Jogosulatlan gazdasági előny: fizethet az MSZP-s expolgármester

MTI, Magyar Nemzet

A Balassagyarmati Törvényszék helybenhagyta az Egri Városi Bíróság elsőfokú ítéletét, amelyben Nagy Imrét, Eger korábbi MSZP-s polgármesterét jogosulatlan gazdasági előny megszerzésében találták bűnösnek, így az ítélet jogerőssé vált – közölte Barsi József, a Balassagyarmati Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Egerben áprilisban 900 ezer forint pénzbüntetésre ítélték Nagy Imre volt polgármestert, de a döntés ellen akkor a vádlott és védője felmentésért, az ügyészség pedig a büntetés súlyosbításáért fellebbezett. A vádirat szerint Nagy Imre 2005-ben az Egri Többcélú Kistérségi Társulás vezetőjeként úgy igényelt több mint 8 millió forintot az államtól a kistérségi szintű pedagógiai szakszolgálati ellátás működtetésére, hogy a szolgálat a megjelölt időpontban – 2005. február 15-étől – ténylegesen még nem kezdte meg a működését.

Nagy Imrét és három társát magánokirat-hamisítással is vádolták, de e vádpont alól felmentette a bíróság a vádlottakat. Nagy Imre 1998 és 2006 között volt a hevesi megyeszékhely polgármestere, illetve 2002-től 2010-ig a város egyéni országgyűlési képviselője. A volt városvezető az eljárás kezdetétől tagadta a vádakat, és mint elmondta: nem ért kár senkit, mert a felhasznált pénzt a szakszolgálat működtetésére fordították, a megmaradt összeget pedig visszautalták az államkasszába.

mno.hu

19 hozzászólás “Jogosulatlan gazdasági előny: fizethet az MSZP-s expolgármester” bejegyzésre

  1. Szigetjáró szerint:

    Miért van az, hogy ahol felbukkan egy mszp-s ott mindig van valami stikli? Nem bírják ki, hogy ne lopkodjanak? Hogy van ez? Komcsik! Jöhetnek a védőbeszédek! Fülelek!

  2. demokrácia szerint:

    Ugyan már,nekik nem volt annyi eszük,hogy törvényt gyártsanak hozzá! 🙂

  3. John Doe szerint:

    Esetlegesen mert a jelenlegit nincs ki vizsgálja? Amúgy ez hogy és miben érinti Budapest, XXI. kerületét, Csepelt?

  4. Gordon szerint:

    Annyiban, hogy látszódjon: nem csak Csepelen gyanúsak az eetársak.
    Ez a fehér galléros bűnözés dolog valamiféle “alap dolog” lehet náluk?

    Felix kompetens ebben a kérdésben, hisz nagy maszop tag volt.

  5. hajós szerint:

    Ez meg egy 2011 áprilisából származó hír, valahogy ezt mintha nem olvastam volna a csepelinfón:

    “Vesztegetett a fideszes: elítélték

    Hat évre ítélték a volt fideszes alpolgármestert – Hat év börtönre ítélte a Bíróság Gergely Zsoltot, Miskolc korábbi fideszes alpolgármesterét – írja a boon.hu.
    A bíróság hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is, és 43 millió forint kártérítés megfizetését rendelte el – számolt be a boon.hu.

    Gergely Zsolt ellen hivatali vesztegetés miatt emelt vádat az ügyészség, mert a megyei önkormányzat tulajdonában lévő Nemzetközi Kereskedelmi Központ áron aluli eladásában egyezett meg két vállalkozóval, akik egyikétől cserébe 30 millió forinttal olcsóbban vásárolt építési telket, melyen lakóház is állt. Gergely Zsolt fellebbezést nyújt be, mert szerinte nem követte el a bűncselekményt.”

