Politikai játszótér egy szem Cavintonnal

Magyar Hírlap

A 35 millióba kerülő pihenő- és játszópark fénykorában, némi sártengerrel

Tegnap adtunk hírt arról a csepeli játszótérről, amelyet annak ellenére hordtak szét, hogy egy cég járőrszolgálata őrizte – igaz, tényleges kártérítési felelősség nélkül. A történet pikantériája, hogy az őrzés-védéssel megbízott Korund Kft. tulajdonosa, Kál Károly egyben az SZDSZ helyi elnöke, az őt megbízó városgazdálkodási cég (Csevak Zrt.) vezetője pedig Szenteczky János, a helyi MSZP alelnöke.

A csepeli fideszesek szerint ez a kerületet átszövő pártközi üzleti kapcsolat csak a jéghegy csúcsa, valójában a Csevak Zrt. 2002. január és 2007. június között 101,5 millió forintot fizetett ki Kál cégének különféle munkavégzésekre, de emellett sok más megbízást is elnyert a Korund Kft. más önkormányzati cégektől.

Egy testületi ülésen Borbély Lénárd (Fidesz), a pénzügyi ellenőrzési bizottság elnöke felvetette, hogy évi 36 millió nagyon sok az SZDSZ-szavazatokért, ezután az SZDSZ-es politikus büntetőfeljelentést tett ellene rágalmazásért. Borbély a félreérthető megfogalmazást még ugyanazon ülésen pontosította, miszerint “erkölcsi és etikai összeférhetetlenségről szólt, se többről, se kevesebbről”. Az SZDSZ csepeli elnöke szerint alaptalanul támadja őt a Fidesz, hiszen a képviselői jogállásról szóló törvény nem tiltja az efféle üzleti kapcsolatot. Például a Fidesz helyi vezetője, Németh Szilárd is úgy lett iskolaigazgató, hogy közben tagja volt az oktatási bizottságnak. Ezzel ugyanúgy nincs semmi probléma, mint azzal, hogy ő elnyert bizonyos megbízásokat önkormányzati cégektől – állítja a politikus.

Megkérdeztük az említett kinevezési ügyről Németh Szilárdot is. Elmondta: 1997. február elsejétől december 31-ig volt iskolaigazgató, és csak 1998. szeptembertől képviselő. Visszamenőleg aligha szavazhatott volna saját kinevezéséről, de – mint fogalmazott – most ő is tehetne az efféle rágalmazásért feljelentést, ehelyett mégis inkább egy szem Cavintont, majd a hiteles önkormányzati dokumentumok tanulmányozását ajánlja Kál Károly figyelmébe.

Forrás: Magyar Hírlap

12 hozzászólás “Politikai játszótér egy szem Cavintonnal” bejegyzésre

  1. Csaba szerint:

    A Szenteczky féle cég elég rendes kifizetéseket hajtott végre! 101,5 milió forint? MIRE?

  2. Földhözragadva szerint:

    Nem sokat jártam ennek a játszótérnek a környékén, de én a képen nem látom a kerítést. Ha valamit szeretnék megőrizni, az a minimum, hogy bekerítem, mint mostanában…

  3. baniko21 szerint:

    Ahogy elnézem ezt a játszóteret, – ez a kép a játszótér fénykorában
    készült – el nem tudom képzelni mi az ördög került ezen 36 millió Ft-ba?
    Még tisztességes tereprendezés sem történt, ami nagyon jól látszik
    a képen. Most is így néz ki, csak nincs hinta, nincs pad, csak egy kis
    csúzda. Igaz az EU- komfort!!! no, de 36 millió forintért???!

  4. asdf szerint:

    volt kerítés, csak “elkopott”. ha nem lett volna, akkor még durvább lett volna, hogy szerződnek a nyitásra-zárásra.

    mellesleg Kál elég szűkszavú, a játszótérrel kapcsolatban nem sok mident tudott a dologhoz hozzátenni. Vagy ez nem a teljes cikk?

  5. Jeniszej szerint:

    A mi “grundunk”amit mi így hívtuk a háború után jobb állapotban volt.
    Nem őrizte senki sok millióért, igaz nem is volt EU komform.

  6. Gordon szerint:

    Van olyan tája a világnak, ahol komoly idegenforgalom épül a sárfürdőzésre. Nekünk ki se kell mozdulnunk a kerületből. Csak az esőt kell lesni. 🙁

  7. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet!

  8. Wass Albert barátja szerint:

    A Mókus utca elején lehetne megrendezni a vadvizi evezés – tavaszi, nyári esőzések idején – selesjtező futamait!

  9. büki szerint:

    Ha jól értem, 35 milliós játszóteret 36 millióért őriztek,

  10. Titok szerint:

    Büki!
    Üdv a magyar valóságban.

  11. miska72 szerint:

    Ezt is ELQRTUK! MSZP SZDSZ? IGEN IGEN!

  12. Gabike szerint:

    Arra senki nem gondol, hogy Szenteczki úr simán visszakapja a min. 10%-ot saját zsebébe. Kerületünkben nem az ésszerűség és a precizitás a fontos, hanem melyik cég mennyit ad vissza borítékba. De ez bizonyíthatatlan.

Itt lehet hozzászólni !