A fele sem igaz – újraírja a költségvetést a PM

Inforadio.hu

Átdolgozza a költségvetési javaslatot a Pénzügyminisztérium a pénzpiaci válság miatt – jelentette ki a pénzügyminiszter az Országos Érdekegyeztető Tanács plenáris ülésén.

Veres János elmondta: a tárca a 2009-es, 3 százalékos GDP-növekedési és a 4,3 százalékos inflációs prognózist is kénytelen újraszámolni. Hozzátette: a számítások még folynak, a korrigált számok a jövő héten készülnek el, és az OÉT október 17-i ülésén tárgyalhatók.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a 3,2 százalékos eredményszemléletű GDP-arányos hiánymutatón – amely nyugdíjkorrekcióval 2,8 százalék – a kormány nem kíván módosítani.

Török Zoltán, a Raiffeisen elemzője az InfoRádióban azt mondta: már eredetileg is erősen optimista volt a költségvetésben szereplő 3 százalékos növekedési terv, de az utóbbi hetekben egyértelművé vált ennek tarthatatlansága, hiszen az eurózónában eltűnik a növekedés, az Egyesült Államok gazdasága pedig visszaesik 2009-ben.

A szakember úgy véli, hogy hozzávetőlegesen meg kell felezni a 3 százalékos várakozást, legfeljebb 1,5 százalékkal érdemes számolni.

Inforadio.hu

16 hozzászólás “A fele sem igaz – újraírja a költségvetést a PM” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Egyetlen szám sem stimmel. Át kell dolgozni az egészet. Fogalmuk sincs mit kell tenni.
    Orbán már júniusban jelezte, figyelni kell a világgazdaság alakulását, mire Gyurcsány-Veres válasza: nem fog begyűrűzni, erősek vagyunk, stb.
    Viszont egy dolognak örülök, annak, hogy Gyurcsány bejelentette “2009 nyertesei a nyugdíjasok lesznek”. A próféta szóljon belőle. De tudom, csak a szokásos hazudozásaiból adott elő egyet.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  2. Lexon szerint:

    Nektek semmi se jó. Ha nem nyúlnak hozzá, az a baj, ha meg bejelentik, hogy átdolgozzák, akkor meg azért köttök bele. 🙁
    A nyugdíjasok meg csak ne szóljanak. Mennyi emelést is kaptak az elmúlt 3-4 évben? Én semmit. De bôvítsük a kört: a versenyszféra reálkereset-változása (ami jelenleg csökkenés) messze-messze elmarad a nyugdíjasok emelései mögött…

  3. Bubus szerint:

    Lexon, nagyon helyesen cselekednek. Eddig tagadták, hogy kellene, legalább most eljutottak a beismerésig. De attól még tragikusan rossz a magyar kormány.

  4. Lexon szerint:

    Egyetértünk. Csak nem kéne állandóan negatívan hozzáállni mindenhez. A kis dolgoknak, a kis eredményeknek is örülni kellene, és utána még nagyobb hévvel követelni a többit. Ha semmi öröm nincsen bennünk, az megkeserít, és gyûlölködôvé tesz. Elôször csak az ellenséget gyûlöljük, aztán egyre inkább a környezetünket is. Kellenek a kis örömök. És ezeket hiányolom néhány kommentelôtôl…

  5. Földhözragadva szerint:

    Török Úrnál sokkal okosab külföldi elemzők elmondták, hogy kiszámíthatatlan mi lesz világban a válság miatt…

  6. én szerint:

    Csak azt nem értem, min tudnak olyan felhőtlenül kacarászni összebújva.

    Cseppet sem érdekli őket az emberek, az ország sorsa, gondja, jövője?

  7. Lexon szerint:

    én: a csepel.info-n az illusztrációk, képek sokszor köszönô viszonyban sincsenek a témával, sokszor pedig ezeréves fotók kerülnek be. Úgyhogy soha ne a képekbôl indulj ki…

  8. Földhözragadva szerint:

    T. Én!
    Ezen a portálon bizonyos narancsos politikusok kivételével minden szereplő gunyoros megvilágításban, előnytelen képpel v. komikus képaláírással jelenik meg. Mintegy ellentéteként a Csepel Online-on megjelenő (?) dolgokra…Média

  9. Földhözragadva szerint:

    Áh, lemaradtam, Lexon lecsapta…:)

  10. Lexon szerint:

    Lexon mindig lecsapja… 😀

  11. én szerint:

    Jó, de ez nem magántalinak néz ki. Ha hivatalos, a fennálló helyzet nem indokol jókedvet.

  12. infósferi szerint:

    Azért mosolyognak, mert ők már tudják, hogy 2020-ban itt a kaánaán. Tele van vele a sajtó, ezzel eteik az ország egyik felét…

  13. miska72 szerint:

    Mi az adócsökkentés kormánya vagyunk! Megigértük! MEGCSINÁLJUK! nem hazudunk, csak nem mondunk igazat! Holnaktól nem hazudunk, csak szerdán még egy kicsit! De utána nem! (ez olyan mint aki nem rendetlen, csak logikálanul pakol!)

  14. Bubus szerint:

    Van okuk az örömre. A MOL romokban, most már senki nem védi az orosz olajlobbitól, mert a “magyar” titkosszolgálat leszerelte a MOL-t az oroszoktól megvédő UD Zrt-től. Gratulálunk, a magyar titkosszolgálat pártmegbízásokkal foglalkozik, a nemzetközi pénzügyi válság meg jó indok lesz a kormány dilettantizmusának a leplezésére. Van ok az örömre.

  15. büki szerint:

    Hetente írhatnak új költségvetést. Még szerencse, minden a tervek szerint alakul. Mi lenne, ha nem így lenne?

  16. miska72 szerint:

    A kép címe? Én is látszom a fotón?

Itt lehet hozzászólni !