Teljes ellenőrzési és szankcionálási jogot kap az NFH

Fidesz.hu

Németh Szilárd a sajtótájékoztatón felidézte, pénteken nyújtotta be a rezsicsökkentés folytatására vonatkozó törvényjavaslatot, amely a kéményseprés és a szennyvízszippantás díját érinti. Mint kifejtette, a kormány döntésének értelmében a kéményseprés rendeletben meghatározott nettó 4000 forintos rezsióradíját július elsejétől a felére, azaz 2000 forintra csökkentik és a törvény előírása szerint év közepétől a szennyvízszippantásért mindenütt tíz százalékkal kevesebbet kell majd fizetni a január 31-i árakhoz képest.

Németh Szilárd úgy fogalmazott, „alapvető állampolgári és fogyasztói jognak” gondolják az információhoz való hozzájutást. A kormánypárti képviselő fontosnak nevezte, hogy az állampolgárok pontos képet kapjanak arról, mennyit fogyasztottak, mi alapján számították ki a fogyasztásukat és mennyit kell fizetniük a szolgáltatásokért. Ezért a pénteken benyújtott törvényjavaslat értelmében, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a rezsicsökkentés mind a kilenc – a villany, a gáz, a távfűtés, a PB-gáz, a szemét-, víz- és csatornadíjak, illetve a szennyvízszippantás és a keményseprés – területén jogosítványokat kap arra, hogy ellenőrizze azt a tájékoztatást, amit a szolgáltatók kötelesek nyújtani a fogyasztóknak a rezsicsökkentés megvalósulását illetően – mondta Németh Szilárd.

A fideszes honatya kitért rá, korábban a GDF Suez gázszolgáltatási ágazatára tízmillió, az Elműre pedig nyolcmillió forintos bírságot szabott ki a fogyasztóvédelem a hibás számlaképek miatt. Németh megjegyezte, a két büntetési tétel azért volt ilyen magas, mert kétmillió háztartás kapott hibás formátumú számlát.

Németh Szilárd az újonnan lezajlott fogyasztóvédelmi eljárásokat érintve arról tájékoztatott, az E.ON-t hétmillió, a Fővárosi Gázműveket hatmillió, az EDF Démászt pedig hárommillió forintra büntette meg a hatóság első fokon szintén számlaképek megsértése miatt. Hibás gázszámlát 1,4 millió, hibás villanyszámlát pedig 4,4 millió háztartás kapott – tette hozzá a kormánypárti képviselő.

Németh Szilárd beszélt arról is, hogy az NFH 2012-ben hasonló esetekben összesen 799 ügyben járt el, és 159 millió forint bírságot szedett be. Az idén április 30-ig már 273-szor bírságolt a hatóság, a büntetések összege pedig 104 millió forintot tett ki – tájékoztatott a honatya. Kitért arra is, tízezer forintos kötbért három esetben kötelesek fizetni szolgáltató cégek a fogyasztóknak: ha a szolgáltatók nem teljesítik a törvény által meghatározott mértékben előírt rezsicsökkentést, ha nem adnak megfelelő tájékoztatást a fogyasztóknak, illetve – amennyiben a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálata törvénysértést állapít meg, azaz, hogy hibás számlaképet bocsájtott ki az adott szolgáltató – nem hajlandóak végrehajtani a korrigálást.

Németh Szilárd felhívta a figyelmet, a rezsicsökkentés egy átlagos családnak évente 90-95 ezer forintos megtakarítást jelent.

Forrás: Fidesz.hu

11 hozzászólás “Teljes ellenőrzési és szankcionálási jogot kap az NFH” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Tekintettel arra, hogy a fenti bejegyzésben olvasható információkat a hét bejegyzéssel korábban közölt információk ismétlésének lehet tekinteni, alább én is megismétlem az ott leírt megjegyzéseimet:

    ——————————
    Azt mondta a rezsi-rikkancs a mai attrakciója keretében, hogy “a kéményseprés díjának csökkentéséről is döntött a kormány, és az egy egységnyi munkaráfordításra figyelembe vehető legmagasabb, 4000 forintos összeget 50 százalékkal 2000 forintra mérsékli.”

