Amerika vadászgépeket küldött Dél-Koreába

MTI, Origo

A Koreai-félszigeten kialakult rendkívül feszült helyzet miatt az Egyesült Államok vadászgépeket küldött Dél-Koreába. Nem közölték, hogy hány gépet irányítottak át, de az kiderült, hogy F-22-es típusú Raptor gépekről van szó, amelyek radaron nem követhetők.

Az amerikai hadsereg egy magas rangú tisztségviselője jelentette be helyi idő szerint vasárnap este Washingtonban, hogy az Egyesült Államok vadászépeket küld Dél-Koreába. A bejelentés szerint F-22-es típusú Raptor gépekről van szó, amelyek radaron nem követhetők.

A gépek – amelyek eddig a Japánban lévő kadenai támaszponton állomásoztak –  részt vesznek az Egyesült Államok és Dél-Korea jelenleg zajló nagyszabású hadgyakorlatán. A hadsereg képviselője nem közölte, hogy hány gépet irányítottak át Dél-Koreába.

Észak-Korea szombaton jelentette be, hogy kihirdette a hadiállapotot Dél-Koreával szemben. A Yonhap dél-koreai hírügynökség egy Phenjanban kiadott nyilatkozatra hivatkozva idézte a nyilvánosságra hozott “különleges közleményt”, amely szerint a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság a két Koreát érintő minden ügyet a háborús időszakra kidolgozott szabályoknak megfelelő módon fog kezelni.

A phenjani hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a múlt hét közepén az észak-koreai vezetés jóváhagyta az amerikai és dél-koreai célpontokra mérendő csapások terveit.

Washingtoni közlés szerint a Dél-Koreába küldött vadászgépek az osani légi támaszponton állomásoznak majd. Az idézett tisztségviselő ugyanakkor annak a nézetnek adott hangot, hogy Észak-Korea fenyegetéseivel, illetve provokációival semmit nem ér el, azok csak az ország még erőteljesebb elszigetelődéséhez vezetnek.

A koreai konfliktusról itt olvashatja az Origo cikkeit.

Forrás: MTI, Origo

89 hozzászólás “Amerika vadászgépeket küldött Dél-Koreába” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Kell az erősítés.
    Vörösök reszkessetek!

  2. John Doe szerint:

    Eszement ismét írt egy bődületes baromságot.
    Igen Gordon, kell egy nukleáris fegyver durrogtatás, végül is igazad van.

  3. Gordon szerint:

    Reszketsz vöröske!??? 🙂
    Betojtak az elvtársak…

  4. Perspektíva? szerint:

    “Amerika vadászgépeket küldött Dél-Koreába”
    NAAAAAAAAAAAAAAAA ÉSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS?

    Ha le nem szedik, majd vissza tér állomáshelyére.
    Vajon az oroszok csak ölbe tett kézzel várják a fejleményeket?

  5. John Doe szerint:

    Gordon, áruld el mindenkinek, hogy mi köze van bármelyik értemes országnak Észak-Koreához, akitől már Kína is elhatárolódik? Hozzátéve nekem senkitől nincs reszketnivalóm, Neked címeznek itt néha megjegyzést, ami mellett meg elsunnyogsz. Hiteltelen vagy.
    Az oroszoknak is nyűg a nyakán egy ilyen elmebeteg rezsim. Az amerikaiakat hogyan fogadják? Szerintem senkit nem akar a közelében egy olyan háborút, ahol az egyik félnek nukleáris fegyvere van.

  6. felix szerint:

    Az ilyeneket csak a Gordonok szeretik és baromira tudnak örülni nekik.
    Aztán beveszik a gyógygolyót és megnyugszanak.

  7. J szerint:

    Gordon: Lehet pont a nagy vörösök, fogják lerohanni a kis vörösöket. Kína sem nézi jó szemmel azokat a nukleáris fegyvereket. Mivel szomszéd ország, gondolom nem szívesen kapnánk egy félrement szar rakétából vagy annak felrobbant nukleáris felhőjéből.

  8. John Doe szerint:

    J, Ő ezt nem érti, neki ehhez túl egyszerű a felfogása.
    Az életrajza alapján egy értelmes embernek gondoltam, de tévedtem.

  9. Királyerdei szerint:

    Ezek a barom komcsik a vesztükbe rohannak:

    “Nagyobb félnivalónk van Észak-Koreától, mint hittük

    MD
    Forrás: MTI
    2013. április 01., hétfő 19:38

    Nyomtatás

    Észak-Korea szokatlan óvintézkedéseket tett annak érdekében, hogy leplezze februárban végrehajtott, harmadik kísérleti nukleáris robbantásának részleteit, amiből a szakértők azt a (meglehetősen spekulatív) következtetést vonták le, hogy a robbanószerkezetben dúsított uránt használtak – állította hétfői cikkében a The Washington Post című amerikai napilap.

