“A rezsicsökkentés folytatódik”

Fidesz.hu

A mai napon az Országgyűlés elé kerül a földgázellátásról szóló törvény módosítása, amely megteremti a lehetőségét annak, hogy július 1-jétől, a 2012. december 31-i árhoz képest tíz százalékkal csökkenjen a lakossági PB-gázpalackok és a tartályos gáz ára.

A mérséklés a szolgáltatókat, a kiskereskedőket és a forgalmazókat is egyaránt érinteni fogja – jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője, Fónagy Jánossal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárával közösen tartott sajtótájékoztatóján, hétfőn. Fónagy János ugyanitt arról beszélt, hogy legkésőbb az első félév végéig csökkentik a kéményseprés és a szennyvízszippantás díját is.

Németh Szilárd kitért rá, a törvényben előírják, hogy azoknak, akik eljuttatják a fogyasztókhoz a palackos gázt, kötelező a számlán írásban informálni az embereket arról, hogy a decemberi árhoz képest hány forinttal lett olcsóbb ez a szolgáltatás, valamint azt is, hogy a szolgáltatók a bevezetést követő minden hónap 15. napjáig kötelesek tájékoztatni a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot (NFH).

A fideszes politikus beszélt arról is – amennyiben a parlament hétfőn megszavazza -, egy másik törvényjavaslat értelmében július 1-jétől tíz százalékkal csökkenhetnek a lakossági víz-, csatorna- és szemétszállítási díjak. Hozzátette, a törvény legfontosabb fogyasztóvédelmi előírása, hogy hibás számlakép esetén – amennyiben ezt megállítja az NFH – a szolgáltatóknak tízezer forintos kötbért kell fizetniük minden hibás számla után a fogyasztóknak.

Fónagy János arról beszélt, hogy legkésőbb 2013. június 30-ig, azaz az első félév végéig csökkentik a kéményseprés és a szennyvízszippantás díját is. Kitért rá, az utóbbi szolgáltatás jelenleg szabadáras, így ezt hatósági árassá teszik.

Németh Szilárd beszámolt az NFH közelmúltban lefolytatott vizsgálatairól is. Ismertette, a szakhatóság – saját hatáskörében – két esetben összesen 600 ezer forintos bírságot szabott ki a Tigázra, mivel a cég nem érvényesítette a tízszázalékos rezsicsökkentést a számlán. Úgy folytatta, a nemzeti fejlesztési miniszter által hozott, február 19-től hatályos, úgynevezett „számlatükör rendelet” is sérelmet szenvedett több esetben, ezek miatt nyolc-, illetve tízmillió forintos bírságot szabott ki a hatóság a szolgáltatókra. A kormánypárti honatya megemlítette, ebben a körben öt, a kormányhivatalok alá rendelt fogyasztóvédelmi felügyelőség 11 egyetemes szolgáltatót vizsgál még.

Németh Szilárd felhívta a figyelmet, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal internetes honlapján is megtalálhatók a helyes számlaképek.

A fideszes politikus megfogalmazása szerint az NFH kiemelten kezeli a rezsicsökkentéssel és a rezsicsökkentés következtében kialakult jogszabályi helyzettel kapcsolatos beadványokat. Németh ismertette, 2012-ben 4731 beadvány érkezett az energiaszolgáltatókat érintően az NFH-hoz, a hatóság összesen 159 millió forint bírságot rótt ki a tavalyi évben. Idén 5703 bejelentést  kapott a hatóság, és már 79 millió forint büntetést szabott ki – jegyezte meg Németh Szilárd, aki szerint mindez azt mutatja, hogy a kormány alá tartozó szervek komolyan veszik a rezsicsökkentést.

Németh Szilárd végül kitért a közelmúltbeli kazincbarcikai melegvíz-szolgáltatási problémára is, amellyel kapcsolatban azt mondta: az energiahivatal ezzel kapcsolatos vizsgálata világossá tette, hogy a tízszázalékos rezsicsökkentésnek „semmi köze nem volt a több mint tízezer embert érintő melegvíz-kimaradáshoz, tehát Kazincbarcika szocialista polgármestere, Szitka Péter, hazudott az embereknek és a sajtónak, és csak az volt a célja, hogy a rezsicsökkentést lejárassa”.

Forrás: Fidesz.hu

17 hozzászólás ““A rezsicsökkentés folytatódik”” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    Folytatódik, nagyon helyes!

  2. Matula szerint:

    Na és mi van a közös költséggel? A mienket most emelték!

  3. felix szerint:

    Csökkentsétek és fizessetek 10-kal, kevesebbet.

