Csapatbronz és egyéni 5. hely az öttusa ifi Eb-n

Csepel.hu

A helyenként furcsának nevezhető versenykörülmények ellenére is jól helytállt a magyar delegáció a Minszkben rendezett ifjúsági öttusa Európa-bajnokságon. A csepeliek közül ismét Zs. Tóth Annának ment a legjobban, aki csapatban bronzérmet szerzett.

Az utánpótlássport.hu beszámolója szerint nyolcból négy magyar öttusázó versenyét tette tönkre az, hogy nem működtek megfelelően a táblák. Kállai Ákos utánpótlás-kapitány ennek ellenére (és éppen ezért) dícsérte öttusázóit. Az előzetesen leginkább esélyesnek tartott csepeli Zs. Tóth Anna ötödik lett egyéniben, a többi leány és fiú jobbára az első húszon kívül végzett. Azonban a Zs. Tóth, Boros Alexandra, Veszprémi Fruzsina összetételű csapat felállhatott a dobogóra.

Kállai szerint egyéniben Anna az első helyről indulva kicsit erősen kezdett, és azt hitte, bírni fogja. Viszont nem volt nemzetközi tapasztalata arra, hogy mi van akkor, ha a többiek is tartják a tempót, és jól mennek mellette. Nem lőtt rosszul, de nem hozta azt, amit tud, és bár kifutotta magát, ötödik lett. Mindannyiuk lelkére gyógyírt jelentett viszont a csapatbronz. A vegyes váltóban Varga Eszter és a szintén csepeli Kardos Bence állt rajthoz, ők végül a kilencedik helyen végeztek.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !