„Veled vagyok, Szilvásy Gyuri!”

Fidesz: Rács mögé kerülhet a maffiabaloldal központi alakja

Mandiner, Csepel.info

Gyurcsány dühödt monológja – miniszterelnökségekor nem csak a vele egyet nem értőket lövette és verette meg azonosító szám nélküli rendőrökkel, de a jelek szerint a titkosszolgálatot használták fel az akkori ellenzékkel szemben is, és egy idegen ország titkosszolgálatához kapcsolódó céggel világították át a Nemzetbiztonsági Hivatal dolgozóit

Veled vagyok, Szilvásy Gyuri” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteken a Facebookon közzétett videoüzenetében arra reagálva, hogy a volt szocialista titokminiszter a „kémkedési perként” ismert büntetőügyben első fokon letöltendő börtönbüntetést kapott.

Az Index.hu szerint a “kémügy” 2011 nyarán robbant ki. A Heti Válasz akkor azt írta: Laborc Sándor, volt NBH-főnök leadott hivatali laptopján találtak két, “Ovi” és “Bajusz” nevű mappát, amelyek Orbán Viktor és Kövér László megfigyeléséről tanúskodtak. A lap szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal még ellenzéki politikusi időszakában feltérképezte Orbán Viktor kapcsolati hálóját.

Egy másik szálon amiatt gyanúsíthatták meg a nemzetbiztonság egykori vezetőit, mert 2007-ben egy feltehetően orosz befolyás alatt álló céget bíztak meg az NBH dolgozóinak átvilágításával. A Zömök Kft. nevű céget P. László vezette. Ő a Szovjetunióban járt egyetemre, a felesége is odavalósi, és a cég társtulajdonosa egy orosz anyanyelvű nő. Ugyanez a P. László alapította az adócsalással és pénzmosással gyanúsított Eclipse Zrt.-t is. Az ügyben Balajti László, az elhárítás akkori irányítója tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Szilvásy Györgynek címzett mondatában úgy fogalmazott, „egy percig nem hisszük, hogy rárontottál volna a nemzetedre, ahogyan ráront Orbán Viktor minden nap”. A politikus az Orbán-kormány abszurd világára jellemzőnek nevezte, hogy az 1950-es évek óta most ítéltek el először minisztert vagy volt tárcavezetőt kémkedés vádjával. „Hogyan szolgálják ki ezt a gyáva miniszterelnököt, ezt a gazembert, ezt az erőszakos senkiházit bírók, rendőrök ügyészek?” – kérdezte ezzel kapcsolatban.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, „azt üzenjük a bírónak, valami nagy nevű ezredesnek, hogy egyszer a tartója is el fog fog bukni és el fog vele menni ő is és utálni fogja majd önmagát és nem tud majd elszámolni a lelkiismeretével”. „Ezek háborút hirdettek ellenünk” – folytatta, majd hozzátette: „meddig akartok még drága demokrata barátaim csendben tűrni és politikailag korrekten szövegelni?

A DK elnöke szerint ehelyett inkább fel kellene venni a kesztyűt. „Maradjunk Szilvásyval és a köztársasággal, védjük meg magunkat és ezt az országot” –zárta mondandóját Gyurcsány Ferenc.

Forrás: Mandiner, Index

Fidesz: Rács mögé kerülhet a maffiabaloldal központi alakja

Rács mögé kerülhet a maffiabaloldal egyik központi figurája – így kommentálta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy Szilvásy György volt szocialista titokminiszter a „kémkedési perként” ismert büntetőügyben első fokon letöltendő börtönbüntetést kapott.

A rendszerváltás óta példa nélküli eset, hogy valamely kabinet egy tagját kémkedésért elítéljék – mondta Kocsis Máté pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette: Szilvásy György a Gyurcsány-Bajnai-időszakban a maffiabaloldal központi figurája, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila közeli munkatársa volt.

Nekik együtt közös a felelősségük abban, hogy együtt tették tönkre az országot mind gazdasági, mind morális értelemben. Érthető tehát részükről a Szilvásy melletti egységes kiállás” – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint a pénteki bírósági ítélet is nyilvánvalóvá tette: a maffiabaloldal veszélyes Magyarországra nézve.

Azzal kapcsolatban, hogy a szocialisták szerint nyilvánosságra kellene hozni az ügy iratait, Kocsis Máté azt mondta: az MSZP-nek meg kellene fontolnia e kérését, „mert ezt követelték egyszer már Portik-ügyben is, és nem jártak olyan jól azzal, amikor nyilvánosságra kerültek a dokumentumok”.

A Debreceni Törvényszék pénteken a „kémkedési perként” ismert büntetőügyben első fokon Galambos Lajos elsőrendű vádlottat, aki 2004 és 2007 között a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt, kémkedésért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, a közügyektől pedig 3 évre eltiltotta. Szilvásy György másodrendű vádlottat, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét felbujtóként elkövetett kémkedésért szintén 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, a közügyektől 3 évre eltiltották. Laborc Sándorra pedig, aki 2007 és 2009 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a törvényszék.

Kocsis Mátét a sajtótájékoztatón megkérdezték arról is, hogy az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon beperelte a Fidesz szóvivőit, Hoppál Pétert és Zsigó Róbertet. A kommunikációs igazgató reagálásában azt mondta: nem Hoppál Péter és Zsigó Róbert tette tönkre a Hajdú-Bétet, és tett földönfutóvá családokat. A kormánypárt szóvivői csak azokat a kérdéseket teszik fel a volt miniszterelnöknek – például a Hajdú-Bét vagy a Fidesz-székház elfoglalása ügyében –, amelyekre sok ember vár választ – tette hozzá a fideszes politikus.

Forrás: Mandiner

27 hozzászólás “„Veled vagyok, Szilvásy Gyuri!”” bejegyzésre

  1. Etikus szerint:

    MO-gon? Ugyan má…….Hol van még a végső……..magyarázat, azaz a felmentés, ejnye, ejnye……bejnye.

  2. Bugi szerint:

    Gyurcsánynak is a Deme mellett van a helye. Szilvácskával meg Csenteckivel már komoly kártyajátékokkal is el tudják ütni az időt. 😀

  3. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Milyen eredeti dolgokat tudsz te mondani Pista.

  4. Bugi szerint:

    Te is kaptál az évi kétmilliárdból Pista, vagy még annál is hülyébb vagy, mint amilyennek kinézel.

  5. Narancsvírus szerint:

    Elvtársak, jöttök ti is! Hazaárulóknak a börtönben a helye!

  6. Bugi szerint:

    Legalább egyszer igazat mondasz vírus, még ha nem is az volt a szándékod.

  7. Gordon szerint:

    Bizony, bizony, ott a helye minden hazaáruló etánsnak. Egy részük már bent van, a többi megy utánuk.

  8. krokodiltojás szerint:

    kapcsolja már le valaki ezt az elmebeteget. zárják be vagy tüntessék el nem érdekel de tűnjön már el végleg.

  9. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Nem fog eltűnni, tojás. Úgyhogy tűnj el inkább te.

  10. krokodiltojás szerint:

    eltűnik majd veled együtt, még a sírja is tele lesz köpködve állandóan. vegyen egy kriptát.

  11. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    “Laborc Sándor, volt NBH-főnök leadott hivatali laptopján találtak két, “Ovi” és “Bajusz” nevű mappát, amelyek Orbán Viktor és Kövér László megfigyeléséről tanúskodtak.”

    Csak szólok, apuskáim, hogy az “Ovi-Bajusz” ügyben Laborc Sándort jogerősen felmentették bűncselekmény hiányában.
    http://www.origo.hu/itthon/20130503-felmentettek-laborc-sandort-az-oviugyben.html

  12. krokodiltojás szerint:

    nem kell fosnod köcsög hajós, nem kerül börtönbe a kis barátod, házi őrizetben letöltötte a két évét. a tébolyult táncoslábú ripacsnak több jár majd, sztojkáéknak hőböröghet majd a 16 fős zárkában.

  13. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    ez a tojás bizony záp! fú de büdös…

  14. krokodiltojás szerint:

    a te hajód meg rég elsüllyedt, csak a féleszű fajtád kapaszkodik még az evezőjébe.

  15. John Doe szerint:

    Narancsvírus, a szocik ideje lejárt, egyszer az övék is le fog, csak ezt még nem akarják felfogni. Nem tudják, hogy semmi sem örök. Kíváncsi leszek, egyszer, ha megélem, hogy a manyup és a takarékszövetkezeti vagyon ellopásáért mennyien és mit fognak kapni. Ennyire pofátlanok még a szocik sem tudtak lenni.

  16. felix szerint:

    Krokodiltojás.
    A ti Köztársaság teretek a Kossuth tér lesz.

  17. Perspektíva? szerint:

    Na, na!

  18. felix szerint:

    Szinte biztosra veszem, hogy ilyesmi vége lesz a jelenlegi hatalomnak. Ez nem fenyegetés, hasnem jóslat.

  19. lucifer szerint:

    A 2014.-évi választások közeledtével a Fidesz egyre ocsmányabb eszközöket vet be az ellenzék lejáratására.

    Ne higgyetek Orbán és seggnyalói gyűlölettől csöpögő hazugságainak.

  20. Bugi szerint:

    Lucifer: jellemző rátok, hogy a bűnüldözést és az igazságszolváltatást mocskosnak tartjátok. Maffiózók mi másnak is tartanák?

    Jól emlékszünk, hogy amikor az MSZP volt hatalmon vagy olajbáró maffiózók vagy trükkök százaival és az ellenzékiek megveretésével operáló, reggel, éjjel és este hazudozó politikusok garázdálkodtak.

  21. Tóth Kati szerint:

    Remélem gyurcsányi vágya teljesül és gyurival lesz Együtt a börtönben.Naná,hogy mindegyik komcsi vezető hisz a gyuri ártatlanságában,hisz együtt árulták el a hazát.Egyformák,egy tőről fakadnak.

  22. Axor szerint:

    „Veled vagyok, Szilvásy Gyuri” ne köpj be, ne küldj börtönbe!!!!!

  23. Tóth Kati szerint:

    Lucifer nyugi,nyugi.Hülyeségekben ne reménykedj!

  24. Gordon szerint:

    Ha a baloldal stílusa olyan mint Gyurcsányé, akkor tényleg alkalmatlanok az ország vezetésére.

  25. felix szerint:

    Nyugi, amíg a szép szájú bugi megfelel nektek,addig senkiben nem találhattok kivetni valót.

  26. nagyapó szerint:

    Eetásak! A börtönök állapota tragikus. A kihasználtság 130%-os. Kénytelen lesz az elnök úr amnesztiát hirdetni, a kisebb közlekedési, drogos, stb. elítéltek között, vagy új börtönöket építeni, hogy helyet teremtsenek a maffiabaloldal jeles képviselőinek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    Madarat tolláról embert barátjáról !

Itt lehet hozzászólni !