Kiss Tamás, Kövér Márton és Györe Attila a világjátékokon

Csepel.hu

A gyorsasági Európa- és világbajnoki válogatóverseny után ezúttal hosszú távon, közel 12 km-en mérkőztek meg a kajak-kenusok a július végi-augusztus eleji világjátékokon való részvételért. Egyesben a győri Csay Renáta, a csepeli Kiss Tamás és a váci Noé Milán képviselheti a magyar színeket a kolumbiai Caliban.

Csay Renáta duplázott, s az egyes után -Bara Alexandrával- párosban is kiharcolta az indulást . A szegedi válogatón kiderült, hogy a férfiaknál a Noé Bálint–Noé Milán kettős, míg kenusoknál a csepeli Györe Attila–Kövér Márton kettős ragadhat lapátot a nem olimpiai sportágak világversenyén.

A Világjátékok mezőnyében tehát Ludasi Róbert tanítványai, a pekingi olimpián bronzérmes Kiss Tamás és a többszörös nemzetközi sikerekkel és tapasztalatokkal rendelkező Kövér–Györe csepeli sikerpáros száll vízre a végső siker reményében.

A maratoni kajak-kenu először szerepel a játékok programján. A nem olimpiai sportágak világversenyét négyévente rendezik meg, mindig a nyári ötkarikás játékokat követő évben. Ez lesz zsinórban a harmadik olyan világverseny, amelyen Magyarországot egységes csapat képviseli. A Magyar Olimpiai Bizottság adatai szerint jelenleg ötvenen vannak a Világjátékokon indulók listáján.
A maratoni kajak-kenusokon kívül aerobikban, siklóernyőben, tájfutásban, szumóban, íjászatban, erőemelésben, ritmikus gimnasztikában, táncsportban és búvárúszásban lesz magyar sportoló.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Kiss Tamás, Kövér Márton és Györe Attila a világjátékokon” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Hajrá Fiúk, Hajrá Magyarország!

Itt lehet hozzászólni !