    Kérdezem a rezsi-rikkancstól, hogy amikor fideszes fővárosi képviselőként a Főkétüsz Kft. Felügyelő Bizottságának a tagjaként kapta zsozsót a Fővárosi Kéményseprő Kft.-től,
    akkor vajon miért nem lépett fel az lakosságot indokolatlanul sarcoló kéményseprési óradíjemelések ellen?

    Kérdezem továbbá azt is, hogy a Fővárosi Közgyűlésben miért szavazta meg 2010-ben a 2011. évi, 2011-ben a 2012. évi, és 2012-ben a jelenleg érvényes 2013. évi olyan magas kéményseprési díjakat, amelyeket most felére indokolt csökkenteni?

    Miért csak most világosodott meg, mint Budha?

    A Főkétüsz Kft.-től származó zsozsó, vagy a hozzá nem értés takarta el korábban a szeme elől a valóságot?
    ———————————

    Más:
    Miért jó vajon a rezsi-rikkancsunknak, hogy miközben Ő is rendszeresen égeti saját magát, még a dilettáns narancsos bértollnokok is égetik Őt azzal, hogy az itt közölt bejegyzésekben olyan sületlenségeket adnak a szájába, amely sületlenségek még talán az Ő száját sem szokták elhagyni?

    A fenti bejegyzésben például a rezsi-rikkancsunkra hivatkozva azt írták a forrásként megjelölt “Fidesz.hu” bértollnokai, hogy: “Németh Szilárd kiemelte, nemcsak a kéményseprés, de a “SZENNYVÍZTISZTÍTÁS díját” is mérsékli a kormány…”

    Normális emberek számára köztudott, hogy a “szennyvíztisztítási díj” nem tárgya a rezsicsökkentésnek, mert lakosság felé számlázandó “szennyvíztisztítási díj” nem létezik, továbbá az is közismert, hogy a szennyvíztisztításnak a szennyvíz-elvezetési vagy szennyvíz-elszállítási díjban figyelembe vehető költségét nem a kormány határozza meg!

    A lakosság felé csak szennyvíz-elvezetési, vagy szennyvíz-elszállítási díjat szokás számlázni, de ezt a “Fidesz.hu bértollnokai nem tudják, és ezért adják a rezsi-rikkancs szájába ezt a marhaságot!
    ————————————-

    Más:
    A forrásként megjelölt “Fidesz.hu” bértollnokai szerint, a rezsi-rikkancsunk rikkantott arról is, hogy a pénteken benyújtott törvényjavaslatban „ a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzési és szankcionálási jogkörét kiterjesztették a fogyasztók védelmében”.

    Szegény rezsi-rikkancsunk nem tudja, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzési és szankcionálási jogköre eddig is korlátlan volt, és nem csak 8-10 millió forintos, hanem akár milliárdos bírságot is kiszabhatott a fogyasztók védelmében az érvényes előírások megsértőivel szemben, ezért a rezsirikkancsunk ilyen irányú törvényjavaslatai csak jelentéktelen pótcselekvésnek tekinthetők!

    ————————————–
    Más:
    A “Fidesz.hu” bértollnokai szerint, a rezsi-rikkancs felhívta a figyelmet arra, hogy ha a számlával kapcsolatos probléma merül fel, akkor először a szolgáltatóhoz kell fordulni, ha vele nem tudnak megegyezni, akkor a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz vagy a Magyar Energetikai és Közmű szabályozási Hivatalhoz.”

    Ezt a szabályt eddig is tudta minden normális ember!

    Akik viszont ezt a szabályt eddig sem tudták, és a számlákban leírtakat sem tudták felfogni, azok a szolgáltatók ellen felheccelt figurák ezután is fűhöz-fához fognak rohangálni, mert a számlák felépítése csak annyit változott, hogy a szolgáltatóknak a számlákon a saját költségükre kell végezni a Fidesz választási reklámozását úgy, hogy “nem akármilyen” narancsszínű alapon fel kell tüntetni annak a rezsicsökkentési akciónak a hatását, amely akciót már évekkel ezelőtt végre kellett volna hajtani, ha a díjak valóban extra profitot tartalmaznak, és ha a narancsoséknak lenne fogalmuk arról, hogy mi a becsület és a tisztesség!

