Rezsicsökkentési biztos: “nem vagyunk mi számlabubusok”

HVG

„Először is a tartást köszönhetem a szüleimnek. Apám mindig azt mondta: legfontosabb dolog tanulni, mert úgy lehet kikeveredni abból, amiben élünk” – utal a csepeli „melós környék, aprócska albérletében” töltött gyerekkor után megfogadott atyai tanács látható eredményeire a parlamenti Fidesz-frakcióban a rezsicsökkentés fő felelősévé avanzsált 48 éves csepeli polgármester a HVG Portré rovatában megjelent beszélgetésben.

Németh az első Orbán-kormány idején a kisgazdák vezette tárcához tartozó, a sajtóban a pazar lakomákról, költekezésekről elhíresült Környezetgazdálkodási Intézet igazgatója volt.  Arra a kérdésre, hogy mit érzékelt a vircsaftból, a képviselő úgy válaszolt: „Azt, hogy magukat kisgazdáknak hazudó komcsik azon dolgoztak, hogy az intézet rossz hírét keltve bevágjanak egyet az Orbán-kormánynak. Bácskai Jánossal sikerült eltakarítanunk a házból ezeket a gazembereket.”

Németh csepeli polgármesterként sincs híján a terveknek: „Elkészítettük, és remélem, még az idén el is indítjuk a Weiss Manfréd-tervet. Ez akkora program, hogy nem is megy helyi erőből, a miniszterelnök úr segítségét is kérnünk kell. Az indítás ebben az esetben azt jelenti, hogy vissza kell venni a gyárat azoktól, akik privatizálták, és újra állami tulajdonba vonni.”

A Németh Szilárd-portrét az e heti HVG-ben olvashatják.

Forrás: HVG

22 hozzászólás “Rezsicsökkentési biztos: “nem vagyunk mi számlabubusok”” bejegyzésre

  1. John Doe szerint:

    …és mit csinál az állam a gyárral? Egy mobilszolgáltatót nem tud megvalósítani, – igaz értelme sincs – nem hogy egy vas és acélművet.

  2. „Először is a tartást köszönhetem a szüleimnek.”
    Csak szülői kötelességüket teljesítették!
    Amiért alkotmányosan elvárhatják öreg korukban a gyermeki tartást! 🙂

  3. Perspektíva? szerint:

    Már a múltkor is írtam, éppen a “nagy zsinagóga építhetőségének lázában,” hogy a CSM. felfog virágozni. Ezzel együtt Csepel is, csak nem azon módon ahogyan azt sokan illúzióként gondolják. Sőt ma még halvány “szellentése” sincsen sokaknak, mi módon.
    Kérdezzék meg VÁTESZT, szerintem Ő tudhatja. Legfeljebb nem meri őszintén leírni a nagyarányú fejlődés irányát, tartalmát.
    Emlékeznek-e még? Az elmúlt néhány évben, messze Csepelen voltak a legalacsonyabb ingatlan árak. E kerületben volt a legnehezebb az értékesítés. Manapság?

  4. "?!" szerint:

    Ennek az embernek elment az esze!

    Úgy viselkedik, mint az a kakas, amelyik azt hiszi, hogy azért kel fel a Nap, mert Ő kukorékol!

    Azt hiszi, hogy az 1950-es évek elején élünk, és ha egy eszement hólyag a hasára üt, akkor a volt Csepel Művek területén több mint 200 tulajdonos magán tulajdonában lévő, és több mint 10 ezer embert foglalkoztató cégek vagyonát egy füttyentéssel el lehet vonni és államosítani lehet!

    Pedig okulhatott volna már a szerencsétlen abból is, hogy a volt Csepel SC vagyonának önkormányzati tulajdonba vételébe is bele tört a bicskája.

  5. Bugi szerint:

    Írásjel, a vak is látja, hogy ha valakinek elment az esze, akkor az biztosan te vagy. Napok óta tombolsz már megint.

    Én 2002 óta nem veszem meg a HVG-t, olyan mértékben csalódtam bennük. Választások előtt rendszeresen hitvány liberális kampánylappá válik.

