Sólyom lesz az új Malév neve

Mno.hu

A Malévet a Gyurcsány-Bajnai kormányok tették tönkre

Piros-fehér-zöld lesz a festése, Sólyom lesz a neve az új hazai légitársaságnak, amely hamarosan már jegyeket árulna, és jövőre a tengerentúlra is repülne. Az üzletemberek igényeihez igazodó Malév-utód felpezsdítheti az életet Ferihegyen, a fapadosok kiszorulhatnak az 1-es terminálra.

Hamarosan zászlót bont a régóta várt Malév-utód, az új nemzeti légitársaság. Cégbírósági adatok szerint június 13-tól hatályos a Sólyom Hungarian Airways Kft. változásbejelentése. A cég képviselője Vágó József, aki korábban a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légiközlekedési Igazgatóságának igazgatója volt. A Magyar Nemzet repülőtéri informátorai szerint a Sólyom mögött álló közel-keleti kisebbségi befektetők segítségével már augusztusban megindulhatnak a járatok európai és közel-keleti célállomásokra.

A cég kezdetben hatgépes flottával kezdi meg tevékenységét, de a tervek szerint 2017-re ötven gépe repül majd. A flotta értéke megközelíti a négymilliárd eurót. Az első évben 700 munkatársat vesznek fel, három év alatt a létszám elérheti a háromezret – közölték a lap forrásai. Jövőre el kívánják érni a tavaly februárban összeomlott Malév utasforgalmát, azaz a hárommilliót, 2017-re pedig már nyolcmilliós szám áll a tervekben.

A Sólyom nem a fapadosok versenytársa kíván lenni, hanem a prémium kategóriában versenyez a Turkish Airlinesszal vagy épp az Emiratsszel – mondta a Magyar Nemzet informátora, aki azt is sejtette, hogy a vállalat a bádogváros helyett luxusvárókban kényezteti majd utasait.

Forrás: Mno.hu

35 hozzászólás “Sólyom lesz az új Malév neve” bejegyzésre

  1. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    Nagyon üdvözölném az új magyar légitársaságot ! Engem annyiban feltétlenül érdekelne, ha Stuttgártba is indulna járatuk és nem a Germangwingssel kellene utaznom, hanem egy magyar légitársasággal és persze nem drágábban.

  2. John Doe szerint:

    Ami volt sem tudták megmenteni, pedig olcsóbb lett volna, mint egy új. Egy állami-nemzeti légitársaság a telített piacon ismét veszteséges lenne. Ez olyan erölködéses sz.rás lesz, mint a Vodafone felvásárlása, vagy egy negyedik, külön mobilhálózat kiépítése, de nem megyek messze, a csepeli kórház újra megnyitása, duma-duma. Lesz helyette stadion. 😉 Az Emirates Air-el való azonos színvonal… ?! 🙂 😀 😉

  3. Bugi szerint:

    Nem mindent lehet megmenteni amit a komcsi Gyurcsány-Bajnai kormány tönkretett. Van, amit újra kell kezdeni.

  4. felix szerint:

    Érdekes, hogy a gerinc út és a csatornázás az fidesz érdem.
    Az Orbán kormány alatt csődbe vitt MALÉV az Gyurcsány Bajnai bűn.

  5. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Meg lehetett volna menteni a Malévet. Az Európai Bizottság 2011-ben javaslatokat tett az Orbán-kormánynak, és jelezte, hogy ha a kormány egy megfelelő szerkezetátalakítási programot mutat be, akkor a Bizottság elfogadhatónak tartja a kifogásolt állami támogatásokat.

    De az Orbán-kormány semmit nem tett, így az Európai Bizottság kötelezte a Malévot 100 milliárd Ft állami támogatás visszafizetésére, és ennek következtében csődbe ment a Malév.

  6. John Doe szerint:

    hajós, megelőzött.
    Vissza is lehetett volna vásárolni a céget!
    Az új nem lesz, nem tud versenyezni, mikor a fapadosok árai már egy vonatjegy szintjén vannak.

  7. John Doe szerint:

    Arról sehol egy hír, hogy milyen gépeket akarnak a flottába állítani, ha már az Emirates Air A380-as Airbus gépeivel akarnak versenyezni. 🙂

  8. John Doe szerint:

    Azt tegyük hozzá, ha Budapestről Ázsia akkora piac lenne, akkor “Frankfurt II” lenne az utasforgalom. Mindaddig, míg az Emirates Air, Turkish Airlines, Quatar Airways, a Quantas, a Wirgin Atlantic, Air China, de még az Aeroflot gépei is elkerülik a repteret, akkor valaki vezesse le, hogy kivel akarunk valójában versenyezni? Olvasni is lehet, meg hülyének nézni az embereket.

  9. ... Grün szerint:

    Sólyom?!
    Húzd ki magad Laci bá!
    Mé nem má TURUL?! Könnyebb kimondani! 😛

  10. John Doe szerint:

    …Grün, akkor már kalocsai motívumokkal ékesített fényezéssel. 😉

  11. ... Grün szerint:

    És rovásírásos lajstrommal! Hadd lessen a sok hülye barbár! 😛

  12. spectator szerint:

    Rosszjndulatú törpék vagytok !
    Legyen a neve TURUL !

  13. kula szerint:

    Szállj, szállj Sólyom szárnyán három hegyen túl.
    Szállj, szállj, ott várok rád, ahol véget ér az út.

  14. John Doe szerint:

    Akinek van hozzá kedve:
    http://www.cegkozlony.hu/index.php?pagename=search
    A keresőbe: Sólyom
    a találtokba: 200
    A “Sólyom air” cégek…
    A bejegyeztető személyére érdemes rákeresni, majd vissza a cégközlönybe!

    Jó szórakozást!
    (a cégközlönyben szereplő adatok nyilvános, mindenki számára hozzáférhető adatok)

  15. Tóth Kati szerint:

    T john doe!Csak szeretnélek emlékeztetni,hogy a Malévot Veres janika és gyurcsányi 200 millió forintért! eladták egy orosz maffiózónak.Majd a Libás Gordon visszavásárolta 20 milliárdért,úgy,hogy 5! százalékot meghagyott az orosznak és mindenbe beleszólási jogot.Iszonyú jó üzletet kötött a libás.Hogy kinek volt ez jó?Remélem még a nagyon sötét komcsi szavazók is gondolják,hogy nem az országnak.Ezek után jött a Fidesz kormány és megtámogatta a lerabolt,lepusztított Malévot 100 milliárd forinttal.Majd oszkó Petike,aki a libás minisztere volt,feljelentette a magyar államot az állami támogatás miatt az uniónál.Az unió persze kötelezte a Malévot,hogy fizesse vissza az állami támogatást,mert a cég nincs teljesen állami tulajdonban./5 százalék az orosz maffiózóé maradt/Na és ekkor jelentették be a csődöt.Szerintetek drága szoci szavazók akkor ki vitte csődbe a Malévot?

  16. Drágám szerint:

    Sólyom? :O …miért nem Ádair? 🙂 🙂

  17. John Doe szerint:

    Ő nincs benne. 🙂

  18. John Doe szerint:

    Katika! Holnap szívesen olvasom a másik oldal hasábjain az elemzést.
    Ezennel, ha hallgattak volna, bölcsek maradtak volna! 😛
    Még mindig nem tud írni, Katika? 😉

  19. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Tóth Kati “csak szeretnélek emlékeztetni” címmel egy rakás hazugságot írt le.

    Az igazság valójában:

    1. Amikor Bajnai visszaállamosította a Malévot (amivel egyébként a Fidesz is egyetértett), akkor nem fizetett az oroszoknak valójában egy fillért sem. A 20 milliárd forint tőkeemelés volt a Malévnak, amit a Malév egyébként rögtön befizetett az államnak az adótartozásai rendezésére.

    2. A Fidesz-kormány nem segítette meg 100 milliárd forinttal a Malévot. A 100 milliárdos segítség 2007 és 2010 között lett kifizetve. A Fidesz-kormány is belapátolt néhány milliárdot, de messze nem 100-at.

    3. Nem Oszkó “jelentette fel” az Európai Bizottságnál a Malévot, hanem a WizzAir – Oszkónak ebben semmi szerepe nem volt.

    4. Oszkóék éppenhogy megmentették a Malévot 2010-ben a visszaállamosítással. Egyben elkészítettek egy szerkezetátalakítási programot is, amivel fenntarthatóvá válhatott volna a cég működése. Ezt a tervet Brüsszelben is leadták. Az Orbán-kormány azonban a tervet nem kezdte el megvalósítani, hanem minden átalakítás nélkül pénzelte tovább a céget, amit az Európai Bizottság nem fogadhatott el. Ez vezetett a Malév 2012 februári csődjéhez.

