További rezsicsökkentést alapozna meg a Fidesz

Magyar Hírlap

Az eddigi 10 százalékos rezsicsökkentés törvényben rögzítését, a szolgáltatók „túlhatalmának” korlátozását, és a júliusra várható további árcsökkentések megalapozását célozza a rezsicsökkentésről szóló törvényjavaslat – mondta a fideszes előterjesztő az Országgyűlés keddi ülésén.

Németh Szilárd közölte: erősebb jogkörökhöz jut a fogyasztóvédelmi hatóság, a szolgáltatóknak pedig az előterjesztés értelmében írásban kell tájékoztatást adniuk a fogyasztóknak a 10 százalékos csökkentés tényéről, amelynek megvalósulását a fogyasztóvédelmi hatóság felé is igazolniuk kell

Hozzátette: július 1-jétől a víz- és a szemétszállítás lakossági díjai nem haladhatják meg a 2013. január 31-én jogszerűen alkalmazott díjtételek 90 százalékát.

A képviselő hangsúlyozta: a javaslat nyilvánvalóvá teszi, hogy a 10 százalékos csökkentés a számla egészére vonatkozik. Az előterjesztés újdonságaként említette a képviselő, hogy ha a fogyasztóvédelmi hatóság számlázással kapcsolatos szerződésszegést állapít meg, a szolgáltatónak számlánként 10 ezer forintos kötbért kell fizetnie, emellett a javaslat meghatározza a fejlesztésekre vonatkozó előírásokat, valamint az ügyfélszolgálati irodák működésének szabályait.

Németh Szilárd emlékeztetett arra: a kormányoldal egy héten belül három javaslatot nyújtott be a rezsicsökkentés megvédése érdekében. Mint mondta, adatai szerint tavaly egy átlagos, kétgyermekes család havi szinten 75 ezer forintot költött rezsire, vagyis a tíz százalékos csökkentés után ezek a családok évente 90 ezer forintot takarítanak meg. A képviselő szerint nem mindegy, hogy ez az összeg a magyar családokat, vagy a “busásan gyarapodó”, jellemzően külföldi tulajdonban lévő szolgáltatókat gyarapítja.

Úgy fogalmazott: nem mindenki osztozik az emberek örömében, nem mindenki támogatja a törekvést, a szocialisták szerinte ott támadják azt, ahol csak tudják. Hozzátette: az MSZP most is azokat a szolgáltatókat védi, akiket a privatizáció által juttatott a szolgáltató cégekhez.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy aláíró íveken kérdezik meg az embereket arról, kitartanak-e a kormány és a Fidesz-KDNP által hozott döntés mellett

Forrás: Magyar Hírlap

17 hozzászólás “További rezsicsökkentést alapozna meg a Fidesz” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Ha nem saját szememmel látnám, hanem csak hallanám, akkor nem hinném el az alábbiakat!

    1.) “Németh Szilárd közölte, hogy: az előterjesztés értelmében írásban kell tájékoztatást adniuk a fogyasztóknak a 10 százalékos csökkentés tényéről”.

    Azaz: A szolgáltatókat törvényben kötelezik arra, hogy a saját költségükre csináljanak ingyenes politikai reklámot a Fidesznek hálából azért, mert elvonják a szolgáltatók nyereségét!

    2.) “A képviselő hangsúlyozta, hogy a javaslat meghatározza a fejlesztésekre vonatkozó előírásokat, valamint az ügyfélszolgálati irodák működésének szabályait is”.

    Az is röhej, hogy fejlesztésre vonatkozó előírásokat határoznak meg azoknak a szolgáltatóknak, akiktől a rezsicsökkentéssel elvonják a nyereséget, de az különös “pofátlanság” (ezt a szót Szilárdunk ma többször használta az országgyűlésben), hogy az ügyfélszolgálati irodák működésének a szabályait is van pofájuk előírni, miközben Szilárdunk az egyik tv szereplése során kifejtette, hogy elfogadhatatlan számára, hogy a szolgáltatás árában az adminisztráció költségét is felszámítsák a szolgáltatók!

    3.) “Németh Szilárd emlékeztetett arra, hogy a tíz százalékos csökkentés után a családok évente 90 ezer forintot takarítanak meg.”