  6. Bugi!
    Vegyél Magyar Nemzetet, ha hivatalból nem jár!
    “Szélesíti a látókört és segíti a tisztánlátást!”
    Ha ablakot pucolsz vele! 😛

  7. lucifer szerint:

    Bugi!
    Ha nem veszed meg a HVG.t, attól az még van! Olyan vagy, mint a strucc, amelyik veszély láttán a homokba dugja a fejét. Nem csak a Magyar Nemzetből, meg a Kuruc Infóból kell tájékozódni.

  8. "?!" szerint:

    Kedves “Bugi”!

    “Az igazság ideát van”, mert nem én tombolok napok óta, hanem Németh Szilárd tombol!

    Én csak reagálok a nagyon Szilárdunk tombolására, és nem a HVG írásait átvéve, hanem az önálló és szuverén véleményem leírásával!

  9. lucifer szerint:

    Én is szoktam fát ültetni, de nem szoktam rá nemzeti szalagot kötni, sőt, semmilyen szalagot nem szoktam rá kötni, mert nem szeretek feltűnést kelteni. A szerszám nyele meg nagyon újnak látszik, olyan, mintha még nem dolgoztak volna vele. Minden esetre Szilárdunk szilárdan támaszkodik a szerszámnyélre, aminek az alsó végén nem látható, van e rajta valamilyen szerszám. A nemzeti színű szalag csak dekoráció, nem igazolja, hogy Szilárdunk ültette-e el azt a kis fát. Annyi fáradságot azért vehetett volna, hogy a szalag másik végét egy másik fához kötik, vagy legalább egy fürdőköpenyes leányzó fogná a másik végét, (mármint a szalagnak a másik végét) hogy Szilárdunk tudná átvágni a szalagot, mert ebben nagy gyakorlata van.
    Ja! Tényleg, komámasszony, hol az olló?

  10. csapajev szerint:

    Elég volt!!!!!

  11. "?!" szerint:

    Kedves “Bugi”!

    A Szilárdunk “tombolásáról” írt 12:29-es hozzászólásom kiegészítéseként felhívom a figyelmed arra, hogy a csepel.info most látható első 3 oldalán 13 bejegyzés szól a rezsicsökkentésről, és ebből 7 bejegyzésben Németh Szilárd fényképpel szerepel!

    Tehát Kim Ir Szilárdunk úgy tombol, ahogy a “nagy vezető” Észak-Koreában!

    Nagyon Szilárdunknak ez a személyi kultusz kategóriába sorolható tombolása vált ki belőlem reakciókat, és ezeket ezért szoktam leírni, hogy a hozzád hasonló beállítottságúak is észrevegyék azt, hogy ez már túlzás!

    Ráadásul rendszerint olyan hülyeségeket nyilatkozik, amelyekkel nem illik dicsekedni!

  12. kkk szerint:

    Kedves ?!

    Sajnos csöpög belőled a rosszindulat. Sajnállak érte, tényleg.

  13. hajós szerint:

    “vissza kell venni a gyárat azoktól, akik privatizálták, és újra állami tulajdonba vonni”

    Fantasztikus gondolat. Kár, hogy 1946-ban már eljátszották ezt a történetet. Akkor államosították a Weiss Manfréd Műveket, aminek a neve rövidesen “Rákosi Mátyás Vas- és Fémművek” lett. Gondolom, az újabb államosítás során az elődöt követve, méltó módon az “Orbán Viktor Vas- és Fémművek” nevet fogja felvenni. Habár az ötletadó nyomán nekem a “Németh Szilárd Vas- és Fémművek” elnevezés is tetszene.

  14. felix szerint:

    Lucifer”
    Az a szalag nem rákötve lett a fára. Az a fa termése.
    Csepel felvirágoztatásának alapja a nemzetiszínű szalag ültetvény lesz, amit egyedül szilárd apó arathat le.

  15. "?!" szerint:

    Kedves “kkk”!

