Orbán Viktor: Pénzszivattyúk sújtották Magyarországot

MNO

A magyar kormány nemzeti gazdaságpolitikát folytat annak érdekében, hogy az az érték, amit a magyarok megtermelnek, Magyarországon maradjon – közölte Orbán Viktor szombaton a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban, a székelyföldi Tusnádfürdőn. A kormányfő szólt arról is, hogy vissza fogjuk fizetni az IMF-nek az összes pénzt, és így tisztán állunk az Úr színe előtt.

A miniszterelnök úgy vélte, a rendszerváltás után a magyar életminőség gyors javulásához kapcsolódó remények azért nem váltak valóra, mert Magyarország a politikai szabadság ellenére is kiszolgáltatott és kihasznált ország maradt. Orbán ennek okát abban látja, hogy számos „pénzszivattyú” sújtotta Magyarországot.

Erre példaként említette a bankok profitját, a mesterségesen magasan tartott alapkamatot, a monopolpozíciókból származó profitot és a devizahitelek konstrukcióját. Kijelentette azonban: kormánya nemzeti gazdaságpolitikát folytat annak érdekében, hogy az az érték, amit a magyarok megtermelnek, Magyarországon maradjon. Ennek kerete az új alkotmány, amely nem egy liberális, hanem egy nemzeti alaptörvény, és egyensúlyban tartja a jogokat és kötelezettségeket – magyarázta.

Orbán: Ez szerves része a nemzetpolitikának

Erős anyaország nélkül nincs erős nemzet – mondta Orbán. Mint fogalmazott, a dolgok jelenlegi állása szerint a világban élő magyarok között nem területi alapon, hanem állampolgársági kötelékkel lehet közjogi kapcsolatot létesíteni. A kormányfő hangsúlyozta: a magyar gazdasági nemzetstratégiának szerves része az az identitásőrző nemzetpolitika, amely segít abban, hogy szülőföldjükön boldogulhassanak a magyarok, hogy az óvodától az egyetemig magyar nyelven tanulhassanak, és hogy ezek az intézmények kötődjenek az anyaországhoz.

A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) korábban felvett kölcsön végtörlesztésére utasította Orbán Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert. A miniszterelnök előadásában kifejtette: utasította a gazdasági tárca vezetőjét, hogy – bár csak később járna le az IMF-nek fizetendő kölcsön – még a nyár folyamán végtörlesszen a valutaalapnak. Az ehhez szükséges összeg rendelkezésre áll, mert az elmúlt három évben a magyarok megtermelték ezt a pénzt – mondta a miniszterelnök. „Vissza fogjuk fizetni az IMF-nek az összes pénzt, és így tisztán állunk az Úr színe előtt” – fogalmazott.

„Az uniós intézmények alkalmatlanok erre”

A miniszterelnök szerint az Európai Unió intézményei alkalmatlanok arra, hogy válaszokat fogalmazzanak meg a kontinens előtt álló kihívásokra. Ma ismét megkérdőjeleződtek a világhatalmi pozíciók, ezen belül Európa súlya és szerepe. Sokan gondolják, hogy erre az EU intézményeiben kell megtalálni az ellenszert – fejtette ki Orbán. A kormányfő hozzátette: az elmúlt három évben azonban megtanulta, hogy az uniós intézmények alkalmatlanok arra, hogy az Európa előtt álló kihívásokra válaszokat fogalmazzanak meg. Ilyen válaszok kizárólag nemzetállami alapon születhetnek meg – jelentette ki Orbán.

Forrás: MNO

131 hozzászólás “Orbán Viktor: Pénzszivattyúk sújtották Magyarországot” bejegyzésre

  1. csaba péter szerint:

    A balatoni kék szalagról nincs semmi érdekes hír?

  2. Perspektíva? szerint:

    Aki végighallgatta a Miniszterelnök úr beszédét, az ismét meggyőződhetett róla, hogy kiváló államférfivé nőtte ki magát. Aki a “stábjával” együtt, nemzete érdekében képes, és tud stratégiailag gondolkodni, cselekedni. Ez az amire az az előző éra évtizedek óta abszolút képtelen volt!!! Erre jött rá, az a több millió ember, aki féltette (félti) a hazája, gyermekei, unokái jövőjét. Nos ezért szavaztak rájuk, és ezért fognak jövőre is. Az a galád, maroknyi hataloméhes csoport, akik a minél nagyobb felfordulásban érdekeltek, minden tekintetben, nos azoknak nincsen és nem is lesz, soha esélye, a tisztességes, becsületes, a hazáját építőekkel szemben.
    Ez az igazi útja a társadalom megtisztulásának, hiszen az előbb említettek, a kivetettek sorsára jutnak folyamatosan, míg nem……………….

    T. Csaba Péter et!
    Kérdéseddel, bizonyítod nap mint nap infantilis jellemedet, kisugárzásod szintjén.
    Kár érted, hiszen volt elég időd, az átképzésedre, de sajnos, a változás lehetősége valamiért neked sem adatik meg, vajon miért?! Ezen kellene elgondolkodnotok!

  3. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Orbánon kezd elhatalmasodni az elmebetegsége.

  4. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Milyen az, amikor egy szivattyú lesújt?

  5. Perspektíva? szerint:

    T. Hajós et!
    Mi történt Önnel? Hová illant a realitásérzéke, és az embersége?
    Az Ön helyében, én az előző megnyilvánulásaival, nem égetném magamat, ilyen nagy nyilvánosság előtt!
    Ha csak……………..?

  6. Ejj... szerint:

    *sújtják

  7. Tóth Mária szerint:

    Lehet ekézni Orbánt, lehet a kormányzási hibáit is emlegetni, egyet viszont meg kell állapítani: a gazdaság-politikához való hozzáállását senki nem tudja überelni! Senki nem érti úgy nemzetpolitikáját mint ő! Egy igazi államférfi, amilyen még sokáig nem lesz e piciny Honban!

  8. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    T. Perspektíva et!
    Tompán hallom csak, amit mond. Bújjon ki Orbán fenekéből, akkor talán jobban érthető lesz.

  9. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Tóth Mária:
    “a gazdaság-politikához való hozzáállását senki nem tudja überelni!”

    Hát az biztos! Ilyen rablógazdaságpolitikát még soha senki más nem csinált!

  10. Etikus szerint:

    Az állandó “szájkaratésok,” elnémultak! Hála a jó Istennek.
    Képtelenek feldolgozni, reálisan értékelni a társagalomban zajló folyamatokat.
    A beszéd szövegének értelmezésére, külön szeminárium szükségeltetik a részükre, mert azt fel nem tudják dolgozni, meg nem tudják érteni, hogy mi is folyik körülöttük?
    Letaglózottá váltak, pedig nem ez volt a beszéd motivációja.

  11. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Volt egyszer egy trafikos

    Witt János története

    “35 éve vagyok trafikos a XXII. kerületben, 1984 óta Budafok központjában. 1978-ban váltottam ki a dohány-kiskereskedői működési engedélyemet, és azóta is ez a szakmám. 1998-tól mostanáig betéti társaságként családi vállalkozásban üzemeltettük az üzletet nagyobbik fiam segítségével, akivel felváltva dolgoztunk.

    Mozgáskorlátozottként ez a szakma volt számomra az ideális választás, és 14 évvel ezelőtti infarktusom óta még inkább oda kell figyelnem az egészségemre, még kevesebb esélyem van arra, hogy bármi mással foglalkozzak. Igazából nem is szerettem volna, hiszen ez a mesterségem, ehhez értek, ezt szeretem, és engem már mindenki csak úgy ismer Budafokon mint ,,A Trafikos“-t.

    Számoltam vele, hogy esetleg egészségi állapotom miatt egyszer vissza kell vonulnom, és át kell adnom az üzletet a családomnak, de arra álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen valóban megtörténhet, és 35 év után egyszerűen megtilthatják, hogy abból éljek, amihez értek.

    Sajnos mégis megtörtént. A fiam nevére jelentkeztünk a kiírt pályázatra , aminek csupán az volt az oka, hogy az eredeti pályázati kiírásban a koncessziót még nem lehetett megörökölni, és gondolnom kellett a családom jövőjére is, családi vállalkozásról lévén szó. Azt nem lehetett tudni, hogy a szerződéskötéskor már örökölhető koncessziókat kapnak a nyertesek.

    Mi végül nem nyertünk, mint ahogy tudomásom szerint azon vállalkozók nagy részét (ha nem az egészét) is elutasították, akik az elmúlt 10 évben dohánykereskedelemmel foglalkoztak és fenn tudtak maradni. Mindezt a velem kapcsolatban lévő dohánykereskedelmi cégek képviselőitől tudom. Nagyon úgy tűnik, hogy valóban csak FIDESZ-hez közeli, ismeretlen, tapasztalattal nem rendelkező emberek kaptak koncessziós jogot.

    A botrány kirobbanása után figyelemmel követtem az eseményeket, és a miniszterelnök beszéde némi reményt adott. Azt mondta, megteremti a jogi hátterét annak, hogy senki ne maradjon munka nélkül azok közül, akik már legalább 20 éve a szakmában vannak.

    Az újabb pályázati kiírás szigorított feltételeinek legjobb tudomásom szerint egytől egyig megfelel a vállalkozásunk, ezért beadtuk a pótpályázatot, és joggal hihettük, hogy ezúttal sikerrel járunk: maradhatok a szakmámban.

    A körülbelül 270 beadott pályázatból tudomásom szerint kiválasztottak 63 üzletet, köztük az én üzletemet is, amelyeket végig is látogattak, majd elküldték az ajánlást a nyertesek nevével a megfelelő helyre. Először azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a hivatalos honlapon teszik közzé az eredményt, de ez nem történt meg. Sokunk telefonon érdeklődött, mire azt mondták, hogy mindenki személyesen kap majd levelet az eredményről.

