További lakossági rezsicsökkentésről döntött a Fidesz: Interjú Németh Szilárd polgármesterrel

Csepel.hu

– Képviselő úr is előterjesztőként vett részt a Fidesz-KDNP háromnapos gyulai frakcióülésén. Mi volt az Ön témája?

– Beszámoltam a gáz-, a villany- és a távfűtés lakossági számláinak csökkenéséről szerzett tapasztalataimról. Azt a feladatot kaptam még tavaly decemberben Orbán Viktor miniszterelnök úrtól, hogy minden magyar háztartásban szerezzek érvényt a 10%-os rezsicsökkentésnek.

Több, mint kétezer lakossági megkeresés érkezett hozzám, látszik, hogy a téma nagyon foglalkoztatja az embereket. A lakosoktól beérkezett őszinte és megalapozott információknak köszönhetően tudtuk rendeletben előírni az előre kibocsájtott villanyszámlák kötelező módosítását, és az új, egyszerűbb, érthetőbb számlaképeket. Ma már kijelenthető az is, hogy mindenütt megvalósult a 10%-os rezsicsökkentés, amit szinte mindenki támogat.

– Várható-e további csökkentés?

– A Fidesz-KDNP frakció arról döntött, hogy július 1-jétől csökkennie kell a víz-, a csatorna-, a szennyvízelvezetési, a szemétszállítási, a palackos gáz-, valamint a kéményseprési díjaknak. Ezek esetében is az átlagosan 10%-os csökkentés a cél. A pontos mértéket azonban az árakban tapasztalható területi különbségekre tekintettel kell megállapítani. Ugyanis például a víz esetében van az országban olyan hely, ahol ezer forintot kell fizetni érte elszámolási egységenként, míg máshol csak 180-at. Az újabb díjcsökkentést egy munkacsoportnak kell kidolgoznia, amelynek Fónagy János államtitkár úr, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és én leszünk a tagjai. A testületnek tavasszal kell bemutatnia a részletes előterjesztését.

– Hallani lehetett arról is, hogy az energiarezsi még tovább csökkenhet.

– Igen. A képviselőcsoport arra kérte a Kormányt, hogy a gáz-, villany- és távfűtés árának 10%-os csökkentésénél ne álljunk meg, és a Kabinet még a nyár előtt vizsgálja meg egy újabb ármérséklés lehetőségét. Ez, a következő fűtési szezon előtt, ismét nagy segítséget jelenthetne minden magyar háztartásnak.

– Mennyit tud egy átlagos család spórolni a rezsicsökkentések következtében?

– A Központi Statisztikai Hivatal kimutatása szerint 2012-ben egy kétgyermekes átlagcsalád havonta több mint 73 ezer forintot költött rezsire, így ha minden tételnél megvalósul a 10%-os csökkentés, havonta 7300 forintot spórolhatunk

Forrás: csepel.hu

32 hozzászólás “További lakossági rezsicsökkentésről döntött a Fidesz: Interjú Németh Szilárd polgármesterrel” bejegyzésre

  1. mind_the_gap szerint:

    Én jobban szeretnék már végre nyugat-Európai szintű fizetéseket, mintsem pár százalék rezsi csökkentést. Gondolom így van ezzel az a sok százezer ember is aki elhagyja az országot, mert élni szeretne a vergődés helyett.

  2. Katka szerint:

    mind_the_gap szerint: Neki megvan az európai szintű illetménye. Láttam a vagyonnyilatkozatát, abban 3 helyről is kap szépen lóvét, a nagy semmiért, a mellébeszélésekért, a szalagok nyisszantásáért és a magamutogatásokért a tv-ben, hogy pofázza, amit Orbánék megírnak, megengednek neki.
    Polgármesterségért: 567.000,- Ft
    Képviselő + választókerületi pótlék: 521.775,- + 278,280,- Ft
    Budapest-Főváros Önkormányzata, havi juttatás: 216.524,- Ft

  3. Manitu szerint:

    Katka!

    Tóth Misi többet keresett, plusz felvett még hozzá közel 17 milla jutalmat is. És mi történt? Bezárták az uszodát, a kórházat, nem épült meg a gerincút, a csatornázás stb.

    Kiszámoltam, mert vettem rá a fáradtságot. Az egész MSZP-s brancs több mint 130 milliót vett fel csak jutalmak meg prémium formájában. És amellett, hogy sokkal több pénzt vittek haza a kerület szétveréséért, Szenteczky még most is négy helyről kap fizetést. Az neked nem álláshalmozás?