    .
    A lap szerint egy dúsítotturán-alapú bombával megvalósított sikeres kísérlet azt jelentené, hogy plutóniumkészleteinek felhasználása mellett Észak-Korea egy másik úton is eljutott nukleáris fegyverek előállításához, ami elmélyítené a Phenjan és Teherán közötti lehetséges együttműködés miatti aggályokat. Noha az köztudott, hogy Észak-Korea és Irán együttműködik a rakétatechnológia fejlesztésében, arra eddig nem találtak bizonyítékot, hogy a két ország között a nukleáris fegyverek kifejlesztésében is együttműködés jött volna létre.

    A The Washington Post szerint a nukleáris fegyver előállításának két módja lehetséges. Az Egyesült Államok 1945-ben Hirosimára egy dúsított uránból, Nagaszakira pedig egy plutóniumból szerkesztett bombát dobott le.

    A plutónium elfogyott, urán nem is volt?

    Észak-Korea 2006-ban, illetve 2009-ben végrehajtott korábbi nukleáris fegyverkísérleteit plutóniumalapú szerkezettel hajtotta végre. A diktatúrának a 90-es évek alatt előállított plutóniumkészletei azonban megcsappantak, azokból csak egy „maroknyi” robbanótöltetet lehetne előállítani.

    Ígéret a népnek

    Kim Dzsong Un észak-koreai vezető az ország atomarzenáljának „minőségi és mennyiségi” gyarapítását és újabb műholdfelbocsátásokat ígért a Koreai Munkáspárt központi bizottsága vasárnapi plenáris ülésén.

    A február 12-én végrehajtott, harmadik kísérleti robbantás végtermékeiből meglepően kevés került a légkörbe, ami szakértők szerint annak a jele lehet, hogy Észak-Koreának jelentősebb műszaki haladást sikerült elérnie. Noha a szeizmikus mérések szerint egyértelmű, hogy a kínai határ közelében található hegy gyomrában nagyjából a hirosimainak megfelelő erejű atomrobbanás történt, a demarkációs vonal mentén felállított 120 amerikai és dél-koreai szenzor egyike sem észlelte a radioaktivitás emelkedését a levegőben – áll a lapban.

    Japán repülőgépről a xenon–133-as izotóp megemelkedett jelenlétét állapították meg, de ez szakértők szerint atomrobbantás mellett nukleáris erőművekből is származhat. A The Washington Post beszámolójában megjegyezte, hogy a 2009-es észak-koreai nukleáris kísérletnek sem voltak a légkörben észlelhető jelei. Az Észak-Koreát felkereső amerikai nukleáris szakértők szerint az ország legalább egy magas színvonalú és működőképes urándúsítóval rendelkezik.

    Megállapodás Irán és Észak-Korea között

    A lap emlékeztetett arra, hogy Észak-Korea és Irán szeptemberben műszaki-tudományos megállapodást kötött, amely magában foglalhatta a nukleáris együttműködést is. Az ünnepélyes aláíráson iráni részről részt vett Mahmúd Ahmadinezsád elnök és Fereidún Abbaszi Davani, a nukleáris program vezetője, koreai részről pedig Kim Jong Nam névleges államfő, az ország „kettes számú” vezetője.

    Kim egy évtizeddel korábban Szíriával írt alá hasonló szerződést, amelynek eredményeképpen amerikai hivatalos források szerint az arab országban Deir-ez-Zór mellett megépült egy titkos plutóniumtermelő reaktor. Ezt 2007-ben, nem sokkal az elkészülése előtt izraeli gépek lebombázták.

    Kormányfőváltás

    Az észak-koreai Legfelsőbb Népi Gyűlés (parlament) hétfőn felmentette tisztségéből Csö Jong Rim miniszterelnököt, akit egyúttal a törvényhozás tiszteletbeli alelnökévé neveztek ki. Az ország miniszterelnökévé a 74 éves, közgazdász Pak Pong Csu képviselőt nevezték ki, aki 2003 és 2007 között már ellátta ezt a tisztséget, és állítólag azért váltották le, mert amerikai mintájú, kapitalista bérezési rendszer bevezetését kezdeményezte.”
    Ne felejtsük el a csernobili balhét,amit az itteni állat komcsik elbagatellizáltak,ami miatt
    magyarok tízezrei meghaltak.Ez kimeríti a háborús bűnök tényét,amiért ezeket a barmokat
    rögtönítélő bíróság elé kell(ene) állítani,és 24 órán belül kivégezni.