    Valójában a Malév sosem volt képes állami pénzek belepumpálása nélkül működni, és a privatizáció sem hozott fordulatot, mert az új gazda is rosszul menedzselte a céget. Oszkó és Bajnai mentette meg 2010-ben átmenetileg a céget a csődtől. Az Orbán-kormány azonban semmit sem tett azért, hogy önfenntartóvá tegye a cég működését, ez vezetett a csődhöz.

  20. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Sólyom csap le a magyar repülős piacra?

    http://nol.hu/gazdasag/solyom_csap_le_a_magyar_repulos_piacra_

    “Az ambiciózus terveket egyelőre nem igazolják a cégadatok: a kft. már több mint tízéves múltra tekint vissza, korábban AVICRAFT néven futott, és légi járművekkel foglalkozott. Május óta viseli a jelenlegi nevét. Ekkor lépett be ugyanis a szintén Sólyom nevű Vagyonkezelő Holding a tulajdonosi státuszba. Ezt a céget három magánszemély birtokolja: Vágó Józsefen kívül Hurtyák Róbert, valamint Lucsik János. Utóbbi közbeszerzési s gazdasági tanácsadóként ismert az üzleti életben, a Lucsik és Társai Kft. vezetője jogász. Nevéhez fűződik még a WellKom Kft., amely a magyar-örmény gazdasági kapcsolatok fejlesztésén munkálkodik, s mint ilyen az Ararat örmény brandy kizárólagos magyar forgalmazója. A Sólyom Holding ugyanabban az irodaházban működik, mint a Lucsik és Társa Kft., s érdekes egybeesés, hogy ebben az irodaházban működik a Resonator Kft. is – utóbbi cég Költő Magdolna érdekeltsége, aki a Malévban többségi tulajdonos volt közvetlenül a 2010-es állami tulajdonba vétel előtt.”

    “- Sólyom néven légitársaságot indítani merész vállalkozás, hiszen a névnek nincs nemzetközi jelentése, a név pedig kimondhatatlan a külföldieknek – mondta egyikük. Egy másik szakértő szerint komoly szakmai befektető nem ad Sólyom nevet egy légitársaságnak, sem magyarul, sem angolul, hiszen ez a név a katonai repülésre rímel, igaz, ellenérvként azt is hozzátette, hogy az arab világban a sólyom vonzó jelkép lehet, még ha nem is a magyar trikolór közepén.

    A négymilliárd euró értékű flotta nagyon komoly, ebből listaáron 20-25 szélestörzsű, s a mintegy 50 keskenytörzsű repülő jöhet ki, ennyi gép leszállítása ugyanakkor évekbe telik a gyártóknak, amelyek jelentősen el vannak látva megrendelésekkel. Az augusztusi indulás ugyanakkor meglehetősen ambiciózus, hiszen a cégnek rengeteg regisztrációt és légijármű-üzemeltetési engedélyt kell szereznie.”

  21. John Doe szerint:

    hajós, én nem írhattam le. 🙂

  22. John Doe szerint:

    A fenti iroda nem ma kezdte a közbeszerzési pályázatírást. Közreműködtek az előző kormányok alatt is, ugyanúgy, mint a mostaninál. Így kell helyezkedni. 🙂

  23. krokodiltojás szerint:

    újabb fejezet a zsidóbűnözésből.
    lucsikhoz egy kis adalék:

    http://hunhir.info/?pid=hirek&id=38159

    méghogy magyar légitársaság…

  24. John Doe szerint:

    krokodiltojás, nem feltétlen zsidókérdés ez, csak attól tartok, van már ebben közpénz is és valaki ismét degeszre tömi a zsebét. 🙁

  25. Bugi szerint:

    Vannak akiknek soha semmi nem jó.

  26. nagyapó szerint:

    hajós (akitől Dobák nem határolódik el!)!
    “Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján egyebek mellett arról beszélt: agresszív versenyben vannak a másik nagy fapados
    légitársasággal, a Wizz Airrel. Hosszasan ismertette a Wizz Air eredményeit összehasonlítva a Ryanairével. Az újságíróknak egyúttal kiosztották a Jerseyn bejegyzett Wizz Air Holdings Plc 2011. március 31-én zárult üzleti évének beszámolóját, amelyből kiderül, hogy Oszkó Péter volt pénzügyminisztert 2011. április 7-én nevezték ki a társaság igazgatóságának tagjává.” MTI 2012. február 9., csütörtök 21:26 |
    Oszkó, mint volt pénzügyminiszter, a MALÉV ügyeinek kitűnő ismerője, beállt a konkurens céghez, amely feljelentette a MALÉV-ot. Ki hisz neki?
    Ezek után a többi bejegyzésre kár szót vesztegetni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. John Doe szerint:

    nagyapó, ha valami szabálytalan, az elöbb-utóbb úgyis kibukik. Volt kísérlet az átalakításra, vagy hagytak mindent, úgy, ahogy van?

  28. vermes szerint:

    OFF

    Kár, hogy nincs cikk a kancsómenetről…

    Ha minden balbolsic a felvonulókkal menne, akkor 30-40 éven belül eltűnnének mind.

  29. Ejj... szerint:

    ” Sólyom lesz az új “nemzeti” légitársaság neve szajkózza a Likudzsidesz lakájmédiája és terjeszti a hírt az MTI…
    De, mi a valóság? Újabb zsidó biznisz magyar csomagolásban a jól bevált (inkább jól lejáratott) “nemzeti” jelzővel piros fehér zöldre festve likudzsideszes szokás szerint.

    A hírekben csak mint mellékes dolog megemlítik szemérmesen, hogy “közel keleti befektetők pénzéből indul a dolog”. Mintha nem is lenne olyan lényeges részlete a történetnek… Pedig az egésznek ez a lényege! Izraeli biznisz ez a javából, nem pedig magyar és messze nem nemzeti! Ha magyar lenne és nemzeti, akkor egyetlen idegen érdekeltségű befektető sem kerülhetne még csak a közelébe sem! Pláne nem a magyargyűlölő izraeli zsidók!

    Ne hagyjuk magunkat megtéveszteni és elkábítani! Pontosan az érzelmeinkkel próbálnak meg visszaélni a hazánkat idegeneknek kiárusító likudzsideszes antimagyarok, akik nyivánvaló szerepet játszottak az újabb nemzetárulásban! Légy éber, légy résen magyar honfitársam és másokat is figyelmeztess erre a suttyomban bejelentett és hamarosan (augusztusban) induló hatalmas becsapásra!

    Terjeszd a hírt és bojkottáld a Sólyom(?) azaz inkább Shalom légitársaságot! Minden megvett jegy koporsószög lesz a hazánknak szánt koporsóban és újabb töltényeket vesznek rajta a népirtó izraeli cionisták fegyvereibe! Ne támogass gyilkosokat! Ne támogass országrablókat! Mond nemet a nemzeti mázzal lekent zsidó légitársaságra!

    Magyar Hunor
    Lépjünk ki az Európai Unióból “

  30. John Doe szerint:

    vermes, Ön kiválasztott? 😉

  31. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    tuskó nagyapó!

    Oszkó kb. 80-szor nyilatkozott, hogy ő Wizz Air igazgatósági tagként nem vett részt semmi módon semmiféle Malévvel kapcsolatos döntésben. Ellenkezőleg, ez idő alatt is a Malév megmentése mellett érvelt. A Fidesz azonban semmit sem tett a megmentés érdekében, holott Oszkó még pénzügyminiszterként kidolgozta ennek a programját.

    Persze a fidesznyikek imádnak mindenkit bemocskolni, besározni, megvádolni, visszafele mutogatni, karaktergyilkolni. Ebbe nagyon komoly energiákat fektettek Oszkó esetében is. Ha ehelyett a Malév megmentésével foglalkoztak volna, akkor talán még ma is élne a cég.

  32. nagyapó szerint:

    hajós (akitől Dobák nem határolódik el!)! Vitatkozzon az MTI-vel!!!
    A sok energiát elhiszem, hiszen sikerült a Malévet becsődöltetni. a Wizz Air pedig nyert, Oszkó szintúgy!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  33. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    primitív tuskó nagyapó!

  34. csaba péter szerint:

    És ez nem hazaárulás?

  35. csaba péter szerint:

    Ez nem eléggé szittya név , valami ütősebb kéne mondjuk ORBÁN AIR

Itt lehet hozzászólni !