Karsai szerint Bajnai tudott az aktákról

Annyira sokan tesznek panaszt és bejelentést, hogy a Vidékfejlesztési Minisztériumban külön e-mail címet hoztak létre az érintetteknek

MNO

Léteznek titkos Hajdú-Bét-dossziék, amelyekről Bajnai Gordon is tudott – mondta a Magyar Nemzetnek Karsai József. Ám a volt szocialista politikus ezek tartalmát nem fedte fel. Azt állította, a cég csődjének ügyében elhallgattatták, amikor megpróbált a libatenyésztőknek segítséget kérni a Gyurcsány-kormánytól. Bajnai továbbra is tagadja, hogy köze lett volna a cég csődjéhez. A Fidesz a dossziékkal kapcsolatban választ vár Bajnaitól.

Nyolc féltve őrzött dossziéja volt a Hajdú-Bét-üggyel kapcsolatban, három helyen leadva, közjegyzőnek – erősítette meg a Magyar Nemzetnek Karsai József. A volt szocialista országgyűlési képviselő közölte, ezeket most sem meri elővenni, mert nem biztos abban, hogy „nem kapják el érte”. Egy részét el is égette, mert azok tartalmát látva egy ügyvéd barátja ezt tanácsolta neki. Karsai úgy vélte, képtelenség, hogy Bajnai Gordon ne tudott volna arról, mire megy ki a Wallis játéka a Hajdú-Bét ügyében.

Hozzátette: ha egy cégvezető nem tud róla, hogy az általa vezetett cég tulajdonában álló vállalat működése során ennyi ember megy csődbe, akkor az a baj, ha pedig tud róla, az is probléma. Elmondta azt is, nem fogja nyilvánosságra hozni a dokumentumokat, mivel eddig is sok életveszélyes fenyegetést kapott, ugyanakkor most is számít hasonlóra.

A volt szocialista képviselő tegnap a köztévében is beszélt arról, hogy 2006-ban „erősen elővette” őt az MSZP-frakció, amikor azt követelte, hogy Bajnai legalább kérjen bocsánatot a tönkrement libatenyésztőktől.

Elhallgattatták

Veres János akkori pénzügyminiszternél pedig azt szerette volna elérni, hogy legalább a leadott libák áfáját utalják vissza azoknak, akiket a baromfi-feldolgozó nem fizetett ki. Karsait azonban állítása szerint elhallgattatták, amikor Bajnai Gordon kormányzati szerepet vállalt, akit akkor neveztek ki fejlesztéspolitikai kormánybiztossá. – Akkor engem behívattak a frakcióirodába, ahol nagyon kemény dolgok hangzottak el. A kezemben volt a dosszié, s mondtam, akkor elővegyem a dossziéból a papírt, hogy igaz-e, vagy nem. Karsai szerint ezek után a volt kormányfő a szocialista frakcióirodán elismerte, hogy a dossziék tartalma fedi a valóságot.

– Kiszabadult a Hajdú-Bét szelleme a palackból – kommentálta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője tegnapi tájékoztatóján Karsai nyilatkozatát. A szóvivő szerint egyre több őszinte, bátor ember nyilatkozik a Hajdú-Bét-ügyben, köztük Karsai is. A Fidesz szóvivője közölte: arra várnak választ Bajnai Gordontól – az 500 károsult család nevében is –, hogy mi történt valójában a szocialista frakcióirodában, miért kellett Karsai Józsefet elhallgattatni ebben az ügyben, s mi van a titkos dossziékban.

Bajnai nem tud a dokumentumokról

A titkos Hajdú-Bét-dossziékkal kapcsolatban a Haza és Haladás Egyesület reagált Bajnai nevében. Az egyesület szerint nincs tudomása titkos dokumentumokról a volt kormányfőnek. Amit a témáról tud, azt a nyilvánosság előtt már elmondta. A volt miniszterelnök továbbra sem kér bocsánatot a károsultaktól, mivel szerinte személyesen is közbenjárt a Hajdú-Bét-csőd minden károsultja ügyében. Ezért hamis látszatot keltene, ha olyasmiért kérne bocsánatot, aminek a kialakulásában nem volt szerepe.

Az Együtt 2014–PM választási szövetség társelnöke is megszólalt az ügyben. Szigetvári Viktor az MTV-ben elismerte, ingatlanokat „hoztak ki” a Hajdú-Bétből, miközben ellenértékként vittek be készpénzt, amelyet arra használtak, hogy kifizessék az embereket. Mint mondta, Bajnai és cége próbált beletenni 10 milliárd forintot, ezzel együtt is előállt a válság, és a gazdák kártalanítása azért történik most, mert választási kampány van, és a Fidesznek ez az érdeke. Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője szerint Bajnai tönkretett, kisemmizett országot hagyott maga után, olyan politikát folytatott, amelynek következtében a magasba szöktek a rezsiárak, és csökkentek a fizetések, az államadósság pedig történelmi csúcspontra emelkedett.

Mindent megtesznek a kárrendezésért

Tegnap a megkárosított baromfitenyésztők felkérték Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselőt, hogy a parlamentben képviselje az ügyüket – közölte Ónodiné Demeter Éva gazdálkodó, a károsult családok képviselője.

Annyira sokan tesznek panaszt és bejelentést a Hajdú-Bét-ügy kapcsán, hogy a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) külön e-mail címet hoztak létre az érintetteknek. A szaktárca május 7-én kezdett tárgyalásokba az ország egykori legnagyobb baromfi- és víziszárnyas-feldolgozó vállalatának károsultjaival.

Forrás: MNO

9 hozzászólás “Karsai szerint Bajnai tudott az aktákról” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    “Tartozásainak csupán 70 százalékát fizetné ki az élőállat-beszállítóknak a Pápai Hús 1913 Kft., és azt is csak több részletben 2014 decemberéig. A fennmaradó 30 százalékról a termelőknek le kellene mondaniuk – a Világgazdaság információi szerint ezzel az ajánlattal állt elő beszállítóinak a cég.”
    .
    Karsai figyejjé má! 😀
    .
    http://index.hu/gazdasag/2013/05/16/futhatnak_a_penzuk_utan_a_termelok/

  2. nagyapó szerint:

    „Veres János akkori pénzügyminiszternél pedig azt szerette volna elérni, hogy legalább a leadott libák áfáját utalják vissza azoknak, akiket a baromfi-feldolgozó nem fizetett ki.” (Karsai)
    Hazudni, hazudni, hazudni, tagadni, tagadni, tagadni. Csak azt beismerni, amit bebizonyítottak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. ... Grün szerint:

    Feljelentették Orbán Viktort
    „Orbán az államkassza kulcsával a zsebében a „jóságos király” szerepét alakítja, és a köz pénzéből a saját, valamint az általa irányított párt politikai céljainak elérését finanszírozza, valós büntetőjogi kontroll nélkül” – fogalmazott a jogász, aki a feljelentettekkel szemben – magánfélként – 200 millió forint és járulékai erejéig polgári jogi igényt támasztott.
    .
    http://fn.hir24.hu/itthon/2013/05/16/feljelentettek-orban-viktort/

  4. bonifác szerint:

    Libás barátunk a Lajtától nyugatra békés kis cellájában várná a szabadulást, és nem miniszterelnökségről álmodozna. Nem értem, hogy egy ilyen alak hogy mer ilyen pozícióra
    ácsingózni. Gátlástalan erkölcsi hulla,akit a külföld anyagi érdekei tartanak képben.
    Helyette nem lehetne esetleg Portikkal próbálkozni?

  5. Tóth Mária szerint:

    Ilyenek a komcsik! Csak Szolzsenyicint tudnám idézni, az pont elég!

  6. nagyapó szerint:

    Amit idióta Dr. grün t.t. elhallgat.
    Orbán feljelentője: (Öt éve a Népszabadság azt írta, hogy egy másfél milliárdos áfacsalás és pénzmosás első számú gyanúsítottja Pécsi Kálmán volt.)
    „Veres János akkori pénzügyminiszternél pedig azt szerette volna elérni, hogy legalább a leadott libák áfáját utalják vissza azoknak, akiket a baromfi-feldolgozó nem fizetett ki.” (Karsai)
    A polgármester közölte: annak idején ő próbálta figyelmeztetni párttársait, kit is akarnak a miniszteri székbe ültetni a 2006-os választások után. „Bajnai Gordon apjának a cége, az International FOOD Kft. búzát vásárolt fel, és sok gazdának csak a felét fizették ki. Aztán az is csődbe ment”. Pontosan azt csinálta, mint a fia később a Hajdú-Bétnél. Pontosan azt csinálták a búzával, amit a libákkal. Magas felvásárlási árral lekötötték a terményt, aztán olcsóbban továbbadták, a gazdát pedig csak részben fizették ki.
    Hazudni, hazudni, hazudni, tagadni, tagadni, tagadni. Csak azt beismerni, amit bebizonyítottak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. ... Grün szerint:

    Vén Hülye!
    “Csak azt beismerni, amit bebizonyítottak.”
    Még azt sem! Beismerés nélkül, megdönthetetlen bizonyítékok alapján is el lehet ítélni valakit!
    Ezért egy jogerős, elmarasztaló ítéletet kérhetnék tőled?!
    Mert addig csak nyálcsorgatás! ))) 😀 (((

  8. Vátesz szerint:

    Vajon kik ették meg a libákat, amelyeket ki sem fizettek?

    Bajnai bukott ember, csak még nem akarja tudomásul venni!

  9. robi szerint:

    nagyapóékat láthatóan erősen zavarja, hogy bemondásra – bizonyítékok nélkül – az ügyészség és a bíróságnem hajlandó senki börtönbe csukatni.

    Lehet álmodozni egy ilyen világról, kedves polgártársak, de páran reméljük: ez a bugris korszak nem jön el.

Itt lehet hozzászólni !