    Szilárd ugyanolyan alaptalanul és arcátlanul közölte az eddig hangoztatott évenkénti 40 ezer Ft megtakarítás helyett a 90 ezer Ft évenkénti megtakarítást, mint amilyen pofátlanul egy hónappal ezelőtt azt nyilatkozta egy tv műsorban, hogy “Csepelen most osztottam ki szenet és fát 350 csepeli családnak”, miközben ezen a télen Csepelen csak 10 család kapott tüzelőt, de ebből 4 családnak nem az önkormányzat, hanem egy maszek tüzelő-kereskedő szállított német-briketet!

    4.) “Felhívta a figyelmet arra is, hogy aláíró íveken kérdezik meg az embereket arról, kitartanak-e a kormány és a Fidesz-KDNP által hozott döntés mellett.”

    A mai tv közvetítés során az is kiderült, hogy vidéken egyes fideszes polgármesterek közmunkásokkal munkaidőben gyűjtetik az aláírásokat a rezsicsökkentést támogató aláíró íveken!

    A fentiekből úgy tűnik számomra, hogy Szilárdunknak és a fideszeseknek a pofátlansága nem ismer határt!

  2. robi szerint:

    Úgy tűnik, az aláírás gyűjtéssel egyenlőre nincs gond.
    Megy gördülékenyen:
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/03/19/kozmunkasokkal-gyujtik-az-alairasokat-a-rezsicsokkentesrol/#aktualisdoboz

  3. ebihal szerint:

    Se szakértelmük, se gátlásaik!

  4. Hóvirág szerint:

    Na de uraim. Nem elvenni akarnak, hanem adni!
    Muszáj állandóan azt keresni, hol tudnak valamibe belekötni?

    ?! ebben nagyon profi, de nem gondolom, hogy követendő példa lenne.

  5. "?!" szerint:

    Kedves “Hóvirág”!

    Tudom, hogy a hóvirág nem szokott szúrni mint a rózsa, de ha van gerinced, akkor próbáld meg elmagyarázni, hogy (azon kívül, hogy szerinted adni akarnak) miért fogadhatók el azok a pofátlanságok, amelyekre a 18:08-kor megjelent hozzászólásomban felhívtam a figyelmet?!

  6. ebihal szerint:

    Hóvirág!
    Ismered a mondást : Óvakodj a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is!?

  7. nagyapó szerint:

    Németh Úr az Este műsorában (nem ATV), Burány úrral cserélt eszmét, ahol kénytelen volt kijavítani a szocialista szakértőt, hogy egy emelésnél nem mindegy, hogy 137% emelés, amit Burány állított, az 137 %, avagy ami a valóság 100 + 37%.
    Ennyit a szoci szakértelemről.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. gyalog szerint:

    Ceterum censeo… nagyapó, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

    avagy: tessék?
    🙂 gyalog

  9. Jeniszej szerint:

    Harcol a mondatjel a kétharmados többséggel – aki a ”kisebbséghez” tartozik. )) 😀 (((
    Normális az, aki a rezsi csökkentése ellen van? 😉
    A nép ellenségei a tolvajbanda, most mindent bevet, hogy a hatalmukat visszaszerezzék.

  10. Jeniszej szerint:

    A Faterom foglalkozásköri ártalma, hogy messziről megérzi a büdös disznó szagát.
    ))))))) 😀 ((((((((

  11. Jeniszej szerint:

    “Vannak hamis proféták, akik
    Azt hirdetik nagy gonoszan,
    Hogy már megállhatunk, mert itten
    Az ígéretnek földe van.
    Hazugság, szemtelen hazugság,
    Mit milliók cáfolnak meg,
    Kik nap hevében, éhen-szomjan,
    Kétségbeesve tengenek.”
    P.Sándo
    🙂

  12. Jeniszej szerint:

    “……..
    Úgy indulunk, mint zúgó vihar,
    És úgy áradunk, mint a dal.
    Édes hazánkért, a forradalmi pártért
    A néppel tűzön-vízen át.
    ………” 🙂

  13. Tóth Kati szerint:

    Elég sokadszorra írom le:A szocik 2002 és 2010 között 40 forintról 140 forintra emlték a gáz árát.Ez 3,5-szeres áremelés.Most CSÖKKENT a gáz ára miért baj ez?Csak ész érveket fogadok el!Rossz indulatú megjegyzéseket nem.A pénzből élünk,nem a demagóg hülyeségekből.