    Az értesítés megérkezett: ,,Tájékoztatjuk, hogy megküldött jelentkezése alapján megállapításra került, hogy Ön a felhívásban előírt feltételeknek maradéktalanul nem felel meg, így Társaságunk a Pályázati Felhívás alapján Önt dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság tovább gyakorlására nem jogosítja fel.“

    Az egész eljárást tisztességtelennek és megalázónak tartom! – zárta sorait a trafikos, aki időközben infarktusgyanúval kórházba került, a szíve egyszerűen nem bírta el a tényt, hogy hiába pályázott kétszer is, hiába felelt meg minden feltételnek, nem kapott dohánykoncessziót. Mint utóbb kiderült, elzáródott egy verőere, így a három nagy artériából már csak egy maradt.

    A Népszava munkatársa a Szent Imre Kórház kardiológiai osztályán beszélgetett vele. Az Egy kettétört trafikosélet című cikkben Witt egyebek mellett ezt mondja: ,,Budafokon mindenki tudja, hogy az MSZP Népi Platformjának általános elnökhelyettese és kerületi kongresszusi küldött vagyok. Így, a mai tudásommal már azt sem csodálom, hogy annak ellenére, hogy a botrányt csillapítani szándékozó második körben – és ezt megsúgta valaki – a 63 pozitívan elbírált között voltam, mégis csak 62 ideiglenes engedélyt adtak ki, engem lehúztak erről a listáról. Tény, hogy a kerületben a 26 nyertes közül jó esetben is csak 5-6-nak van kereskedelmi múltja, a többi sógor, koma, jó barát. (…) Most még azt sem tudom, miből fogom kifizetni a bérleti díjat. Nem az üzletemet, hanem a megélhetésemet vették el.”

    És kerületünk politikai vezetői ,,jól alszanak“? – teszik fel a kérdést a Facebookon a Witt Jánossal együttérzők.”

  12. felix szerint:

    Etikus!
    Ekkora baromsághoz nem sokat lehet hozzátenni.
    Ezekkel a pénzszivattyúkkal kötött stratégiai szerződést a közgazdasági zseni.
    Csak annak van haszna aki befektet és foglalkoztat.
    Amennyiben megszűnnek a pénzszivattyúk, akkor megszűnik a befektetés és a foglalkoztatás.
    A GDP ugyancsak jelentős részét állítják elő azok akik a hasznukat kiviszik.
    Mi lenne a MOL.-ból, akkor ha kitiltanák külföldről mint pénzszivattyút?
    Hódoljatok csak egy közgazdasági baromságnak, ha éhen akartok dögleni.
    Zárkózzon be a magyar gazdaság és akkor nem visznek majd ki hasznot az országból. Igaz akkor a máshol keletkezett hasznot sem itt fektetik majd be.

  13. felix szerint:

    Nézzétek meg, hogy a kis pénzszivattyú mennyi pénzt szívott la a szülő falújának.
    Ezt valóban zseniálisan csinálta.

  14. Tóth Mária szerint:

    hajós: kiről beszélsz, a gyf-ről és az elvtársaidról? Úgy bizony, mindent eladtak/elloptak!

  15. felix szerint:

    Mariska!
    Csak ennyi jött le neked ?

  16. Tóth Mária szerint:

    félix, tudom, hogy zseni vagy, mindenhez értesz, mindenhez hozzászólsz! Mindenben 2 kanál vagy! arról mesélj, hogy ti mit loptatok! egy kis mutyi itt, egy kis okirat-hamisítás ott stb!

    erről regélj vagy ez ciki?

  17. Doki szerint:

    hajós Pista is ott volt tegnap a Boráros téren standolni Gergely Istvánnal és Tóth Mihállyal… Láthatóan nem sokan voltak kíváncsiak rájuk. 😀

  18. felix szerint:

    Figyelj Mariska.
    Nem tudom, hogy ki azt ti.
    Azt tudom, hogy lassan 4 éve a fidesz uralkodik a kétharmadjával ellenzék nélkül.
    Amit az előző rezsim csinált azt a hatóságoknak ki kell vizsgálnia és kiszabnia a megfelelő büntetéseket.
    Erről pofázni állandóan nem teljesítmény, inkább a teljesítmény hiányának leplezése.
    A jelenlegi ellenzék ócsárolása pótcselekvés.
    Mivel nincs mit felmutatnia a jelenlegi rezsimnek, ebbe menekül.
    Elhitették veled, hogy a múlt hibáiból meglehet élni, ezért nem veszed észre, hogy lelopják rólad a hazádat a jelenben.
    Szánalmas vagy abban az igyekezetedben amivel segítesz tönkretenni magadat és így másokat is.
    A fidesz a szegényektől lopja el a munkát az általa kreált, nem a saját tudása jogán létrejött középosztálynak, ahonnan a megvetésen kívül nem csorog le semmi.
    Érted már vak Mária?

  19. Tóth Mária szerint:

    felix: te mindent elhiszel, amit a balosok dumálnak? Mindent csak a szocik csináltak jól? Te vagy a szánalmas, hogy ezt erőlteted!
    Magamat nem teszem tönkre, mivel én jól élek,nem vagyok rászorulva senkire!
    érted már vak felix?

  20. Jeniszej szerint:

    “Orbán Viktor: Pénzszivattyúk sújtották Magyarországot”
    A Father így fogalmazott: folyik az ország széthordása, a mezőgazdaság, és az ipar lerombolása.
    A gyarmatosítás beindult megállíthatatlanul. A multik bankjain keresztűl folyik az ország népének megnyomorítása.

  21. John Doe szerint:

    …és pénzszivattyúk is sújtják, csak mások a szivattyúkezelők.

  22. felix szerint:

    Mária!
    Nem hiszek senkinek, csak látom amiben élek.
    Nekem nem tud Viktor bemagyarázni semmit.
    Tanulj és akkor érteni fogsz valamit.
    A bal oldal sem tudott bemagyarázni nekem semmit, de a baloldal a kisebb rossz, még mindig.

  23. felix szerint:

    John Doe!
    A pénzszivattyú kezelők, soha ilyen keveset nem adóztak a jövedelmük után.
    Ennyire utálja őket ez a rezsim.

  24. Katkaa szerint:

    Az Orbán klán több százmilliárdot szivattyúzott ki te rohadék, miközben az adófizetők pénzéből dőzsölsz a pereputtyoddal együtt. Kár, hogy csak paradicsommal dobáltak és nem a pofádba küldtek egy féltéglát, hogy többé meg se tudjál szólalni!

  25. ugró mókus szerint:

    Mi az hogy működtek,működnek még most is csak más a szivattyú kezelő.

  26. nagyapó szerint:

    Végre lehetett hallani egy laza beszédet a kormányfőtől, ami illett a helyzethez. Jó beszéd volt, nem a maffiabal trágár szómenése (L. kurva ország). A valós helyzetet elemezte, megmutatta a jövő irányát.
    Ahogy Brüsszelben elcsendesítette a szocikat, itt ugyancsak maga mellé állította a közönséget.
    Az eetásak most össze-vissza röfögnek, mert tudják hazugsággal soká nem lehet élni.
    Kifizetjük a szocik által felvett, elsíbolt adósságot (20 milliárd €), jöhet a fellendülés.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. Éva szerint:

    Egyébként bármelyik kis- és rokkantnyugdíjas nyithat trafikot (feltéve hogy van tőkéje). Csak éppen dohányterméket nem árusíthat benne. A két csomag papírzsepis-turbórágós
    üzlet mehet tovább… persze jó lenne, ha piaci áron bérelné a helyiséget… még akkor is ha tagja a Pártnak (nem véletlen a nagy kezdőbetű).

  28. nagyapó szerint:

    Éva! Elnézést, nem értem. ” kis- és rokkantnyugdíjas nyithat trafikot (feltéve hogy van tőkéje). Csak éppen dohányterméket nem árusíthat benne.” Biztos benne, hogy azt trafiknak hívják?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  29. felix szerint:

    Már megint nem értettél meg semmit!
    Ugye nagyokos.
    Dohányboltot csak állami engedéllyel lehet nyitni.
    Trafikot bárki nyithat, de nem árulhat cigarettát.
    Hülyén hangzik valóban, de ti csináltátok meg ezt így.
    ….kalap.

  30. nagyapó szerint:

    Mi a gond? 1/4eszü x?
    Éva nyisson cipőboltot, cukrászdát Bécsben, vagy akármit, mi a probléma? Nevezze üzletét trafik helyett 1/4x-nek és árulhat sok mindent.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  31. felix szerint:

    Bocsánat.
    Te annál is hülyébb vagy mint amilyennek hittelek.
    Nem könnyű, de neked sikerült.
    Ezt nem én mondom, ez tény.

  32. nagyapó szerint:

    1/4eszü 1/2x! Van más érve is? Ez bizony szocisan vékony!
    Semmi gond, Török et. is ilyen ütődött.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  33. felix szerint:

    Na figyelj te nagyon hülye.
    Már ketten kétféleképpen leírtuk neked, de az a nagy eszed nem volt elég hozzá.
    Még egyszer a sikertelenség tudtával:
    Nyithat egy rokkantnyugdíjas boltot?
    Nyithat.
    Elnevezheti trafiknak?
    El.
    Árulhat benne cigarettát?
    Nem.
    A fidesz intézte így?
    Igen.

  34. nagyapó szerint:

    1/4 eszű 1/2eszű1/2x! Akkora hülye, hogy még idióta Dr. grün t.t. is röhög.
    Bármilyen üzletet nyithat, nem sorolom fel milyeneket, de dohányt nem árulhat ott. Érti? Tényleg és miért a dohányból akar meggazdagodni? Ez nem jellemző a szocikra, mert ők más “dohányra” hajtanak.
    Csökkenjen a dohányzás okozta halálozás! Igaz ezt a Fidesz intézte!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  35. Mari nénye szerint:

    Ajánlok egy trafikot,méghozzá a plázával szemben a Jimmys zöldségesné mellett..:D Na azt meglehet nézni!A kirakata tele van cérnametéltel,csemege ubival stb..

