Futással varázsoltak tavaszt az iskolások

Csepel.hu

Az utolsó pillanatokig kételyeket vetett fel, hogy az időjárás is partner lesz-e, ám végül mindenki kellemesen csalódott a 23. Mezei Futóversenyen. A tavaszt idéző márciusi napsütésben ismét színvonalas programot kerekítettek a szervezők, kiemelkedő létszámú résztvevővel.

A „lánykori nevén” csak Szárcsa Kupának hívott iskolai rendezvény ezúttal is a jól bevált helyszínen a csepeli Kis-Duna part közvetlen közelében, a Vásárhelyi szakközépiskola tőszomszédságában került lebonyolításra, ami évről-évre tökéletes otthonául szolgál a kerület első szabadtéri versenyének. Szinte kivétel nélkül az összes általános iskola csapata elfogadta a meghívást, így mintegy 700 fő állt rajthoz a 12 futam során.

Először az alsósok, majd a felsősök mérették meg magukat, s szinte minden futamban lehetett látni nagy küzdelmeket, izgalmas befutókat. A fáradtságtól elcsigázott nebulókat a szponzorok által felajánlott –úgynevezett- befutócsomaggal várták a szervezők, így hamarjában sikerült pótolni az elégetett kalóriákat. Különösen a Gesztenye Marci nevű édesség volt népszerű. A legjobbak nyakába természetesen ezúttal is szépen csillogó érmek kerültek, méghozzá nem is akárkitől… Elfogadta ugyanis a meghívást a 2012-es londoni olimpián is szerepelt Szabó Attila, válogatott tízpróbázó, aki örömmel látta, hogy mekkora népszerűségnek örvend a futás a kerületi gyerekek között, s miközben átadta a medálokat, minden díjazottnak személyesen gratulált. A sportoló az idei moszkvai világbajnokságra készül gőzerővel, de szívesen szakított rá időt, hogy Csepelre látogasson, és tette ezzel emlékezetessé a díjátadót.
Jenei János a testnevelő közösség vezetője az utóbbi 15 év legjobb versenyének nevezte a március 20-i sportrendezvényt, és köszönetét fejezte ki az összes közreműködőnek: a testnevelőknek és a Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület aktivistáinak, akik ismét kitettek magukért a szervezésben. Hozzátette, hogy az ilyen jellegű fővárosi rendezvények sem büszkélkedhetnek hasonlóan nagy létszámmal, a csepeli mezei futóverseny ezúttal mintegy nyolcszáz főt mozgatott meg a versenyzőkkel és kísérőikkel együtt. A legjobban teljesítő csepeli futók a jövő héten, a budapesti versenyen is megcsillogtathatják tudásukat.

Eredmények hamarosan!

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Futással varázsoltak tavaszt az iskolások” bejegyzésre

  1. Podruga szerint:

    Biztos jó volt a rendezvény, csak azt nem értem miért hagyják ott minden évben a szemetet maguk után.

Itt lehet hozzászólni !