  4. kispajtás szerint:

    Basszus, hogy lehet úgy rezsit csökkenteni, hogy még most is, 30 fokos melegben a Távfűtő Művek éjszakára rendre bekapcsolja a fűtést????
    Emberek, mi van itt???

  5. Aniko (Krizantem u.) szerint:

    Kispajtas szerint-nek: nalunk is volt ilyen problema, hogy 25 C-fokos melegben ment a fütes. A közös kepviselö közölte velünk reklamalo lakokkal, hogy a tarsashazaknak szerzödese van a Tavfütö Müvekkel, le van rögzitve, hogy mikor kapcsol be- es ki. Tehat javaslom, hogy nala reklamaljanak ill. kerdezzek meg, hogy meddig szol a szerzödes, mert lehet, hogy majus 15-ig, akkor pedig ha kell ha nem adjak a szolgaltatast, gondolkodas nelkül.

  6. Aniko (Krizantem u.) szerint:

    Kiegeszitesül az elöbbi hozzaszolasomhoz: Közgyülesen tisztaztuk a kepviselönövel, hogy kerjük a regi beinditast vissza, igy ment be közgy. hatarozattal a Tavfütö Müvekhez korrigalni a szerzödest. ill. leallitast.

  7. kispajtás szerint:

    Aniko (Krizantem u.) szerint
    ” ha kell ha nem adjak a szolgaltatast, gondolkodas nelkül.ha kell ha nem adjak a szolgaltatast, gondolkodas nelkül. ha kell ha nem adjak a szolgaltatast, gondolkodas nelkül. ha kell ha nem adjak a szolgaltatast, gondolkodas nelkül. ha kell ha nem adjak a szolgaltatast, gondolkodas nelkül. ha kell ha nem adjak a szolgaltatast, gondolkodas nelkül.”

    Ezek idióták, gondolkodás nélkül, ha kell ha nem adjak a szolgaltatast, gondolkodas nelkül.

  8. CsepeliNo1 szerint:

    Mikor lesz már, amikor ezek a nagyeszűek felfogják, hogy nem rezsicsökkentés kell ide (meg unortodox gazdaságpolitika), hanem rendes bér, amiből meg lehet élni Magyarországon. Nem csak a zsíros képviselőknek!
    És nem a 47.000 Ft-ra gondolok!

  9. nagyapó szerint:

    CsepeliNo1! Szóljon Gyurcsány(i), Podolák, Leisztinger, Kapolyi, “uraknak”, valamint a Tesco, Liedl, Mercedes, Audi, és még sok más cégnek, emeljenek bért. Ne minimálbéren dolgoztassanak!
    A kormány tud rezsit, inflációt csökkenteni, minimálbért emelni, de a versenyszférába nem tud beleszólni.
    CsepeliNo1! 8 év alatt mennyi béremelést tettek Csepelen és az országban?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. "?!" szerint:

    Németh Szilárd ma megkapta a “Csakazértis” díjat!

  11. felix szerint:

    Szemétláda!
    Lássuk az általad említett cégek bértábláit, hogy ne csak pofázz, hanem mondjál is valamit.

  12. nagyapó szerint:

    Megint egy brilliáns hozzászólás bunkó-lumpenproli 1/2eszű1/2x-től . Nomen est omen.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. felix szerint:

    szemétláda!
    Szóval megint hazudtál egy oltárit.
    Tőled már az oá is hazugság volt.

  14. felix szerint:

    Szemétláda!
    Te úgy hazudsz mint a vízfolyás és mégis csak egy mezei képviselőségig vitted a fideszben.
    Ez azt jelenti, hogy egyébként nem érsz semmit.

  15. Gordon szerint:

    Miközben libajnai minimálbért csökkente az etánsak emelést követelnek!???

  16. felix szerint:

    Gordon!
    Eddig csak ostoba voltál, most már hazudsz is?

  17. Aniko (Krizantem u.) szerint:

    Kispajtas szerintnek: en konkret javaslattal eltem, hogy mit tehet egy tarsashaz közössege a fütes szabalyozasaval, ha nincsenek vele megelegedve, ill. ha a megkötött szolgaltatasi szerzödessel (fütessel) reklamaciojuk van.(Fütes be- ill. kikapcsolasa) Közgyülesi hatarozattal van joga a kepviselönek azt megvaltoztatnia a Tavfütö Müveknel, Ön pedig a konkretumok helyett valaszkent kiragadva az en levelemböl egy fel mondatot, szoszartyar modon ismetelgetette azt, csak lyen valaszra telt.

Itt lehet hozzászólni !