Főgáz-ügy: a Fidesz a szolgáltatókkal fizettetné ki a felújításokat

HVG.hu

Azt kéri a kormánytól a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa, hogy szülessen olyan jogszabály, amely rögzíti, hogy a szolgáltatóknak kell állniuk a gázvezeték-felújítási költségeket.

Németh Szilárd a Világgazdaság csütörtöki cikkére reagált, amely szerint a Főgáz jelenleg 184 fővárosi társasházban (több mint 2500 lakásban) szünetelteti a szolgáltatást műszaki okok miatt, a lakástulajdonosok ugyanis nem újították fel a vezetékeket.

Az ügyben Németh Szilárd megkereste Tarlós István főpolgármestert, aki péntekre ígért neki választ. A rezsicsökkentésért felelős politikus egyebek mellett arra kíváncsi, hogy ki, milyen jogszabály alapján és miért éppen az érintett házak esetében rendelte el a gázszolgáltatás szüneteltetését, mennyibe kerül egy ilyen javítás, kinek a tulajdona a felújítandó vezeték.

Ezzel egyidejűleg a kabinethez is kéréssel fordult a kormánypárti képviselő, kezdeményezve, hogy akár a szaktárcán, akár a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalon keresztül szülessen olyan jogszabály, amely rögzíti: ezeket a vezetékfelújítási költségeket a szolgáltatóknak kell állniuk, nem pedig a lakástulajdonosoknak.

E kiadásnak az árakban lévő rendszerhasználati díjban benne kell lennie – jegyezte meg. Németh Szilárd hangsúlyozta, a szolgáltatónak a lakásokba kell eljuttatnia a gázt.

Forrás: HVG.hu

9 hozzászólás “Főgáz-ügy: a Fidesz a szolgáltatókkal fizettetné ki a felújításokat” bejegyzésre

  1. Töhötöm szerint:

    Az árammal és vízzel kapcsolatban is szükség volna ilyen kezdeményezésre!

  2. ... Grün szerint:

    “Főgáz-ügy: a Fidesz a szolgáltatókkal fizettetné ki a felújításokat”
    Cserébe felújítás költségeit leírhatnák a szolgáltatókra kivetett közműadóból?! 😛

  3. nagyapó szerint:

    Gratulálok idióta Dr. grün t.t., a zemberek szívükbe zárják az “érdekükért kiálló” szocikat!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. szuszo szerint:

    A dologhoz annyit tennék hozzá, h az ingatlanokban a gázmérő utáni, úgynevezett fogyasztói vezeték karbantartása, felújítása az ingatlantulajdonosok kötelessége. Ez teljesen logikus is, hisz ezek az ingatlan tartozékai. A főgáz elosztó kft (nem keverendő össze a főgáz zrt-vel) tulajdona az ingatlanig futó vezeték valamint a mérő, ezek karbantartása, felújítása az ő kötelezettségük.
    Amennyiben az ingatlanokban található fogyasztói vezetékszakaszokkal van a probléma, akkor teljesen jogszerű a ház(ak) kizárása, mindaddig amíg igazoltan helyre nem állítják , le nem cserélik a biztonságra, akár életre is veszélyes szakaszokat.
    “értelmes arcú” németh szilcsi vélhetőleg ezzel nincs tisztában. Pedig egy kis utánajárással én is megtudtam a lényeget.
    Persze gondolom fájt neki, h nem telt el nap, h setét arca valamiért fel ne tűnjön a médiában…. mint az iqban hozzáillő celebek: a lényeg, h beszéljenek róla…..

  5. felix szerint:

    Szuszo!
    Az értelmes arcú csak egy báb ebben a játszmában. Ő a felolvasó.

  6. szuszo szerint:

    🙂

    Ezzel én is tisztában vagyok Félix!
    Nem is lenne erről az értelmes fejűről annyi “cikkecske” itt, ha nem ő lenne a kerületi polgárhülyítőmester. De a honlapnak ez a pechje, hogy egy ilyen félművelt-szerepetjátszó ürge lett itt megválasztva.

    Hozzáteszem, ez az mszp bűne! Mint ahogy az egész kormányváltás volt.
    Én apolitikus vagyok. De a sok hülye beírását néha mikor felnézek nem tudom szó nélkül megállni. Lehetne itt korrekt hangnemben, europai módon is társalogni, de a sok fidesznyik bértollnok távolról sem partner ebben….akkor cumizzanak! 🙂

  7. felix szerint:

    Az MSZP.-nek komoly bűnei vannak, de ezek képtelenek korrektül “támadni”, mert szakmailag és erkölcsileg is sokkal gyengébbek.
    Az emberek meg már kezdik unni azt, hogy mindig arra szavazzanak akiket a kisebbik rossznak tartanak.
    Sajnos a civilek meg nem érnek semmit a hatalom megszerzéséhez, és a lakosság érdekében való használatához.

  8. John Doe szerint:

    Kedves Németh Úr!
    Hallott Ön arról, hogy “vezetékjogi nyilatkozat”?
    Azt kell előkeresni és mindjárt tisztázódnak a tulajdoni jogviszonyok.
    Mi köze a szolgáltatónak a társasház tulajdonát képező alapvezetékhez?

Itt lehet hozzászólni !