Szenzáció: Bárdosi Sándor visszatér!

Sporthirado.hu

Visszatér a sydneyi olimpián a kötöttfogásúak 84 kilogrammos kategóriájában ezüstérmet szerző birkózó, Bárdosi Sándor. A szőnyegre másfél év kihagyás után lépő versenyző a Csepeli Amatőr Birkózó Iskola (CSABI) színeiben vesz részt a november 23-i csapatbajnokságon – tájékoztatta a SportHirado.hu-t az egyesület.

Meleg Gábor, a Csepeli Amatőr Birkózó Iskola társadalmi elnöke szerda este találkozott Bárdosi Sándorral, aki azonnal igent mondott a felkérésre: a klub színeiben elindul a november 23-i csapatbajnokságon.

Péntek este a sydneyi ezüstérmes birkózó már meg is jelent a klub edzésén, a csepeli Mátyás Király Általános Iskola tornatermében.

A tréninget követően aláírta az igazoláshoz szükséges A és B kartont, így hamarosan hivatalosan is a CSABI igazolt versenyzőjévé válik, amint Hajdu Imre klubelnök és edző a szükséges dokumentumokat leadja a Magyar Birkózó-szövetségben.

„Szívesen megyek. Hívtak több helyre is, eddig nemet mondtam, most igent, mert úgy éreztem, hogy újra megjött a kedvem a birkózáshoz – árulta el a SportHirado.hu-nak Bárdosi Sándor.”

„A csapatbajnokságon összefognak az öregek a fiatalok ellen, és ebben én is szívesen közreműködök. Az edzettséggel nincs gondom, folyamatosan edzésben vagyok, ezért is vállaltam el” – folytatta Bárdosi.

„Nem a birkózástól fordultam el, hanem a magyar szövetségtől.Mindent megtettek azért, hogy keserű szájízzel hagyjam abba a birkózást, de ezt nem sikerült elérniük, most is jókedvvel tértem vissza. Sokat számított, hogy azok hívtak, akikkel régen együtt birkóztam.”

„A csapatbajnokság ideális a számomra, az egyéni versenyzésből viszont nem kérek. Amíg nem a jobb, hanem a szerencsésebb birkózó nyeri a mérkőzést, addig nem foglalkoztat. Huszonöt évet birkóztam, ez olyan, mint a biciklizés és az úszás: nem felejtettem el.”

Bárdosi Sándor birkózóversenyen 2007 óta nem indult – abban az évben a hazai porondon magyar bajnoki címet szerzett, a nemzetközin pedig a Brassói Nagydíjon lett bronzérmes – azóta kipróbálta magát a szumóban és az MMA-ban is.

Előbbiben Európa-bajnoki és világbajnoki elsőségig jutott, utóbbiban két győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el.

A CSABI 2008 júliusában vált ki a Csepeli BC-ből. Az újonnan alakult klub utánpótlásbázisát mintegy ötven gyermek alkotja, az edzéseket Hajdu Imre és Gulyás Zoltán tartja.

A felnőttcsapat ex-honvédos veteránokból állt össze, köztük Óváry László Európa-bajnoki ezüstérmes birkózó.

A húzónév persze így is az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándor, aki ingyen vállalta el a szereplést.

sporthirado.hu

Itt lehet hozzászólni !