  10. Gordon szerint:

    Ezek a kommunisták mindig is teljesen elmeháborodottak voltak. A magyarországiaknak is volt kitől tanulniuk… most persze demokratát játszanak, de a nép nem felejt.

  11. John Doe szerint:

    Gordon, megint csúsztatsz, hangulatot keltesz, csak a rend kedvéért!

  12. Gordon szerint:

    Kétharmad 2010 = a magyar nép nem felejt

  13. John Doe szerint:

    Gordon, megint egy semmitmondó csúsztatás, mi értelmes lenne? 🙂
    Észak-Korea kommunizmusához hogyan jön ide a nálunk letünt, 25 évvel ezelőtti szocializmus? Tudom, hogy háborúpárti vagy, ne leplezd.

  14. Vátesz szerint:

    Akár tanulhattak is a vajdasági Dani Zoltán ezredestől, aki lelőtte a B-117 Lopakodót! Az észak-koraiaknak meglehetősen régi haditechnikájuk van, így ott is van optikai célzási lehetőség, aminek segítségével Dani Zoltán ezredes lelőtte az amerikaiak csúcsrepülőgépét. Az amerikaiak erre nem is gondoltak, mert náluk már szinte nem is él olyan öreg hadfi, aki egyáltalán még hallott ilyesmiről. Az elbizakodottság visszaüthet, arról nem is beszélve, hogy Amerika baszhatja a Raptorait, ha Észak-Korea elindítja a kétmilliónyi katonáját! Amerika a második világháború óta nem vívott olyan háborút, ahol hús-hússal harcolt.
    http://archiv.magyarszo.com/arhiva/2007/08/25/main.php?l=b18.htm

  15. John Doe szerint:

    A másik oldal háborúpártija is előkerült.

  16. Vátesz szerint:

    A nagy lófaszt, én egyáltalán nem vagyok háborúpárti!

    http://csepel.info/?p=25611#comment-162007 “Pattanásig feszült a helyzet, Kim Dzsong Un támadna”
    Vátesz szerint:
    2013. március 30., szombat – 19:42
    Ne örüljetek a koreai háborúnak, nagyon sok ember esik áldozatul, hogy a fegyvergyárosok kasszái megteljenek! Sok észak és dél-koreai, és amerikai anya fogja siratni a fiát!

  17. J szerint:

    A Déliek is a régi csodáktól félnek leginkább, mert a mai haditechnika ezekre már nem is készül. Van egy AN-2-es(!!!) flottájuk, amivel alacsonyan tudnak repülni, nem látszanak a radaron és egy századot képesek kitenni majdnem bárhol, akik komoly károkat tudnak okozni.

  18. felix szerint:

    Gordon!
    Mindig legyen nálad kenyért, mert soha sem tudhatod, hogy mikor tunkolhatsz egy ki s vért.
    Vigyázz nehogy lemaradj róla.

  19. John Doe szerint:

    felix, talán egy legyet le tud ütni, ha véletlen tud olyan gyors lenni. Még katona sem volt. Rajongok az ilyen bazári majmok szenvedéséért és megmondogatásáért.

  20. Gordon szerint:

    “Ne örüljetek a koreai háborúnak, nagyon sok ember esik áldozatul” – aggódik Vátesz.

    Most sokkal többen halnak csöndes éhhalált a hadikommunizmus miatt. Az mennyivel jobb?

  21. John Doe szerint:

    Gordon, ne csúsztass!
    Dél-Koreának mi a ló..sz köze van a vörös vízióidhoz? Neked ez ügyed? Ugye nem, akkor mit remegsz már itt?!

  22. Gordon szerint:

    “Amerika baszhatja a Raptorait, ha Észak-Korea elindítja a kétmilliónyi katonáját”

    Azok a katonák éhesen, üres tarisznyával, alultápláltan fognak elindulni. Az offenzívájuk addig tart majd, ameddig a fejadaguk (semeddig). Diadalmenetből éhségmenetté válik majd gyorsan az akciójuk (Szanyi kapitányt is meghívhatnák, legalább meglátná milyen az az igazi kommunizmus).

    Mikor az éhes északiak meglátják majd a déliek jólétét akkor az otthoni kommunista agymosás hatása is kezd majd elszállni (persze sok időnek kell majd eltelnie, hosszú lesz az ébredés több mint fél évszázados izoláció és kommunista hazudozás/ agymosás után).

