Sokkoló tragédia: több mint 80 embert nem találnak

MNO

Kisiklott egy nyersolajat szállító vonat egy kanadai kisváros központjában, Québec tartományban. A szerelvény több tartálykocsija fel is robbant, 30 házból szinte semmi sem maradt. Az eddigi hírek szerint öt ember halt meg, de a hatóságok attól tartanak, hogy ez a szám még jelentősen emelkedni fog, ugyanis több mint 80 embert eltűntként tartanak nyilván. A tűzoltók még egy nappal a baleset után sem tudták eloltani a lángokat.

Hatalmas lángok csaptak fel a kanadai kisváros központjában szombat délután. A hatezer fős településen azután tört ki a tűzvész, hogy a belvárosban kisiklott egy nyersolajat szállító tehervonat.

A vezető nélküli szerelvény hetvenkét vagonból állt, ezek közül legalább négy felrobbant. Az ezt követő tűzben mintegy harminc ház megsemmisült. A lakosság harmadát kitelepítették a tűz miatt. A lángok megfékezésére az Egyesült Államokból is érkeztek tűzoltók a kanadai kisvárosba. A számos porrá égett épület között egy bár is volt, amelyben legkevesebb ötven ember tartózkodott a baleset idején.

A tragédiát a kanadai miniszterelnök sokkolónak és pusztítónak nevezte. Helyszíni beszámolók szerint a tűzoltóknak tíz órával a baleset után sem sikerült teljesen eloltaniuk a tüzet. Azt is vizsgálják még, hogy miért siklott ki a vonat, amely teljes sebességgel haladva érte el a belvárost.

Forrás: MNO

Itt lehet hozzászólni !