Klinghammer kezébe kerül a felsőoktatás

Mno.hu, Csepel.info

Klinghammer István, az ELTE korábbi rektora, Csepel díszpolgára veheti át Maruzsa Zoltán helyét az oktatási államtitkárságon – értesült a Lánchíd Rádió.

A rádió kormányközeli forrásai szerint a felsőoktatás területének irányítása kerül majd az új vezető kezébe. Klinghammer István a Lánchíd Rádiónak elismerte, hogy felkérték a feladatra. „Ilyenkor szokták mondani azt a furcsa mondatot, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarom, de egyébként jól tudják, de nem nekem kell bejelenteni” – fogalmazott.

Klinghammer korábban az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora volt, jelenleg a Magyar Rektori Konferencia tagja. Várható feladatával kapcsolatban azt mondta: minden érintettel egyeztetni akar, és mindenki véleményére fogékony. Ugyanakkor – ahogy fogalmazott – az a „vonal alatti viselkedés”, melyet a Hallgatói Hálózat képvisel, többet árt az egyetemi presztízsnek, mint használ.

Az Origo.hu is arról írt kedden, hogy több forrásból megerősített értesülései szerint Balog Zoltán miniszter ketté kívánja választani az oktatásért felelős államtitkárságot. A kormány külön államtitkárt nevez ki a felsőoktatás felügyeletére, Hoffmann Rózsa pedig a közoktatást tarthatja meg. Az internetes lap forrásai szerint bár alapvetően elégedettek a jelenlegi államtitkár munkájával, se a diákokkal, se a rektorokkal nem találta a hangot, és neve összenőtt a népszerűtlen kormányzati intézkedésekkel.Ismert, a felsőoktatás tervezett átalakítása komoly vitákat váltott ki, a Hallgatói Hálózat jelenleg istiltakozó akciókat szervez országszerte.

Forrás: Mno.hu

11 hozzászólás “Klinghammer kezébe kerül a felsőoktatás” bejegyzésre

  1. „Ilyenkor szokták mondani azt a furcsa mondatot, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarom, de egyébként jól tudják, de nem nekem kell bejelenteni”
    Várom a miniszterelnök SMS-ét! ))) 😛 (((

  2. bonifác szerint:

    Az új államtitkár úr mondptt egy figyelemreméltó észrevételt: még túl zöldek ezek az ifjoncok ahhoz, hogy értelmiségiek legyenek.A balhé lecseng (előbb- utóbb) a dollár is elfogy,az amcsik hazamennek, ők pedig szorgalmasan vizsgázni fognak. Én nem
    szívesen lennék a helyükben…

  3. Vátesz szerint:

    A kis taknyosok még el sem végezték az egyetemet, s máris hatalmat akarnak!
    Láttam egyszer egy riportot a Lauder Javne iskoláról, ahol úgy nyilatkoztak, itt képezik az ország leendő vezetőit!
    Igazán? Én eddig azt hittem, azt a magyar állampolgárok választják meg demokratikus választásokon!

  4. “Ő volt az, aki hétfőn a köztelevízió Híradójának úgy nyilatkozott, hogy – idézzük – „mindig vannak olyan forrófejűek, akik úgy érzik, ez egy jó hecc. Nem bántó szándékkal, de megjegyezhetném, hogy talán kicsit éretlenek is ahhoz, hogy értelmiségi pályára készüljenek, és egyetemre járjanak”.”
    .
    Talán érettséghez és nem érettségihez kellene kötni az értelmiségi pályákat! 😛
    .
    http://nol.hu/belfold/klinghammer_lesz_a_felsooktatasi_allamtitkar

  5. Éva szerint:

    Professzor úr szerintem rendet fog csinálni és a hőbörgők megint a dolgukkal fognak majd foglalkozni, vagyis a tanulással.

  6. kutyafül szerint:

    Most nem számít az, hogy 72 éves az úr???!!!!

  7. kutyafül!
    De már nem éretlen és zöldfülű!
    Talán tudja, hogy a baj nem a diákokkal, hanem a zoktatási rencerrel van! 😛

  8. magyar szerint:

    Támogatom! Ő a legjobb ebben a pozícióban!A Pápát hány éves korában választották meg?Gondoljuk csak meg?Üdvözöljük professzor úr!

  9. robi szerint:

    1./Végre, egy szakember kerül a politikus helyére.

    Elődje “gondoskodott” arról, hogy legyen mit csinálnia.

    2./Vátesz úgy látszik, eddig nem tudta: a demokratikus választásokon a nép azok közül választhat, akiket az étlapról felszolgálnak nekik.

  10. hercegnő szerint:

    “vitéz bihari Grün szerint:
    2013. február 12., kedd – 22:54
    kutyafül!
    De már nem éretlen és zöldfülű!
    Talán tudja, hogy a baj nem a diákokkal, hanem a zoktatási rencerrel van!”

    A baj valóban nem a diákokkal van, hanem azzal a sok féreggel, akik feltüzelték Őket. A diákok ott hibáztak, hogy hagyták magukat, és egyszerűen elfelejtettek gondolkodni. Már régen észre kellett volna venniük, hogy csak eszközök a politikai pártok -főleg az MSZP és az LMP-, kezében. A kis buták azt hiszik, micsoda nagy dolgot cselekedtek/cselekednek közben pedig jót röhögnek a hátuk mögött azok, akik valóban irányítják őket!

  11. ebihal szerint:

    hercegnő!
    Amit írsz az teljesen összecseng a Fidesz véleményével. Nem lehetséges, hogy Téged
    használnak ki?

Itt lehet hozzászólni !