Ezúttal a devizahitel miatt támad Brüsszel

Mno.hu

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság (EB) a devizahitel-nyújtás korlátozása miatt – tudatta honlapján szerdán a bizottság.

Az eljárás megindításának tényén felül nem tettek közzé részleteket a honlapon.

Az MTI úgy tudja, hogy az EB úgynevezett hivatalos felszólító levelet küldött Magyarországra, mert úgy ítéli meg, hogy sérti a tőke szabad áramlásának uniós elvét az a 2011 júliusában született kormányrendelet, amely előírja, hogy csak az kaphat devizahitelt, akinek a kérdéses devizában akkora bruttó havi jövedelme van, amely forintra átszámítva meghaladja a minimálbér tizenötszörösét.

Az Európai Bizottság  múlt héten közölte, hogy két ügyben is újabb szakaszba lépteti a Magyarország ellen korábban indított kötelezettségszegési eljárásokat: a béren kívül adható juttatások ügyében az Európai Bírósághoz fordul, az ipari kibocsátások miatt pedig úgynevezett indoklással ellátott vélemény érkezik Brüsszelből Budapestre.

Forrás: Mno.hu

4 hozzászólás “Ezúttal a devizahitel miatt támad Brüsszel” bejegyzésre

  1. Menyhért Péter szerint:

    kedves csepeliek!
    A deviza alapú hitelezés és egyéb jogügyletek bizonyíthatóan egy elitbankár – csapat maffia bűncselekménye. A hatóságok, de a médiumok sem beszélnek róla, hogy megtaláltam a bizonyítékokat ennek a CSALÁS-nak a lebuktatására. az én személyes feljelentésemet Dr Csányi Sándor és bűntársai ellen az V. kerületi ügyészség a Fővárosi törvényszék elnökének a felszólítására már vizsgálja.
    Egy héten belül készen lesz az az anyag, amelyik az összes érintett bankár, és a bakszövetség/maffia szervezet ellen szól a bizonyítékok alapján.
    Mivel sem orbán sem mester, sem vona, sem schiffer nem hajlandó fellépni a magyar államot is megkárosító csalók ellen, reményeim szerint az anyabankok tulajdonosainak kiküldésre kerülő dokumentumoktól lesz majd várható, hogy a magyar igazságszolgáltatás is nekilódul majd, a jelenlegi “menekülő” állapotából.
    Ha részletesebb információra kíváncsi, keresse fel a http://menyusp.5mp.eu/web.php?a=menyusp&o=xBsyWDJvFL weboldalamat, vagy a facebook profilimat.
    üdv menyus

  2. Tóth Kati szerint:

    Vajon ki jelentette megint fel hazánkat?

  3. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Tóth Kati

    Csak úgy irogatsz, vagy mondani is szeretnél valamit?

    üdv menyus

Itt lehet hozzászólni !