  14. "?!" szerint:

    Kedves “Jeniszej”!

    Ma hajnalban 04:45-kor – rémálmodból felriadva – tetted fel azt a költői kérdést, hogy: “Normális az, aki a rezsi csökkentése ellen van? ;)”

    Figyelj kedves disznó szakértő!

    Ha képes lennél felfogni amiket korábban leírtam, akkor tudnád, hogy nem a rezsicsökkentés ellen harcolok, hanem a rezsicsökkentés címén folytatott hazug propaganda ellen!

    A véleményem megértéséhez tudnod kellene, hogy a rezsicsökkentés körébe tartozó szolgáltatások kivétel nélkül mind “hatósági árformába” tartoznak, ezért ezeknek az árát nem a szolgáltatók határozták meg eddig sem!

    Az áram és a gáz árát minden árváltozás előtt a kormány szerveként működő Energia Hivatal állapította meg (számolta ki), és ezt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hagyta jóvá, és még a számlák formátumát is ez a két állami szerv határozta meg.

    A fentiekből következik, hogy ha az árak az indokoltnál több profitot tartalmaznak, akkor azért nem a szolgáltatók, hanem a kormány fent említett szervei a felelősek, ezért a hibát már korábban és csendben ki kellett volna javítani, de ehelyett a saját hibájuknak a kijavítását pofátlanul önfényező hazug propagandára használják fel, miközben a saját hibájuk miatt eddig fizetett díjtöbbletet nem fizettetik vissza !

    A víz-, csatorna-, szemét-, és kéményseprési szolgáltatások esetében még nagyobb pofátlanság, hogy az a Németh Szilárd handabandázik az árak csökkentéséről, aki a jelenleg alkalmazott árakat a Fővárosi Közgyűlésben minden esetben megszavazta!
    Például:
    A csatornadíj Budapesten a 2010. októberi választáskor bruttó 340,25 Ft/m3 volt.
    Ezzel szemben jelenleg ez bruttó 423,75 Ft/m3.
    Azaz, 2010 október óta a csatornadíj 24,5 %-kal növekedett, és ezt az emelést a pofátlanul hazudozó Szilárdunk is megszavazta!

    Németh Szilárd ebből a saját szavazatával jóváhagyott 24,5 %-kal növelt díjból akar most nagy melldöngetéssel 10 % engedményt adni, amelynek eredményeként a díj bruttó 381,38 Ft/m-re fog csökkenni, de ez még mindig 12,1 %-kal magasabb marad, mint amennyi a 2010. októberi választások előtt volt!

    Normális emberek számára (hangsúlyozom, hogy csak a normális emberek számára) felháborító az a cinizmus, hogy azért akarják ünnepeltetni magukat, mert a korábban általuk megszavazott túlzottan magas árak normális szintre csökkentéséért akarják ünnepeltetni magukat a hozzád hasonló tájékozatlan emberekkel, miközben eszük ágában sincs arról gondoskodni, a túlzottan magas árak alkalmazásával beszedett többlet bevételt a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában vagy résztulajdonában lévő szolgáltatók visszafizessék a lakosságnak!

    Kezded már kapisgálni a lényeget, kedves disznó szakértő?!

  15. "?!" szerint:

    Kedves “Jeniszej”!

    Annak érdekében, hogy a fatert ne zavarja a büdös disznószag, javaslom, hogy látogasd meg a Szilárdunk által március elején szalagátvágással megnyitott fedett uszodát, és alaposan zuhanyozd le a disznószagot!

  16. Jeniszej szerint:

    Kedves mondat jel!
    Igen! – Aki dolgozik verejtékezve az, örül annak a tíz százaléknak is, amit elengednek!
    De mi ez a felháborodás?
    Kit érdekel rajtad kívül, hogy most kicsit ünnepeltetik magukat.
    Remélem a temetkezési költségek is, csökkeni fognak az áldásos csökkentések miatt.
    Kedves Mondatjel!
    Mosakszom, mert a Faternak az orra nagyon érzékeny, messziről is megérzi a büdös disznókat.
    Kedves Mondatjel örülj annak, hogy a többségnek jó a rezsicsökkentés még így, – fényezéssel együtt is.
    Nem kellene ezért ennyire ekézni a vezírt.
    🙂

Itt lehet hozzászólni !