Júliustól tíz százalékkal olcsóbb lesz a PB-gáz

Fidesz.hu

Július 1-jétől csökken a PB-gáz ára: a vezetékes, a tartályos és a palackos propán-bután- (PB-) gáz is hatósági áras, és így 10 százalékkal olcsóbb lesz. A földgáztörvény erről szóló módosítását hétfőn fogadta el a parlament.

Az Országgyűlés 291 igen szavazattal, 7 tartózkodás mellett hagyta jóvá az előterjesztést, amelyet a fideszes Németh Szilárd nyújtott be a rezsicsökkentés folytatása érdekében.

A vezetékes, továbbá a tartályos és a 11,5 kilogrammos töltettömegű palackos gáz árát a 2012. december 1-jei árhoz képest kell 10 százalékkal csökkenteniük július 1-jétől a szolgáltatóknak, illetve a forgalmazóknak. A törvény úgy szól, hogy az áfás ár nem haladhatja meg a tavaly decemberi ár 90 százalékát.

Azokra is kitér szabályozás, akik a múlt év december elsejét követően kezdték el a PB-gáz-szolgáltatást, illetve -értékesítést. Nekik a december 1-jén alkalmazott és a 2012-es forgalommal súlyozott átlagár 90 százalékát kell alkalmazniuk – hatósági árként – július 1-jétől.

Forrás: Fidesz.hu

5 hozzászólás “Júliustól tíz százalékkal olcsóbb lesz a PB-gáz” bejegyzésre

  1. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    2010 óta már 35%-kal drágult a PB-gáz.
    Most 10%-kal olcsóbb lesz, nagyszerű, csodálatos, mindenki csókolja meg Németh Szilárd lábát!

  2. nagyapó szerint:

    hajós (akitől Dobák nem határolódik el! Vajon miért?) talán leírná, hogy kik emelték a PB gáz árát? Azután azt is leírná, kik és hogyan csökkentik? Akkor lenne korrekt, így csak egy maffiabaloldali zavarkeltés.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. joságos szerint:

    2010-től a Fidesz kormány emelte az árakat! A Fidesz kormány emelte az ÁFÁT 25%-ról 27%-ra! Végül a Fidesz kormány az aki most vissza ad 10%-ot abból a 35%-os ár emelésből amit ők hajtottak végre! Emlékeztetőül nagyapó számára; 2010-től a Fidesz gyakorolja a hatalmat!

  4. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    nagypapi, az áram kivételével minden drágább most, mint 2010-ben volt, a 10%-os rezsicsökkentés után is.

    Erre mondta Békesi László: a magyar társadalmat fillérekért meg lehet vásárolni!
    Valaminek az árát suttyomban fölemelik 20%-kal, aztán kicsit később nagy csinnadratta közepette csökkentik 10%-kal, és mindenki odavan, hogy jaj de rendes ez a Fidesz, azonnal rászavazok.

  5. John Doe szerint:

    Januárban emelték 15 %-al. 😀

Itt lehet hozzászólni !