  6. hajós szerint:

    Valahogy ezt a tavaly nyári hírt sem olvastam a csepelinfón:

    “Elítélték Orbán Viktor egykori iskolatársát

    Jogerősen három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Varga Tamás Sándort, a Fidesz egykori gazdasági tanácsadóját a Debreceni Ítélőtábla különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás miatt – számolt be a Nol.hu.

    Mint arról már beszámoltunk, Varga Tamás még Székesfehérváron Orbán Viktor iskolatársa volt – Simicska Lajossal együtt. Míg Orbán és Simicska a jogi egyetemen folytatták tanulmányaik, Varga a közgázra járt, ám kapcsolata nem szakadt meg barátaival, annak ellenére sem, hogy a Fidesz alapítói között nem volt ott. Ellenben Varga a Századvég Kft.-nek már alapítója volt, a vállalkozásban pedig olyan személyek fordultak meg, mint Orbán Viktor, Kövér László, Kövér Szilárd, Stumpf István, Simicska Lajos és Schlecht Csaba. Sőt, a most jogerősen elítélt tanácsadónak meghatározó szerepe volt a Fidesz 90-es évek eleji gazdálkodásában is; a párt részéről ugyanis Simicskával együtt éppen ő szignálta az MDF-Fidesz székházügyletet, amiből a mai kormányzó erő 690 millió forinthoz jutott.”

  7. hajós szerint:

    Ez meg egészen friss, február 5-i hír, ezt se láttam a csepelinfón:

    “Zugírászat miatt ítéltek el egy fideszes képviselőt

    Horváth Zsoltot nem jogerősen részesítették megrovásban, mert egy bt. kültagjaként olyan tevékenységet végzett, amelyre csak ügyvéd vagy jogtanácsos lett volna jogosult.

    Zugírászat miatt nem jogerősen megrovásban részesítette a Veszprémi Járásbíróság Horváth Zsolt fideszes országgyűlési képviselőt kedden.

    A vádirat szerint Horváth Zsoltot azért gyanúsítják egyrendbeli zugírászattal, mert egy bt. kültagjaként olyan tevékenységet végzett, amelyre csak ügyvéd vagy jogtanácsos lett volna jogosult.

    A Rébay Judit vezette büntetőtanács a vádat megalapozottnak találta, s az országgyűlési képviselőt megrovásban részesítette, valamint a perköltség megfizetésére kötelezte. Az ítélet ellen a védő felmentésért fellebbezett, így az nem jogerős.

    A vád szerint a Veszprém megyei képviselő a Trend és Turizmus Szolgáltató Bt. kültagjaként, a társaság képviseletében mint megbízott a 2005. szeptember 1. és 2005. december 31. közötti időszakra megbízási szerződést kötött a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásával. Horváth Zsolt a szerződésben a társulás területfejlesztési feladatainak elvégzése során pályázatok készítését, illetve a közbeszerzési eljárásokon való részvétel eseteiben a jogi tanácsadási, szerződéskötés-előkészítési feladatok elvégzését vállalta.

    A szerződés értelmében a bt. pályázati kiírása dokumentációk jogszabályi feltételeinek ismertetését, jogszabályok összegyűjtését, igazolások formadokumentumainak elkészítését, jogszabályi előírásokkal való összevetését, javaslattételt és jogi értelmezések készítését vállalta és végezte el.

    A szerződésben felsorolt tevékenységek ügyvéd vagy jogtanácsos által végezhető tevékenységek körébe tartoznak, így arra a bt. nem volt jogosult – ezt a járásbíróság is megállapította kedden.

    A Központi Nyomozó Főügyészség korábban azt közölte, Horváth Zsolt 2002. szeptember 1. és 2005. augusztus 31. között szerepelt a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara ügyvédjelölti névjegyzékében, ezt követően azonban egyik területi ügyvédi kamara nyilvántartásában sem szerepelt, jogtanácsosként egyik megyei (fővárosi) bíróság által vezetett jogtanácsosi névjegyzékbe sem jegyezték be, jogi szakvizsgát nem tett.