    Ne a belőlem láthatatlanul csöpögő rosszindulatról állíts fel diagnózist, hanem azt sorold fel, hogy az általam leírtakból mi nem igaz?!

    Vagy neked talán tetszik, ha hülyének néznek és a szemedbe hazudik a “nagy” Kim Ir Szilárdunk, akitől lassan már a vízcsap is eldugul, mert mindenhonnan Ő folyik, mint Kim Ir Szen és utódai Észak-Koreában?!

  16. "?!" szerint:

    A fenti bejegyzés szerint, a ritkán igazat mondó komcsifaló Szilárdunk a HVG riportere előtt az alábbiakkal fényezte magát:

    “Németh az első Orbán-kormány idején a kisgazdák vezette tárcához tartozó, a sajtóban a pazar lakomákról, költekezésekről elhíresült Környezetgazdálkodási Intézet igazgatója volt.
    Arra a kérdésre, hogy mit érzékelt a vircsaftból, a képviselő úgy válaszolt: „Azt, hogy magukat kisgazdáknak hazudó komcsik azon dolgoztak, hogy az intézet rossz hírét keltve bevágjanak egyet az Orbán-kormánynak.
    Bácskai Jánossal sikerült eltakarítanunk a házból ezeket a gazembereket.”

    Az idézett szövegben csak az alábbi hazugságok vannak:

    1.) Szilárdunk az állítja, hogy “az első Orbán-kormány idején, a Környezetgazdálkodási Intézet igazgatója volt”, de ez nem igaz, mert abban az időben az intézet igazgatója dr. Bácskay János volt.
    Szilárdunk pedig csak az intézet európai integrációs igazgatója volt, és csak 2000-től volt az!

    2.) A “magukat kisgazdáknak hazudó komcsik” eltakarításához Szilárdunknak nem sok köze lehetett, mert a személyzeti ügyek nem az európai integrációs igazgató hatáskörébe tartoztak!

    3.) Ha Szilárdunk valóban intenzíven vett volna részt a “magukat kisgazdáknak hazudó komcsik” eltakarításában, akkor az első Orbán-kormány 2002-ben bekövetkezett bukása után, a Medgyesi-, a Gyurcsány- és a Bajnai Kormány alatt, Szilárdunk nem maradhatott volna a Környezetgazdálkodási Intézet (és jogutódja, a VITUKI) szakigazgatója egészen 2010-ig!
    Ő viszont az maradt, és ez arra utal, hogy nem túl látványosan vehetett Ő részt a “magukat kisgazdáknak hazudó komcsik” eltakarításában, mert ha nagyon komcsifalóként takarított volna, akkor 2002-ben (amikor dr. Bácskay Jánost eltávolították az igazgatói posztról) a mi (száj-)hős Szilárdunk is repült volna a szakigazgatói székből!
    A komcsifaló Szilárdunk azonban, az mszp-s felettes szervekkel is jól együttműködve, sok éven át ott maradhatott szakigazgatói poszton és felvehette a szakigazgatói fizetést!

    Ez az igazság! A konzekvenciákat pedig vonja le mindenki saját maga!

  17. ebihal szerint:

    És amennyiben ehhez a pozícióhoz elegendő a tanítói, esetleg az oktatás szervezői,
    vagy a környezet pedagógusi végzettség, akkor bizony térdre imához!

  18. felix szerint:

    ebihal.
    Szilárd a nyelve is.

  19. bélabá szerint:

    Mintha egy csöppet terebélyesebb lenne mostanság mint itt a képen. 🙂

  20. felix szerint:

    bélabá!
    Teltebb, önteltebb.

  21. hajós szerint:

    Persze, ez a kép már régi, Némethnek a haja fogyott, a hája nőtt azóta. De okosabb nem lett sajnos.

  22. lolka szerint:

    Ez a kép körülbelül egészen pontosan 2010 ben a Béketéren készült a “nagy faültetési láz ” kapcsán, (de különösebb jelentősége nincsen, csak illusztráció)…
    Most már csak azt kéne tudni, hogy a kis fa hogy terebélyesedett azóta…

Itt lehet hozzászólni !