  23. John Doe szerint:

    Gordon, azok az északi katonák – a lakosság rovására – a nemzetközi éllmíszersegélyekből nem alultápláltak, olvass, nézz tv-t, mit tudom én. Azok az emberek olyan szintű agymosáson estek át, hogy soha nem tudnának “normális” életet élni. A Palesztínokat nem sajnálja “Döbrögi” uraságod?

  24. Gordon szerint:

    “mert soha sem tudhatod, hogy mikor tunkolhatsz egy ki s vért” – írja felix.

    Százak hallhatnak meg nap mint nap a krónikus éhezés miatt, mert nem tudnak tunkolni semmit (se kenyér, se semmi – ez az igazi kommunizmus arca).

    “Egy másik képsoron egy észak-koreai katona nyilatkozik a kamerának. Azt mondja, mindenki gyenge a hadseregben: “Az én egységemben száz elvtárs szolgál, a felük alultáplált” – mondja az ABC fordítása szerint. Az észak-koreai vezetés mindig előnyben részesítette a hadsereg ellátását a lakossággal szemben, ezért a hadsereg alultápláltsága hatalmas élelmiszerhiányról árulkodhat.”

    http://www.origo.hu/nagyvilag/20110627-titkos-videofelvetelt-keszitettek-az-ehezo-eszakkoreai-katonakrol.html

  25. Gordon szerint:

    Doe írja:

    “Gordon, azok az északi katonák – a lakosság rovására – a nemzetközi éllmíszersegélyekből nem alultápláltak, olvass, nézz tv-t, mit tudom én.”

    Egy perccel utána linkeltem a témában.
    Szerintem olvasson ő.
    Három marék rizs – ez most a vadászpilóták fejadagja, holott ők “kiemelt” ellátmányt kapnak.

    De akkor mi lehet másutt!?

    Három naponta egy marék rizs???

    A nemzetközi baloldal szégyellheti magát.

  26. John Doe szerint:

    “se kenyér, se semmi – ez az igazi kommunizmus arca”, akkor itt nem volt kommunizmus, ugye, már belátod te is?! Önmagadnak ondasz ellent számtalanszor.

  27. John Doe szerint:

    Gordon, honnan a hazug infód? Linket kérek, ész érvet,… Marék rizs a pilótának… 🙂 A nemzetközi baloldal hogy jött ide? Mi újság Szíriával, Palesztínával? Nem aggódsz értük? Ugye az II. rangú kérdés. Szánalmas vagy.

  28. Vátesz szerint:

    Fiúk, ne legyen igazam, ti olyat még nem láttatok, ami ott következhet! Vátesz nem hiába írt 20:41-kor a hús-hús elleni harcról! Aki emlékszik, már párszor régebben megírtam, “az ölésnek egyetlen etikus formája van, az étkezési célú”! Na azok az északi katonák addig lesznek éhesek, amig meg nem ölnek vagy foglyul nem ejtenek dél-koreai vagy méginkább amerikai katonákat! Higgyétek el, jobb ha béke van a keleti féltekén, lásd Guadacanal!

  29. Gordon szerint:

    “akkor itt nem volt kommunizmus, ugye, már belátod te is?! Önmagadnak ondasz ellent számtalanszor.” – írja Doe.

    Dehogy nem volt. 1947 és 1956 között volt Magyarországon kommunizmus. Meg nyomor is, ami a kommunizmus természetes velejárója. A magyar nép felkelése vetett véget az elmebeteg rendszereteknek.

  30. John Doe szerint:

    Nekem nem rendszerem, Gordon, valakivel összekeversz.
    Vátesz, most kivételesen egyet értek Önnel.

  31. Gordon szerint:

    Vátesz (21:43). Én annak örülnék, ha véget érne az elmebeteg kommunizmus É-Koreában.

    Már egymást eszik az emberek északon:

    “Éhezés! Terjed a kannibalizmus Észak-Koreában

    A világ egyik leginkább bezárkózott országában, Észak-Koreában akkora az éhínség, hogy egymást eszik az emberek.

    Az a helyi média által természetesen meg nem erősített információ terjed a neten, hogy az élelemhiány miatt elterjedt az országban a kannibalizmus. A Sunday Times korábban megírta, hogy a 2012-es éhínség idején egy férfit halálra ítéltek a hírhedt kommunista országban, mert megette két gyermekét. Tavaly ezrek haltak éhen Észak-Koreában. Az AsiaPress alkalmazásában lévő civil újságírók is 10 ezer körüli számot jelentettek – írja a Magyar Online.

