazudsz ahogy csak a szaros szádon kifér.
    Bevallom szórakoztat, hogy egy ilyen nyalgép milyen ostoba tud lenni.
    Amennyiben valaha is lett volna családod, olyan amiért felelősséggel tartozol, akkor tudnád, hogy miről van szó. Mivel te a jobb kezeddel csalod a balt, fogalmad sem lehet semmiről.

  11. Gordon szerint:

    Befejezhetnéd a személyeskedést. Megértem, hogy gondban vagy, de abbahagyhatnád.

  12. ... Grün szerint:

    “A kormány dilemmája hatalmas: ha a középosztályt támogatja – mint ahogy azt tette az elmúlt három évben – lemond az “elesettek” gyermekeiről. A családi pótlék összegét nem emelte, hanem hagyta elinflálódni, a csodát pedig a személyi jövedelemadó kedvezménytől várja. A 180 milliárd forintos csomag eredménye azonban az, hogy idén az első öt hónapban olyan kevés gyermek született, mint még soha. A kisbabáknak egyszerűen nincs kedvük világra jönni, legalábbis itt, 2013-ban Magyarországon.”
    .
    Mi lesz azokkal, akiknek álom a fejenként 230 000 forintos bruttó bér?! 😛
    .
    http://morgasjoga.blog.hu/2013/08/10/miert_nem_szaporodik_a_kozeposztaly

  13. felix szerint:

    Gordonka!
    Miért lennék gondban.
    Nem mindenki abból él, hogy nyal.
    ami meg a személyeskedést illeti, az csak válasz arra a rengeteg hazugságra amit rólam írsz.
    A többsége baromság, de alkatmat ad arra, hogy felmossam veled a padlót.
    A jövőben már a fogyatékosságodat sem fogom kímélni, mert alapvetően aljas vagy.

  14. nagyapó szerint:

    Eetásak! “270 ezer család jut több pénzhez 2014 januárjától a családi adókedvezmény kibővítése révén”. A családi adókedvezményt tavaly 830 000 szülő vette igénybe. A gyermekes családok az elmúlt két évben átlagosan 237 000Ft-tal jutottak több jövedelemhez. Ez tény. Ezután jön a maffiabaloldali rágalmazás, a Népszava és a Sanoma Média hazugságözöne.
    A szocik elvettek a családoktól, a polgári kormány ad.
    Hajrá Magyarország!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. felix szerint:

    Örültök mint a kérelmező a svájci frank hitelének.
    Csak nehogy sírás legyen a vége.

  16. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Az nem zavarja. hogy a családi adókedvezménynél is, épp úgy mint a devizahitelesek
    “megsegítésénél”, először a gazdagokat engedték a vályúhoz? Most, a választások előtt
    löknek némi morzsát az alacsonyabb jövedelműeknek! Egy igazi POLGÁRI kormány
    fordítva csinálta volna!

  17. nagyapó szerint:

    ebihal! A polgári kormány azokat segíti, akik adóznak. Nincs ingyen ebéd. Akik nem dolgoznak, nem akarnak/tudnak dolgozni, segélyt kapnak. Ez a polgári gondolkodás. A szegénynek nem lejárt szavatosságú tésztát kell adni, hanem pl. közhasznú munkát.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Mellébeszél, ez nem válasz a kérdésre.

  19. felix szerint:

    Szemétláda4
    A közhasznú munkabérből, már önmaga is meg tudja venni a lejárt szavatosságú tésztát.
    Ezt hívják megalázásnak.

Itt lehet hozzászólni !