Albert Györgyit Csepelen kísérik utolsó útjára

Bors, Blikk

Albert Györgyi

Az Albert család lehetőséget ad a barátoknak és tisztelőknek, hogy elbúcsúzzanak a tragikus hirtelenséggel elhunyt Albert Györgyitől. A riporternőt október 16-án, csütörtökön, a Fiumei úti temetőben ravatalozzák fel, majd pár napon belül a csepeli köztemetőben helyezik végső nyugalomra. Tisztelői 13.00 és 17.00 óra között vehetnek végső búcsút a Fiumei úti temető ravatalozójában.  A temetés zártkörű lesz, Györgyi kizárólag családtagjai kísérik utolsó útjára.

Nem tudni, hogy a nagy médiaérdeklődés hatására, vagy a barátok nyomására, de Albert Györgyi családja úgy döntött, hogy a riporternő zártkörű temetése előtt nyilvános búcsúztatót szervez. Györgyi koporsóját a Fiumei úti temetőben ravatalozzák fel jövő csütörtökön. A búcsúztatón bárki részt vehet, így barátai, pályatársai, és tisztelői leróhatják kegyeletüket a nehéz életű riporternő koporsójánál. Bár szeretett volna, Galsai Dániel nem mond nekrológot a ravatalnál.

– Nekem nyilvánvalóan nincs jogom semmihez, engem senki sem fog felkérni, hogy beszédet mondjak – kezdte szomorúan Galsai. – Csak Györgyi és én voltunk ott, amikor a halálról beszélgettünk.

Akkor azt mondta, ha egyszer meghal, én mondjam a búcsúbeszédét. De ezt úgysem tudom bizonyítani. Az egyetlen jogom, hogy megírjam a könyvemet, amelyben elmesélem a történetünket. Azok temetik, akik nem voltak mellette soha. Még a gyászt is elveszik tőlem, tőlünk – panaszolta keserűen a publicista. – A könyvem megjelenése után, nagyon rövid időn belül változtatok az életemen. Györgyi mindig is azt mondta, hogy ebben az országban nem lehet normálisan élni, és el kell menni. Hát igaza volt! Fogom magam, és elhagyom ezt az országot. Elegem van a szakmából, a közéletből, mindenből. Az mindent elárul a közös életünkről, hogy a halálhírét sem egy baráttól, vagy családtagtól kaptam, hanem egy újságírótól – mondta a gyásztól megtört férfi.

Forrás: Bors, Blikk

3 hozzászólás “Albert Györgyit Csepelen kísérik utolsó útjára” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    Ha, megtudom az időpontot, és ráérek, kimegyek!

  2. Anyóca szerint:

    Milyen kötődéset van Albert Györgyinek Csepelhez? Tudja valaki?
    Csak meglepődtem, hogy itt lesz a temetése…

    Sajnálom szegényt. Nem így indult a pályája.

  3. baniko21 szerint:

    Anyóca!
    Albert Györgyinek olyan kötődése van, hogy csepeli az egész családja.
    Nem beszélt róla, mert az egyik nagybáttyát 56-ban a “forradalmárok”
    lemészárolták, gondolom én, hogy azért nem verte nagydobra, hogy ő
    is csepeli. Nagyon sajnálom, jobb sorsra lett volna érdemes, de azért
    rajta is sok minden múlott.

Itt lehet hozzászólni !