Gyurcsány szerint hazaárulás volt a “hazugságbeszéd” kiadása

Gyurcsány fideszes szálról beszél Őszöd kapcsán

Népszabadság, Hír TV

Hír TV: mindenki tagad

Gyurcsány egyik reakciója

Gyurcsány másik reakciója

Teljes egészében nyilvánosságra hozná az őszödi kiszivárogtatás ügyében végzett titkosszolgálati vizsgálat anyagát Gyurcsány Ferenc, bár szerinte ez a Fidesznek nem lenne érdeke, mert rájuk nézve is újdonságok derülnének ki.

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatót tartott, ahol a Heti Válaszban megjelent cikk kapcsán azt mondta: nem csak az MSZP-t, de egész Magyarországot árulták el a kiszivárogtatók. A volt kormányfő megerősítette, hogy a leírtak több ponton is egyeznek azokkal az információkkal, amelyeket korábban ő is kapott az ügyről. Hangsúlyozta azonban, hogy neki sincsenek megdönthetetlen bizonyítékai az ügyben és a megjelentek sem azok.

Gyurcsány úgy vélte, a kiszivárogtatókat nem csupán az MSZP-n belül kell keresni, szerinte bizonyos szálak a debreceni városházára vezetnek. A volt kormányfő hozzátette, hogy az ügy újbóli felmelegítése elsősorban a Fidesznek az érdeke, hiszen eltereli a figyelmet a trafikbotrányról és feszültséget lehet vele kelteni az épp szövetségre készülő ellenzéki pártok között.

Gyurcsány Ferenc a Népszabadság azon kérdésére, hogy a Mesterházy Attilának korábban átadott zárt borítékban is Szili, Szekeres és Baja neve szerepelt-e, mint a lehetséges kiszivárogtatók, azt válaszolta: neveket továbbra sem mond, de „nagyfokú átfedések” vannak azon szereplők és a megnevezettek között, akiket az ügy mögött „sejtett”.

Gyurcsány lapunk azon kérdésére, hogy életszerűnek tartja-e a három politikus részvételét a vélt összeesküvésben, a volt kormányfő azt válaszolta: ha eddig sikerült távol tartania magát attól, hogy személyeket minősítsen, így ezt most sem teszi meg. „Az elmondott történet számtalan kérdést felvet. De fogalmunk sincs arról, hogy igaz, vagy nem igaz. Így aztán kellő higgadtsággal és mértékletességgel kell viszonyulni hozzá. A sztorinak ezen a ponton vége van, egészen addig, amíg valaki elő nem áll cáfolhatatlan bizonyítékokkal” – fogalmazott a Népszabadságnak az ex-kormányfő.

Gyurcsány a korábbi nemzetbiztonsági vizsgálat kapcsán kérdésünkre azt mondta: semmi kockázatot nem lát abban, hogy az elkészült jelentésnek bármely részletét nyilvánosságra hozzák.

„Ha ahhoz fűződik érdek, nyugodtan nyilvánosságra lehet hozni mindent. Annyit azonban megjegyeznék, hogy a Fidesz sem örülne, ha minden hozzáférhetővé válna abból, amit a titkosszolgálat az őszödi ügyben feltárt. A történet nem ott kezdődik és fejeződik be, hogy valakik ezt a hanganyagot átadják valakinek. Ez a felvétel egy hosszú láncon ment keresztül, és ebben a láncban van olyan fontos elem, amely érdemben érinti a Fidesz eddig hangoztatott pozícióját. Bátorítom a kormányt, hogy ne csak a fontos részleteket nem tartalmazó összefoglaló jelentést, hanem minden vizsgálati, elemző adatot hozzanak nyilvánosságra az ügyben” – fogalmazott a Népszabadságnak a volt kormányfő.

Gyurcsány Ferenc arra a kérdésünkre, hogy hisz-e a DK-tag Szabó Bálint által elmondott történet hitelességében, azt válaszolta: a történet még nem egész, és amíg nem az, nem is kívánja minősíteni.

Forrás: Népszabadság

13 hozzászólás “Gyurcsány szerint hazaárulás volt a “hazugságbeszéd” kiadása” bejegyzésre

  1. bonifác szerint:

    Ez a beszéd a miniszterelnöki tekintély mélypontja volt. Tevékenysége Szálasiéhoz hasonlít
    ható kártékonyságát tekintve. ( A holokauszt Szálasi első aljassága volt) A másik a németeknek való teljes behódolás volt. (Fletó:Magyarország teljes kiszolgáltatottsága a globális multiknak.) Bár nem tehetünk róla, de miatta csak szégyenkeznünk lehet.Az, hogy ki borította a bilit, teljesen érdektelen. Törvényeink biztosították, hogy kártékony tevékenységét végigvigye. Reméljük, többé nem kerül a hatalom közelébe.

