Októberben avathatják szentté II. János Pált

MNO

Nagy lépésekkel halad előre II. János Pál szentté avatási ügye. A lengyel pápát akár ez év októberétől szentként tisztelheti a világ.

A legfrissebb vatikáni hírek szerint az orvosi bizottság tagjai „megmagyarázhatatlannak” ismertek el egy csodát, amely alapján II. János Pál szentté avatási ügye rövid időn belül sikerrel záródhat. Wojtyla pápát sokan már életében szentnek tartották, emlékezetes, hogy voltak, akik temetése napján Santo subito feliratokkal azonnali szentté avatását sürgették. Számos csodás gyógyulás történt közbenjárására halála előtt és után egyaránt.

Az egyházi előírások szerint azonban a szentté avatásnál csak olyan csodát vehetnek figyelembe, amely a boldoggá avatás után történt. A vatikáni orvosi bizottság által a napokban elismert csoda kivizsgálását a legnagyobb titoktartás övezi. A La Stampa olasz napilap április 23-i cikke szerint a csoda egy asszonnyal történt. „Az új csoda meg fogja lepni a világot” – véli a La Repubblica újságírója.

Részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Forrás: MNO

3 hozzászólás “Októberben avathatják szentté II. János Pált” bejegyzésre

  1. VI. Grün szerint:

    “A vatikáni orvosi bizottság által a napokban elismert csoda kivizsgálását a legnagyobb titoktartás övezi.”
    Csoda ügyben állunk rendelkezésre!
    A magyar egészségügyi ellátásban “a gondos és időben megkezdett kezelés ellenére” naponta tömegesen csodás gyógyulások fordulnak elő! 😛

  2. Jeniszej szerint:

    szülész kérdezi az ifjú anyát:
    – Asszonyom, a boldog apa kint várakozik, beengedjem?
    – Jézusom, dehogy, a férjem bármelyik percben megérkezhet! 😛

  3. kekec szerint:

    Miért? Miért lesz szent?

    Ez vicc!

Itt lehet hozzászólni !