  2. ... Grün szerint:

    “Falun nem érzékelik a rezsicsökkentést
    Elhangzott: a rezsicsökkentést különösen a falun nem érzékelik, s kifogásolják a szemétszállítási számlázás rendjét. Sürgetik a vonalkódos megoldás bevezetését, hogy csak az elvitt mennyiséget kelljen kifizetni. ”
    .
    A többiek fityeszesek! ))) 😛 (((
    .
    http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/falun-nem-erzekelik-a-rezsicsokkentest-497990

  3. hajós szerint:

    Németh Szilárd ezt mondta, azt mondta, amazt mondta… ki nem szarja le, mindig ugyanazokat a hülyeségeket fossa ez az idióta papagáj.

  4. Etikus szerint:

    Vagy Te.

  5. Jeniszej - de nem a nagy szibériai folyó :) szerint:

    Ezt monnyák azt monnyák. ))) 😀 (((
    Közben, egyre erőtlenné válnak a rezsicsökkentést ellenző kisebbség kiáltásai.
    Egyre több a trágár megnyilvánulás a soraikban. A trágárság, mint a fokmérő egyúttal jelzi is, hogy a zavarodottság a gyógyíthatatlanság kezd eluralkodni rajtuk.
    Közben a Fideszben pedig ügyesen keverik a lapokat, dobják a kockákat. – Nem lehet letagadni, hogy nagyon jó sorozatban vannak.
    Egyre több rezsicsökkentést eredményező hatost dobnak.
    Jó lehet, hogy ezt nem a megátalkodott rezsit csökkentő ellenzők kedvére teszi, hanem az elszegényedett családok megsegítése miatt.
    A kérdés világos.
    Mi jó a családoknak? Ha csökken, – vagy nő a havi rezsi.
    Másik kérdés: jó a családoknak, ha a fizetésük, nyugdíjuk a Lajtán túlikhoz közelit.
    A kérdéseik világosak.
    Ezt nem érti a Fater ez miért nem jó a megátalkodott kisebbségben lévő (tudományos) ellenzőknek. 🙂

  6. Jeniszej szerint:

    🙂
    A Fater, mint kiváló állattan tanár és neves sertésnemesítő foglalkozásköri ártalma, hogy messziről megérzi a rezsi csökkenés ellenzésében megizzadt megátalkodottak és a büdös disznók szagát.
    🙂

  7. Jeniszej szerint:

    Igaza van kedves barátunknak GRÜN úrnak! A kormány többet, foglalkozhatna az idős vidéki nyugdíjasokkal.
    Újabb hatos? – ha megdobják! 🙂

  8. Jeniszej szerint:

    A nyugdíjasokkal való kiemelt bánásmód további lehetőség Fidesznek egy további hatalmas szavazó bázis megszerzésére tett erőfeszítéseinek.
    Mégse járja, hogy, miközben drasztikusan csökkennek az energia árak a szolgáltatók közel negyedmilliót, – plusz jatt a gödörásóknak a kényelmesebb fekhely kialakítása érdekében, – kérjenek el valamirevaló temetésért. ))) 😀 (((

  9. Tóth Kati szerint:

    Akinek nem jó a rezsicsökkentés adja a csökkentéssel megmaradt pénzét a gyermek étkeztetési alapítványnak.A trágár megjegyzéseket meg tartsa meg magának.
    Aki milliárdos/pl.a libás.meg az a nárcisztikus gyurcsányi/ fel sem fogja mit jelent a csóróknak,hogy nemhogy nem emelkednek,hanem csökkennek a kiadások.

  10. John Doe szerint:

    Írástudlanka-tika, Ön is megfizeti majd az emelkedő adókban, duplán. Trafikkartellhez mit tetszik szólni?

Itt lehet hozzászólni !