A fél várost lezárják a NATO-tanácskozásra

Inforadio.hu

Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a fővárosban, mert idén Budapest rendezi az ősszel esedékes NATO informális védelmi miniszteri találkozóját, amelyre 41 delegáció érkezik. A csütörtökön kezdődő rendezvény miatt már hétfőtől több helyen forgalomkorlátozás lépett életbe.

Tilos megállni hétfő este héttől az Apáczai Csere János utcában, a pesti alsó rakparton a Közraktár utca és a Garibaldi utca között a felhajtókon is, a Szende Pál utcában, a Deák Ferenc utca és a Pesti Barnabás utca mindkét oldalán.

Szerdán hajnaltól nem lehet megállni a Kossuth térnél a Balaton utca és a Szalai utca mindkét oldalán, a Honvéd utca között az Alkotmány utca mindkét oldalán, valamint a Markó utcában.

Péntektől tilos megállni az Állatkerti körút mindkét oldalán, a Hősök teréne és az Állatkerti körút valamint a Műcsarnok között és a műjégpálya előtt.

A felsorolt utcákat csütörtöktől a forgalom előtt is lezárják. Számítani kell arra is, hogy a delegációk közlekedése miatt a fővárosban több utat is szakaszosan lezárnak. Várhatóan csütörtök délelőtt és péntek délután időszakosan lezárják a 4-es főút Ferihegyre vezető szakaszát, az Üllői út, a Haller utca, a Közraktár utca, Soroksári út, a közraktár utca, a pesti alsó rakpart egy részét, valamint Erzsébet körutat, a Teréz körutat és az Andrássy utat is.

Pénteken is számítani kell hasonló lezárásokra delegációk közlekedése miatt. Emellett ideiglenesen kétirányúsítják péntektől az V. kerületben az Aranykéz utcát, a Régiposta utcát és a Galamb utcát.

A találkozóra összesen 41 delegáció érkezik Budapestre, a rendőrség által bevezetett fokozott ellenőrzések és forgalomelterelések miatt jelentős dugókra lehet számítani, ezért aki teheti, inkább a tömegközlekedést használja.

Forrás: Inforadio.hu

6 hozzászólás “A fél várost lezárják a NATO-tanácskozásra” bejegyzésre

  1. Földhözragadva szerint:

    Ha már nincs pénzünk katonára, legalább megebédeltettjük őket…Hja, miért nem tartunk ilyen macerákat pl. Sopronban, Pécsett v. Debrecenben, v. bárhol?

  2. Dakota szerint:

    Nem Orbán léptette be az országot a NATO-ba? És már az ő miniszterelnöksége alatt is voltak ilyen (mega) NATO csúcsok Budapesten. De javítsatok ki, ha tévedek….

  3. Bubus szerint:

    Ki bírálta a NATO-t?

  4. Dakota szerint:

    Orbánt kéne bírálnatok, ha a lezárások miatt sír a szátok, elvégre ő léptette be Magyarországot a NATO-ba.

  5. jani szerint:

    Az se lesz kevés amit majd ki kell perkálni a NATO találkozó megrendezőinek. Szállás, biztositás stb, stb.
    Én állítom most is, hogy van itt pénz csak soha nem arra fordítják amire kell.

  6. Bagoly Kuvik szerint:

    Ez a NATÓ tagság kurva jó dobás volt ! Már is az USA európai hadműveleti területévé nyilvánították az országot. Fogunk mi még könyörögni Putyinnak ?!

Itt lehet hozzászólni !