  36. Mari nénye szerint:

    De miért választotta megélhetésre egy ember éppen a dohányárú terjesztését? Hol van itt a prevenció? Csoda,hogy nem bukott ki még idáig a trafikjából két infarktus között!

    Más–Tv híradó-a faluban nem árul senki dohányárut,így bajban vannak az öregek és a betegek! Na ne….

  37. felix szerint:

    Te hülye szemétláda!
    Már arra sem emlékszel, hogy kiről van szó?
    Az a baj, hogy te tényleg flúgos vagy.
    Nem fogod fel, hogy mekkora hülyeség ez a nemzeti dohánybolt.
    Éppen az, na de miért is akarok egy hülyének megmagyarázni akármit is.
    Hülyén születtél és úgy is fogsz meghalni.
    Anyád dicsőségére.
    Na húzz a francba vén lökött komcsi.
    Igaz már arra sem emlékszel, hogy az voltál.

  38. ... Grün szerint:

    Mari nénye!
    Azért választotta mert tudta, hogy a kormány 10%-ra emeli a csókosoknak a 3%-os árrést!
    És megengedi a zalkohol és a fagylalt árusítást is! 😛

  39. Perspektíva? szerint:

    IGEN! EZ IS EGY PÉNZSZIVATTYÚ!
    Milliárdokat hoz a kasszacsere

    ‘Látványosan, 43 milliárd forinttal megugrott a bevallott, legális forgalom azokban a kiskereskedelmi ágazatokban, amelyekben a tapasztalatok szerint nagyobb az adócsalás – írta szombati számában a Magyar Nemzet.

    A Magyar Nemzet az ilyen ágazatok közé sorolta egyebek mellett az élelmiszer-, a ruhakereskedelem és a használt cikkek értékesítését.

    Azt mondta: számos olyan vállalkozás, amelyik korábban csak ritkán adott nyugtát, a kasszacsere előírása miatt az utóbbi időben úgy dönthetett, gyakrabban használja a pénztárgépet, azaz forgalmának kisebb részét titkolja el vagy valamennyi ügyletről kiállítja az iratot. A helyettes államtitkár várakozása szerint az elkövetkező hónapokban az áfabevételek tovább emelkednek, s a feketegazdaság érzékelhetően visszaszorul – írta a lap.”

  40. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Orbánt paradicsommal dobálták Tusnádfürdőn

    A Realitatea Tv híre szerint két fiatalember paradicsommal dobálta meg Orbán Viktort szombat délután Tusnádfürdőn, az általa megtartott előadásról való távozása közben, írja az erdely.ma.

    A fiatalok azután dobálták meg a magyar miniszterelnököt, hogy végighallgatták a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadását és a kérdésekre adott válaszait.

    A két fiatalt a csendőrök előállították és pénzbüntetést róttak ki rájuk. A dobálók nem tudták megindokolni, hogy miért folyamodtak a véleménynyilvánítás ezen módjához.

  41. Perspektíva? szerint:

    Közületek valóak voltak? Nektek tudnotok kell! Hiszen sok évtizedes tapasztalatotok van már ebben is.

  42. Perspektíva? szerint:

    “Ferenc pápa misét mutatott be szombaton Rio de Janeiro székesegyházában, és ennek keretében felszólította a papságot, hogy adja fel kényelmét, menjen az emberek közé, segítse a szegényeket és a szükséget szenvedőket. “Nem zárkózhatunk be a plébániáinkra, közösségeinkbe, amikor annyian áhítoznak a szent beszédre” – mondta a katolikus egyházfő a brazil nagyvárosban tartott Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó utolsó előtti napján.”

  43. Gordon szerint:

    “A dobálók nem tudták megindokolni, hogy miért folyamodtak a véleménynyilvánítás ezen módjához.”

    Azt itt fórumozó etánsak se tudnak értelmesen érvelni. A gyűlölet a tanácsadójuk. De megint bukás lesz a vége…

  44. ... Grün szerint:

    Röffencs!
    “A fiatalok azután dobálták meg a magyar miniszterelnököt, hogy végighallgatták a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadását és a kérdésekre adott válaszait.”
    .
    Akár véleménynyilvánításnak is vehetjük, hogy végig hallgatták és a semmitmondás miatt dobálóztak! 😛

  45. ebihal szerint:

    Gordon!
    Hirtelen felindulásból! A hazugság, a mellébeszélés kivált ilyet az emberekből.
    Lásd Demszky!

  46. felix szerint:

    Perspektíva!
    Mondták már azt is, hogy három pénztárgépre adtak ki engedélyt, de az sem igaz.
    Egyre adtak ki ideiglenest, de az a cég is vissza jár a bizottsághoz módosítgatni a gyári programot. A másik engedélyezett gép nem létezik, az engedélyt “kapott” forgalmazó MIKRA már a kezdetekkor kijelentette, hogy ebbe az esztelen gyorsaságú fejlesztésben nem vesz részt és csak akkor jön a piacra amikor nem veszélyezteti a márka hírnevét.
    A dolog valahogy úgy néz ki, hogy van egy félig kész fejlesztés és ennek a forgalmazására “kap” majd engedélyt több forgalmazó.
    Igazán majd akkor lesz gép, amikor egy a piacon régóta jelenlevő forgalmazó megkapja az engedélyt az általa beadott négy különböző tudású gépre. Ügynökök hülyítik a boltosokat és vesznek fel rendelést olyan gépekre amiket a vevő még látni sem láthat. A gépek minőségéről és megbízhatóságáról még azoknak sincs fogalma akik a forgalmazását engedélyezik, mert a laboratóriumi működés nem egyenlő a gyakorlattal.
    Könnyen megeshet, hogy az állam “hulladékokra” ad 50 ezer forint gépenkénti támogatást. A támogatás módja kimeríti az állami pofátlanság fogalmát, mert tönkre teszi a pénztárgéppel eddig foglalkozó kisvállalkozások többségét.

  47. ebihal szerint:

    Az mno. mint forrás? Na ne!

  48. baloldali szerint:

    Pénzszivattyú? Sajnos a fővárosi szippantós cégnél is pénzszivattyú működik a szennyvízszivattyú helyett. A vállalat úgy csökkentette 10%-kal a szennyvízdíjat, hogy megszüntette a szintén 10%-os locsolási kedvezményt. Ennek köszönhetően egy kanyival nem csökken a számla végösszege! A városüzemeltetésért felelős főpolgi-helyettes úgy tűnik nem ér rá. A rezsicsökkentési biztos mikor fog intézkedni az ügyben?
    http://stop.hu/belfold/rezsinoveles-ezt-sikerult-osszehozni-budapesten/1168324/

  49. robi szerint:

    Számomra döbbenet Perspektíva gyors leépülése ( ld,. 14:54-es hozzászólása)

    -miféle stratégia a majdani nyugdíjasok javadalmainak felzabálása ( MANYUP , járulékok családi adókedvezménybe való zagyválása), vagy a valutatartalékok folyamatos napi szintű felélése?
    – szegény nem érti az osztogatások és a választások majdani végeredménye közötti összefüggéseket. Tényleg el kell magyarázni neki?
    – vagy őt is kivásárolta a gépezet?

    Mi várható az országban, ha az értelmiség egy része csak ennyit ismer fel a társadalmi folyamatokból?

    u. i: persze, meggyőzhető vagyok, ha olyan gazdasági eseményekről számol be, amelyek egy tartós fellendülés alapjául szolgálnak. Érdekelnének a konkrét kilátások.

  50. felix szerint:

    Perspehtíva!
    Nem árt egy kis tájékozottság, mert akkor nem hinné el a sok ostobaságot.
    Az online kasszák bevezetésétől remélt idei érbevétel 43-45 milliárd forint.
    Ön szerint lehetséges, hogy ez még a bevezetés előtt realizálódott?
    Vajon lehetséges az, hogy a számla nélkül beszerzett készletek eladását a kiskereskedők elkezdik beütni a pénztárgépekbe és így jövedelemként hajlandóak leadózni a beszerzési árat is?
    A kiskereskedelemben felhalmozódott számla nélküli készletet továbbra is nyugta nélkül fogják eladni.
    A helyzet az, hogy a feketegazdaságot a gyártók és a nagykereskedők rendbeszedésével lehet visszafogni. Ameddig ezek nem adnak számlát addig a kiskereskedő is csalni kényszerül.

  51. nagyapó szerint:

    A kiskereskedelmi szektornak áprilisban és májusban 43 milliárd Ft-tal növekedett a forgalma.
    Mibúl?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  52. felix szerint:

    Jogos a kérdés.
    Ebből következik, egy másik.
    Igaz e az eredeti hír?

  53. felix szerint:

    Egy forrást talán meglehet jelölni.
    A külföldön munkavállalók száma növekszik és azok utalják haza a pénzt, mint megannyi kis pénzszivattyú.

  54. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Demokratikus Koalíció: Orbán Viktor nem érti a 21. századi világot

    A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktornak a székelyföldi Tusnádfürdőn elmondott szombati beszédéből az derül ki, hogy „nem érti a 21. századi világot, amikor nemzetállami gazdaságpolitikát tart helyesnek”, írta a közleményben Bauer Tamás alelnök.

    „Orbán Erdélyben is szemben a menetiránnyal. Ő az a viccbéli autós, aki szembemegy a menetiránnyal, és azt hiszi, hogy a többiek mennek szembe. Azzal szédítette hallgatóságát, hogy az elmúlt két évtizedben Magyarország veszített az Európába való betagozódáson. A valóság ennek az ellentéte: sokmilliárd dollár és euró érkezett Magyarországra, és hozzájárult hazánk felzárkózásához, nemzetközi versenyképességünkhöz, munkahelyek százezreinek megőrzéséhez és létrehozásához. Vagyis Magyarország haszonélvezője volt az európai integrációnak. Orbán politikája viszont elriasztotta a befektetőket, recesszióba döntötte az országot.

