Birkózós húsvétvárás Csepelen

Csepel.hu

A hagyományoknak megfelelően idén is a húsvétot megelőzően került sor a Baracsi Imre Birkózóteremben az utánpótláskorú birkózók Nyuszi Kupájára. Március 23-án húsz egyesület 176 birkózópalántája lépett szőnyegre a zsúfolásig telt nehézatlétikai csarnokban, hogy a lehető legjobb eredmény mellett bizonyságot tegyen a sportág töretlen népszerűségéről.

A házigazda Csepeli BC-n kívül többek közt a Csepeli Amatőr Birkózó Iskola (CSABI), az FTC, a Kőbánya, az UTE, a Felcsút, a Győr, az ESMTK,  a Sziget SC, a Vác, az Abony, az Érd, a  Székesfehérvári Szondi, a Pestszentimre, a Kertváros és a Spartacus is elfogadta a szervezők meghívását.

A viadal színvonalát olyan egykori és mai élsportolók jelenléte, és közreműködése is emelte, mint a Tbiliszi Európa- bajnokságon a válogatottban debütáló csepeli Szmik Attila és Lukács Norbert, vagy éppen a kék-pirosak üdvöskéje Gulyás Zsombor, aki bíróként kapott szerepet az eseményen. Rajtuk kívül Tóth Gábor, Bánkuti Zsolt, Bárdosi Sándor, Rácz Lajos és Fodor Zoltán is ott volt a csarnokban, akik megannyi sikerrel tették felejthetetlenné a sportágat, s akik méltán nevezhetők a mai utánpótlás példaképeinek.

Az egész napos küzdelmek sorozatában a Csepeli Birkózó Club csapatban az IV. helyet szerezte meg, s egyéniben is akadtak szép csepeli sikerek: a Gyermek II. korcsoportban Pauer Szabolcs a III. helyezést szerezte meg, míg Diák II. korcsoportban a 29 kg-os Märtz Norbert, és a 32 kg-os Nagy Zsolt az V., míg a 35 kg-os Rizmajer Márton és a 38 kg-os Virág Bogdán az I. helyen végzett súlycsoportjában. A 42 kg-osok mezőnyében Arató Ármin a III., míg az 58 kg-osok küzdelmeiben Tapodi Ede a második helyen zárta a Nyuszi Kupa küzdelmeit. Csapatban első lett az ESMTK, második az FTC, harmadik a Sziget SC, míg negyedik helyen a Csepeli BC végzett.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !