Tényleges életfogytiglant kapott a csepeli gyilkos

Origo

A korábbi, elsőfokú ítélet indoklása

Szigorította a bíróság az első fokú ítéletet a csepeli kettős gyilkosság ügyében. Kun Tamás elsőrendű vádlott esetében kizárta a feltételes szabadlábra heyezés lehetőségét, ő tényleges életfogytiglant kapott.

Deme Gábor másodrendű vádlott esetében 36 év után lehet szó a feltételes szabadlábra helyezésről.

A Csepelsziget Általános és Szakképző Iskolában közel négy éve lőtték le az intézményvezetőt és az igazgatóhelyettest. Az ügyészség a gyilkossággal az intézmény akkori igazgatóját, Deme Gábort, valamint a portásként és biztonsági őrként dolgozó Kun Tamást vádolta. Az ügyben 2012. június 14-én hirdetett ítéletet a Fővárosi Törvényszék. Kun Tamás elsőrendű vádlottat – emberölés és lőfegyverrel való visszaélés miatt – életfogytiglnara ítélték, azzal a feltétellel, hogy negyven év múlva szabadulhat. Deme Gábort kétrendbeli emberölésben való bűnsegédlet, sikkasztás és magánokirat-hamisítás miatt ítélték el, életfogytiglanit kapott, legkorábban harminckét év múlva szabadulhatott volna az elsőfokú ítélet szerint.

Deme és Kun ügyében az egyik fő bizonyíték az volt, hogy az egyik holttest zsebében a nyomozók digitális hangrögzítőt találtak, amely felvette a kivégzésszerű gyilkosságok során elhangzottakat, így például azt is, ahogy a második áldozat könyörgött az életéért. Kun azonban a tárgyalás során váltig állította, hogy nem ő, hanem egy ismeretlen csuklyás férfi követte el a gyilkosságokat.

Az elsőfokú ítélet után az ügyészség az ítélet szigorítását kérte, Kun Tamás esetében tényleges életfogytiglanit, Deme Gábor esetében a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi idejének későbbre halasztását. A védelem szerint viszont kétséget kizáróan nem bizonyosodott be a vádlottak bűnössége, a terhükre rótt cselekménynek nincs indítéka, értelmes magyarázata.

Forrás: Origo

16 hozzászólás “Tényleges életfogytiglant kapott a csepeli gyilkos” bejegyzésre

  1. rántott krokodiltojás szerint:

    helyes mindkettő ott fog megdögleni cigányok csicskásaként meg köcsögjeként a börtönben.
    na de van itt érdekesebb téma:

    http://index.hu/belfold/2013/04/25/stratfor_izraeli_katonak_is_reszt_vehettek_a_2006-os_rendorattakban/

    gyurcsány és megyó által ismeretlen helyre kicsalt milliárdok, gyilkosság, izrael, lesz téma a kurucinfonak!

  2. Gordon szerint:

    36 évet kapott jogerősen a csepeli mszp egykori fiatal csillaga.

    Ez így rendben van. Soha kevesebbet…

  3. Anyuka szerint:

    “A védelem szerint viszont kétséget kizáróan nem bizonyosodott be a vádlottak bűnössége, a terhükre rótt cselekménynek nincs indítéka, értelmes magyarázata.”

    Nincs??????????
    A hangfelvétel nem elég bizonyíték?

  4. admin szerint:

    Úgy tudjuk, hogy Deme Gábor rosszul lett az ítélethirdetés után.

  5. "?!" szerint:

    Végre jogerősen lezárult ez az ügy, és a bűnösök megkapták azt amit megérdemeltek!

    Csak a szegény szerencsétlen csepeli narancsosok sajnálják, hogy lezárult ez az ügy (ráadásul egy egész évvel a választások előtt), mert így a továbbiakban nem lehet kampánytémaként felhasználni és olyanokat gyanúsítgatni, akiknek a bíróság szerint semmi köze nem az ügyhöz, de csepeli narancsosok szívesen oda ültették volna őket a vádlottak padjára csak azért, mert beszélő viszonyban voltak Demével, vagy Kunnal!

  6. rántott krokodiltojás szerint:

    rosszul lett, bevizelt.

  7. Tóth Mária szerint:

    Csak azt kapták, amit megérdemeltek!

  8. érdekes szerint:

    anyuka te hallottad már azt a felvételt? vagy bárki?
    te kinézel egy ilyen deméből egy ilyen gyilkosság megszervezését?

    ugyanmár, az igazi bűnösök most is szabadlábon vannak. lehet, hogy ez a kun húzta meg a ravaszt, de kik küldték oda? V. úr? P. úr? Cs. úr? esetleg maga GY???

  9. hazafi szerint:

    “?!” nyalj még nekünk vörösöknek, olyan jól esik!