    Orbán azt állítja, hogy visszafizetik az IMF-hitelt, mivel „az elmúlt három évben a magyar emberek megtermelték ezt a pénzt”. Ha így lenne, miért vesz fel az ország ugyanennyi pénzt a pénzpiacon, drágábban, mint az IMF-hitel? A pénz drágább hitelekből áll rendelkezésre, a visszafizetésre csak Orbán függetlenségi őrülete miatt van szükség.

    Orbán tusnádfürdői szereplését azok az erdélyi hívei szervezik, akik újra meg újra vereséget szenvednek az ottani választásokon, akárcsak szlovákiai és kárpátaljai hívei. Hadilábon áll azokkal, akiket az ottani magyarok többsége támogat. Jövőre így lehet Magyarországon is. Akkor majd visszatérünk az európai integrációba, és elindulhat Magyarország felemelkedése.”

  55. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Együtt-PM: a pénzszivattyú az Orbán–Simicska-rezsim kezében van

    Az Együtt-PM választási szövetség szerint Orbán a Tusnádfürdőn elmondott szombati beszédével ismét azt bizonyította, hogy mást mond, mint amit tesz, és mást tesz, mint amit kellene.

    Orbán Viktor a többi között arról beszélt, hogy Magyarországnak nemzeti gazdaságpolitikára van szüksége. Az Együtt-PM véleménye szerint ebben a kormányfőnek igaza van, ezért sem érthető, miért folytat Orbán Viktor a nemzeti érdekekkel ellentétes gazdaságpolitikát immár három éve. Például a kormány „önkényes, kiszámíthatatlan döntéseivel” elveszi az emberek megtakarításait, államosítja a trafikokat, „földönfutóvá tesz” gazdacsaládokat, és „elüldözi” Magyarországról a jól képzett és vállalkozó kedvű fiatalok százezreit, illetve a munkahelyteremtő beruházókat.

    Az a pénzszivattyú pedig, amelyre hivatkozva Orbán Viktor „igazolni akarja a romboló-rabló kormányzati működést, nem külföldi ellenségek, hanem az Orbán-Simicska-rezsim kezében van”. „Magyarország nem látott még olyan mohó és erőszakosan működő pénzszivattyút, mint amelyet ez a kormány működésbe helyezett: nincs olyan ingó és ingatlan vagyon Magyarországon, ami biztonságban lenne tőle.”

    Orbán Viktor teljhatalmat akar, és ennek ma még például az Európai Unió a korlátja, ezért támadja olyan hevesen az EU-t és az európai értékrendet a kormány: nem Magyarország érdekében folytat szabadságharcot Brüsszelben, hanem „a magyarok szabadsága ellen küzd a saját teljhatalma érdekében”.

  56. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    MSZP: Orbán Viktor csak a kudarcairól próbálta elterelni a figyelmet

    Orbán szombati beszédével csak kormánya elmúlt három évi kudarcairól próbálta meg elterelni a figyelmet.

    Józsa István, a szocialisták frakcióvezető-helyettese szerint csak Orbán Viktor és barátai a haszonélvezői a jelenlegi rendszernek. Nincs gazdasági növekedés és beruházás, van viszont soha nem tapasztalt mértékű kivándorlás. Ezeket az embereket nem lehet „hangzatos szólamokkal” visszacsábítani, csak egy jobb élet reményével, de Orbán Viktor éppen ezt a reményt vette el. Az MSZP szerint Orbán kampányolni ment Tusnádfürdőre, és beszédében „semmi olyan üzenete nem volt a magyarságnak, amely a felemelkedésre vagy az autonómia kérdésére vonatkozott volna”.

    Orbán Viktor „nemzetállami alapon adott válaszai” nem jelentenek megoldást az egész országnak, csak egy szűk rétegnek. Az emberek 80 százaléka rosszabbul él, mint 2010-ben, mivel a kormány egy szűk elit érdekében kormányoz. A kormánynak az Európai Unióval szemben folytatott politikája „nevében szabadságharc, valójában ostoba elzárkózás”. A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) korábban felvett kölcsön végtörlesztése jól hangzik ugyan, de ezzel a lépéssel egy olcsó hitelt vált ki a kormány egy kétszer olyan drága hitelre.

  57. GONDOLKODÓ! szerint:

    Olvasva a véleményeket, egyértelműen kisejlik, hogy mennyire nem értenek sok mindent. Leginkább összefüggésében, az ország érdekében, a nemzetközi körülmények figyelembe vételével stb.
    Képtelenek elszakadni a saját pártjuk elkötelezett gondolkodásmódjától, felül emelkedni valamiért, a sokkal többért, tenni, cselekedni. “Nyomják a rengeteg, értelmetlen demagóg dumát.”

    “Enyém tied övé, mennyi lármát szüle” (talán még ismerős?)

    No ezt képviselik sokan, ki ki vérmérséklete, és képessége, (főként szerény képességük talaján), zsákmányszerző karakterüknek a beteljesülése érdekében. Amely soha nem fog teljesülni, ismerve az emberi tulajdonság ezen, határtalanságát.

    Nézzék meg! Alföldi konspirál, szövetkezik Eszenyivel?! Vajon miért?
    Kiírták a pályázatot a Vígszínház ig. posztjára! (S már a drogos is a táborukat erősíti)
    Ugye, milyen disszonáns, a mindenáron való céljuk elérése! A néhai VÁMOS LÁSZLÓ a kitűnő rendezőt, soha nem érdekelte a hatalom, az ig. poszt. (egyszer volt néhány hónapig megbízott vezetője az Operának), miközben óriási darabokat rendezett, kitűnően. Az idősebbek, és a kultúra területén jártasak, talán még emlékeznek rá.

    Mindenkinek a saját területén kell megtennie, mindazt, amit a sors kiszabott rá, amelyet a képességei alapján, talán hivatott azt teljesíteni is. (a véleményét a Kádár rendszerben is elmondhatta mindenki, aztán jött a retorzió stb), vagy már elfelejtették?
    S ugyan ezen koncepciók talaján, a “leszármazottak,” akarják osztani fennen hangon az észt, csak nem kilenc évtizeden óta, miközben milliók, a NEMZET életét nyomorították meg!

    Hát vegyék tudomásul, ebből nem kér a NÉP!

  58. felix szerint:

    Most aztán elmondtad a nagy semmit.
    Talán ha néhány szót ejtenél arról amit megértettél.
    Ezzel a maszlaggal nem lehet még vitatkozni sem.

  59. GONDOLKODÓ! szerint:

    Kérem soroljanak fel néhány, kizárólag magyar tulajdonban lévő cégbirodalmat, amely megközelíti a multik szintjét. Nem oly régen ezért is szót emeltünk, az ipar, a mezőgazdaság, a feldolgozóipar, a szolgáltatás, stb……….magyar tulajdonban lévő működtetésének beindítása, és……………………….ezáltali munkahelyek megteremtése……
    Vajon a Takarékpénztárak működtetése, nem az ország érdekében lesz átszervezve, felfejlesztve, hogy a magyaroké legyenek. Ne a külföldi bankok vigyék ki, a virtuális pénzek után “csinált” óriási, horribilis nagyságrendű profitot. A kamatvágások is ennek egyik eszközeként, a profit csökkenését jelzik. Hát nem ezért sikítanak, az előző elnök által garantált óriási profitokért? De hogy nem! Ezért és más hasonlóakért támadnak bennünket Brüsszelben. Elfelejtették, hogy az előző éra “mennyit áldozott,” zsebbe, az akkori pénzügyi biztosnak? A szándékosan kreált hamis adatok “rejtegetése érdekében?
    Akit végül Brüsszelből is menesztettek, vajon miért?
    Sorolhatná mindenki, de nem teszi, mert inkább teszi azt amit a sors kirótt rá, s nem tépi itt állandóan a száját, miközben már képtelen észre venni saját maga által leírt, elmondott hazugságait, üres fecsegéseit, stb.
    “FECSEG A FELSZÍN, HALLGAT A MÉLY”

  60. GONDOLKODÓ! szerint:

    A sötétséggel én nem is akarok, soha sem vitatkozni. Próbálok hatni rá, a sajátos eszközeim révén, s ha nem jutok vele semmire, mert “nincsen táptalaj,” akkor hagyom, hogy menjen a maga útján………………Most is ezt teszem!

  61. felix szerint:

    Szóval azért veszünk fel hitelt a pénzpiacon drágábban, hogy csökkenjen a külföld haszna.
    Valóban nincs értelme vitatkozni a sötétséggel, akármilyen csali nevet választ is magának.

  62. Gordon szerint:

    Azért veszünk fel hitelt a pénzpiacon, mert az nem mondja meg, hogy mire költhetjük. Így lehet csinálni gyermektábort, pedagógus béremelést és felix is megkapja a kis segíjét.

    Bajnai persze inkább a bankoknak adna mindent és csökkentené a minimálbért. Ez olyan nagytőkés kizsákmányoló tempó…

  63. GONDOLKODÓ! szerint:

    Utolsóként, de többet Önnel soha!

    A nyereség keletkezése!

    A világhírű közgáz professzor majd a specifikus elmélete alapján oktatásra ajánlja az iskolákban!
    Aki nem más, mint a felix nevű tudós közgazdász!
    Bár magam, az oxfordi egyetemen e specifikus elmélettel, furcsa mód, nem találkoztam.