  2. felix szerint:

    szegény bonifác.
    Nagyon sajnállak.
    Gyógyulj meg minél hamarabb.

  3. Bugi szerint:

    Csodálom, hogy a kommerekek nem robban szét a feje. Eddig azt mondták, hogy mennyire büszkék rá, hogy Gyurcsány milyen igazat mondott, amikor titokban elmondta, hogy csalt és hazodott. És most kiderül, hogy ez is hazaárulás.

    Sok hazaáruló van a baloldalon, ez már csak igaz.

  4. felix szerint:

    Bugi!
    Szöveg értési gondokkal keresd meg orvosodat!
    A gyógyszerészed már kevés.

  5. nagyapó szerint:

    Eetásak! Mi a fontos? Az, hogy egy miniszterelnök hazudozott, reggel, este, meg éjjel, vagy az, hogy ki hozta nyilvánosságra?
    A komcsiknak az a fontos ki ismertette (16 %), az embereknek, hogy becsapta őket (80 %).
    Hegedűs hazaárulásnak tartotta, hogy Dobó nyilvánosságra hozta, hogy kémkedett!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. rántott krokodiltojás szerint:

    miért nincs még rabláncon ez a tébolyult ripacs????

  7. felix szerint:

    szemétláda!
    Amennyiben fontos lenne, hogy hazudik e a miniszterelnök, akkor a jelenlegi egy jobb kocsmába sem mehetne be.

  8. ... Grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    “Hegedűs hazaárulásnak tartotta, hogy Dobó nyilvánosságra hozta, hogy kémkedett!!”

    Biztosan ezt olvastad az Egri csillagokban?!
    Ha Dobó kémkedett majd ezt nyilvánosságra hozta, ezzel Hegedás szerint hazaárulást követett el, akkor miért a Hegedűst akasztották fel, miután rajtakapták a törökök várba beengedésén?!
    Vagy a kapitány helyett elvitte a balhét?!

  9. Gordon szerint:

    2002 és 2010 között a szocialisták és a szabad demokraták (LMP) 106 forintról 320 forintra (több mint a háromszorosára!) emelte a BKV jegy árát!!!

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Sablon:BKV/Jegy%C3%A1rak

  10. felix szerint:

    Gordon!
    Mennyivel emelte meg ezt a méregdrága jegy árat a fidesz?
    Vedd már tudomásul azt, hogy amikor valaminek megemeltétek az árát, abban a pillanatban jogosnak fogadtatok el minden korábbi áremelést.

  11. Gordon szerint:

    A helyzet az, hogy 2002 és 2010 között 106 forintról 320 forintra emelkedett a bkv jegy ára.

    “Vedd már tudomásul azt, hogy amikor valaminek megemeltétek az árát, abban a pillanatban jogosnak fogadtatok el minden korábbi áremelést.”

    Ha ez az mszp-szdsz-re is igaz (és miért ne lenne az), akkor most mit dumálnak az utazási költségek állítólagos hatalmas emelkedéséről? Miközben tudják, hogy 2010 után hosszú időre be voltak fagyasztva egyes bkv tarifák.

    Az mszp-szdsz alatt 214 forinttal nőtt a jegyek ára.
    Az első Orbán-kormány idején ez csak 31 forint volt.

    folyt.köv

  12. Gordon szerint:

    2002-ben a szocik azzal kampányoltak, hogy “több pénzt az önkormányzatoknak”. A fővárosi fenntartású bkv azonban mostohagyereke lehetett a kormánynak, mert sem komolyabb gördülőállomány fejlesztés, sem jegyáremelés csillapítás nem volt.

    Konszolidálták viszont a céget az Orbán-kormány által megtakarított pénzekből.
    Hogy aztán újra eladósítsák és végül mszp-szdsz-es kifizetőhellyé tegyék a közlekedési vállalatot.

    Maffiabaloldal működik Magyarországon!

  13. felix szerint:

    Gordon!
    Milyen megmaradt pénzről beszélsz?
    A fidesz első kormányának idejében is veszteségesre tervezték a költségvetést.
    Ami maradt az csak hitel felvételi lehetőség volt a költségvetés által megengedett szintig.

Itt lehet hozzászólni !