Eddig biztosan marad a cudar idő

Hirado.hu

Illusztráció

Bár a hétvégén megkezdődik az első nyári hónap, borús lesz az ég, többfelé várható eső, helyenként zivatar, és ez így marad jövő szerdáig – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Továbbra is érvényben van a csütörtökre kiadott figyelmeztetés és riasztás. Felhőszakadás, zápor, zivatar többfelé előfordulhat.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott előrejelzés szerint pénteken az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felén néhány órára kisüthet a nap. Továbbra is többfelé számíthatunk csapadékra: nyugaton eső, a Dunától keletre záporeső, néhol zivatar is várható. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 7 és 11 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 12 és 15, keleten 15 és 21 fok között várható.

Június elsején, szombaton rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég. Több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. A minimumhőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. A nappali maximum várhatóan 17 és 22 fok között alakul.

Vasárnap is sok lesz a felhő, több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkülhet, a Dunántúlon meg is erősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. Napközben 18-23 fokig melegedhet a levegő.

Hétfőn eleinte erősen felhős lesz az ég, napközben szakadozik a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Az északi, északnyugati szél többfelé erős, a Dunántúlon időnként viharos lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16,21 fok között alakul.

Kedden nyugaton hosszabb napos időszakok is lehetnek, keleten viszont sok lesz a felhő. Szórványosan fordul elő eső, zápor, nagyobb eséllyel a keleti országrészben. Az északi, északnyugati szél több helyen erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Szerdán már a gomolyfelhő-képződésből már csak elszórtan lehet zápor, zivatar. Az északi szél többfelé élénk lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Forrás: Hirado.hu

Itt lehet hozzászólni !