  64. felix szerint:

    Te szerencsétlen.
    Soha sem mondtam, hogy közgazdász lennék, szövegszerűen rosszul emlékeztem valamire, amit több mint harminc évvel ez előtt tanítottak nekem.
    Ma is úgy emlékszem, hogy az adózott eredményt neveztük nyereségnek.
    Ebbe kapaszkodni akkora ostobaság,mint amiket itt írogatni szoktál a fatalista életfelfogásodból adódóan.
    Ilyen életfelfogással gondolkodónak nevezni magad, logikai bukfenc.

  65. felix szerint:

    Még valamit.
    Az általad citált ügyben. A szöveg úgy szólt, hogy “amennyiben jól emlékszem…”,
    tehát még állításnak sem nevezheted.
    Ennyit arról, hogy milyen az a bunkó aki gondolkodónak /faragott botnak/ képzeli magát.

  66. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Ez a “Gondolkodó” néha gondolkodhatna is.

    “Vajon a Takarékpénztárak működtetése, nem az ország érdekében lesz átszervezve, felfejlesztve, hogy a magyaroké legyenek.”

    Nem.

    “Hát nem ezért sikítanak, az előző elnök által garantált óriási profitokért?”

    Kik? Milyen előző elnök?

    “Elfelejtették, hogy az előző éra “mennyit áldozott,” zsebbe, az akkori pénzügyi biztosnak?”

    Úgy látszik, tényleg elfelejtettem, mert szerintem ilyen nem volt.

    “A szándékosan kreált hamis adatok “rejtegetése érdekében?”

    Miféle hamis adatok?

    “Akit végül Brüsszelből is menesztettek, vajon miért?”

    Nem menesztették.

  67. felix szerint:

    A gondolkodó nem érvel, hanem gondolkodik.
    Ezért marad mihaszna.

  68. GONDOLKODÓ! szerint:

    Szemináriumokon, avagy nagy nehezen sikerült eljutni a marxista középfokig is, és befejezni?……….(plágium) Ez Önnél a csúcs?!

    “Egyetlen fáklya sem világol önmagának,
    Ha virtusunk nem fennen tündököl,
    Akár ne is legyen.”

  69. Katkaa szerint:

    GONDOLKODÓ! szerint: Most aztán jól megmagyaráztad, hogy mért kell mindent fidesz közeli, főleg Orbán közeli hű pártkatonáknak, rokonoknak, ismerősöknek átjátszani, aztán még megdobni őket pár száz milliócskával…
    Magyarok bocs. jó magyarok = Orbán és fidesz kompánia, a többi embernek ma is kuss van lényegében, csak arra kellenek, hogy tejeljenek minél többet, legyen a nagyságos Orbán tekintetes úrnak saját birodalma, stadionja a kert végében…., folytathatnám még.
    A sorsot hagyd békén, itt emberek vannak, nagyon szemét, rohadék emberek, akik kiskirályoknak érzik magukat. Az átkos időket meg ne emlegesd, mert az elvtársak kezdve Orbántól ott meresztik a valagukat a fideszben, havi egy-két millióval osztják az észt, hogy mindenkinek áldozatot kell hozni a jövőbeni felemelkedésért. Baszki ők milyen áldozatot hoznak? Most is azt tudom mondani, könnyű más faxával verni a csalánt, “még a nyáron kifizetjük az IMF tartozást” mondja egy olyan ember, akit magát is és a népes családját is a “nép” tart el. Menjetek a francba…

  70. GONDOLKODÓ! szerint:

    Összeilletek! Zsák a foltját, már csak a ?! hiányzik.

  71. ebihal szerint:

    Igen, a sötétség mindig a másik oldalon van!

  72. felix szerint:

    Egy gondolkodónak illene tudnia gondolkodni.
    Szerencsétlen ember, a tanultak felidézése, hogyan lehet plágium?
    Ezen kéne elgondolkodnia nagyokos.
    Maga egy zavarós elme.
    Ne erőltesse a gondolkozást, mert csak ront az állapotán.
    Törődjön bele, hogy a sors önt ostobának szánta.
    Dicséretére legyen mondva, teszi a dolgát rendesen.

  73. GONDOLKODÓ! szerint:

    Összenő, ami összetartozik, a SÖTÉTSÉG!
    Orfeusz, képtelen volt, ily mélységekbe, alászállni.

  74. felix szerint:

    Igaz, de miért nevezi magát a SÖTÉTSÉG gondolkodónak.
    Ez valami SÁTÁNI csel?

  75. felix szerint:

    Szóval, miért nincs olyan magyar cégbirodalom, amely megközelítené a multik szintjét?

  76. nagyapó szerint:

    A maffiabaloldal, Demokratikus Koalíció, Együtt-PM, vagy mi a fene, meg a maszop csökkenő népszerűségüket hazugságokkal, rágalmakkal próbálják növelni. Igazán stratégiát válthatnának, de ne tegyék, mert a polgároknak ez jó .
    A maffiabaloldal nyalonc újságírói még nem ocsúdtak föl, így a maffiabaloldal csepeli beírói csak a pártokat/pártocskákat tudja idézni.
    Nem baj, az év végére meglesz az 500 000 kettős állampolgár.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  77. felix szerint:

    Még egy “gondolkodó”, vagy ugyanaz?

  78. felix szerint:

    Szemétláda!
    Amennyiben egyszer lesz egy érved, megünnepeljük.
    Ígérem.

  79. John Doe szerint:

    nagyapó bevallotta, hogy szavazatnak kellenek a külhoni magyarok. Ennyire sötétít a demencia? 😉

  80. Etikus szerint:

    Ha elvesztettük türelmünket, ne másokon keressük!

    Uraim, ennyire szíven ütötte Önöket a fentebb olvasható néhány gondolat? Akkor mégis csak van benne, s nem kevés igazság! Szánalmas vergődéseiknek, amit képviselnek rendkívül alantas gonoszkodásaikkal, a tények elferdítésével, eközben embertársaik megalázásával, már képtelenek emberhez méltóan kommunikálni, embertársaikkal, mert nem látják a kiutat!
    Már a megszólításaik is kiábrándító! Mi másra utalna, mint ahogyan egyikük a sátáni jegyeit veti fel, s nem veszi észre pogány mivoltát, azt, hogy Ő maga hordozza a sátánra jellemző jegyeket, amelyek nap mint nap teljesednek ki, minden közlésében.

    Mi mást lehet e sátáni személlyel tenni?

    Márai Sándor írta egy helyütt: “az ilyen embereket, legjobb, ha messze elkerüljük, és minden kapcsolatot megszakítunk vele, s nem érintkezünk semmilyen formában személyével.”
    Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
    Magam sem tudnám azokat a gondolatokat jobban megfogalmazni, amelyet maga Márai írt, a gonosz, gyűlölködő, sátáni jegyeket magukkal cipelő emberekre jellemző.

    Tehát valóban érdemes őket nagy ívben elkerülni, mert szerény tudatuk alapján képtelenek felismerni azt amit elvileg tanulniok kellett, de már ezt sem tudják, -éppen úgy mint a nyereség képződését,- mégpedig azt, hogy mi a jelenség!
    (majdan jön a sötét magyarázat, hogy harminc éve kellett volna megtanulnia, de………ezt sem tudta, éppen úgy mint az általa képviselt tudós alapokon, hipotézisével felállított nyereség képződés elméletét!!!)
    Ilyen emberekkel, a sötétség markáns képviselőivel, nincsen mit tenni!!! Hagyni kell őket az odujukban, s minél messzebbre, elkerülni! Valóban kilátástalanság rabjaivá váltak, mert a lelkük a mérgezett, s ez az igazi eredő. Sajnos menthetetlenek.

  81. Etikus szerint:

    “Márai Sandor: Arról, hogy a gonoszokkal semmit nem lehet kezdeni.

    Mi a gonoszság?

    Rendkivül összetett tünemény. A kegyetlenség mögött legtöbbször gyermekkori sérülések vannak – de van mögötte természetesen más is, jellem, testi és lelki alkat összjátéka, rossz példák. Évezredek műveltsége nem tudta az emberben feloldani a kegyetlenségre való hajlamot. Az állatok, a fenevadak soha nem kegyetlenek, az egyetlen macska kivételével. Kielégületlenségből táplálkozik a gonoszság; aztán műveletlenségből.
    A gonoszságra hajlamos ember a maga életének könyvelésében nem ismer “tartozik” és ” követel” rovatot: ő csak követel. Nem hiszem, hogy jósággal, engedékenységgel, tanítással feloldhatjuk az ilyen emberben a gonoszság és a kegyetlenség indulatait. Aki gonosznak született – akad ilyen is -, vagy akit az élet csalódásai, tapasztalatai, kegyetlen fordulatai nem türelemre és megbocsátásra, hanem gonoszságra neveltek, elveszett mindenfajta erkölcsi érvelés számára. Legokosabb kitérni útjából, amennyire lehet. S lehet sajnálni is, mert legtöbbször egy kegyetlen, önző és buta anya vagy gonosz apa áll az ilyen ember gyermekkorának sötét hátterében.”

  82. Etikus szerint:

    Mennyire igaz, minden sora, gondolati meghatározásai!!!

  83. ebihal szerint:

    Etikus is belépett az észosztók sorába.

  84. Etikus szerint:

    Istenem!
    Hányszor írtam a T. GRŰN tanár úrnak, hogy küldetése van. Mégpedig az emberek nevelésében, okításában. Ő aztán igazán tudja és tapasztalja nap mint nap, hogy míly nagy a sötétség, és ennél fogva meghatározó feladata van, amíg csak él.
    Magam is igyekszem a sajátos eszközeimmel segítségére lenni, azoknak, akik erre rászorulnak. Sajnos az a tapasztalat, hogy egyre többen “érdekeltek” ez ügyben, és meg kell mondanom őszintén azt is, hogy sokaknál az alapoknál kellene kezdeni. Ez is indokolja a pedagógusok elkötelezett, szívvel lélekkel történő nevelői, oktatói tevékenységét.