    A Rébay Judit vezette büntetőtanács az országgyűlési képviselőt megrovásban részesítette, valamint a perköltség megfizetésére kötelezte. Az ítélet ellen a védő felmentésért fellebbezett, így az nem jogerős.”

  8. hajós szerint:

    Ez meg tavaly novemberi hír, ezzel sem találkoztam a csepelinfón:

    “Hűtlen kezelésért ítélték el a városüzemeltető cég vezetőit

    Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a Halasi Városgazda Zrt. egykori igazgatóját és ügyvéd képviselőjét.

    Jogerős ítéletében Valaczkai Lászlót, a Halasi Városgazda Zrt. volt vezérigazgatóját két év, négy évre felfüggesztett, a cég jogászát, Krammer Balázs, volt fideszes önkormányzati képviselőt egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla hűtlen kezelés kísérlete miatt – utóbbit az ügyvédi hivatástól is eltiltották egy évre. “

  9. hajós szerint:

    Hány kell még? Láthatja mindenki, a Fidesz tele van bűnügyekkel.

  10. Etikus szerint:

    Nem szabad sem általánosítani, sem túlozni.
    Emberek, esendőek, szerzésvágy.

  11. felix szerint:

    Szigetjáró!
    Idézd légyszi a cikknek azon részét amely alapján lopásról hadoválsz!

  12. felix szerint:

    A legfrissebb az Öt offshore cég esete a pályázati 12 milliárddal, mert ugya az állami pénzekben a csepeliek befizetései is benne vannak.
    Illik a Csepelieknek is megmutatni, hogy a maffia, hogy lopja szét a pénzüket és , hogy tudják telik még molinóra ha éhezni fognak.
    Álszent banda.

  13. Szigetjáró szerint:

    Nem is tudom felix! Egyszerűen már csak úgy belelátom a hírekbe. Meglátom, hogy Mszp és rögtön a lopásra gondolok. Úgy érzem valahol van alapja.

  14. felix szerint:

    Szigetjáró!
    Gondolom a fidesznél ez eszedbe sem jut. 🙂

  15. felix szerint:

    EGYEDÜL CSAK AZ ALAPTÖRVÉNYT LEHET BÜNTETLENÜL MEGSÉRTENI.
    EZ EGY ILYEN ORSZÁG.

  16. “Újabb közbeszerzés nélküli vásárlásokat engedélyezett az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága a Terrorelhárítási Központnak (TEK), többek között 728 millió forintért vásárolhatnak 92 darab nagy teljesítményű autót, közöttük például Audi A7-est – írta a hvg.hu. A TEK nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva kérte a közbeszerzés mellőzését. A portál emlékeztet, hogy a TEK két évvel ezelőtt listaáron 15 millió és 40 millió forint közötti értékű Audi Q7-eseket vásárolt a bűnözők üldözéséhez.”
    .
    Mutyizgatunk?! Mutyizgatunk! ))) 😛 (((

  17. lucifer szerint:

    A vádlottak padjára ültették a 2006.-őszi randalírozókkal szemben intézkedő rendőrtiszteket. A vád hazugságokon alapul! A vádlottak padján fővádlottként Orbán Viktornak kellene ülni, aki haverjaival együtt évek óta szervezte a kormányellenes megmozdulásokat.

  18. felix szerint:

    Türelem lucifer-. 🙂

  19. 2013. február 12., kedd – 09:43 Stornó
    Újabb!
    “Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár kedden a hvg.hu cikkére reagálva azt közölte: a Miniszterelnökség nem járul hozzá a Terrorelhárítási Központ (TEK) autóbeszerzéséhez, valamint felülvizsgálja a további tételek – ruházat vagy mobiltelefon – beszerzését.”
    Pezseg a zélet! 😛
    http://hvg.hu/itthon/20130212_Nem_adna_luxusautokat_a_TEKnek_a_Miniszt

Itt lehet hozzászólni !