Kiterjesztenék a rezsicsökkentést – Németh Szilárd Kiskunfélegyházán tartott fórumot

felegyhazitv.hu

A rezsicsökkentés kapcsán tartott tájékoztató fórumot Kiskunfélegyházán április 10-én Németh Szilárd, országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentésért felelős politikus. Tájékoztatójában elmondta, a tervek szerint tovább folytatnák a rezsicsökkentést, amit június elsejétől a kéményseprésre, a szemétszállításra, a palackos és tartályos gázra, valamint a vízi közművekre is kiterjesztenének.

A jelenlévőket elsőként Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntötte, majd Németh Szilárd, a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport elnöke tartott ismertetőt.

Mint ismert, januártól életbe lépett a gáz, az áram és a távhő 10 százalékos árcsökkentése.

Németh Szilárd elmondta, a rezsicsökkentés kapcsán számos fogyasztó kereste meg őket szolgáltató felé irányuló panaszával. A tapasztalt hiányosságok miatt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal bírságot szabhat ki a szolgáltatókra, amelyeknek a mértéke az egy millió forintot is elérheti.

A politikus számításai szerint a külföldi kezekben lévő energiaszolgáltatók a privatizáció óta több mint 1040 milliárd forintnyi nyereséget vittek ki az országból.

Hozzátette, a rezsicsökkentés folytatása érdekében hatalmas összefogás tapasztalható. Idáig ugyanis több mint 550 ezer támogatói aláírás gyűlt össze.

Forrás: felegyhazitv.hu

19 hozzászólás “Kiterjesztenék a rezsicsökkentést – Németh Szilárd Kiskunfélegyházán tartott fórumot” bejegyzésre

  1. “További rezsicsökkentésre lenne szükség – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Hódmezővásárhelyen. Szerinte a közüzemi díjak 30 százalékos mérséklése már jelentősen javítaná a magyar emberek életviszonyait.”
    .
    Ha a csökkentés mérsékli a zinflációt miért nem lehet ingyenes a rezsi?! 😛
    .
    http://www.stop.hu/belfold/lazar-tovabbi-rezsicsokkentesre-lenne-szukseg/1138291/

  2. Szarban lesz a következő kormány (bárki legyen is az) mire újra helyreteszi a valóságtól mesterségesen elszakított árakat!
    Mert a világpiaci árak nincsenek tekintettel a Vezír és a csepeli Fejenagy lázálmaira! 😛

  3. Narancsvírus szerint:

    Celeb roadshow!

  4. "?!" szerint:

    “További rezsicsökkentésre lenne szükség – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Hódmezővásárhelyen. Szerinte a közüzemi díjak 30 százalékos mérséklése már jelentősen javítaná a magyar emberek életviszonyait.

    A politikus a hódmezővásárhelyi Kossuth téren egy aláírásgyűjtő-pont szomszédságában tartott sajtótájékoztatóján elmondta, személy szerint nem elégszik meg az energiaárak 10 százalékos csökkentésével, és úgy gondolja, rövidesen további 10 százalékos csökkentésre lenne szükség.

    A kormányzat tervei között szerepel a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díj csökkentése, valamint a kéményseprés díjának megszüntetése is – tudatta az államtitkár.

    Annak kapcsán, hogy Bajnai Gordon szélhámosságnak nevezte a rezsicsökkentést, Lázár János úgy fogalmazott: a korábbi miniszterelnök “nem érzékeli a magyar valóságot”. Bajnai Gordonnak “nyilván nem 100 ezer forint nyugdíjból vagy 50 ezer forint közfoglalkoztatotti bérből kell megélnie” – mondta, hozzátéve: a 10 százalékos csökkentés minden magyar háztartás számára komoly eredmény, de nem elégséges.

    A rezsicsökkentés támogatására azért indult aláírásgyűjtés, mert a kormány szövetségeseket keres az elért eredmények megvédéséhez és a további lépésekhez – közölte az államtitkár. Hangsúlyozta, ez a küzdelem nem könnyű, hiszen “a magyar bíróságok nem az emberek mellett döntöttek, hanem az energiaszolgáltató külföldi vállalatok mellett tették le a voksukat”.

    A kormánynak Brüsszelben is helyt kell állnia, de kész a válasszal az energiaszolgáltatók feljelentéseire: jó néhány olyan európai ország van, ahol már bekövetkezett, illetve ahol most tervezik az energiaárak csökkentését – mondta a politikus.

    Lázár János kijelentette, a kormányzat a következő tíz év legfontosabb kérdésének azt tartja, hogy az energia megfizethető lesz-e a magyar lakosság és a vállalkozások számára. A magyar versenyképesség nem a hazai béreken múlik, hanem azon, mennyibe kerül a gáz és az áram a vállalkozások számára, a kormánynak ezért el kell kezdenie foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy tud az ipar számára olcsó energiát biztosítani.

    Az államtitkár szerint fontos lépés a kormány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az E.ON között aláírt megállapodás, amelynek alapján több vállalat is a magyar állam ellenőrzése alá kerül. A kormány célja, hogy az energiapiacon komoly pozíciókkal rendelkezzen a kereskedelem, ezen belül pedig a lakossági kiskereskedelem területén is – tette hozzá.”

    Forrás: MTI

    ——————————–

    Éljen Lázár!

    Le az extra profitot tartalmazó árak alkalmazását az elmúlt 3 évben is jóváhagyó és megtűrő személyekkel!

    A kéményseprő díjak eltörlését kezdeményező és 30 %-os rezsicsökkentést követelő Lázárt a kormány élére!

    Börtönbe minden gazemberrel akiknek szerepe volt az eddig alkalmazott extraprofitot tartalmazó árak megállapításában! Az Energia Hivatal és a Fejlesztési Minisztérium dilettáns vagy korrupt illetékeseivel, valamint az ármegállapítási jogkörrel rendelkező fővárosi önkormányzat minden olyan népárúló képviselőjével akik az extra profitot tartalmazó árakat az elmúlt 3 évben a választóik rovására megszavazták!!!

    Le az összes olyan szélhámossal, akik ha akarják, egy hét alatt át tudják írni a kőbe vésett alaptörvényt, de a jogszabályalkotás időigényességére hivatkozva hónapok óta szabotálják az önkormányzatok ármegállapító hatáskörébe tartozó ivóvízdíj, szennyvíz-elvezetési díj, szennyvíz-elszállítási díj és kéményseprési díj 10 %-os csökkentését, és csak július 1-től akarják ezeket az extra profitot tartalmazó árakat csökkenteni!

    Hajrá Lázár!

  5. felix szerint:

    Javasolnék egy új cikket, kettős, darabolós gyilkosságra készült a volt fideszes képviselő ügyvéd.

  6. hajós szerint:

    “Mindenesetre úgy látszik, valaki már a sajtón és az elemzőkön kívül is jelezte magas politikai szinteken, hogy Németh Szilárd csepeli polgármester, rezsicsökkentési guru többet árt, mint használ: konyhanyelven sem muszáj bármiféle gazdasági megalapozottság nélkül, össze-vissza beszélni. Nem is vele indul ma már az Echo TV vagy a közszolgálati csatorna minden reggel, országos médiumban már mínuszos hírt sem ér, hogy például Kiskunfélegyházán miről beszélt. És már a pártgépezet is egyre nehézkesebben sulykolja a félinformációt, hogy a multik a privatizáció óta ezermilliárd forintot vittek ki az országból. Az ELMŰ-ÉMÁSZ korábban meglepő nyíltsággal osztotta meg számait, valószínűleg hasonló arányokat találnánk más cégeknél is: a 17 év alatt „kivitt” 200 milliárd forint osztalékból ott mintegy 16 milliárd forint az államé lett (az MVM is részvényes a cégben), a közben végrehajtott beruházások pedig az osztalék több mint kétszeresét tették ki, összességében a befektetett pénz átlagos megtérülése 3,1 százalék volt. Az ilyen számításokról persze valószínűleg a Némethez hasonló rezsitanszékvezető politikusok nem tudnak, sokan közülük talán nem is értenék, hogy miért teszi a pénzét például az ELMŰ-ÉMÁSZ-ban tulajdonos német RWE olyan eszközbe, ami az egyszerű banki kamatokkal lehet csak versenyképes. Ahogy mondani szokták, ez egy hosszú távú üzlet, akkor is, ha jelenleg éppen ennek ellenkezőjéről győzködi híveit a kormány.”

    http://ideaintezet.blog.hu/2013/04/12/kifulladoban_a_rezsicsokkentes-kampany

  7. felix szerint:

    Túl hosszú távot adtak egy szimpla hazugságnak.

  8. Jeniszej szerint:

    Kedves!
    Tekintetes Bihari Grün vitéz,
    Tévedésben vagy. 🙂
    A vezír nem a világpiaci árakat szeretné leszorítani, hanem az a tisztességtelenül nagy szolgáltatói hasznot karcsúsítaná egy kicsit.
    Mégse járja, hogy az ország döglődik pl.az ERSTE bank vezír, meg hatalmas lóvékat zsebel be, mint olvasom valahol.
    ” Szarban lesz a következő kormány (bárki legyen is az) mire újra hely reteszi a valóságtól mesterségesen elszakított árakat!
    Mert a világpiaci árak nincsenek tekintettel a Vezír és a csepeli Fejenagy lázálmaira!”