    Ezért hát még nagyobb szükség van József Attila egyik közkeletű mondására, miszerint:

    “Egész népemet fogom, nem középiskolás fokon, tanítani”

  85. robi szerint:

    Etikus is adott egyet a kirekesztő politikának (aki nincs velünk, nincs sehol).

    Szerinte, aki kábé harminc – szemétkosárba dobott – feljelentést tesz, az nem gyűlölködő?

    Perspektíva után a másik okostojást is felfalta a gépezet.

  86. Etikus szerint:

    Okosabbnak véltelek!
    Csalódtam, de nem baj, már nem is fáj,
    Csak az időért, a könnyekért kár………….

  87. felix szerint:

    Etikus nem értékosztó, etikus maga az érték.
    Ő az aki nekünk megmondja a “rólunkat” , csak az adott témákhoz nincs soha mondanivalója.
    Annyira okos és bölcs, hogy kár belénk.
    Ő az “Oszkár tudja, de nem mondja”.
    Egyszerűen fogalmazva tök felesleges.

  88. Etikus szerint:

    Látod milyen óriási BALGA vagy?!

    Soha sem abban jeleskedsz, hogy az általad olvasott anyagot értelmezd, ha nem mások megalázására helyezed az írottakat. Ez is azt bizonyítja, hogy mind ez a lényedből fakad, amelyre már velem együtt, mások is oly gyakran és folyamatosan utalnak. Minderre, Te képtelen vagy önkritikát gyakorolni, csupán bizonyítod, szüntelenül Márai Sándor által megfogalmazottakat!!!
    Annyi értelmes dolgok olvashatóak fentebb, érdekes módon, -“Ti” akik az infantilisek oszlopos tagjaiként hozzászoktatok az életetek során a szüntelen “nyelvcsapásokhoz”, mert abból éltetek,- abszolút képtelenek vagytok ezeket a helyén értékelni, észrevenni!

    Arról nem beszélve, hogy a tőszavak nélkül képtelenek vagytok írni. Értelmes, összefüggő mondatot, gondolatot kifejteni, elemezni, értékelni, felvilágosító tevékenységet a konstruktivitás szellemében közzé tenni.
    Demagógiával (egyes esetekben sátánnal) polémiát folytatni az abszolút képtelenség!
    Kár a szóért, hiszen a sátáni, a gonosszal, az szüntelen gyűlölködővel nincsen mit tenni.
    Márai………….

  89. csaba péter szerint:

    Egyetértek a pénz szivattyú egyenlő Fidesz

  90. csaba péter szerint:

    Minden esetre esedékes volt , hogy OV t egy kicsit megparadicsomozzák.

  91. csaba péter szerint:

    És mi lesz az összefoglaló címe ? netán ” A Fidesz tusványosi baromságai 2013″
    Vagy valami egyéb?

  92. felix szerint:

    Etikus!
    Ezt pont te írod és pont nekem?
    Általában leírom, hogy mi és miért.
    Nézd meg, hogy te miket írsz.
    Kinyilatkoztatásnál soha nem jutottál előrébb, a mi miért összefüggéseket meg sem kíséreled kifejteni
    Nem tudsz példát hozni arra, hogy szentségnek tekintettem volna a véleményemet, és arra sem, hogy hülye módon a sátánnal azonosítottam volna a vitapartneremet.
    Bár vitapartner itt nem igen akad, mert hozzád hasonlóan a legtöbben képtelenek leírni egy logikai sort. Nem elég idézni tudni valakit, a gondolatait is értelmezni kéne.
    Furcsa módon te semmi kivetni valót nem találtál a cigányozásban a zsidózásban, az esztelen kommunistázásban. Csak és kizárólag az érték keresőket támadod.
    A neved ellenére sem vagy tisztában a z etika fogalmával. Lehet, hogy én sem, de az tuti, hogy te nem az etikát képviseled, éppen úgy ahogy, gondolkodó sem a gondolatot.
    Kitudja miből eredő felsőbbségi gőggel, még arra sem veszed a bátorságot, hogy véleményed legyen a felvetett témákról. Nem bírnád elviselni, hogy másnak is lehetne igaza veled szemben.
    Tulajdonképpen mi a fenét képviselsz. Ez előzmények ismerete sem értana, ha már személyeskedni és ítélkezni akarsz. Vigyázz az önálló gondolatok kárt tehetnek benned.
    Folytasd az idézeteket, de vigyázz, hogy továbbra se értsd meg egy sorukat sem.

  93. Etikus szerint:

    “Tehát valóban érdemes őket nagy ívben elkerülni, mert szerény tudatuk alapján képtelenek felismerni azt amit elvileg tanulniok kellett, de már ezt sem tudják, -éppen úgy mint a nyereség képződését,- mégpedig azt, hogy mi a jelenség!
    (majdan jön a sötét magyarázat, hogy harminc éve kellett volna megtanulnia, de………ezt sem tudta, éppen úgy mint az általa képviselt tudós alapokon, hipotézisével felállított nyereség képződés elméletét!!!)”

    Tudod, én nem akarok versengeni a gonosszal, s nem is teszem!
    Te, akik közé sorolod magad, még azok közül is a rosszabbak között vagy számon tartható.
    Írj, amit akarsz, belőled ugyan az a “bűz” árad, mint a………, s ez engem már régen nem zavar, mert a javíthatatlan Őz Pál fordított személyének jegyeivel vagy felruházva.
    Ezt már korábban is leírtam neked, de Te azt sem tudod, hogy kiről és mit beszélek, mert oly ostoba vagy!

    “Engem csak a saját verzióm,” az új közgáz törvényszerűség érdekel, amellyel kivívtam a nemzetközi elismerést is.
    Gratula, az önjelöltként előlépett közgáz profnak!
    Folytasd további reform gondolataidat, amelyek új és új fogalmakat, törvényszerűségeket hivatottak definiálni, más területeken is, úgy mint eddig!

  94. felix szerint:

    Akkor most állj szembe a saját aljasságoddal.
    Te etikátlan.
    Azt találtam írni valamikor, “emlékezetem szerint az adózott eredmény a nyereség”
    Erre az etikus válasz az lett volna, hogy rosszul emlékszel, emlékszik, mert az nyereséget az alábbi módon határozzuk meg.
    Ma már etikusan ott tartasz, hogy egy általam képviselt elméletről írsz.
    Az emberi aljasság nem egyenlő az etikával.
    Vedd már észre, hogy az általad idézettek éppen rólad szólnak.
    Ékesszólóan süllyedtél a mocsár legaljára, ami annál is szomorúbb, mert állításod szerint te, velem ellentétben baromi okosnak képzeled magad.
    Te vagy az akivel, amivel nem lehet osztani.

  95. Etikus szerint:

    Csak szorozni!
    Látod, neked mindig csak az osztáson, osztoszkodáson jár a csekélyke, természetesen a zsákmányszerzés előtt, mert utána, mind a tieddé válik. Lépten nyomon bizonyítod önmagadat, de ezt már szinte mindenkivel megtetted és folyamatosan teszed, miközben képtelen vagy észre venni magad. Utolérted és már, már a trónjáról is letaszítod lassan a “?! királyt!” Mindent bele!!!

  96. felix szerint:

    Látod te esztelen.
    Azt hiszed, hogy mekkora zseni vagy, közben még azt sem fogtad fel, hogy nullának tartalak.
    A nagy és okos okfejtésednek, csak ennyi volt az alapja.
    Most jót nevettem rajtad, mert bejött amit gondoltam.

  97. Etikus szerint:

    Na ne! Te gondolni! Ugyan má…………. csak azt amit mondanak, csak azt továbbíthatod…………..bábu vagy………..

  98. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Etikus vaze! Te olyan elképesztően terjengősen tudsz semmitmondani, hogy azt tanítani kéne!

  99. felix szerint:

    Látod te fennkölt ostoba!
    Már is a szintem alatt vagy.
    Hol van már az etikus magasságod?
    Eddig tartott a megjátszásod.
    Lám lám előjött az érv nélküli valódi éned.
    Lekoptak rólad az idézeteid egy pillanat alatt.
    Azt gondolhatnám, hogy lenulláztalak, de nem, mert az voltál már a kezdetektől.
    Egy nulla, akinek egy rossz szava sem volt az antiszemita rasszistákhoz.
    Na menj és köpd le azt amit a tükörben látsz, már amennyiben egyáltalán lesz benne valami.

  100. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Eredményesek az Orbán család vállalkozásai

    Tovább nőtt az Orbán-bányák árbevétele a 2012. évben – értesült a Népszabadság.

    A miniszterelnök édesapja, Orbán Győző többségi tulajdonában álló gánti Dolomit Kőbányászati Kft. nettó 1 milliárd 702 millió forintos, a családi tulajdonban lévő Gánt Kő és Tőzeg Termelő és Kereskedelmi Kft. nettó 490 millió forintos árbevételt produkált hivatalos bevallása szerint. Előbbi 292, utóbbi 36 millió forinttal növelte előző évi nettó árbevételét – áll az Opten cégnyilvántartásában.

    Ha hozzávesszük a miniszterelnök édesapja és két öccse által birtokolt és vezetett Nehéz Kő Logisztikai és Szállítmányozási Kft. közel 400 milliós nettó árbevételét, akkor összességében több mint 2 és fél milliárd nettó árbevételről adott számot a három családi vállalkozás.

    Az Orbán Győző többségi tulajdonában lévő Dolomit Kft. saját tőkéje közel kétmilliárd forint (pontosan 1 milliárd 968 millió 114 ezer) 710 milliós kötelezettség mellett, míg a Gánt Kő Kft.-é a félmilliárdot haladja meg (552 millió 383 ezer) 88 millió forintos kötelezettség mellett. A logisztikai és szállítmányozási cég, a Nehéz Kő Kft. 184 millió forintos saját tőkéjű vállalkozás 108 milliós kötelezettséggel bír.

    A Dolomit Kft. adózott eredménye 333 millió 560 ezer forint, a Gánt Kő Kft.-é 50 millió 150 ezer. A Nehéz Kő Kft. pedig 66 millió 46 ezer forint adózott eredményt produkált.

  101. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    No nézzük csak az Orbán-bányák profitját az árbevételhez viszonyítva:
    Dolomit Kft: 333,56/1702 = 19%-os profit
    Gánt Kő Kft: 50,150/490 = 10%-os profit
    Nehéz Kő Kft: 66,46/400 = 17%-os profit.

    Ez nem extraprofit?

    Csak jelzem, hogy a kormányzat által ostorozott áramszolgáltatók adózott eredménye összesítve 2011-ben kb. 31 milliárd Ft volt, mindezt 1240 milliárd Ft árbevétel mellett érték el. Tehát a profitrátájuk: 31/1240 = 2,5% volt, és ez még a rezsicsökkentés előtt!

    Tehát a Fidesz szerint 2,5% az borzalmas extraprofit, szemét nyerészkedés, de a 19%-os profit, az teljesen rendben lévő, tisztességes, magyar profit, feltéve, hogy Orbán Viktor családjának a cégeiről van szó.

  102. felix szerint:

    Vajon a magyar állam mennyivel járult hozza ehhez a “minimális” és etikus profithoz?

  103. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    “Orbán Viktor miniszterelnök jelentős vagyongyarapodáson ment keresztül 1998 és 2002 között, a hivatali évek alatt. A szűkebb család két fő ingatlanadatát nézve: 1. az 1998-ban már birtokolt 5,5 hektárnyi földterület négy év múltán a tizenegy és félszeresére: 63 hektárra növekedett; 2. a tulajdonukat képező (1994-ben 563 ezer forintért vett) belvárosi lakás helyett kertes sváb-hegyi villát vásároltak 2002-ben (75 millióért), amelynek (több tízmilliós) átépítéséhez azonnal hozzá is láttak. Ha a tágabb famíliát is idevesszük, akkor konstatálhatjuk, hogy a miniszterelnök apjának többségi tulajdonában lévő bányacég, a Dolomit Kft. saját vagyona meghétszereződött (98-ról 666 millióra nőtt); a másik vállalkozás, a kizárólagosan birtokolt Gánt-Kő Kft. nyeresége ugyanekkor a tízszeresére emelkedett (16 millióról 167-re).”
    http://granadinho1.nolblog.hu/archives/2011/11/24/Az_Orban-csalad_es_a_kozhatalom_viszonya/

  104. felix szerint:

    Ez is etikus!?

  105. Etikus szerint:

    Hol vannak a trafik és a pénztárgépekről szóló mindennapos “jóindulatú” firkászok?
    Ma még nem jelentek meg.

  106. Etikus szerint:

    Azért az látható, akár a felcsúti, akár melyik beruházás, fejlesztés az egyéni érdekek, a közösségi érdekekkel találkoznak. Nem kizárólag önző, érdekeket szolgálnak.
    Azaz a nemzet vagyonává válnak. Mekkora különbség, ugye?! Nem a külföldi ofsor cégekben, a Kajmán szigetek bankjaiban stb. landolnak. Tehát a nemzet gyarapodik, a temetőbe meg nem viszi senki sem.

  107. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Jaja. Etikus véleménye: ha Orbán Viktor családja gazdagodik, azzal csak a magyar nemzet gyarapodik, hurrá, hurrá!

    Azt, hogy közben négymillióan élnek a létminimum alatt, azt ki nem szarja le. Fő, hogy Orbánnak egyre jobb! Egyes becslések szerint Orbán már az 5 leggazdagabb ember között van Magyarországon.

  108. Etikus szerint:

    Érdekes a ferdítésed, torzításod, T hajós et!

    Nem akarok veled vitatkozni, de a minap egészen véletlenül a Klub rádión meghallgattam a leggazdagabbakról szóló műsort.
    Nos, csak neked jelentem, hogy a Miniszterelnök is szóba került, de ott a műsorban az hangzott el, hogy nincsen az első százban, sőt nem is jegyzik, annyira távol esik vagyona, a “nagyokétól.”

  109. Perspektíva? szerint:

    A közeljövőben fogok vele beszélni, de ezeket az általad felvetett, neked problémát okozó témákat, mint tudod, nem illik, még csak említeni sem, nem hogy kérdezni. Hiszen ezt Te is tudod. S nem azért, mert Ő a kormányfő.

  110. felix szerint:

    Perspektíva!
    Ennyire rövid az eszed?
    Itt vagyok és én szoktam a pénztárgépekről indulatmentesen tárgyszerűen írni.
    Megpróbálhatsz cáfolni ez ügyben, de már most szólok, hogy nem fog sikerülni.

  111. felix szerint:

    Ha a hülyeség fájna, csendháborításért ítélnék el a fidesz frakció egyes tagjait.
    Az eredeti állapot visszaállításánál Szenteczkynek nincs szerepe.
    Amennyiben visszaáll az eredeti állapot a szerződés érvénytelensége miatt. az azt jelent. hogy a pénz Csepel visszakapta az ügyvédi irodától, ezért nincs több követelni valója.
    A dolog erkölcstelensége nem változtat a jogelveken és jógi törvényszerűségeken.
    Szenteczkynek el sem kellett volna vállalnia a hőn áhított tisztségeket, de ennek a fidesz csak örülhet.
    Lemondatni a legnagyobb ökörség.

  112. felix szerint:

    Bocsi!
    Ezt máshova szántam.

  113. Perspektíva? szerint:

    T idióta féleszű sem!
    “Hol vannak a trafik és a pénztárgépekről szóló mindennapos “jóindulatú” firkászok?
    Ma még nem jelentek meg.”

    ezen írásaikkal! (jóindulatú) Ennyi következtetésre sincsen agyad.

    Már az általam korábban írottakra is gyakran válaszoltad: “ezt most nem értem!”
    Erre többször válaszoltam, hogy tanulj meg a sorok között olvasni.

  114. felix szerint:

    Bocs, de a “firkászok” és az idézőjelbe tett jóindulatú megtévesztett.
    Valahogy éppen az ellenkező szándékot jelezték nekem a sorok közt.

  115. Perspektíva? szerint:

    Ja és még valamit te idióta féleszű

    A 13:10-est az én értelmezésem szerint az etikus írta, és nem a perspektíva!

    Vesd össze a 13: 48-as saját hozzászólásoddal!

    Akkor ki az idióta?

    Nem kétséges, hogy Te! Hiszen napról napra bizonyítod saját magad.
    Téged alacsony mivoltodra való tekintettel, képtelenség cáfolni. (13:48)

  116. felix szerint:

    Abban igazad van, hogy rossz helyre címeztem a válasz és ezért meg is követlek.
    A cáfolatokkal azért néha megpróbálkozhatsz.
    Legyen egy kis önbizalmad lehet, hogy egyszer mégis sikerülhet neked is.

  117. Perspektíva? szerint:

    Csűrni, csavarni, kiforgatni, hazudni, szándékosan megtéveszteni stb. ez a ti sajátos erényetek, hiszen 1917 óta ebből éltek.
    Köszönöm, de nincs szükségem, és nem tartok igényt, a Te önbizalom növelő tényeződre. (hagyd a süket dumát, ismét alaposan beégetted magad)
    Inkább alkalmazd, és próbáld meg megtisztelni vele az elvtársaidat.

  118. felix szerint:

    Már megint kinyilatkoztatsz a legkisebb indoklás vagy bizonyítás nélkül.
    Nem élhetek 17 óta abból amit állítasz, mert néhai édesapám született abban az évben.
    (“hagyd a süket dumát, ismét alaposan beégetted magad”)

  119. Perspektíva? szerint:

    Látod, Te féleszű sem! 20:50

    A 20:19-ben és a 20:38-ban előttem térdelve bocsánatomért esedezel és a 20:50-ben már aljaskodsz, úgy ömlik belőled a gonoszság, mint tehénből a trágya.

    Istenemre jól mondom, hogy harcolsz a királyi trónért ?!-vel. Mindent bele!!! Egyre inkább együvé lesztek, ha csak…………..

    Javaslom olvasd át a törit, hogy 1905-től milyen folyamatok zajlottak Oroszországban, és 0917-ben mi is történt ott? (ily felkészültséggel, hogy van bátorságot 0-24-ig vauzni?
    Az általam nagyra becsült és Tisztelt GRŰN úrt ismerve, minden bizonnyal segítségedre lehet egy kis töri leckére, órákra.
    Érted-e, hogy mennyire akarok neked segíteni, hátha egy kis táptalajra találtatik, az általam írottak. Még reménykedem, hogy előttem, újólag térdre esel, de nálam legjobb esetben is csak a bocsánatomért esedezhetsz.

  120. Perspektíva? szerint:

    1917-ben

  121. felix szerint:

    Perspektíva? szerint:
    2013. július 29., hétfő – 20:46
    Csűrni, csavarni, kiforgatni, hazudni, szándékosan megtéveszteni stb. ez a ti sajátos erényetek, hiszen 1917 óta ebből éltek.
    Köszönöm, de nincs szükségem, és nem tartok igényt, a Te önbizalom növelő tényeződre. (hagyd a süket dumát, ismét alaposan beégetted magad)
    Inkább alkalmazd, és próbáld meg megtisztelni vele az elvtársaidat.

    felix szerint:
    2013. július 29., hétfő – 20:50
    Már megint kinyilatkoztatsz a legkisebb indoklás vagy bizonyítás nélkül.
    Nem élhetek 17 óta abból amit állítasz, mert néhai édesapám született abban az évben.
    (“hagyd a süket dumát, ismét alaposan beégetted magad”)

    Te szerencsétlen PERSPEKTÍVA a fentiekből, hogyan jutottál arra a következtetésre, hogy nem tudom milyen folyamatok zajlottak Oroszországban 1905-ben.?
    Amennyiben képes lennél szöveget értelmezni, akkor megértetted volna, hogy egyszerűen azt kérdeztem, hogy milyen “ti” ről beszélsz egy 49-ben, születettnek.
    Valóban szükség van …Dr Grünre, de neked.

