Új hidak épülhetnek Budapesten, további fejlesztések a BKV-nál

MNO

Illusztráció

Középtávon több gyalogoshíd is épülhet Budapesten a Fővárosi Közgyűlés által nemrégiben elfogadott Duna-tanulmány szerint – mondta Tarlós István csütörtökön Budapesten, hangsúlyozva, hogy a közúti hidak építését is folytatni kell.

A Hídépítők Egyesülete által az idén először, a hidak és hídépítők napja alkalmából rendezett ünnepségen a főpolgármester elmondta: a nemrég felújított Szabadság híd és a Margit híd után a Lánchíd felújítása következik, valamint sürgető a Petőfi híd rekonstrukciójának előkészítése is. A Magyar Nemeznek a főpolgármester 2011-ben még arról beszélt, nincs pénz egy ekkora projektre, ugyan akkor a BKV megmentésén túl a fővárosnak és az államnak közösen kell kidolgoznia a támogatható fejlesztések finanszírozási tervét, a gyaloghíd építése pedig 2014-ig megkezdhető.

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára elmondta, hogy csütörtökön írt alá egy nyilatkozatot a minisztérium részéről a budapesti hajózás fejlesztésének támogatásáról, amelyre megfelelő pályázatok esetén európai uniós források állnak majd rendelkezésre.

Az MTI kérdésére válaszolva az államtitkár szólt arról is, hogy a határ menti program keretében most jelenik meg a közbeszerzési kiírás a komáromi új Duna-híd tervezésére; ezt a beruházást a 2014-től induló európai uniós költségvetési időszakban Magyarország rendelkezésére álló forrásokból finanszírozzák – mondta Völner Pál. Hozzátette: a határ menti program keretében a szükséges megállapodásokat Szlovákiával már megkötötte Magyarország.

Ugyancsak a program keretében valósul meg az esztergomi teherkompjárat és az ahhoz kapcsoló fejlesztések – hívta fel a figyelmet Völner. Megemlítette, hogy jelenleg is zajlik az M0-son a hidak építése, de ez nemcsak közlekedési célokat szolgál: „a közlekedési cél önmagában még nem érték, de a gazdaság teljesítménye függ a jó infrastrukturális kapcsolatoktól. Számos olyan terület van, ami közlekedés nélkül nehezen tud érvényesülni” – fogalmazott. A hidak és hídépítők napja alkalmából a Hídépítők Egyesületének központjában felállították és megáldották Nepomuki Szent János, a hidak és hajósok védőszentjének szobrát.

Forrás: MNO

5 hozzászólás “Új hidak épülhetnek Budapesten, további fejlesztések a BKV-nál” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    Újra összeomolhat a BKV
    “Budapest vezetősége abban bízott, hogy a kormánnyal kötött széles körű megállapodásának részekén pénzhez jut a főváros, ám eddig csak olyan ígéreteket kapott, mint például, hogy a kormány közreműködik a tömegközlekedés újjászervezésében, a miniszterelnök megvizsgáltatja a BKV költségvetését, és a valóban indokolt kiadások fedezetét biztosítja. Ha a bankok nem is lépnek, a forráshiány miatt a BKV akkor is rendkívüli üzemmódra térhet át júniustól. Ez azt jelenti, hogy a járatok menetrendszerűen elindulnak, de a kapcsolódó fejlesztéseket leállítják”
    .
    http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/ujra_osszeomolhat_a_bkv.553788.html

  2. nagyapó szerint:

    A pangás, lopás évei után indulnak a fejlesztések. Azonban hiányolok egy gyalogos (fa) hidat Csepel és Soroksár között.

    Ha,ha írja a baloldali szócső, a napi.hu. Ha a Juli néninek bajsza lenne…. Huhognak újra, de ez is csak riogatás. Nem fog bejönni, ahogy nem jött be az egészségügy, a tanügy jan. 1.-i, a felsőoktatás összeomlása. Ellenben indul a fejlődés.
    Magyarország többet teljesít.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. ebihal szerint:

    Jó hogy nem zebrát festenek a Dunára!

  4. felix szerint:

    szemétláda!
    Fogalmad sincs arról, hogy mi van a “tanügyben” és az egészségügyben.
    PL. Egy gyógytornásznak kéne egy röntgen felvétel az új frissen műtött betege válláról.
    A kórházban monitorra teszik fel a felvételt, amennyiben a beteg visz CD.-t akkor azon megkaphatja. A gyógytornász gépe viszont nem alkalmas a CD. megtekintésére és nincs hálózatba kötve a kórház adatbázisával sem. A felvétel papír alapra nem nyomtatható ki.
    Magyarország XXI. század.

  5. agytröszt szerint:

    nagyapo: a soroksári rév helyére kell legalább egy gyalogos híd ez tény, hisz a környéken lakóknak a soroksári HÉV így könnyebben elérhető, mint a csepeli. vagy egy olyan kis kapacutású, drága, fizetős híd, ahol az ár jelentősen korlátozza a forgalmat. pl 1000ft/átkelés. (csakis személyautóval természetesen)

    vagy pl a gyalogos és kerékpáros forgalom mellett kizárólag egy BKV midibuszjárat soroksár, hősök tere HÉV megálló és csepel között.

Itt lehet hozzászólni !