Szita Bence-gyilkosság: tényleges életfogytiglant kért az ügyészség

Mno.hu

Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kért a Szita Bence-gyilkosság elsőrendű vádlottjára az ügyészség. A gyerek megölésével gyámjának barátnője bízott meg pénzért két hajléktalant. A vádiratból kiderült: Szita Bencét megverték, megkéselték, de még meg lehetett volna menteni, ha nem temetik el élve.

Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kért a Szita Bence-gyilkosság elsőrendű vádlottjára az ügyészség. A vádiratot szerdán ismertette a megyei főügyész. A különösen kegyetlen gyilkossággal három embert vádolnak – a 11 éves kisfiú gyámjának barátnőjét és két hajléktalan férfit. A tájékoztatás szerint a kisfiú még élt, amikor támadói eltemették a sántosi erdőben, előtte brutálisan megverték és 40-szer megszúrták.

– A Somogy megyei főügyészség indítványozta, hogy a vádlottakat, tehát mind három vádlottat a Btk. 42. szakasz 1. bekezdése alapján, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje a bíróság – közölte a főügyész, hozzátéve: az elsőrendű vádlott vonatkozásában a Btk. 47/A szakasz 1. és 3. bekezdése alapján, továbbá a Btk. 47. szakasz 4. bekezdés C pontját is figyelembe véve hozza meg a bíróság a döntést. Tehát mert erőszakos, valamint többszörös visszaeső is, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből zárja ki – hangsúlyozta Horváth Szilárd.

A 11 éves kisfiút nem először akarták meggyilkolni, a vádiratból kiderült, korábban már meg akarták mérgezni, de a felkínált italt a gyermek nem itta meg. – A már mindenki előtt ismert szörnyű események előtt, 2012 októberében a harmadrendű vádlott már arra kérte meg társát, a másodrendű vádlottat, hogy szerezzen mérget a sértett megölésére, aki a kérésnek eleget is tett – fogalmazott Horváth Szilárd főügyész, hozzátéve: egy energiaitalba kevert folyadékot adott át a társának, ami szalicilsavat tartalmazott. Ezt megpróbálták a gyermekkorú sértettel megitatni, azonban nyilvánvalóan a furcsa szag miatt nem itta meg – fűzte hozzá a főügyész.

Forrás: Mno.hu

9 hozzászólás “Szita Bence-gyilkosság: tényleges életfogytiglant kért az ügyészség” bejegyzésre

  1. 1 cerkofmajom egyenlo 10 mszp szavazo szerint:

    inkább kapnának 10 év börtönt, egy 8 fôs cellában, na azt tuti nem élnék túl. 1 hetet sem adnék nekik. így kapnak kényelmes magánzárkát, tévével,
    extra védelmet, teljes ellátást. kihúzzák még 70 éves korukig is. sajnos.

  2. John Doe szerint:

    Erről egy filmben elhangzott “módszer” jut eszembe:
    “kalapáccsal silánkosra törni a térdeit és a könyökeit, na eztán üljön le a wc-re és valahogy törölje ki”
    Ilyenkor hol a Jobbik?

  3. Tóth Mária szerint:

    Nem találok szavakat! R.I. P. Bence!

  4. én szerint:

    Szeretném jelezni, hogy nem vagyok járatos a jogban.

    Szerintem mind a három egyformán bűnös. Mennyivel kevesebb a felbújtó (aki maga is közreműködött), mint az elkövető? Mennyivel kevesebb az aki egyszer-kétszer szúrt, ütött, mint aki többször vagy mint a megbízó, aki nézte vagy segített is?

    Félek nem lesz igazán komoly büntetés, (olyan amit megérdemelnének) mindegyiknek.

    Ez nem bolti lopás volt, hogy ez csak egy szelet csokit lopott, a másik egy rúd szalámit!

  5. J szerint:

    Hogy lehet valaki ilyen bestiális. Reméljük egyszer könyörögni fognak a halálért, amit hasonló megvetéssel megtagadnak tőlük.

  6. Jeniszej szerint:

    Ép ésszel lehet ilyen brutális gyilkosságot, megszervezni és végre hajtani?
    Ezeket az elfajzott lényeket ki kellene irtani úgy, hogy emlék se maradjon utánuk.
    Helyette – ellátást kapnak életük végéig!
    Jó lehet olyan börtönben, ahol a „cellák összkomfortosak könyvtár, edzőterem áll a fogvatartottak részére.” Olvastam valahol, hogy a felújított börtönök azok már ilyenek.
    Nehéz munkát nem végeztetnek velük, legfeljebb sétálgatnak, olvasgatnak egy kicsit.
    ))) 😀 (((

  7. bingo szerint:

    Mégiscsak vissza kellene hozni a halálbüntetést! Ez a ribanc is megérdemelte volna!
    Élve eltemetni egy gyereket szörnyű tett!!!

  8. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Remélhetőleg a bíróság megérdemelt bűntetés kiszabását fogja mindhárom brutális emberre kiszabni, mindhárman részt vettek ennek a szegény védtelen kisfiúcska életének a kioltásában, remélhetőleg a börtönben fogják tölteni a további életüket nem érdemelnek semmi mást. Szívtelen dögök, nem is nevezném őket embernek, aki ilyen kegyetlenségre, brutalitásra képes volt.

  9. bonifác szerint:

    A börtönben “nagyon kedvelik” az ilyen elkövetőket. “Braziljaink” gondoskodni fognak
    róluk. Nem szeretnék a helyükben lenni.

Itt lehet hozzászólni !