  122. Perspektíva? szerint:

    Javaslom még többször olvasd át, kérj segítséget, mert semmit nem értettél meg az írottakból!
    ” 05:58, 20:46, Javaslom olvasd át a törit, hogy 1905-től milyen folyamatok zajlottak Oroszországban, és 0917-ben mi is történt ott? (ily felkészültséggel, hogy van bátorságot 0-24-ig vauzni?
    Az általam nagyra becsült és Tisztelt GRŰN úrt ismerve, minden bizonnyal segítségedre lehet egy kis töri leckére, órákra.
    Érted-e, hogy mennyire akarok neked segíteni, hátha egy kis táptalajra találtatik, az általam írottak. Még reménykedem, hogy előttem, újólag térdre esel, de nálam legjobb esetben is csak a bocsánatomért esedezhetsz.”

    És most jön a féleszű sem 9:13 Már megint kinyilatkoztatsz a legkisebb indoklás vagy bizonyítás nélkül.

    “Nem élhetek 17 óta abból amit állítasz, mert néhai édesapám született abban az évben.
    (“hagyd a süket dumát, ismét alaposan beégetted magad”)

    Te szerencsétlen PERSPEKTÍVA a fentiekből, hogyan jutottál arra a következtetésre, hogy nem tudom milyen folyamatok zajlottak Oroszországban 1905-ben.?
    Amennyiben képes lennél szöveget értelmezni, akkor megértetted volna, hogy egyszerűen azt kérdeztem, hogy milyen “ti” ről beszélsz egy 49-ben, születettnek.
    Valóban szükség van …Dr Grünre, de neked.”

    “Nem azt írtam, hogy 1905-ben, hanem 1905.től milyen folyamatok zajlottak Oroszországban, és 1917-ben mi is történt ott?”

    Tehát ez az amit Te soha, de soha nem tudsz, FOLYAMATÁBAN, ÖSSZEFÜGGÉSÉBEN gondolkodni………
    Különösen a történelemben, soha sem lehet egy valamit kiemelni, (ez nem matek, Te közgáz zseni!, hogy kiemelek!!!) azt mindenkor folyamatában kell vizsgálni, mert mindig vannak “előzmények,” amelyek révén változnak, alakulnak a folyamatok irányi, stb.

    Megint képtelen összerakni az egészet, mert egy egoista senki vagy, hiszen az adott témában, azonnal a saját személyed helyezed fókuszba, központba, s annak alapján írod a ész nélküli semmit! Ki és hol hivatkozott arra, hogy te mikor éltél? S az elődeid, (szádba adom, csak ne rágd meg, hanem értelmezd) akiknek annyira, de annyira megakarsz felelni? Ugye eszedbe sem jutott, mert csak magadra gondolsz.
    Minek folytassam, hiszen mindenki ismer, jó magam is, ha Te azt tudnád! Mennyire, nekem elég max. 48 óra!

    Sajnállak, igazán, soha nem tudok ennyire mélyre süllyedni, mint Te, és néhány “kebelbarátod,” akik ennyire aljasul lehengerlően tudnak ösztönök, lényük alapján cselekedni, véleményt formálni.

    Valóban nagyon közel vagy III. Richárd szellemiségéhez!
    Húzzál bele, hajrá, nem sokára átveheted a koronát, és érdemeid szerint trónra ülhetsz!
    Kérlek kímélj meg a válaszodtól, nem vagyok rá kíváncsi, és felejts el!

    Mielőtt koronához juttatod magad, -hosszú áhítozásod után,- javaslom e rendkívül nehéz, a világirodalom egyik legnagyobb királydrámáját próbáld meg tanulmányozni, olvasgatni. Bár úgy sem fogod megérteni, soha, mert annak ösztöne benned él, vele születtél.

  123. ebihal szerint:

    Perspektíva?!
    Te sokkal mélyebben vagy mint gondolod!

  124. Perspektíva? szerint:

    Se nem hal, se nem béka, akkor hát minek nevezzelek?
    Miféle szülemény(torz) vagy te?
    Kérlek most az egyszer légy segítségemre.
    Csak nem te vagy az, amit annyira szeretnek a libák és a kacsák, és úgy nyelnek le, mint kacsa a nokedlit, pillanatok alatt?

  125. Perspektíva? szerint:

    “Valakik kidolgozták,” elterjesztették az ideológiát, a kommunizmus ideológiáját.

    Ugyanazok a “valakik, kikapcsolták a világ vérkeringéséből,” mert mást jobban szeretnek ennél is.
    Miközben már régen nincsen térnyerése, fennmaradásának piciny esélye sem, Ti mégis görcsösen ragaszkodtok ahhoz, ami elmúlt! Miről akartok másokat a mocskos jellemetekkel győzködni? Ami elmúlt? Éppen Ti, és elődeitek miatt, -mert kapzsiak voltatok, de az gátlástalanul,- demoralizálódott az egész, amit ma is fennen hirdettek.
    Engem és másokat mocskoltok alantas, aljas mivoltotok jellegéből fakadóan? Igen, mert egész életeteket erre tettétek fel, s képtelenek vagytok a megújulásra.
    S mint tudjuk ami elmúlt, az soha többé vissza, nem jő már!
    De Ti mégis, mégis, ha bele pusztultok akkor is! No ez a Ti fejlődésetek, miközben kivétel nélkül minden és mindenki változik a világban.
    Akkor ki, kik képviselik a társadalmi haladást, a békét, a megújulást, a fejlődést, az emberiség érdekében, -politikai beállítottság nélkül, amikor már azok is régen letettek róla, és keresik a kiutat,- a továbbléphetőség irányába.
    Erről “papolok” nektek, de Ti a károgók, mint a hülye, buta kakas, csak kukorékolja, azt amit genetikailag örökölt. Miközben képtelen a változásokra, akkor hogyan lehet enélkül az emberiség érdekében fejlődhetőségről is, egyáltalán csak beszélni, veletek. Begyepesedett agyúak, a történelem kereke tovább forog, és nincsen megállás.
    Azért, ezzel együtt ismerek olyanokat, köztetek is, akik minden tiszteletet megérdemelnek, tőlem is, dacára annak, hogy milyen ideológiát képviselnek.
    Higgyétek el, nem sértésnek szánom, csupán megpróbálok segíteni, de csak ott ahol van táptalaj.
    Be kell előbb utóbb látnotok, mert befog következni, hogy egy egész életen át a nagy semmiért, megvezetett módon harcoltatok, gyakran gátlástalanul.
    Ma még azt sem értitek meg, hogy lehet bárkinek akármennyi vagyona, az nem az övé!
    Ő, csupán haszonélvezője, annak amiért egy életen át boldogtalanná tette saját magát, családját, környezetét, a minden áron való gátlástalan zsákmányszerzés miatt!
    Tehát marad és mindenkor a nemzet vagyonát képezi. Mit lehet ezen megérteni? Agy? Minek vagy?
    Apropó: Láttátok a Casinó c. am. filmet a közelmúltban? (1995-ben készült)
    Nézzétek meg! Talán tud segíteni, ha már engem azok hülyéznek le, akiknek nincsen mivel!!!
    Üdvözlettel, minden arra érdemes, és tiszteletre méltó Honfitársamnak.

  126. ebihal szerint:

    Beképzelt hólyag!

  127. Perspektíva? szerint:

    21:23-as
    Ennyi vagy, még ennyi sem!
    Felkészültség, vitakészség, tudatlanság………..óriási sötétség, de hiszen erre vagy predesztinálva!

    Nem véletlen még a neved sem, hiszen Te választottad! Talán ezt is kaptad?

    Se nem hal, se nem béka, akkor hát minek nevezzelek?
    Miféle szülemény(torz) vagy te?
    Kérlek most az egyszer légy segítségemre.
    Csak nem te vagy az, amit annyira szeretnek a libák és a kacsák, és úgy nyelnek le, mint kacsa a nokedlit, pillanatok alatt?

  128. ebihal szerint:

    Miről akarsz vitázni te zseni?Amit itt oldalakon keresztül kihánytál, abban egy
    kanálnyi gondolat sincs. Ugyanolyan semmit mondás, mint a vezíré.

  129. Perspektíva? szerint:

    Veled vitatkozni?
    “Miről akarsz vitázni te zseni?Amit itt oldalakon keresztül kihánytál,”

    Te degenerált: nem én hánytalak ki, ha nem a libák és a kacsák, mert a Te mérhetetlen 1-2 mondatos sötétséged, lényed megfeküdte még az ő begyüket is!

    Nem véletlen még a neved sem, hiszen Te választottad! Talán ezt is kaptad?

    Se nem hal, se nem béka, akkor hát minek nevezzelek?
    Miféle szülemény(torz) vagy te?
    Kérlek most az egyszer légy segítségemre.
    Csak nem te vagy az, amit annyira szeretnek a libák és a kacsák, és úgy nyelnek le, mint kacsa a nokedlit, pillanatok alatt? Aztá rögtön ki is köpnek………..

  130. csaba péter szerint:

    Akkor most ezek közül melyik a gyűlölet beszéd?

  131. ebihal szerint:

    Olvasd vissza magad és meglátod, hogy tele vagy gyűlölettel, kisebb rendűséggel.
    Ezért próbálsz másokat alázni, pedig csak magadat ásod mélyebbre. A szófosástól
    még nem nyer értelmet a mondandód!

Itt lehet hozzászólni !