Ismét egy hajóban Janics és Kovács

Blikk.hu

Újra egy hajóban lapátol Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa! A két olimpiai bajnok kajakos a hét végén a szegedi világ- és Európa-bajnoki válogatón ül össze, hogy bizonyítsa: mind 200, mind 500 méteren továbbra is az ő párosuk a hazai mezőny legjobbja.

A 2004-es athéni ötkarikás játékok előtt találtak egymásra, azóta számos sikert értek el közösen a különböző világversenyeken, de Douchev-Janics a tavalyi londoni olimpia után hátat fordított a magyar válogatottnak. Sokáig úgy volt, hogy szülőhazája, Szerbia színeiben folytatja pályafutását, elképzelései azonban nem váltak valóra, így Janics meggondolta magát, s márciusban közölte, mégis marad nálunk.

Tavaly ősszel nagy visszhangot váltott ki a sportolónő döntése, sokan bírálták, ahogyan a távozását intézte, Kovács akkor nem kritizálta párosbeli társát, talán ennek is köszönhető, hogy ott tudják folytatni, ahol augusztusban, az olimpián abbahagyták.

– Mindenkinek meglehet a saját döntése, amelyet tiszteletben kell tartani. Ugyanakkor a döntéseket bizonyos erkölcsi normák szerint kell meghozni – fogalmazott akkor a háromszoros olimpiai bajnok Kovács.

Most is kerestük a Honvéd kiválóságát, mondja el véleményét, de csak az összeülést erősítette meg, többet nem kívánt közölni. Douchev-Janics pedig sajtószóvivőjén, Farkas Dávidon (31) keresztül üzent.

– A közös múlt alapján ez a logikus döntés, nem is volt kérdéses, hogy ők együtt próbálkoznak – jegyezte meg Farkas Dávid. – Nagyon jól ismerik egymást, ezért az sem meglepő, hogy csak egy közös edzésük volt Szolnokon.

Korábban a Szabó Gabriella (26), Kozák Danuta (26) duó volt a legnagyobb hazai ellenfelük. Most azonban változik a kihívó összetétele, a honvédos Szabó nem megszokott párjával, hanem a Douchev-Janicshoz hasonlóan győri színekben szereplő Fazekas-Zur Krisztinával (32) alkot kettőst. A kétszeres olimpiai bajnok Kozák pedig csak az egyes számokra összpontosít.

A kiírás szerint a győztes képviseli Magyarországot a június 14. és 16. között esedékes portugáliai Európa-bajnokságon, míg az augusztusi duisburgi vb-induláshoz a második hazai válogatót is meg kell nyerni.

Forrás: Blikk.hu

5 hozzászólás “Ismét egy hajóban Janics és Kovács” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    Nagyon kíváncsi vagyok,hogy egy közös edzés után mire lesznek képesek?

  2. bonifác szerint:

    Nem lenne baj, ha Natasánk két edzés között néha a tükörbe is nézne…

  3. Hógolyó szerint:

    Nyerő páros! Ne bántsátok őket, hanem drukkoljatok nekik!!!

  4. John Doe szerint:

    A “simlissége” miatt már azért is kivágnám szerbiába.

  5. Vátesz szerint:

    “Sokáig úgy volt, hogy szülőhazája, Szerbia színeiben folytatja pályafutását, elképzelései azonban nem váltak valóra, így Janics meggondolta magát, s márciusban közölte, mégis marad nálunk.”

    Ha ló nincs, szamár is jó!

Itt lehet hozzászólni !