  4. Katka szerint:

    Manitu szerint: Ja, ha Tóth Mihály beleugrik a kútba, akkor Szilárdod 2x ugrik bele, mert az jobban fáj, így ő lesz a hős. Mikor nyitjátok meg a kórházat, hisz mint a fába szorult féreg vonyítottatok éveken keresztül, hogy nyissák meg újból, sőt sejteni engedtétek, hogy majd ti megnyitjátok. Ne szajkózd az uszodát, nem lehet ennyire nehéz a felfogásod, hogy ne értsd meg, az nem az önkormányzaté volt, hanem magánkézben.

  5. Manitu szerint:

    Katka: miről beszélsz? Tóth Mihály közel 17 millió forintot vett fel csak jutalmak formájában, és lényegesen többet keresett Németh Szilárdnál, aki nem vett fel egy forint jutalmat sem.

    Te ugrottál kétszer kútba Katka. Ahelyett, hogy bocsánatot kérnétek, mert ilyen sok pénzt ilyen nulla munkára felvettek a vezetőitek.

  6. mind_the_gap szerint:

    Én nem a politikusokra gondoltam, mert azok politikai hovatartozástól függetlenül úgyis összeszedik közvetve, közvetlenül, ami szerintük nekik jár.
    Én a kis hangyákra (és nem tücskökre) gondoltam akiket nép dolgozó feléhez tartoznak.

  7. Gordon szerint:

    Szentecki Álló lándzsa tényleg négy helyen dolgozik???

    Ezt nem tudtam.

  8. ebihal szerint:

    Manitu!
    Hát a ti tevékenykedésetekért sem adnék sokat! Szándékosan nem munkát írok,
    mert azt nem ismeritek.

  9. Manitu szerint:

    Békarotty: Amíg a munka alatt ti lopást értetek, addig igazad van.

  10. ebihal szerint:

    Manitu!
    Egy vitához korrekt, érvelni és gondolkodni tudó/akaró partner szükséges! Te nem
    tartozol ebbe a kategóriába!

  11. hajós szerint:

    “hvg.hu: Úgy tűnik, nagykoalíció állt a rezsicsökkentés mögé. Ön is támogatja?

    Bokros Lajos: Egyáltalán nem. Ez az államhatalommal való súlyos visszaélés. A közüzemi vállalatok mint természetes monopóliumok árképzésében nélkülözhetetlen az állami szabályozás, de ez nem jelentheti azt, hogy az állam a költségek alá csökkenti le az árakat, mert pontosan oda jutunk vissza, amit a szocializmusban megtapasztaltunk, hogy a mesterségesen alacsonyan tartott árak miatt a befektetések nem térülnek meg, aminek következtében minden leépül, lerobban és lerohad a víz-, gáz- és villamosenergia-termelésben és -elosztásban. A sarcot a cégek vagy áthárítják, vagy ha nem tudják megtenni, akkor a szükséges pótló beruházásokat sem valósítják meg – megint a kommunizmushoz jutunk vissza, minden gázcső, vízvezeték és villanyoszlop elrozsdál, tönkremegy a szennyvízhálózat. Kinek jó ez? Ráadásul közgazdasági közhely, hogy minden ártámogatás szociálisan káros, mert a nagy fogyasztók, a magasabb jövedelműek járnak jól, nem pedig a szegények, akik jóval kevesebb közüzemi szolgáltatást vesznek igénybe. Igen furcsa ezért, hogy az MSZP is mellé állt ennek a vérpopulista és igen káros intézkedésnek.”

    Bokros Lajos: államszocialista párt a Fidesz
    http://hvg.hu/itthon/20130211_Bokros_Lajos_part_koltsegvetes

  12. felix szerint:

    Manitu!
    Mennyi volt Tóth Mihály illetménye?
    Milyen címen vett fel pénzeket?
    Konkrétumokkal szemben illik konkrétumokat hozni.

  13. felix szerint:

    Manitu! Mémet Szilárd valóban nem kapott prémiumot megválasztása óta?

  14. felix szerint:

    Lejárt a munkaidőtök?

  15. "?!" szerint:

    “felix”!

    Németh Szilárd a polgármesteri alapfizetésének nagyobb részét meg nem érdemelt prémiumként vagy jutalomként veszi fel, mert a hivatalos munkaidőnek csak töredékében foglalkozik a kerület érdekeit szolgáló polgármesteri feladatok ellátásával!

    A törvényes munkaidő jelentős részében, a polgármesteri feladat mellett végzett fővárosi képviselői és bizottsági munkáért, valamint az országgyűlési képviselői és bizottsági munkáért havonta több mint 1 millió Ft külön díjazásban és költségtérítésben (pl.: utazási költségtérítésben) részesül, miközben a fideszesek által eltűntnek hazudott északi-bevételből vásárolt önkormányzati tulajdonú és önkormányzati közpénzből fizetett benzinnel üzemeltetett gépkocsit használja a fővárosi és országgyűlési tevékenységéhez is!

    A fentiek miatt, a Németh Szilárd által felvett polgármesteri alapfizetésnek nagyobb része prémiumnak, vagy jutalomnak tekinthető!

  16. "?!" szerint:

    “felix”!

    A 16:06-kor elküldött szöveget azzal egészítem ki, hogy olyan ember a teljes munkaidőben végzett munkájáért sem érdemel prémiumot, aki a tevékenységi körébe tartozó alapvető fogalmakkal sincs tisztában!

    Példaként idézem a fenti bejegyzésben olvasható alábbi mondatot:

    “A Fidesz-KDNP frakció arról döntött, hogy július 1-jétől csökkennie kell a víz-, a csatorna-, a szennyvízelvezetési, a szemétszállítási, a palackos gáz-, valamint a kéményseprési díjaknak.”

    Az idézett mondat bizonyítja, hogy Szilárdunk nincs tisztában még azzal sem, hogy a felsorolásában szereplő “csatorna-“díj, és a “szennyvízelvezetési” díj, annak ellenére ugyanazt jelenti, hogy kétféle néven szokták emlegetni.

  17. felix szerint:

    “?!”
    Hát az biztos, hogy nem állt kétszer sorba amikor az észt osztotték.

  18. nagyapó szerint:

    Eetásak! Micsoda élvezetes írások jelennek meg. A legfőbb adu Bokros. Ez azért nagy mélység.
    Apropó, ha az eetásak éppen nem a tőkéseket siratják, mit szólnak a rezsicsökkentéshez?
    Mit szólnak a zemberek?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  19. felix szerint:

    Szemétláda!
    Maradjunk az öt offshore cég 12 milliárdjánál.
    A rezsicsökkentésről már volt szó egy párszor, de ez a téma kiesett a fókuszotokból.

  20. bonifác szerint:

    Rezsicsökkentés?! Micsoda aljas, felháborító gondolat!
    1) nem igaz a 10 % ! Csak fillérek!
    2) Majd kicselezik a szolgáltatók!
    3)Ki látott már ilyet! Akkor mi mire fogunk hivatkozni!
    4) Szegény szolgáltatók! Koldusbotra jutnak! Gyűjthetjük nekik az alamizsnát!
    5) mi nem ezt ígértük nekik! Mi lesz ha visszakérik kenőpénzt?Mi garantáltuk nekik az
    extraprofitot., és mi is kihuppantunk a jóból.
    Drága cuci barátaim! A feladat adott.magyarázkodjatok, hazudjatok Szórjátok a fejetekre a hamut, és vicsorogjatok!!!

  21. Szigetjáró szerint:

    Kedves indiszponált komcsi polgártársaim!

    Nagyon kérlek benneteket, hogy végre és valahára fejtsétek már ki, hogy ugyan miért fáj nektek olyannyira ez a kis 10%-os rezsicsökkenés?! Őszintén szeretném megtudni, hogy mi járhat a kis buksitokban, de mivel teljesen más világnézetünk van nem tudok rájönni. Várom megtisztelő válaszaitokat, de kérlek titeket, hogy a szokásos gyurcsányista, agymosó szövegekkel kíméljetek!

  22. hajós szerint:

    Szigetjáró, majd amikor rád dől az elrozsdált villanyoszlop, meg az utcádban robbannak szét sorra a vízvezetékek, mert nincs pénz őket karbantartani, akkor el fogsz rajta gondolkodni, hogy tényleg érdemes-e visszamenni a Kádár-korszakba, amikor az állam bácsi mondja meg, mi mennyibe kerüljön.

  23. Vátesz szerint:

    Legalább két hónapra érdemes lenne visszamenni a Kádár-korszakba, éppenannyi időre amennyi szükséges lenne a munkásáruló MSZP-s tőkések elszámoltatására.