    Most erről a korábbi esetről újabb információk szivárogtak ki. Mialatt a férfi felesége üzleti úton volt, megölte a lányát. A fiát pedig azért, mert szemtanúja volt a gyilkosságnak. Amikor a felesége hazaért, hússal kínálta, ami nagyon gyanús lett az asszonynak és értesítette a hatóságokat. Ők meg is találták a meggyilkolt gyermekek maradványait.

    A The Telegraph szerint Észak-Korea nem erősítette meg hivatalosan a hírt, ami nem meglepő. A Yonhap hírügynökség szerint azonban Észak-Koreában valóban kivégeztek tavaly 3 embert kannibalizmus miatt. Szintén a Yonhap állítja, hogy az 1990-es években az emberek eladtak emberi húst éhező társaiknak és lehet, hogy ez a szokás a mai napig létezik.”

    http://www.kiskegyed.hu/aktualis/drama/eszak-korea-kannibalizmus-119926

    Ez a szélsőbaloldali rendszerek igazi arca.

  32. Röfike!
    Ne jósolj!
    Nálunk egy millió embernek már egy marék rizs sem jut naponta! Szűken számolva sem!

  33. John Doe szerint:

    Sztálin-Rákosi alatt valami afféle hajazódott itt, de utána nem volt itt éhezés, meg ne dumálj már. Kicsit többet éltem nálad.

  34. John Doe szerint:

    Gordon, valami értelmes médiafelületet légyszíves. Megtisztelnéd önmagad és másokat is. Kiskegyed… 😀

  35. Gordon szerint:

    John Doe szerint:
    2013. április 01., hétfő – 21:40

    “Gordon, honnan a hazug infód? Linket kérek, ész érvet”

    Doe, mióta itt vitatkozunk azóta kettőnk közül csak én használtam linkeket.

    Íme a három marék rizs, amiről beszéltem (most már ne csak én használjak linkeket):

    “Három marék rizst a pilótáknak

    Egy észak-koreai harci pilótának a napi menüje a három marék napi rizs reggelire, ebédre főtt krumpli, céklával, és csak hetente egyszer kaphatnak húst.

    (…)

    A légierő embereit, akik a katonaság elit tagjainak számítanak, némi gabonafélén, főtt krumplin, egy kevés céklán, és heti egy kevés adag marhahúson tartja a nagyvezér. Az ember számára fontos, nélkülözhetetlen gyümölcsökből a kiemelt alakulat katonái már három éve nem kaptak. Így az ellenálló képességük is megkérdőjelezhető.

    Nem beszélve a katonák legyengült állapotából adódó feltételezhető elhalálozásoknak. A légierő létszáma hétezer fő körül lehet, és régi MIG-ekkel, és szovjet kétfedeles gépekkel kívánja az ellenségeit megtámadni.

    A japán hadászat szakemberei szerint az effajta humán, és haditechnikai hozzáállással, a katonák a határszélig nem jutnának el.

    A jól teljesítő katonák extra élelemkiegészítéseként megemlítjük még a heti egy adag kalórianövelő csokoládét, a heti háromszori kenyeret, és még a kevés gabonapálinkát is . A legjobban teljesítő pilóta jutalma pedig a heti fejadag kétszerese, azaz hat marék rizs, két deci pálinka, egy szelet főtt hús, napi egy tányér krumpli.

    Ha viszonyításként összevetjük az 1,2 milliós hadsereg ellátását, akkor Phenjan távol eső vidékein a katonák örülnek, ha csak egy kis rizshez juthatnak.”

    http://hir.ma/kulfold/harom-marek-rizst-a-pilotaknak/69232

  36. Gordon szerint:

    John Doe szerint:
    2013. április 01., hétfő – 21:51

    “Gordon, valami értelmes médiafelületet légyszíves. Megtisztelnéd önmagad és másokat is. Kiskegyed…”

    Ők a The Telegraph-ra és a Yonhap hírügynökségre hivatkoznak a Magyar Online beiktatásával. Te viszont láthatóan semmire nem tudsz hivatkozni, mert nem használsz linkeket.

    Híreket is tudni kell olvasni. Doe semmit nem olvas és ezért nem is tud linkelni. Ehelyett másoktól (a sokkal olvasottabb és tájékozottabb vitapartnerétől) követeli eszeveszett módon a linkeket.

  37. Gordon szerint:

    John Doe szerint:
    2013. április 01., hétfő – 21:49

    “Sztálin-Rákosi alatt valami afféle hajazódott itt, de utána nem volt itt éhezés, meg ne dumálj már. Kicsit többet éltem nálad.”

    Én az 1947 és 1956 közötti korszakról írtam.
    Sztálin ’53-ban meghalt, Rákosit ’56-ban elzavarták.

    “utána nem volt itt éhezés, meg ne dumálj már”

    Ki beszélt ’56 utánról??? Világosan leírtam, hogy az 1947-1956 közötti korszakban volt kommunizmus és éhezés.

    Látom nem csak hogy linkelni nem tudsz, de a kommentek értelmezése se megy számodra.

    Biztos éheztél gyermekkorodban a kommunizmus miatt, így az agyad nem elég fejlett. 😀

  38. John Doe szerint:

    Az első linkeden nem volt video, az ABC-n a magyarnyelvűek, eredeti angol változata olvasható. Mivel Észak-Korea pillanatnyilag a világ közellensége, így az egy azonos forrású, de 200 helyen is megjelentetett tükörfordításokat nem szoktam szentírásnak venni. Még 2 éve nem ez volt a felhozatal.
    Mit szeretnél, ember? Háborút? Kikért?

  39. John Doe szerint:

    Én legalább nem ’78-ban születtem, Gordon. Mivel akkor születtél, mit éltél meg és miből. A hiteled kívánom rontani, még ha neheztelsz is érte. 🙂

  40. Vátesz szerint:

    Gordon politikai korrekt akar lenni, addig keresett linket, ameddig nem talált, mert nem meri bevallani hogy ő is a kurucinfon olvasta először! 😀

  41. John Doe szerint:

    Azon a kurucinfon, ahol őt “szeretik”? 🙂

  42. Vátesz szerint:

    Mindenki olvassa, csak titkolja! 😀

  43. Gordon szerint:

    John Doe szerint:
    2013. április 01., hétfő – 22:07

    “Én legalább nem ’78-ban születtem, Gordon.”

    Gratulálok. Ez ám a dicsőség. 🙂

    Leborulunk nagyságod előtt… 😀

  44. Gordon szerint:

    “mert nem meri bevallani hogy ő is a kurucinfon olvasta először”

    Az dobja rám az első követ, aki…. 😀

  45. Vátesz szerint:

    Persze, én sem meggyőződésből hallgatom a Klubrádiót, meg kell tanulni behelyezkedni a más helyzetébe, csak akkor láthatok a “jövőbe”! 😉

  46. John Doe szerint:

    Gordon, nem éltél meg semmit, kiokoskodtad a meneted, egy percet nem dolgoztál, …
    Itt meg mindenkit lekomcsizol, bírálsz, holott egy senki vagy. A véleményeid az előzőek tükrében válnak hiteltelenné. Olyannyira, hogy a “saját véredet” érő mocskolódásokra sem tudsz reagálni.

  47. Vátesz szerint:

    Egy évvel ezelőtt még agyondícsérte az izraeli hadsereget, amikor leírtam a szokásos kopirájtolt szólásomat, “Izrael addig létezik, amíg Amerika nagyhatalom! Copyright Vátesz.”

  48. Gordon szerint:

    Doe kifakadása:

    “Itt meg mindenkit lekomcsizol, bírálsz, holott egy senki vagy. A véleményeid az előzőek tükrében válnak hiteltelenné.”

    Doe most haragszik rám, hogy ennyire agresszív lett?
    Pedig csak annyit kértem tőle, hogy ha már tőlem linkeket követel (amit bőségesen megkapott), akkor ő maga is használjon már linkeket. Láthatóan ez nem megy neki, ezért foglalkozik ennyit az én hitelességemmel…

    Vátesz legalább vette a lapot (22:17).

  49. felix szerint:

    Gordon nem tudsz te lószart sem. még a legidősebb leányomnál is fiatalabb vagy.
    Közvetlenül a háború után volt nálunk éhezés, de aztán a “komcsi” lesöpörték a padlásokat és városiak nem vitték tovább vidékre a megmaradt ékszereiket, hogy kajára cseréljék.
    A háború utáni első termést még a vasúti szállítás közben is védeni kellett mert a népek széthordták volna.
    Később is kevés volt még a kaja, de az tuti, hogy 49-től, nem éheztünk.

  50. John Doe szerint:

    Dehogy haragszom én rád, Gordon. Minden linkedben ugyanaz van.
    A nílt kérdésre még viszont nem válaszoltál:
    – miért és hol akarsz háborút? Várom az okfejtést.