  9. Jeniszej szerint:

    Normális az, aki az emberek rezsi csökkentését ellenzi. Biztosan nem, mert a Fater is bólogat. Az monya az Öregem az egy megátalkodott, kusza gondolkodású ember lehet, aki nem szeretné, hogy a rezsije csökkenjen. 🙂

  10. Jeniszej szerint:

    Igaza van Lázár úrnak aki azt monya, hogy “További rezsicsökkentésre lenne szükség – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Hódmezővásárhelyen. Szerinte a közüzemi díjak 30 százalékos mérséklése már jelentősen javítaná a magyar emberek életviszonyait.”

  11. Jeniszej szerint:

    A fater foglalkozásköri ártalma, hogy messziről megérzi a büdös disznókat. Most itt vannak mert érzi őket, monnya a zöreg. ))) 😀 (((

  12. Vátesz szerint:

    Bajnai egy időben óriási mértékben csökkentette a rezsijét, ugyanis lopta az áramot.

  13. hitetlen szerint:

    Ha szerinte … ” Szerinte a közüzemi díjak 30 százalékos mérséklése már jelentősen javítaná a magyar emberek életviszonyait.” … Akkor én meg azt jelentem ki, hogy szerintem meg a 80 %-os rezsicsökkentés javítaná a zemberek életviszonyait.
    Mindenki kijelentheti, hogy szerinte mennyi % -os csökkentés lenne a reális. És akkor mi van ???
    Hülyegyerekeknek beadott duma. Pff

  14. Jeniszej!
    Mondtam én valahol, hogy a Vezíír befolyásolja a világpiaci energia árakat?!
    Ahhoz Ő egy macskajancsi!
    A szolgáltatói árakat is csak egy bizonyos szintig tudja befolyásolni, mert aztán legfeljebb nem lesz szolgáltatás!
    Ez olyan mint a seregben mikor rám üvöltött tizedeském:
    Feküdj!
    Lefeküdtem, kényelmesen elhelyezkedtem!
    Föl!
    Ammá nem ment! Megtagadja a parancsot?!
    Dehogy tagadom! Bizonyíjja be, hogy felbírnák kelni!
    Ércsük?! Lehet ám úgy is szabotálni mintha lázasan dolgoznánk!
    A jó orrú faterod erre még nem vezetett rá?! ))) 😛 (((

  15. vitéz bihari Grün szerint:

    Jeniszej!
    Erről beszéltem!
    “Sötétbe borult az Erzsébet körút
    Nem világítanak a lámpák a forgalmas útvonalán 2013. április 12-én az esti órákban. “

  16. Barom Arts szerint:

    Nekem lenne még pár javaslatom :
    – Hirdessük meg a “Ne kelljen dolgozni, de legyen pénz!” elvet!…
    – Általános és teljes adócsökkentés!…
    – Minden magyar állampolgár alanyi jogon kapjon igénye szerinti lakást ill. házat az államtól!…
    – Indítsuk be a tömeges puliexportot Jamaicába!…
    – Foltozzuk be az ózonlyukat!…
    – Vezessük be a pénzosztást!…
    – Legyen ezután ingyen a villany, gáz, szén, víz, távfűtés, taxi, és a sör!…
    – Csökkentsük a gravitációt, hogy könnyebb legyen járni és ne lógassa senki a fejét!…
    – Hosszabbítsuk meg a Nap élettartamát, ezzel elhalasztva a világvégét…
    – Vezessük be a Világbékét!…
    – Ne halogassuk tovább az időjárás reformot : nyáron kellemes 20-25 fokot vezetnénk be enyhe szellővel és simogató napsütéssel. Telente pedig egységes hótakaró borítaná az országot, kivéve az utakat. A tavaszt Boris Vian, az őszt pedig Franz Kafka elképzelése szerint kellene megvalósítani.
    – A következő években megrendezzük Magyarországon a nyári és a téli olimpiát, a labdarúgó európa-, és világbajnokságot, a monte carlo-i Forma 1-es futamot és a Davos kupát.
    – Elrendeljük, hogy minden öt centiméternél mélyebb pocsolyába közmunkások azonnal helyezzenek egy sárga gumikacsát.
    – Itt az ideje betiltani a katicabogarak fekete pöttyeit, legyenek ezután esztétikusak a Magyar Katicabogarak!…
    – Az Alföldi nagy rónaságokon ezután narancs- és banánligeteket telepítünk, államilag támogatjuk a gyapottermesztést!…
    – Alaptörvényben előírjuk az örökéletet, amihez ezután minden magyar állampolgárnak joga lesz!…
    ÖRÖK ÉLET, INGYEN SÖR, ADÓCSÖKKENTÉS!…

  17. Barom Arts szerint:

    Elnézést, nem mondtam de ez nem saját termés, ezért utólag is “….”

  18. álomvilag szerint:

    Igeeen… Elég szimpatikusan hangzik! 😉 ellenvetés? NINCS

  19. álomvilag szerint:

    …bár a katica maradhat, egye fene! 😀

Itt lehet hozzászólni !