  24. demokrácia szerint:

    Mennyi álpróféta van itt?! 🙂
    Ha a számlámban nem tapasztalom, addig hiába ismételgettek mert attól még nem lesz igaz!

  25. "?!" szerint:

    Kedves “Szigetjáró” és szörnyen kedves “bonifác”!

    Töredelmesen elnézést kérek azért, hogy nem komcsiként, hanem olyan polgártársként közlök néhány információt, aki soha nem volt tagja egyik pártnak sem!

    Valóban minden épeszű ember örül a rezsicsökkentésnek, de egyetlen épeszű ember sem örül annak, hogy idióta alakok egészen primitív hazugságokkal etetik!

    ———————————–

    Jegyezzétek meg az alábbiakat:

    Az árak megállapításáról szóló törvényt, a “rezsicsökkentés” nevű cirkusz tárgyát képező szolgáltatások árképzésével és áralkalmazásával kapcsolatban az alábbiak szerint rendelkezik:

    A villamos energia és a vezetékes földgáz egyetemes szolgáltatás ára rendeletben szabályozott hatósági ár!!!

    Az árakat a Magyar Energia Hivatal állapítja meg, és a Nemzeti Fejlesztési Miniszter hagyja jóvá!

    A “távhőszolgáltatás” díját a fővárosban a Fővárosi Önkormányzat állapítja meg.

    A hatósági ár megállapítójának a határozata ellen fellebbezésnek helye nincs.

    Az engedélyezett hatósági árak alkalmazását a Magyar Energia Hivatal, valamint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrzi.

    Tehát minden fideszes hazudozás ellenére, az árakat nem a „gaz” szolgáltatók állapítják meg, hanem rezsicsökkentésről hablatyoló szabadságharcos „Nemzeti” Kormánynak a „Nemzeti” Energia Hivatala, és a hivatal által megállapított árat a „Nemzeti” Fejlesztési Minisztérium hagyja jóvá!

    A számlákban feltüntetett, és egyesek számára nehezen értelmezhető díjelemek alkalmazásáért szintén nem a szolgáltató cégek felelősek, hanem a szélhámoskodó kormány, mert a számlák formátumát és számlákban kötelezően alkalmazandó dijelemeket ugyancsak a Kormány „Nemzeti” Fejlesztési Minisztériuma határozza meg, ezek alkalmazását a „Nemzeti” Energia Hivatal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrzi és követeli meg!

    —————————————–

    A probléma csak az, hogy rezsicsökkentésről hablatyoló Lézer Janinak, Rogán Tóninak, és a rezsikommandó-parancsnok Német Szilárdnak fogalma sincs a fentiekről (vagy ha van fogalmuk, akkor gátlástalanul hazudoznak, amikor más mondanak mint amit a két vonal között fentebb leírtam)!

    A fentiek ismeretében minden épeszű ember beláthatja, hogy ha már korábban is ismert volt a melldöngető “Nemzeti” Kormány számára, hogy ezek a hatósági árak extra nyereséget tartalmaznak, akkor Orbán Viktornak – a szolgáltatók lejáratására irányuló műbalhé helyett – már régen utasítani kellett volna a “Nemzeti” Fejlesztési Minisztériumot az általuk jóváhagyott hatósági árak felülvizsgálatára és csökkentésére!

    Ezt azonban a „Nemzeti” (bicikli) Kormány az elmúlt 3 évben valószínűleg azért nem tette meg, mert az érintett 4 millió háztartástól az indokoltnál 10 %-kal magasabb árak alapján beszedett többletbevétel után, az állam évente több mint 30 milliárd Ft többlet ÁFA bevételhez jutott, továbbá a többletbevétel miatt a szolgáltatók több nyereségadót és társasági adót fizettek az államkasszába.
    Ezzel a módszerrel a kormány évente több mint 50 milliárd Ft-ot vont el jogtalanul a lakosságtól!

    Tehát, ha igaz az, hogy a “Nemzeti” Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott hatósági árak az indokoltnál 10 %-kal magasabbak voltak, akkor az lenne a tisztességes, ha a “Nemzeti” Kormány a 10 %-os árcsökkentés mellett, sűrű bocsánatkérések kíséretében visszafizetné a “Nemzeti” Fejlesztési Minisztérium által megkárosított lakosságnak az elmúlt években elvont többlet adóbevételeket!

    Ha viszont a “Nemzeti” Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott hatósági árak nem tartalmaznak 10 % indokolatlan extra nyereséget, akkor a “Nemzeti” Kormánynak nem volna szabad szavazat vásárlás érdekében végrehajtott árcsökkentéssel veszélyeztetni a szolgáltató cégek működését és az ellátási biztonságot!

    A fenti bejegyzésben emlegetett újabb rezsicsökkentés az előzőeknél is érdekesebb cirkusz lesz, mert a vezetékes ivóvíz díját, a szennyvíz-elvezetési díjat, a szemét elszállításának díját, és a kéményseprő szolgáltatás díját az a Fővárosi Közgyűlés állapította meg, amelynek tagja a rezsikommandó-parancsnok Németh Szilárd is!

    Ebben a helyzetben a rezsi kommandó parancsnokának a korábban saját maga által is megszavazott díjakról kell megállapítania, hogy azok a lakosság kárára szarul megállapított népnyúzó díjak!

    Ezek miatt az évek óta túl magas nyereségtartalommal megállapított díjak miatt illene lemondani az ezeket megszavazó fővárosi képviselőknek! Közöttük a rezsikommandó parancsnokának is, de lemondásuk előtt még intézkedniük kellene az előző években a lakosságtól indokolatlanul beszedett díjak visszafizetéséről!

    Remélem kedves “Szigetjáró” és szörnyen kedves “bonifác”, hogy az általam fentebb kifejtett információk alapján már Ti is értitek, hogy mi a probléma a “rezsicsökkentés” című néphülyítő bohócmutatvánnyal, és rezsikommandó parancsnokának a dilettáns mutatványaival?!

  26. John Doe szerint:

    Szigetjáró szerint:
    2013. február 11., hétfő – 21:01
    “Kedves indiszponált komcsi polgártársaim!” Nem ingem…
    “Nagyon kérlek benneteket, hogy végre és valahára fejtsétek már ki, hogy ugyan miért fáj nektek olyannyira ez a kis 10%-os rezsicsökkenés?!” Saját magam véleményét tudom csak kifejteni. Mert nem igaz? Én többször írtam, hogy aki nem hiszi, az számolja ki. Nem 10%, továbbá a fix áron vásárolt földgáz ára az továbbra is változó áron kerül kiszámlázásra. Pusztán ennyi. Mindemellett örülök, hogy kevesebb.

  27. ebihal szerint:

    Ami tény: a kormány a rezsi csökkentését próbálja keresztül vinni, viszont a 10%
    lakossági csökkenés mellett a vállalkozásoknál 15% emelést hajtott végre.
    Kérdés: a vállalkozások által gyártott termékek árában, vagy az általuk nyújtott
    szolgáltatások árában ez az emelés nem lesz benne? Ha benne lesz, ki fizeti?

  28. alterego szerint:

    Tudnám értékelni, ha a lakbért is beállítanák valami normál szintre. Nevetséges, hogy egy hónap alatt emelték a duplájára minden átmenet nélkül. Nincs kifogásom ellene, de ha ilyen tervezhetetlen brutális emelések vannak, hozzávéve az hatvanháromezres rendkívüli Elmű számlát és a duplájára emelkedett díjbeszedő számlát, valahogy nem értem a propaganda lényegét.

  29. Gordon szerint:

    Alterego!

    “Tudnám értékelni, ha a lakbért is beállítanák valami normál szintre. Nevetséges, hogy egy hónap alatt emelték a duplájára minden átmenet nélkül.”

    Hol?
    Mennyit fizettél korábban és mennyit most?

    “hozzávéve az hatvanháromezres rendkívüli Elmű számlát”

    Az az éves elszámolód és nem az idei évre vonatkozik, míg a rezsicsökkentés 2013-ra.

    “duplájára emelkedett díjbeszedő számlát”

    A nyártól érint majd újabb tárgyköröket a rezsicsökkentés.
    Melyik számlád emelkedett duplájára.
    Mennyit egységnyi díjat fizettél korábban és mennyit most?

  30. magyar szerint:

    Buzi komcsik nektek semmi se jó?!!!Akkor be lehet kapni azt,ami nektek nincs!Szilárd örülünk neki,hogy ilyen polgármesterünk van! Csak így tovább!

  31. hajós szerint:

    kinyalhatod, komám!

  32. demokrácia szerint:

    Ha csak a szolgáltató nyereségéből jár a 10% csökkentés akkor az mennyi is?! 🙁
    Lásd vizuálisan:http://www.aram.hu/files/pdf/aram_hu_ha_tobbre_kivancsi.pdf

Itt lehet hozzászólni !