  51. felix szerint:

    Ez az örült Gondon azt hiszi, hogy attól megoldódik a koreaiak problémája, háborúzni kezdenek.

  52. Gordon szerint:

    Szerintem egyébként nem Gordon életkora a bejegyzés témája, hanem a KNDK elmebeteg komcsi rendszere, melynek következtében ezrek hallnak éhen hétről hétre az ázsiai országban és megnyomorítottak mellett a magyarországi baloldal nem tüntet.

  53. Vátesz szerint:

    Ejnye fiúk, nem kell annyira harcolni, mindannyian a Kádár-rendszerben szocializálódtunk, s láttunk már karón varjút! Mindenki harciasabbnak mutatja magát, mint amilyen a civilben! A világ dolgát amúgy sem mi fogjuk megoldani, ezért is jobb a saját dolgainkkal törödni, amit persze nem is kellene kiteregetni a világ elé, mert csak röhögnek rajtunk! Én meg azon röhögök, hogy a Nyugat még mindig nem vette észre hogy legyőzték! Nem bombákkal, munkával!

  54. Gordon szerint:

    John Doe szerint:
    2013. április 01., hétfő – 22:26

    “Dehogy haragszom én rád, Gordon. Minden linkedben ugyanaz van.”

    Én legalább használok linkeket, míg te nem. Annyiban van bennük “ugyanaz”, hogy Észak-Koreáról szólnak, hisz az a fenti hír témája.

    Szólhatna erről is (http://www.youtube.com/watch?v=cKIXCkTtGzQ ), de például ez most nem téma.

  55. Vátesz szerint:

    A barom Nyugat, hogy olcsó bérmunkával mégtöbbet keressen, a legmodernebb technológiákat kihelyezte Kínába, s ezzel meg is ásta a saját sírját!

    http://csepel.info/?p=25611#comment-161971 “Pattanásig feszült a helyzet, Kim Dzsong Un támadna”
    Vátesz szerint:
    2013. március 30., szombat – 14:35
    Amerika meg azért ugrál, mert eddig csak háborúban tudott nyerni! A békét rendre elvesztette, mind Németországgal, mind Japánnal szemben! Sőt Kínával szemben is el fogja veszteni! Az ész és a szorgalom győz a lustaság és butaság felett!

  56. Gordon szerint:

    A békét valóban nehezebb megnyerni.

  57. felix szerint:

    Gordon!
    Nem a rendszerről, hanem az általad “áhított” háborúról beszélünk. Az a rendszer úgy rohadt ahogy van és semmi köze a kommunizmushoz.
    Ebbe az irányba nem tudsz kifarolni.

  58. John Doe szerint:

    Gordon 22:31 Ismét csúsztatás, mert a jobboldal sem tüntet ellene, innentől erről ennyit.
    A többi sem ránk tartozik, van még elmebeteg állam a földön, sok a maga módján.

  59. felix szerint:

    Helyesbítek. Nem volt éhinség.

  60. John Doe szerint:

    Gordon 22:43 (admin! rosszul jár az óra)
    A békét nehezebb megnyerni? Ezt pont Te írod? 😉

  61. Gordon szerint:

    Felix. Nem “áhítom” a háborút, de háború nélkül is tízezrek fognak éhen halni a Kndk-ban. Ez a helyzet.

  62. felix szerint:

    Gordon akkor most mindegy?

  63. Gordon szerint:

    Mi mindegy???

  64. felix szerint:

    Nehezen megy ez neked.
    ” Nem “áhítom a háborút, de háború nélkül is tízezrek fognak éhen halni a Kndk-ban,.”
    “Gordon akkor most mindegy???”
    Nehéz összerakni???????

  65. John Doe szerint:

    Háború nélkül tízezrek halnak meg a KNDK-ban, háborúval ugyanúgy tízezrek a KNDK-ban és ugyanennyien azon kívül, na ez a nem mindegy, Gordon.

  66. felix szerint:

    Mert mindig segítesz neki. 🙁 🙂

  67. vitéz bihari Grün szerint:

    Akkor már inkább fegyverrel a kézben haljanak meg?!
    Kemény gyerők vagy Röfike!

  68. felix szerint:

    Amennyiben a kis “kukkantója” fegyver.

  69. Gordon szerint:

    Ha a KNDK-ban véget érne az elmebeteg komcsi rendszer (kommunista agymosás, kommunista hazudozás, kommunista éhínség és kommunista kilátástalanság) , akkor vélhetően kicsit jobb lenne a világ.

    Mert kommunizmus nélkül jobb a világ.

    Ennyi.

