Főgáz-ügy: a Fidesz a szolgáltatókkal fizettetné ki a felújításokat

HVG.hu

Azt kéri a kormánytól a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa, hogy szülessen olyan jogszabály, amely rögzíti, hogy a szolgáltatóknak kell állniuk a gázvezeték-felújítási költségeket.

Németh Szilárd a Világgazdaság csütörtöki cikkére reagált, amely szerint a Főgáz jelenleg 184 fővárosi társasházban (több mint 2500 lakásban) szünetelteti a szolgáltatást műszaki okok miatt, a lakástulajdonosok ugyanis nem újították fel a vezetékeket.

Az ügyben Németh Szilárd megkereste Tarlós István főpolgármestert, aki péntekre ígért neki választ. A rezsicsökkentésért felelős politikus egyebek mellett arra kíváncsi, hogy ki, milyen jogszabály alapján és miért éppen az érintett házak esetében rendelte el a gázszolgáltatás szüneteltetését, mennyibe kerül egy ilyen javítás, kinek a tulajdona a felújítandó vezeték.

Ezzel egyidejűleg a kabinethez is kéréssel fordult a kormánypárti képviselő, kezdeményezve, hogy akár a szaktárcán, akár a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalon keresztül szülessen olyan jogszabály, amely rögzíti: ezeket a vezetékfelújítási költségeket a szolgáltatóknak kell állniuk, nem pedig a lakástulajdonosoknak.

E kiadásnak az árakban lévő rendszerhasználati díjban benne kell lennie – jegyezte meg. Németh Szilárd hangsúlyozta, a szolgáltatónak a lakásokba kell eljuttatnia a gázt.

Forrás: HVG.hu

9 hozzászólás “Főgáz-ügy: a Fidesz a szolgáltatókkal fizettetné ki a felújításokat” bejegyzésre

 1. Töhötöm szerint:

  Az árammal és vízzel kapcsolatban is szükség volna ilyen kezdeményezésre!

 2. ... Grün szerint:

  “Főgáz-ügy: a Fidesz a szolgáltatókkal fizettetné ki a felújításokat”
  Cserébe felújítás költségeit leírhatnák a szolgáltatókra kivetett közműadóból?! 😛

 3. nagyapó szerint:

  Gratulálok idióta Dr. grün t.t., a zemberek szívükbe zárják az “érdekükért kiálló” szocikat!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 4. szuszo szerint:

  A dologhoz annyit tennék hozzá, h az ingatlanokban a gázmérő utáni, úgynevezett fogyasztói vezeték karbantartása, felújítása az ingatlantulajdonosok kötelessége. Ez teljesen logikus is, hisz ezek az ingatlan tartozékai. A főgáz elosztó kft (nem keverendő össze a főgáz zrt-vel) tulajdona az ingatlanig futó vezeték valamint a mérő, ezek karbantartása, felújítása az ő kötelezettségük.
  Amennyiben az ingatlanokban található fogyasztói vezetékszakaszokkal van a probléma, akkor teljesen jogszerű a ház(ak) kizárása, mindaddig amíg igazoltan helyre nem állítják , le nem cserélik a biztonságra, akár életre is veszélyes szakaszokat.
  “értelmes arcú” németh szilcsi vélhetőleg ezzel nincs tisztában. Pedig egy kis utánajárással én is megtudtam a lényeget.
  Persze gondolom fájt neki, h nem telt el nap, h setét arca valamiért fel ne tűnjön a médiában…. mint az iqban hozzáillő celebek: a lényeg, h beszéljenek róla…..

 5. felix szerint:

  Szuszo!
  Az értelmes arcú csak egy báb ebben a játszmában. Ő a felolvasó.

 6. szuszo szerint:

  🙂

  Ezzel én is tisztában vagyok Félix!
  Nem is lenne erről az értelmes fejűről annyi “cikkecske” itt, ha nem ő lenne a kerületi polgárhülyítőmester. De a honlapnak ez a pechje, hogy egy ilyen félművelt-szerepetjátszó ürge lett itt megválasztva.

  Hozzáteszem, ez az mszp bűne! Mint ahogy az egész kormányváltás volt.
  Én apolitikus vagyok. De a sok hülye beírását néha mikor felnézek nem tudom szó nélkül megállni. Lehetne itt korrekt hangnemben, europai módon is társalogni, de a sok fidesznyik bértollnok távolról sem partner ebben….akkor cumizzanak! 🙂

 7. felix szerint:

  Az MSZP.-nek komoly bűnei vannak, de ezek képtelenek korrektül “támadni”, mert szakmailag és erkölcsileg is sokkal gyengébbek.
  Az emberek meg már kezdik unni azt, hogy mindig arra szavazzanak akiket a kisebbik rossznak tartanak.
  Sajnos a civilek meg nem érnek semmit a hatalom megszerzéséhez, és a lakosság érdekében való használatához.

 8. John Doe szerint:

  Kedves Németh Úr!
  Hallott Ön arról, hogy “vezetékjogi nyilatkozat”?
  Azt kell előkeresni és mindjárt tisztázódnak a tulajdoni jogviszonyok.
  Mi köze a szolgáltatónak a társasház tulajdonát képező alapvezetékhez?

Itt lehet hozzászólni !