Odesszában egy lerobbant Csepel a rendelő

HVG

Egy ősrégi Csepel teherautóban készítenek röntgenfelvételeket a betegekről a dél-ukrajnai Odessza városában – adta hírül szerdán a Tajmer ukrán hírportál.

A “mobil” röntgenlaboratóriumot egy Csepel D-350-es típusú kis tehergépjárműben rendezték be a város egyik rendelőintézete előtti utcában. Az autó közlekedni már nem képes, úgymond “lehorgonyozva” áll az utcában.

A riportból nem derül ki, hogy a beleszerelt röntgengép egykorú-e a veterán teherautóval, mindenesetre a személyzet elmondása szerint megbízhatóan működik, nincs vele semmi probléma. A kiváló berendezés állítólag a magyar Medicor vállalat terméke.

Az egyetlen kényelmetlenség, hogy a pácienseknek a nem szokványos röntgenlaboratórium előtt az utcán kell várakozniuk a vizsgálatra, ami különösen a téli hidegben kellemetlen.  A hírportál munkatársainak nem sikerült a veterán teherautó életkorát kideríteniük, de bizonyos külső jelekből arra következtetnek, hogy valamikor 1951-1962 között került ki a gyárból.

Forrás: HVG

3 hozzászólás “Odesszában egy lerobbant Csepel a rendelő” bejegyzésre

  1. John Doe szerint:

    A Csepel türhető állapotban van. Egy röntgengépben meg nem igen tud mi meghibásodni, így akár a gyári miért ne működhetne?! Minden esetre extrém.

  2. lolka szerint:

    De legalább bakolnák fel, hogy a futómű ne károsodjon…

  3. Etikus szerint:

    Szép új világ, jövőbe vetett hit és remény, az egészség érdekében.

Itt lehet hozzászólni !