    Persze lehet védelemezni azt ami a KNDK-ban zajlik. Csak nem érdemes…

  70. John Doe szerint:

    Nem érted a világot.
    A Te vágyálmod más, nem érintett, nem kommunista emberek tízezreinek halálával is járna. Érted a lényeget? Ezen elved alapján ott van még Kína, Laosz, Vietnám,…

  71. Gordon szerint:

    Kínában szerintem kicsit más világ van mint a KNDK-ban.

  72. John Doe szerint:

    Mianmar, azaz Burma?
    Gordon, mindig lehet keresni valakit.

  73. felix szerint:

    A világ nem ismeri a kommunizmust, mert soha sem találkozott vele.

  74. Gordon szerint:

    Találkozott vele, látták a pusztítást és a szenvedést.

    Elég volt a kommunizmusból!

    Elég volt az etánsakból!

  75. John Doe szerint:

    Gordon, tegnap te írtad: “leírtam, hogy az 1947-1956 közötti korszakban volt kommunizmus” 22:04
    Az komám vörösterror lehetett, de a kitalált kommunizmus biztos nem, de akkor is 56-ban jelölted meg a végét. Aminek 57 éve vége, az ellen mit akarsz harcolni? 🙂

  76. felix szerint:

    Gordon!
    Ugye képes vagy meghatározni a létező kommunizmust?
    Tedd már meg, csak azért, hogy tudjunk segíteni a világi nagy harcodban.

  77. “Jövőre dönt a Honvédelmi Minisztérium az új helikopterek beszerzéséről – írja a Magyar Nemzet pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A lap információi szerint a tárca mintegy két és fél éve vizsgálja a honvédségi helikopterflotta megújításának lehetőségét, mert a ’70-es, ’80-as években beszerzett, illetve Németországból és Finnországtól ajándékba kapott szovjet gyártmányú gépek üzemideje a következő tíz évben egymás után lejár.”
    .
    Megkérjük ellenségeinket tanúsítsanak önmérsékletet! 😛
    .
    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/jovore-lesz-helikopterbeszerzes-2182217

  78. felix szerint:

    Az a baj ezekkel a helikopterekkel, hogy a sárkányrepülőknek túl nehezek. 🙂

  79. joságos szerint:

    A rend kedvéért! Magyarországon soha nem volt kommunizmus! A központi elosztás/jegyrendszer/ idején is voltak szabadon vásárolható élelmiszerek! Pl; vad hús, Ló hús, krumpli, tojás, főzelék félék. Ezek az élelmiszerek nem is voltak drágák. 1949-1953 közt tombolt a Sztálinista-Rákoslista személyi kultusz! 1953. júliusától a Nagy Imre kormány jelentős könnyítéseket vezetett be! Szóval nem ártana ha nem vaktában komcsiznának hanem utánanéznének dolgoknak! Ami az USA ember ember elleni háborúját illeti 1950. Korea, 1967.-1973. Vietnam.

  80. John Doe szerint:

    joságos, itt egyedül Gordon, a fotelforradalmár kívánja ártatlan emberek vérét ontatni. Azt nem értem, hogy fitness gyanánt miért nem megy akkor harcolni?! A kommunizmus is csak az ő víziói közt él.

  81. John Döe!
    Azért mert HEF-es minősítése van!
    Békeidőben alkalmatlan, Háború Esetén Fogolynak alkalmas! 😛

  82. felix szerint:

    Az ő ólom katonái mindig megnyerik a háborút, most már szeretné, ha mások is vitézkednének.

  83. John Doe szerint:

    felix, az a baj vele, hogy mást hírdet a “civil” életében. Namármost, akkor melyik is az igazi arca?! Épeszű ember nem támogat háborúkat és nem uszít másokat.

  84. John Doe szerint:

    vitéz bihari Grün, nem is volt katona, de csak rá kell nézni.

  85. John Doe!
    Pedig van ám “lógázálarc”és dugós-puska direkt SNI-seknek! 😛

  86. felix szerint:

    Nem ismerem személyesen a vitéz urat, de gondolom, hogy szilveszterkor beteszi a liberót a petárdák miatt.

  87. John Doe szerint:

    felix, semmit nem vesztettél. 😉
    Ki lehet Google-ni…

  88. John Doe szerint:

    vitéz bihari Grün, a lóé nem jó rá, az hosszúkás, valami kerek kellene. 🙂

  89. joságos szerint:

    Szerintem Gordon nem fotel forradalmár, hanem egy üres fejű mindenbe bele szóló bólogató bábú.

Itt lehet hozzászólni !