  10. Jeniszej szerint:

    “Te hallottad már azt a felvételt?”
    Egy hazug jelentésért már volt olyan is, hogy egy országot rohantak le és ezreket öltek meg a rendfenntartók.
    Tessék már nyilvánossá tenni bizonyságul azt a felvételt.
    Hátha a vájtfülek mást fedeznek fel, mint mások. 🙂

  11. túróscsusza szerint:

    Szerintem valakinek a tanácsára készített Takács hangfelvételt a találkozóról (amihez egy kollégája segítségét kérte, aki szintén áldozatul esett). És talán ugyanez a személy volt az, aki felbujtotta Demét és Kunt a gyilkosságra…

  12. ebihal szerint:

    El tudja képzelni bármelyikőtök, hogy egy ilyen büntetés esetén nem kezdenek el
    “énekelni”? Sokkal életszerűbb lenne bemártani valamelyik volt párttársat, mint
    egy maszkos kommandóst emlegetni! Túl sok az összeesküvés elmélet.

  13. felix szerint:

    Ebihal!
    Ne reménykedj, ha beleszakadsz akkor sem fognak gondolkodni.

  14. Gordom szerint:

    Ez az egész iskola egy cigánybűnöző-fészek. Felváltva járnak a “gyerekek” a bíróságra, bűnözni és ha marad idejük akkor néha iskolába is.
    Úgy ahogy van ezt az egész kócerájt be kellene zárni. Csak az adófizetők pénzének a pocsékolása.

  15. udvarhelyi andrás szerint:

    T. Vitázók! Végre megszületett az ítélet, a vizsgálat lezárult, felejtsük el, legalábbis azt, hogy ürügyként bele lehet rúgni az ellenfélbe. Kíváncsi vagyok, hogy az itt acsarkodók közül, hányan lennének elég bátrak ökölre menni egymással. Konrád Lorenz írja a kutyákról, hogy azok, amíg a kerítés közöttük van, hihetetlen gyűlölettel acsarognak egymásra, tépik a a kerítést. De amint a kerítést eltüntetik – ez egyik kísérlete volt Lorenznek – a kutyák, akiket eddig elválasztott egymástól a kerítés, most meghökkennek, aztán visszafordulnak arra, ahol még elválasztja őket a kerítés, és ugatnak tovább. Ez tanmese. Azt jelenti, az ilyen levelezés névtelensége a gyávákat is bátorrá teszi, de amint nevet kellene adni, elgyávulnának. Azt ajánlom, mindkét félnek, próbálják elképzelni, hogy a másik oldalon is emberek vannak, ugyanolyanok mint ők, csak az ország kormányzását másképpen képzelik el. Én például szívesen beszélgetek, és nem gyűlölködöm, mert az elvonja az energiát, – szívesen beszélgetek a másképpen gondolkodókkal, mert sokat lehet tőlük tanulni. Persze nem a primitívebbekkel, akik kommunistáznak, fasisztáznak, és legfőbb céljuk, megalázni az másikat.
    Deme ügy lezárult, megérdemelten ülnek börtönben. Ebben mindannyian egyetértünk. Inkább keressük azt, amiben egyet értünk. Ez az ország azért tart itt, mert a gyűlölködők szétszaggatják.
    A kettős gyilkosságról szinte mindent tudunk. Több, mint 6000 oldal áll mindenkinek rendelkezésére, a dokumentumok nyilvánosak, el lehet menni, el lehet olvasni.
    Nem kell találgatni, rossz ízű pletykákat terjeszteni, vádaskodni. A nyomozás során ugyanis semmiféle szál nem vezetett a szocialistákhoz, akik legfeljebb hibát követtek el, nem bűnt, hogy kebelükön kígyókat melengettek. Két szarházit. De a hiba, nem szándékos cselekedet.
    Amikor hibázunk, nem tudhatjuk, hogy mi lesz a következménye. Tóthék nem angyalok, csak hibáztak, ami végzetessé vált, de nem követtek el bűnt. Miért lett volna érdekük, hogy a választások előtt botrányba keveredjek, Takács éppen a botrányt akarta elkerülni.
    Deme és Kun bűnöző. A bűn szándékosan elkövetett cselekedet. Van tehát a szándék etika, és a következmény etika. A talio elv, a maffiózók vérbosszúja, következmény etika szerinti gondolkodásmód, ítélkezés.
    A szándék etika, azt vizsgálja, hogy a tett elkövetésében, milyen szándék vezette az elkövetőket és ennek értelmében lehetnek felmentő és súlyosbító körülmények. Deme és Kun bűne azért nagyon súlyos, mert ők előre megfontoltan, aljas indokból, haszonvágyból, különös kegyetlenséggel követték el a gyilkosságot. Azért írok többesszámot, mert aki, – Deme, – “csak” megtervezte és felbujtotta a primitív Kunt, ő is gyilkos, még ha a piszkos munkát gyáván mással végeztette el.

    Ha vitázunk, maradjunk a tényeknél és az témánál, a gyilkosságnál, és okainál. További mocskolódásmentes vitát: u.a. segédfogalmazó

  16. jana szerint:

    Udvarhelyi et.Eltünt már a Tóth és Orosz et.Nem kell tovább nyalni!

Itt lehet hozzászólni !