Musical est a Kitrályerdeiben

Csepel.hu

Április 12-én a Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola a Királyerdei Művelődési Házban rendezte meg musical estjét.

A fiatal énekeseknek és színészeknek két felvonás állt rendelkezésükre, hogy megszólaltassák azokat a dalokat, melyeket korábban már mi is láthattunk, illetve gyerekeink és unokáink a mai napig  kedvelnek.

Az első zeneszám után Cserépné Varga Veronika, az iskola igazgatónője bevezetőjében röviden bemutatta a Csepel Hangja kórust. Tőle megtudhattuk, hogy 2011-ben alakultak és ötvenhárman vannak. Gyakorlatilag minden osztály képviselteti magát. Csepelen kívül már Nyíregyházán és Nyírteleken is felléptek. Az általa felolvasott két rövid levél is a gyerekekhez szólt. A kiváló rockmusical énekes Makrai Pál üzenetének a lényege ez volt: „Higgyetek abban amit csináltok!” A Csepel Örökség díjas Kalapács József többek között a jelmondatát küldte: „Mindhalálig rock and roll”!

Az előadott Pocahontas, az Oroszlánkirály, a Kabaré, a Nyomorultak, az Egri Csillagok, a Rómeó és Júlia, az Egérkirály és a Padlás betétdalai mind-mind tehetségről és gyermeki bájról árulkodtak.

A második felvonásban négy betétdal hangzott el a Légy jó mindhalálig című musicalból, majd az Elisabeth, az Anasztázia, az Apácák, a Mindhalálig, és a Valahol Európában „slágerei” következtek. A telt házas előadást vastaps zárta.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !